Keresés

Részletes keresés

Halsaman Creative Commons License 2004.06.01 0 0 647
Kell a pénz a roadokra, hogy cipeljék a kétszáz kilós orgonát...:)
Előzmény: LaurensHammond (645)
Borzas Creative Commons License 2004.05.31 0 0 646
Jakab.
Basszák meg.
Mindegy, kell.
Előzmény: LaurensHammond (645)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.05.31 0 0 645
8750ft a Kovacs Jani bacsi mesterre a jegy!!!
Előzmény: tehtube (627)
tehtube Creative Commons License 2004.05.28 0 0 644
Mint a német íbéjen egy amerikait, persze a leütési árat nézve :-) Egy egy. Mínusz szállítási költség, plusz kipróbálás.
Előzmény: Halsaman (642)
almost famous Creative Commons License 2004.05.27 0 0 643
Én ma fizettem ki egy P-90-est.
Előzmény: Halsaman (642)
Halsaman Creative Commons License 2004.05.26 0 0 642
Én szívesen elfogadnám, csak még a p-100-ból is van némi hátralékom...
De azért érdekelne, hogy mennyiért vesztegeted.
Előzmény: tehtube (641)
tehtube Creative Commons License 2004.05.26 0 0 641
Szkenni vagy nem szkenni??? Nagy difi. Még a tranyós H, T is fémes tőle, de az öreg csajszik... :-)Az ismerkedési idő után a továbbiakra orvosság helyett javallom mint már alább is tettem. (perka, scanner, waterfall egyben)
Valami vagány csóka bevágta a furgonjába a szép kis M3-amat. Lépcsőtlen az út a kocsiig, de majd besz@rtam az a 10m alatt másodmagammal. Ha mobil, akkor digire voksolok. Az egyenes háttartás miatt.
Lehet hogy kéne egy doll-kari-roll.
A100-at nem parancsol valaki? Ennél jobb állapotút úgysem talál abból sem. Hangjánál jobb, talán egy másik galaxisban.
Előzmény: LaurensHammond (640)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.05.25 0 0 640
Mi tortent tehtube mester az M3-al, az pedig egy B3-nak felel meg tudomasom szerint!:-)
Scanner kell mindenkinek!!!!!!!
Előzmény: tehtube (639)
tehtube Creative Commons License 2004.05.24 0 0 639
Pl az M3-asnál -rendesen- az 1'-as regiszterbuszra van kötve a percussion. Ezért az hiába fogy ki F#-nél, a maradék másfél oktávban még elhelyezték a réz érintkezőlemezeket és az érintkezősínt is végigvitték. Így ha a hang nem is a percussion mexólal. No most ennek a hiányzó 18 hangnak a megfelelő (egy oktávval lejjebbi) bedrótozása szükséges csupán és ehhez szét sem kell teljesen kapni az orgonát.
Ámbár ha mégegyszer szétszednéd és ott a lehetőséged a teljes foldback bedrótozására, bűn lenne kihagyni. Át lehetne tenni a perkát is a klasszikus helyre és onnantól tökéletesen interpretálhatnád a klasszikus Jimmy, Rhoda, Joey és tsai hangzását. A finom perkás/vibrátós 888-at és az 1'-et is kihúzva, amely mexólal a perka kikapcsolásával egyetemben. Ne hagyd ki!!!!
Kell hozzá 44 érintkezó lemez és rúdérintkezők. EZek palládiumból vannak. Egyik sem igazán drága és esetleg megvizsgálandó a bus rod helyettesítése mással. A kontakt lapokat egy kanadai gyerek szokta árulni.
Irodalom: http://www.dairiki.org/HammondWiki/opl.html
Sajna meg kellett válnom az M3-tól, de továbbra is azt javallom minden nyavajára ha spinet. A B3 mellett tényleg nem olyan nagy a különbség.

A legjobbakat, Zs.

Előzmény: Halsaman (638)
Halsaman Creative Commons License 2004.05.24 0 0 638
Egy fél éve újrafilceztük. Célszerszám nélkül közepesen jó lett. Ennek ellenére még egyszer, utoljára szét fogom szedni, mert nem bízom a billentyűk fém- és műanyagrészét összekötő csapokban... el vannak öregedve, én pedig koncerten feelingből játszom.:)
Demófelvétel közben például sikerült egy könyöklés alkalmával letörni a legalsó fiszt..:(

Ha pedig erre sor kerül, akkor a filcezést is végleges formára hozom (meg szétkapom a manuálok belsejét és megkeresem a kontaktproblémákat a pókhálóban).
Ezzel kész lesz az orgona. Annak alapján, hogy most mennyire jól viselkedik és hogy a service manual mennyire részletes, szerintem hangzásban tökéletes lesz. (Megjegyzem, most is csak egy Hammondguru hallaná meg, hogy nem minden klappol.) Aztán majd lehet, hogy lekrómoztatom egyszer a lábait, meg ilyenek.

Még egy dolog.
Tehtube mester, írtad, hogy másik orgona alkatrészek nélkül is lehet elvileg foldback-et készíteni, le tudnád ezt részletesen írni, hogy hogyan?

