Van egy Roland SH-101-es szinti a kezem ügyében, és fel szeretném midizni. Nem tudjátok hol lehet ilyen 'kütyüt' beszerezni, amit azt hiszem a szinti CV kimenetére kell csatlakoztatni. Vagy esetleg valaki egy ilyen 'kütyü' kapcs rajzának a birtokában volna és megdobna egy mail-val, azt nagyon megköszönném.
A kövekező a porblémám: a Midi keyboard hiper zajt gyárt az erősítőn. Ami furcsa:
amikor váltok valamit a keyboardon (pl octáv, vagy channel) akkor a zaj is úgy jön,
ahogy a _kijelző_villog_ (?!?) .
Na, itt megálla a tudomány... Lehet, hogy van benne valami kis zárlat?
( Elég tré a cucc amúgy is, Commodore gyártmány, de mindenféle
adapterrel csinálja.A gyárija nincs meg...
A felvételbe nem kerül bele (ha a rec.source: What U Hear akkor se hálaIstennek, innen gondolom, hogy csak az erősítővel ferál inter) de nattyon idegesítő.)
MIDI kabel ugyben kereshettek batran. Bar nem nehez megcsinalni, aki megsem akar kuzdeni es megis jo kabelre van szuksege irjon. TO-HOST kabel (PC soros MIDI kabel) is lesz a kozeljovoben (Roland,Korg,Alesis kutyukhoz).
http://www.geocities.com/SiliconValley/Haven/1236/circuit_midi.htm
vagy
http://members.aol.com/jorman3/new2.html , Soundblaster Midi Interface a lap aljan.
Csati bekotest meg talalsz a http://www.ccmr.cornell.edu/~putnam/pinouts.html cimen.
Topy
PS: Emlekeim szerint a forum kornyeken csinal valaki megrendelesre is ilyesmit.
Ha kell a MIDI interface rajza, elokereshetem, tobb is van, csak szolj. De arra keszulj fel, hogy van benne optocsatolo meg egyebek. Bar bator embereknek mar sikerult direktbe behuzalozni, de azt nem ajanlom.
Figyelem! Csak törzsvendégeknek! Csak X pohár pezsgő után! Szilveszteri Lamer Fórum! Most mindent megkérdezhetsz a vízhangosítókról, a samplencerekről, a szimpatizátorokról, az anális és digilóg ki-és bemenetekről! Még az is lehet, hogy, válaszolunk rá!
www.extra.hu/syncopa
Regisztráltam magam, mert már régóta keresek választ egy kérdésre.
Bizonyára hallottatok már a Reaktor modulár szintiről.
Mivel az elektrónikus zene területén annyira nem vagyok még jártas, nem tudok saját hangszert építeni.
Van-e lehetőség arra, hogy valahonnan kész instrumenteket töltsek le, vagy kapjak v.kitől, ugyanis határidős dolgaim lennének vele.
Cserébe akinek kell,szívesen elküldöm a programot.
Egyébként szenzációs.
/Aki nem ismerné:/
Késés nélüli real time effektek, /Bármi /, vst-vel,rebirthel szinkronban játszható./csak a proci bírja!/
Várom hozzászólásaitokat.
/Ha rossz helyre írtam, bocs...ezt találtam a legelfogathatóbnak./
Azt szeretnem kerdezni,hogy lehetseges-e valahogyan,hogy egyszerre lejatszam a midi adatokat,es wav adatokat MIDI sequenceren keresztul,mikozben a kijovo zenet azonnal fel is veszem ismet egy wav file-ba. A bemeno jel egy keverorol menne,amibe bemegy ket szinti,egy sampler,valamint a gepemrol kijovo wav file-ok.
A gepemben rendelkezesemre all 2 db hangkartya.
remelem ertelmesen fogalmaztam.Varom segitsegeteket.!!
Es kellemes unnepeket,boldog uj evezredet kivanok minden zenevel es nem azzal foglalkozo tarsamnak..!:)))
UI.: Azt mar meg tudtam oldani,hogy az egyik hangkartyat kivalasztottam lejatszonak,a masikat meg felvevonek es mikrofonon keresztul tudtam is felvenni. Csakhogy ez mukodik egy hangkartyaval is..:(((
Valami software-es problemara gyanakszom...
ja es meg egy kerdes...Letezik-e valami software arra,ha pl. MP3 zeneket akarok mixelni,mint mondjuk egy DJ?
Koszonettel..
bz
Laya:
bármilyen normálisabb szekvenszer progi elvégzi ezt (pl. Cakewalk), illetve SMF konverter programok, amiből találsz egy vagonnal a neten. Pl. a roland weboldalain: www.rolandus.com
Örülök , hogy megújult külsővel , bár kicsit bonyolultabban és lassabban , de még él a MIDI fórum. Remélem , itt majd jóval ritkábbak lesznek a szennyező hozzászólások. Ha IRCztek , gyertek a #midi.hu-ra a SOTE , az INternetto vagy a BME serverén keresztül - ott sokan vannak itteni (illetve régi MIDIfórum) felhasználók is - újak is. A csatorna hivatalos honlapja : www.extra.hu/midi.hu
Üdv mindenkinek !
Valaki megdobhatna valami jó ötlettel,
hogyan lehet YAMAHA SY100XG szoft szintit, meghosszabítani, mondjuk örökösre, persze olcsón.
Köszöntem!
Sziasztok!
Ha tudja valaki, akkor írja meg nekem, hogy hol lehet QuickShot MIDI billenytyűzetet kapni! (amelyik kb 20-25000 Ft)!
Köszi, várom a választ a jupiii@freemail.c3.hu -ra
Szevasztok!
Csak beköszönök nektek, mert csináltam egy külön szobát.
Én profi emberke vagyok a hangtechnika sok területén...
Nézz be a szobámba...ott bövebben...
Itt csak üdvözlök minden MIDI-DIGI-HIPPI-t!!!
Na csók...
Egy kérdés:
foglakozott-e már valaki a BeOS-sal, az új zene-, ill. multimédia - orientált op. rendszerrel? Szeretném kipróbálni, de előtte jó lenne némi konzultáció olyannal, aki már futott ebben köröket.
Hála és köszönet jár nektek, hogy velünk tartottatok, a fórumot ezentúl az Indexben futtatom tovább, a nettós fórum a továbbiakban nem tartozik hozzám. Igen, lesznek versenyeink továbbra is, sőt, már ki is írtuk volna, ha a huzavona nem ölt ilyen elképesztő méreteket. Egyébiránt, ötleteket továbbra is szívesen fogadnék, akár verseny, akár más ügyben, legyen a fórum továbbra is közös.
Tervem, hogy az Index hírszolgálatában, és a vezető anyagok között is erősítem a zenei témák reprezentációját (hhhu...), ennek első és legfontosabb jele az induló cikkek közé beválogatott Radium-anyag. Ötletek, stb. alzo willkommen.
Segitseg! van egy samplitude studio nevu prgramom, es van benne egy opcio, hogy az internal precision az 16, v 32 bit legyen? ez most a hangkartyara vonatkozik?, mitol fugg, hogy megy e vagy nem 32biten?
Itt kizárólag midi-vel kapcsolatos dolgokról "lehet" írni, vagy azért más is jöhet. pl. hangkártya összehasonlítás, más formátumok megtárgyalása stb.
off
Az mp3-on indult egy surround-os rendszerekkel foglalkozó topic (pontosabban foglalkozna, csak kissé kihalt). Ha valaki érdeklődik a téma iránt nézzen el arra is.
on