mindig akartam kérdezni, hogy akkor a félpanziós szállodában nincs ebéd? vagy külön fizetni kell érte?
Mi annó all inclusive voltunk, és jó volt ebédelni...
OTP Eszter a transzfer buszon: Aki a Grand Azure-ba megy, az ma már ebédel, aki az XXX szállodába (ami amúgy többe került), az majd vacsorát kap...
A nem all inclusive szállodákban az ásványvízért fizetni kell? Emlékszem, más szállodákban panaszkodtak, hogy nagyon drága a palackozott ásványvíz, így inkább taxit hívnak, kimennek, és hoznak be vizet a benzinkúttól, mert olcsóbb, mint a szálloda drága vize... persze a szálloda nem nézte jó szemmel, de nem is tett ellene semmit. Nekünk a 0,5 vagy 0.7 literes víz, és az étkezésnél fogyasztott italok is ingyen voltak, vagyis bennevoltak az all inclusive-ban, igaz, a vizet kérni kellett, de akárhányszor lehetett menni kérni...
Szia,
Attól függ mennyi pénzed van. Én nagyon tudom ajánlani a Savoy-t. www.savoy-sharm.com oldalon meglatod, hogy miert:)
Igaz, meglehetosen draga, bar ha jol lattam a Medina Tours akcioban 109+illetek+vizum osszegert adja, amennyit nagyon meger, Sharm egyik legjobb szallodaja. 500m hosszu sajat partszakasz, sajat hajok, buvarkozpont, nagy steg, roplabdapalya, ingyenes fittness, jacuzzi, goz, sauna, hatalamas etelvalasztek, es rendkivul elegans az egesz hotel, nagyon tagas szep szobakkal+terasszal. Ja es a medenceje is futott, az egesz szalloda 233ezer negyzetmeteren fekszik, egy mini luxus város az egész komplexum. Igaz csak félpanziós, de nem olyan szornyen dragak az arak.
a dreamsben nekünk tavaly nyáron a szobából lopták kis az egyik mobilunkat és egy digitális kamerát. a management elég szemét módon viselkedett, de ezt már leírtam korábban. mindenkit lebeszélnék róla, bár a partja tényleg nagyon szép.
Két éve voltunk Hurghadában, most Sharm-ot céloztuk meg. Ha félpanziós tengerparti ellátást szeretnénk, telepített búvárközponttal, okvetlenül röplabdapályával, szörfbérléssel, melyik hotelt válasszuk?
A jótanácsokat előre is köszönöm.
Hurghadaba a Kartagoval utaztunk. Az stimmel, hogy nem azt az ellátást kaptuk ami a katalógusban volt, de így is ok volt minden.
Most a Budavár, Hurrá-nyaralunk ajánlatait nézegettem...
"egyébként tilos, és szólnak is érte, nem lehet etetni a halakat, büntetés meg minden"
Nalunk a Savoyban, az uszomester folyamatosan etette a halakat, hogy ne harapdaljak a vendegeket! Ez halal komoly!
Egyebkent a Savoynak is a White Knight beachen, a Sharks bay-ben, rendkivul hosszu, kb 500 meteres strandja van, sajat zatonnyal, nagyon sok mas hotelbol, hajoval hozztak hozzank a turistakat buvarkodni.
Sziasztok, itt (is) vagyok ám,
mi 2002 novemberében voltunk a Dreamsben, hosszú partszakasza van,
2-3 helyről, stégen lehet bemenni snorkelezni;
szerintem minden olyan szálloda, ami tengerparton van jó,
pl. a Mexicana nem tengerparti...
Mivel soha nem ellenőrizték, hogy ott lakunk-e vagy sem, így szerintem bárki bejöhet,
az egy dolog, hogy a szállodák között olyan távolságok vannak, hogy taxiznod kell, és ha a napi 2x-i taxit összeadod, akkor 1xűbb befizetni egy tengerparti szállodába...
Ezt kell átgondolni.