Előzmény: LaurensHammond (637)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.05.24 0 0 637
Orommel hallom!:-)
Sikerult a billenttyulotyogest is helyrehozni rajta, es ha igen hogyan?
Viktor
Kecskemet
Előzmény: Halsaman (636)
Halsaman Creative Commons License 2004.05.23 0 0 636
Komolyan mondom, alig bírtam kikapcsolni az orgonát koncert után. Annyira jó rajta játszani!
KKNC Creative Commons License 2004.05.21 0 0 635
Majd halkan játszunk, hogy tanulhass, jó? :)
Előzmény: Borzas (634)
Borzas Creative Commons License 2004.05.21 0 0 634
sajnos vizsgaidőszak van. ilyenkor sehova...
Előzmény: KKNC (633)
KKNC Creative Commons License 2004.05.20 0 0 633
Szombaton este 8-kor a Jókai klubban Trinity koncert lesz, Hammonddal! Gyertek sokan!
www.kethold.hu
tehtube Creative Commons License 2004.05.20 0 0 632
Tényleg az a kettő volt a legjobb tavaly. A Focuson szépen szólt a Losó igencsak viseltes M-M3-ja 145-ön, viszont Greenslade A100-át csak HK Rotosphere-rel effektezte, kicsit cslódás volt, de a többiek annyira jók voltak, hogy feledtette.
nem szabad kihyagyni, főleg ahogy Orszáczkynál orgonál az az ausztrál srác. Érdemes tőle stílust tanulni. Nemcsak a buta kvartakkordok az első négy drawbarral európai módra.
Anyagiak miatt valószínűleg magamban tudok kilátogatni én is sajna:-(
Előzmény: LaurensHammond (631)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.05.19 0 0 631
Remelem annyi azert nem lesz mint a masik giga buli ami juniusban lesz....
Hammond fan-ok figyelem, bizonyara lattatok, hogy a varban Colosseum,Spencer Davis Group,Climax Chicago Blues Band, Procol Harum,Jackie Orszacky es Nashwille Teens...
Darshan udvar szervezeseben eleg huzos arat hallottam ma, allitolag 8500/nap, mivel ennyi bandat 2 napra szerveztek le...
Nos en ha felmegyek pl faterommal aki szinten gerjed a Hammondos finom blues-ra akkor ez csekely
34ezer ft........
Mindenesetre a Colosseumot semmi penzert nem hagynam ki...Tavaly a legjobb koncert volt amin voltam a Focus mellett!!!!
Előzmény: Borzas (630)
Borzas Creative Commons License 2004.05.18 0 0 630
jaa, a minőség elég harmatos. mondhatni elég szar munka. persze a hemond jól szól.

én schmitt bácsit olyan 7-8 rugóra saccolom koncertjegyileg, egyébként. a Crim 6papír volt tavaly, infláció, ilyesmi, meg öreg blueszenész, aki "intézményesebb", meg másmilyen sznobok járnaka koncertjeire - - ergo kábé ennyi kell, hogy legyen. azért a Crimsonban van némi rocker-attitűd, még ha prog is, szóval más a közönség. jazzsznobok, vs progsznobok. én mindkettő vagyok, hejdejó.

Előzmény: tehtube (629)
tehtube Creative Commons License 2004.05.18 0 0 629
Nem mindegy melyik NICE. A elsőben az Amerika és a Rondo, a másodikban a Brandenburger meg a Karélia az ütős. A többi tényleg zsenge, de nem túlságosan. És csapnivaló a hangmérnök munkája. A harmadik, Nice nevű, majd a Five Bridges Suite és az Elegy az ütős.
Előzmény: Borzas (628)
Borzas Creative Commons License 2004.05.17 0 0 628
töltöttem Nice-ot, hááát, nem rossz, de elég "zsenge" az ELP kortársabb-izgalmasabb világához képest. TOvábbá nincs benne egy olyan kivételes képességű (szerintem az!) énekes, mint Lake... mondhatni rettenetes az ének. És ez sosem előny.

Na,a hammondszóló, ami most szól, na az azért elég jó. No de hogy ez a dobos volna jobb mint Palmer... na nem.

tehtube Creative Commons License 2004.05.17 0 0 627
Mennyi lehet a jegy?
Előzmény: Borzas (626)
Borzas Creative Commons License 2004.05.14 0 0 626
előtt lökhetnlnk egy topictalit is, esetleg, egy sörrel. mondjuk amillenáris fogadójában. bár az kocsmaként értékelhetetlen, lévén túl drága és nem elég mocskos.
Borzas Creative Commons License 2004.05.14 0 0 625
áhh, fásszom, lényeg hogy menni kell a koncertre. szigorúan.
tehtube Creative Commons License 2004.05.14 0 0 624
Nekem az első lemezén van írva a füzetbe (1928). Az 56-os J S at the organ vol 1-3-ban. Ott még egysebességes lezlivel játszik és B2-vel.
Előzmény: Borzas (623)
Borzas Creative Commons License 2004.05.13 0 0 623
3 site, három dátum, csak a dec. 8 ami megegyezik. 1925, 1926, 1928...

szerintem ő maga se tudja, mikor született.

kaviat Creative Commons License 2004.05.13 0 0 622
napok óta egy ELP kollekciót hallgatok

.kav]4t neofittnesspop

tehtube Creative Commons License 2004.05.13 0 0 621
1926 december nyolcadikán született J S.

Mostanában direkt Emerson és Nice-okat hallgattam. Az Elp-ben nem vitte túlzásba a hanxínarzenált. 68-69-ben, amikor a Nice-ban is csak az L102 volt neki, ott kitett magáért. 70-ben megvette a C3-at kevesebbet variált. Vannak jóízűbb soundok a Lord, Emerson féléknél. (nem sok)

Előzmény: Borzas (620)
Borzas Creative Commons License 2004.05.13 0 0 620
millenáris, júli 16.

árról eddig no info.

remlem nem adja be addig a kulcsot az öreg. végülis 79 éves tinédzser még.

Előzmény: Cirkáló (619)
Cirkáló Creative Commons License 2004.05.12 0 0 619
Sziasztok!

Tudtok valami közelebbit erről a koncertről?
Én mennék, de hova, mennyiért, mikor?

Előzmény: LaurensHammond (595)
Borzas Creative Commons License 2004.05.06 0 0 618
hát, végülis én is azért szeretem palert, mert ott dobol, ahol.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!