Klödennek örülök, Vinon visszavonulása nem lep meg. Sajnélom, hogy így kellett befejeznie. De én csak a szépekre fogok emlékezni vele kapcsolatban. Azért hiányozni fog majd. És Savoldellivel mi lesz? ő is abahagyja? Remélem talál csapatot magának
Annyira éreztem, hogy baj lesz Vinoval. Az indulásunk napján volt az a bizonyos időfutam, aztán már kint jött a döbbenet, hogy nincs Astana és nincs Vino. Nagyon sajnálom, mert kedveltem, szívós kis versenyző és szimpatikus volt ahogy összegründolta az új csapatot. Nem értek egyet minden lépésével, de mentette ami menthető és összehozta a csapatot. Szegény kis Contadornak menni kellett... Kár, hogy így kell visszavonulnia. Sok sikert kívánok neki és az új projektjének!
Hát erre lehetett számítani, nem is lepődtem meg. Nekem is a tavalyi Vuelta marad meg az emlékezetemben ha Vinora gondolok, semmiképpen sem az idei Tour. Szerintem így is "nagyként" fog bevonulni a sporttörténelembe, és azért ne felejtsük el, a mostani csapatot bizony Vino alkotta. További sok sikert kívánok neki a magánéletében!
Nekem spec. a 2003-as TdF(különösen L'Alpe d'Huez) és a tavalyi Vuelta fog megmaradni, és vhogy törvényszerűnek, szükségesnek érzem a befejezést, ugyanúgy elkerülhetetlennek, mint Ullrichét - semmi értelme nem lenne erőlködni az új generációval, főleg, h Ők már nem kockáztathatnak semmit, de ha igen, akkor is lemaradhatnak - ld. idén a Touron ...
Valamikor 2005-ben rendeztünk itt közvélemény kutatást a jövő "nagymenőiről" emlékeztek? Nemtommár melyik topikban, de most(2008) eljött az idő teljesen Contador, Cunego, Valverde(ha megússza?) és korosztálya számára - Evans, Levi és Klödi még próbálkozhat egyszer-kétszer, de .... a terep már igazán az ifjaké.
Én már azon is csodálkoztam, hogy Vino nem intett be akkor, amikor a szövetsége kijelentette, hogy soha többet köze sem lehet a csapathoz, amit ő álmodott meg és hozott létre.
Kár érte, azért meg főképp, hogy így lett vége. Szerintem Vinonak azt volt élete csúcspontja anikor megnyerte a 2003-as Párizs-Nizzát. Az a történet be fog vonulni a sporttörténelembe, és nagyon remélem, hogy arról fognak róla emlékezni az emberek.
nehéz elhinni,hogy Johan csak Savónak nem fizette ki,amit "megbeszéltek".
Hááát, azért 2005-ben még Lance utódjaként volt elkönyvelve a csapatnál,(tehát nem piti lóvét ígérhetett Johan) a köv. évben meg szó szerint leszerepelt a Giron, majd a Touron is ..... mondjuk nemtom a többiek tán kevesebbel is beérték, meg azt sem, h mit akarhatott a 05'-ös TdF után még, bár ott jól ment, szakaszt is nyert, legalább annyit segített Armstrongnak, mint a többiek, előtte viszont a Giron Ő már "degeszre kereste magát" , a többiek meg nem, hm ...
Féloff:
Tippeldébe bekukk, véleményez, csapatot választ, stb lécci - jan 22.-én(másfél hónap!) kezdenénk a köv. szezont ...
Ugyanezt kérnénk Mindenkitől, főleg, mert egész szezonra szóló csapatszerződések/választások köttetnek ! :)
egyelőre annyira nem felhőtlen az örömöm. De győzte már le Ullrichot, volt jobb Vinonál(végülis Vino nem nagyon bírta a dolgot a két győzelmét kivéve az idei Touron), ezzel is meg kell és meg is lehet birkózni. :-)
No, meg ott van az olimpia is.(bár ott remélhetőleg valami kelet-európai muksó, valami Erkel zenéjét fogják játszani :D )
Ez megint egy olyan ügy, amiben soha nem fogjuk megtudni az igazat.
Ez nagyon valószínű.Viszont nehéz elhinni,hogy Johan csak Savónak nem fizette ki,amit "megbeszéltek".Szerintem Savo kicsit elfáradt...Azért szurkolok neki,hogy sikeresebb legyen,mint idén!
A másik többé-kevésbé jó hír, hogy Vinot egy évre tiltotta el a kazah szövetség, ami pont fele az előírtnak. Az UCI nem is nyugszik bele, bíróságra viszik az ügyet.
