Keresés

Részletes keresés

Varus Creative Commons License 2004.06.24 0 0 693
Meg is beszéltük. Ha esetleg Pesten laksz felküldöm neked egyik cimborámmal a közeljövőben, ő ott melózik. Egyébként a dobosuk később a Dire Straits-ba igazolt, énekesük meg a Van Der Graaf Generator egyik későbbi lemezén (asszem a "World Record"-on vagy a "Still Life"-n) hangmérnökösködött.
Halsaman Creative Commons License 2004.06.24 0 0 692
Engem érdekel...
Előzmény: Varus (691)
Varus Creative Commons License 2004.06.24 0 0 691
Mellotronos zenéből ajánlom neked a "Spring" nevű angol formációt 1971-ből. Tömény mellotronos prog. rock, 1 lemezük volt. Ha érdekel átírjuk neked.
Előzmény: Törölt nick (685)
tehtube Creative Commons License 2004.06.24 0 0 690
A spinet a barokkban mást jelentett, no jó hasonlót, kis billentyűsszerűséget, meg könnyű nő is lehet :-)
A Hammondokat (főleg a férfiak) túlhonban she, old lady-knek titulálják. (a nők cavalier :-)
Szóval a spinet a kis nőci Hammond orgona. Az első, az M: Cinderella.
Ismertetőjele a 2×3,5 oktáv elcsúsztatott billentyűzet a 2×5 oktáv helyett. Kisebb, könnyebb, típustól függően kevéssé vagy jelentősen lájtosabb súlyban, hangban. Minőségben nem, mert ugyanazon alkatrészekből áll, takarékosabb alkatrészmennyiséggel.
A nagyokat Console- hívják. Érdekes viszont, hogy az M3-on is ennek ellenére Console van ráírva a rendszámára.
Előzmény: Borzas (689)
Borzas Creative Commons License 2004.06.24 0 0 689
Uhh, pedig a Rhodes is megérdemelne egy topicot. Gyönyörű hangja van.

Laurens, a spinét, az valami régi billentyűs hangszer, nem? Miért emlegeted annyit? Magyarázd el plz.

Walkmann: helló.

Halsaman Creative Commons License 2004.06.24 0 0 688
Például King Crimson összes. Genesisből is jó sok.
Abban meg magnószalagok vannak, amikre előre fölveszik a hangot, aztán egy magnófej előtt lefuttatják.

A Rhodes-ot megint elfelejtettem, mit is csinál, az annyira nem mániám...