Felejthetetlen volt, ahogy a stégen álltam, és ezerféle halacska úszkált a lábam körül...
Én 1x vétkeztem, valamiféle morzsácskát sikerült becsempésznem, amire nagyon sok halacska jött,
egyébként tilos, és szólnak is érte, nem lehet etetni a halakat, büntetés meg minden, amit én megértek,
és csak remélni tudom, hogy semmi bajt nem okoztam...
Ja, meg a A karthagosok közül asszem a Ghazala Beach az pont a Diamond Beach-en van. erre kérdezz rá. Mi a Mexicanaban voltunk (OTP), és a shuttle busz a Diamond Bech-re vitt. Mesés!!! A stégen üldögélő egyéb magyarok mondták, hogy ha felnézek, a partmeni szálló az a ghazala beach, és ők ott vannak a karthagoval. Tavaly asszem egy huszassal olcsóbb volt per kopf. :(
A fakultatív utak mindig szabadon választottak...: kell, vagy nem kell...
Ha valaki veszi a fáradságot, és csak átlapozza Kairót egy útikönyvben, láthatja, hogy 4-5 óra irtózatosan kevés mindenhez...
Ha valaki úgy véli, hogy soha többé nem megy Egyiptomba, és ott van Sharmban, akkor megéri, hogy legalább ennyit lásson Kairóból...
Minden relatív.
Szerintem minimum 2 nap kell,
1x meg kell szállni Kairóban is,
látni kell a Nílust napfelkeltekor,
késő este elmenni kávézni, vízipipázni, megnézni az esti fényjátékot a Szfinxnél,
"érezni" is kell Kairót, a múltat, a piramisokat... más látni 30 percen át, és más átgondolni, hogy micsoda nagy dolog is az, hogy ezt az ókori építményt - vagy bármit Te most, 2004-ben láthatod...
Hagyni kell időt, hogy átjárjon a hangulat, hogy magával ragadjon az az érzés... szerintem.
2-szer voltunk sharmon karthago***** 2003 febr.
otp*** 2003 dec. karthago id.vezetője egy hosszúhajú srác akkor kezdő volt decemberben is találkoztünk profi kedves.
otp. első a fakultativ lekötés második is az harmadik ne kérdezd hogy mit kapsz majd megtudod.
otp sharm---kairó 480km szuezi csatorna alatti alagut indulás 00.01h piramisok 00.10h első
piramis 40 perc (ha igyekszel megkerülöd) második piramis 30 perc (sokat ne nézelődj mert mindjárt indul a busz a harmadik piramishoz itt bemehetsz a piramisba 30 perc indúlás a svinghez 50perc
idegenvezetéssel ebéd egy nilusi hajón utazás egy
papirusz gyárba 60perc utánna bazár nevezetű üzlet
60.perc fél óra után a társaság nagyrésze az üzlet
elött ül a lépcsőn és beszélgetünk hogy miért hoztak ide bennünket (idegenvezető "bocsánat benne
van a programba") indúlás vissza érkezés másnap
00.40h-kor ( kairóra vagy kiváncsi javaslok egy 5
napos utat.
február 20-án karthago hurghada sunrise palachio
****allin.80900ft medina tours febr 18-án ua.79900-ft
Mind a három hozzászólás tetszett...:) Talán a legjobban az első. Az asszony miatt. (Az én párom hangosan krákogott, és mosolygott közben, és jelentőségteljesen nézet rám...)
Tegnap jöttem haza Hurghadáról. A tenger fürödhető , snorkingolható. A korallok és halak nem fagytak meg.A viz 20 fokos , a helyiek szerint 22, de ők szeretik a túristát csalogatni.
Az idő télies , gyakran van szél , esetenként felhő , ekkor csak 20 fok a maximum árnyékban.
Ha szükséges Abu simbeltől Kairóig van friss infóm.Sajnos Sharmon nem voltam , majd legközelebb.