Klöden egy évre megállapodott a csapattal, azaz 2008-ban is az Astanában versenyez. Ennek alkalmából jelentkezett a weblapján is.
Dióhéjban annyi, hogy több csapattal is tárgyalt, míg döntésre jutott. A cél még mindig a Tour, jó formában van, a dobogóra várja magát.
A Radsport-aktivon egy villámriport is van, ott is kábé ugyanaz van, erős csapat, cél a Tour. Az erősorrendről Bruyneel dönt, de egyelőre még nem dőlt el semmi.
Úgy tűnik ukázba van adva, hogy Dr. Damsgaard programját magasztalni kell, mert mindkét helyen megemlíti. :-)
A fene tudja min kapott össze Paolo és Johan... A jalek szerint az olaszokra rossz hatással van a hegyi levegő, de a belga mester is elizélhetett valamit. Ez megint egy olyan ügy, amiben soha nem fogjuk megtudni az igazat.
Mondottam volt, csak az a nyüves pénz ne lenne a világon... :-(
Valószínűleg ez is(mint ez a radsport ranglista is) nézőpont kérdése. Savo a két évvel ezelőtti Giro után tulképp. semmilyen komolyabb eredményt nem ért el, inkább csalódást okozó volt a szereplése a Discoban, mint sikeres(később a törpök közt is) Johann pedig valszeg ezt nem jutalmazta - nem kapott annyi prémiumot, mint amit várt, v amit megbeszéltek, ha .... de nem sikerült teljesíteni a megbeszélteket, van ilyen, ilyenkor meg mindíg a másik a hibás, naná - ilyen ügyekben nehéz eldönteni, melyiknek volt igaza ...
Szomorúan hallom ezt a Savoldellis sztorit, és az eddigi pályafutása alatt nekem nem az a kép alakult ki Johannról, aki átvágja a versenyzőit, meg nem fizeti ki őket...
Nem is Klöden miatt minösítettem a listát, hanem pl. Cancellara miatt aki 87. lett rajta. Ő az egész év folyamán kitünő teljesítményt nyújtott véleményem szerint.
Akkor se, mikor hozzásegítette a második giro győzelméhez? Savoldelli egy súlyos, hosszadalamasan gyogyuló sérülés után leírt versenyző volt, amikor Johan szerződtette. Én nem emlékszem, hogy három éve ölték volna egymást érte a csapatvezetők. Már elnézést.
A jelek szerint sikerült félreferdítenem a táborról szóló hírt, a felsorolt hét versenyző NEM lesz ott Spanyolországban. Amerikába viszont már mindenki hivatalos.
Kezdenek felpörögni az események, lassan napi rövid hírek rovatot lehet indítani. :-)
Mégis csak lesz változás a csapatban, Maxim Gourov, Alexey Kolessov és Yevgeny Sladkov távozni kényszerül, a helyükre három fiatal, mindössze 20 éves kazahot delegált a szponzor: Roman Kireyev, Berik Kupeshov és Andrey Zeits.
További cseréket viszont már nagyon nem tartok valószínűnek.
Ugye hétfőn kezdődik a tábor Spanyolországban. Kiszivárgott, hogy résztvevők: Levi Leipheimer, Chris Horner, Andreas Klöden, Aaron Kemps, Roman Kireyev, Berik Kupeshov és Andrey Zeits. A második, nagyobb edzőtábor pedig január 23 és február 4 között kerül megrendezésre az amerikai Albuquerque városában. A város Új Mexikó államban fekszik a Rio Grande partján, a fiúk akár a legendás 66-os úton is tréningezhetnek. :-) Hogy az Auszit miért rángatják el a hazai verseny előtt... Hacsak nem ő lesz a kapitány Lenn Délen, akkor van megbeszélni való.
Végül egy nem igazán kellemes hír. Savoldelli kipakolt a Cycling Weekly brit lapnak. A nyilatkozata szerint biza Bruyneel miatt hagyta el a csapatot, nem kíván többet együtt dolgozni a belga mesterrel. Az ok prózai, Sólyom szerint még mindig tartozik neki Johan a 2005-ös Tour pénzdíjaiból, ezen felül „soha nem volt vele becsületes”.
Kitaláltak egy pontrendszert és alkalmazzák. Mint minden ranglista ez is szubjektív és igazságtalam, mert almát hasonlít a körtéhez, de mégis csak kijön egy eredmény. Majd az első 10 alapján lehet következtetéseket levonni, de szvsz úgyis Evans nyert. :-)
A cikk elején vázolják a szisztémát, ha lesz egy kis időm lefordítom neked. Az a lényege, hogy kicsi és nagy versenyeket is beszámoltak, és arra voltak kiváncsiak, hogy kik azok, akik egész évben konstans teljesítményt nyújtottak.