Előzmény: Törölt nick (685)
Halsaman Creative Commons License 2004.06.24 0 0 687
Erre ráhibáztál:)
Szerintem olvasd végig a topicot... eléggé sokat csámcsogtunk rajta. Röviden: fogaskerékszerű műanyagkerekeket forgatnak egy elektromágnes előtt, az így keletkezett jelet erősítik, modulálják és a billentyűkkel kapcsolod be, hogy melyik kerék "hangját" hallod.
Előzmény: Walkmann (686)
Walkmann Creative Commons License 2004.06.23 0 0 686
Ez engem is érdekel hogy működik a Hammond orgona? Úgy mint a hagyományos orgona? Szóval ilyen billentyjűi vannak azon kell játszani?
LaurensHammond Creative Commons License 2004.06.23 0 0 684
Dave Steward...igen, nagyon jo a manus, es spinet-es!!!
Meg egyebkent jatszott egy Khan nevu 1 lemezes formacioban, ami szinten hatalmas!
Előzmény: tehtube (683)
tehtube Creative Commons License 2004.06.23 0 0 683
Jó hogy van még hasonló előadó ebben az Emerzonos stílusban. Az Egg meg tiszta Nice. Az sem semmi? Hogy hívják ott az orgonistát? Valami Dave *****?
De sajna több Emerson klónt nem ismerek, pedig vevő lennék rá.
Előzmény: LaurensHammond (681)
sziti Creative Commons License 2004.06.23 0 0 682
Nálam Mediterranean - Spartacus - Illusions volt a nagy trimuvirátus anno tőlük (e tetszési sorrendben):-)
A Pompeii-t nem csíptem annyira.
Előzmény: Varus (680)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.06.23 0 0 681
Szepen szol rajta a C3-as ketsegtelen...tisztan elesen kopog, mint emerson Tarkus-an!
Nem hiaba, a jel a csoves elofokrol lehet leszedve!:-)
Ugye Tehtube koma!??Neked mi a velemenyed? Mint szakerto, Hammond-kultivator!:-)
Előzmény: Varus (680)
Varus Creative Commons License 2004.06.22 0 0 680
Hammond ügyileg az első, 1972-es "Mediterranean Tales" című korongjuk a legvirtuózabb, de a 2. lemezük, a '74-es "Illusions On A Double Dimple" is egészen finom. Az "Old Loves Die Hard"-tól kezdve (1976)viszont szerintem már gyengül a zenéjük.
tehtube Creative Commons License 2004.06.22 0 0 679
Ha már agyonhallgatta valaki az ELP klasszikus 5-6 lemezét, újításként Jürgen Fritz mester Triumvirat-ját javallanám. Mintha ki nem adott ELP lemezek kerültek volna elő. (majdnem, néha már kísértetiesen:-) A Spartacus, meg a Pompeii eszéletlen. Köszi Laurens bácsi :-)
Előzmény: LaurensHammond (678)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.06.21 0 0 678
Sorry itt van megegyszer:
http://www.ke-musik.dk/Upload/HtmlArticles/Article1070/index.htm
Előzmény: LaurensHammond (677)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.06.21 0 0 677
Ha igazi Hammond orgiat akartok latni, nezzetek meg ezt a weboldalt....Le kell tolteni 60perc videoanyag......
Dobtam egy hatast, ugy jatszik a fazon, ahogy ember fia ritkan Hammond-on "B3-on"
Viva la Hammond orgel!!!!