Tegnap jöttem Hurghadáról.A víz fürödhető , snorkizható.Korall van , meg hal , rája kék pettyekkel stb.A narancsfán narancs van.
Néha nagyon fúj a szél , meg ha felhő van akkor csak 20 fok van árnyékban , de ne csodálkozzunk , tél van ott is.sajnos nem lehet állandóan napozni , de legalább nem kap az ember hőgutát.
Ha van kérdés friss infókról Abu Simbeltől Kairóig , szivesen állok rendelkezésre.Sajnos mosr Sharm nem fért bele, legközelebb megnézem , szebb-e ott az oroszlánhal.
Tegnap jöttem meg Hurghadáról. a víz fürödhető , snorkizható. A korallok és halak szépek. ( bár Sharmban biztos szebbek , de ezt most nem volt idő megtapasztalni, mert Abu-Szimbeltől Kairóig öreg köveket nézetett velem a feleségem.)
Először jártam , de nem utoljára.Nekem teteszettek az árak és nem zavar , hogy kicsit elmaradott meg rendetlen minden.
Ha felhős az idő , 20 fok a napi maximum , de egész napos felhővel nem találkoztunk.Tudomásul kell venni , hogy ilyenkor télen nem biztos , hogy egész nap napozni lehet.Nyáron biztos sokkal jobb , akkor biztosan lehet hőgutát kapni.
A sivatag lehet hideg , Jordániában novemberben mad befagyott a fenekünk a szafarin, de most itt nem volt nagyon hideg, igaz 25-30 km-re voltunk a tengertől és a tenger felé nyitott volt , nem hegyes a part, így a tenger felől a meleg levegő be tud jutni. Ha valakinek tudok friss infokkal szolgállni , kérdezzen.
A Sínai Félsziget nagyrésze köves sivatag, szép nagy hegyekkel. A sivatagban pedig éjszaka (különösen télen) hideg van, nincs felhő, nagy a hőkisugárzás. Ezt a hatást jelentősen csökkenti a tenger közelsége.
Viszont: "Megfagyott két külföldi turista az egyiptomi Szinai-félszigeten, ahol kirándultak. Észak-Szinai tartomány szóvivőjének keddi beszámolója szerint a holttesteket egy dombon találták meg. Egy orvos szerint a külföldiek valószínűleg eltévedtek. Személyazonosságukat eddig nem sikerült megállapítani, mert igazolvány nem volt náluk. A térségben jelenleg nappal enyhe az idő, ezért a turisták gyakran könnyű ruházatban járnak. Éjszaka azonban 4 Celsius-fokra is lehűl a hőmérséklet."
INDEX
Total meg van bolondulva az idojaras, torokorszagi tengerparton, Izmirben szakadt a ho!! Ott ilyenkor kb 15 fok szokott lenni, enyhe, esos illetve neha napos ido. Isztambulban is totalis a kaosz. Ez az egyiptomi idojaras tenyleg rendkivul ritka lehet.
Eddig 13 halottja van Egyiptomban a napok óta tomboló viharoknak, amelyek következtében pénteken leállt a Szuezi-csatorna forgalma. Kairóban felhőszakadással társult homokviharok bénítják meg a közlekedést – jelenti az AFP.
A természeti csapások súlyos balesetekkel járnak: legutóbb egy zarándokokkal teli, 39 személyt szállító teherautó balesetéről számoltak be rendőri források.
A viharok miatt az ország észak-keleti részén, Port Szaidban 30 hajó várakozik átkelésre. A homokvihar miatt egyiptomi források szerint változatlanul zárva tart Asszuán repülőtere is.
mno
Talán most már lecseng...
Jövő hétre biztos:
Szerda
Derült 68° F / 20° C Szél Nyugat 2 mph / 3 km/h
Nem a legjobb hír. :( 2 hét múlva lesz az indulás addigra reméljük minden ok lesz. A vihar gondolom jól felkavarja a tengert és hidegebb lesz a víz. :|