http://www.ke-musikdk/Upload/HtmlArticles/Article1070/index.htm

Előzmény: Halsaman (676)
Halsaman Creative Commons License 2004.06.21 0 0 676
Nekem ott a Leslie-kapcsolók vannak. Bár nem arra vannak bekötve.
Előzmény: tehtube (675)
tehtube Creative Commons License 2004.06.21 0 0 675
A tied igen hasonló, de nem ugyanaz. Ennek a dán átirata. Különbség 5th harmonic perka pluszban, és a fölső manuál fölött egyből végződik. A kapcsolók baloldalt az alsó manuál mellett vannak.
Az XK3 elég rossz kritikákat kap.
Előzmény: Halsaman (674)
Halsaman Creative Commons License 2004.06.20 0 0 674
Engem már csak akkor érdekel a Porta kezdetű orgona, ha úgy folytatódik, hogy ble-B3...
Előzmény: tehtube (673)
tehtube Creative Commons License 2004.06.20 0 0 673
Ha valakit érdekel:
Hammond Porta-B. A legkisebb, legkönnyebb mechanikus, csöves Hammond, Made in USA. Ritka példány. A P100 hasonlít hozzá, de van különbség.
Előzmény: almost famous (651)
tehtube Creative Commons License 2004.06.14 0 0 672
Múlt héten kicsit betegeskedett a lacika. Jót tett neki a gondoskodás. Hiába, kopnak ott is az alkatrészek mint a kocsiban. Nem lehet azóta abbahagyni az orgival a döngetését. Ámbár nagyon érdekes és jó stílus a lezli nélküli orgonálás is, mint Jimmy Smith, Jon Lord, Brian Auger. Ott minden tisztábban kijön. Viszont ezt a stílust végképp nem lehet scanner nélkül, mert.... csak.
Direk a vibrátó miatt kivallattam a B4-et. Ezt a részt az oldotta meg a legkorrektebben.
Üdv, ZS.
Előzmény: Halsaman (671)
Halsaman Creative Commons License 2004.06.10 0 0 671
Köszi, hívlak, ha ráérek!
Előzmény: tehtube (668)
Halsaman Creative Commons License 2004.06.09 0 0 670
Soká lesz koncert, de majd kerítünk rá alkalmat.
Előzmény: LaurensHammond (669)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.06.08 0 0 669
Kivancsi vagyok ra hogy szol a Hammond-od mostmar...valahogy osszehozzuk, ha mas nem egy koncertre elmegyek majd!
Előzmény: Halsaman (667)
tehtube Creative Commons License 2004.06.08 0 0 668
Ok. Ha érdekel, hívj a 20 347 9517-en. BP. XII.
Előzmény: Halsaman (667)
Halsaman Creative Commons License 2004.06.08 0 0 667
"Ja, ha valakit érdekel, nálam szinte bármikor meggyőződhet róla, szívesen látom."
Szavadon fognálak, ha lehetséges:)
Előzmény: tehtube (665)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.06.07 0 0 666
Well well, nagyon igaz amit Cs? kollega ir!
Ez tenyleg igy van.....volt spinettem nem is egy-ketto, de a percussion, es a femes scanner-hangzas teljesen mas!
Amiota egy M3 van a birtokomban azota ez egyertelmuve valt.....Mindig fihyeltem, hogy a Tarkusban, vagy a child in time-ban hogyan kppan akkorat a percussion, es nem tudtam kihozni azt a hangszint pont ugy, csak megkozelitoleg,de most!!!
Valaki azt mondta, hogy a cd-rol megy a Purple...pedig, csak kintrol hallotta utcarol a Hammond-omat..ez mar jo jel!:-)
Előzmény: tehtube (665)
tehtube Creative Commons License 2004.06.07 0 0 665
Emerson már a Nice-ban elkezdte a C3 orgonát használni. A Karn Evil-ben - mint a legtöbb számban - a 888400008 kihúzva, perka 3. gyors, finom, és a scanner C3 - tehát a chorus3 a fölső manuálra ráadva. Ilyen a klasszikus. Sajna a többi típusból nem jöhet ki ez a hang. Én is próbáltam sokat, biztos valami trükkjük volt az öregeknek. Semmi. Megjött a HANGSZER, bekapcsoltam, kihúztam amit kellett, ráadtam amit gondoltam és AZONNAL PONT ÚGY SZÓLALT MEG!!!!!
Ha a scanner vibrátó/kórust választjuk (C1, C2, C3) az orgonának élesebben, sokkal fémesebben kell mexólalnia. A keyclickek is baromira bekeményednek és jól hallhatóan a leakage zaj is hozzátesz egy felharmonikus félét. És akkor már mindegy min szólal meg, Vermonán vagy 122-esen vagy a kettő közt valamin, üvölt belőle AZ a hanxín. Nemszólva, hogy a klasszikus típusok percussionja is dinamikusabban nagyobbat üt.
Sajnos a titok a szerszámban rejlik, nem a kezelőjében. Amíg csak a 8888----- van használva, a legtöbb orgona nagyon becsületesen hozza a rockos alaphanxínt, de a percussionnál eléggé és a scanner C3-nál teljesen elvéreznek. A legtöbb digitális is. Viszont a N I B4 szoftvere pont a scanneros hangzást nagyon szépen eltalálta. Az meg másban rossz, de javaslom kipróbálni.
Hammondos üdvözlettel, A Cső.
Ja, ha valakit érdekel, nálam szinte bármikor meggyőződhet róla, szívesen látom.
Előzmény: LaurensHammond (664)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.06.07 0 0 664
Szerintem a scanner-es c3-as percussion!!!
A legjobb!!!
Kerdezt a Tehtube szakerto urat!:-)
Előzmény: Halsaman (663)
Halsaman Creative Commons License 2004.06.07 0 0 663
Lenne egy kérdésem.
Vajon Emerson a Karn Evil 9 First Impression part two-ban a szólónál mit nyom be (mit húz ki), hogy hirtelen elkezd kopogni, meg kaparni, meg élesebb lesz a hangszín?
Ilyet nem tudok csinálni (még) az orgonámon... Hogy kell:)?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!