Keresés

Részletes keresés

elterito Creative Commons License 2024.02.22 -1 0 1499

“Ádám” 100 ezer évvel, “Éva” kétszázezer évvel ezelőtt

Olyan hülyefundit is ismerek,  aki lelkendezik, hogy ujjé

a tudomány bebizonyította hogy a Biblia igazat ír, mert

lám Ádám és Éva létezett, a tudósok is elismerik végre

Előzmény: Zellem Estelen (1496)
elterito Creative Commons License 2024.02.22 -1 1 1498

"Az Ígében máskint áll"

Hú.

Most megszeppentem.

Előzmény: híg ember (1492)
elterito Creative Commons License 2024.02.22 -1 1 1497

"Mesélj, miben hiszöl"

És én hiszek a mikrobarázdában,
És én hiszek a táguló világban.
És én hiszek a lézersugárban,
És én hiszek az ezredfordulóban.
És én hiszek a kvadrofóniában,
És én hiszek a fegyver halálában.

Előzmény: híg ember (1494)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.22 -2 0 1496

Amúgy, minél távolabbi egy ősünk, annál kevesebb DNS-t örököltünk tőle. Már nagyszüleink között is találhatunk olyat, akinek egy-egy kromoszómájából már nem hordozunk semmit, az időben hét generációt visszamenve pedig már olyan ősökre lelhetünk, akiktől semmiféle DNS-beli információt nem örököltünk. És ahogy hátrálunk a múltba, mindez egyre gyakoribb, olyannyira, hogy bő ezer évvel ezelőttről ugyan sok millió őst tudnánk beazonosítani egy részletes családfán, ám DNS-t is örökítő genetikai ősből nagyjából mindössze 2600-at.

Ez nem azt jelenti, hogy a felmenők, akiknek genetikai anyagát nem hordozom, nem is az őseim. Nélkülük értelemszerűen nem lennék én sem. 

Bő évtizede használatosak azok a genetikai kitek (tesztkészletek), amelyek az mtDNS haplotípusát meghatározva jó pénzért megmondják, hova valósi matrilineáris vonalunk őse. (Számos, teljesen homályban maradt felmenőnkkel szemben erről a személyről legalább tudjuk, hogy valóban genetikai ősünk, így persze hajlamosak vagyunk azonosulni is vele, pedig az ezen DNS-darab által kódolt – a mitokondrium működéséhez fontos – 37 gén aligha határoz meg bármiféle komplexebb identitást.)

A pontos időpontja a mitokondriális “Éva” és az Y kromoszómális “Ádám” létezésének nem teljesen lefutott ügy. A bizonytalanságot az adja, hogy különböző becslések alapján kicsit eltérő, hogy mennyire gyorsan keletkeznek és rögzülnek mutációk az mtDNS-ben, vagy az Y kromoszómán, így különböző modellek alapján visszavetítve, eltérő időpontokat kaphatunk. Korábbi eredmények szerint a két ős nagyon eltérő időben élhetett (“Ádám” 100 ezer évvel, “Éva” kétszázezer évvel ezelőtt)

A legkorábbi Homo sapiens-kövületek Afrika északi és keleti részéből származnak, de keveset fedeztek fel, így fajunk korai elterjedési területét nem ismerjük teljes bizonyossággal. A legrégebbi ismert maradványok a marokkói Jebel Irhoudból származnak, és talán 315 ezer évesek. Korban a következő legrégebbi lelet az etiópiai Omo-Kibish­ből származik. Sokáig 197 ezer évesnek hitték, de az idén januárban megjelent tanulmány 233 ezer évesnek határozta meg a korát.

Sok antropológus úgy gondolja, hogy Afrikában több populáció élt, amelyek néha elkülönültek, néha pedig keresztezték egymás útját. Ha ez igaz, akkor az emberiségnek nincs központi kiindulási pontja. 

Ma már újabb módszerrel is próbálkoznak:

https://index.hu/tudomany/til/2023/02/05/megtalaltak-de-meg-mindig-titokzatos-az-emberiseg-osanyja-mitokondrialis-eva/

A kutatók ugyanis a sejtek mitokondriumának DNS-mutációi alapján számolták ki, mikor élhetett közös ősanyánk, ezt az időszakot pedig 200 ezer évvel ezelőttre datálták, és azt mondták, vagy a dél-afrikai Kalahári-medencében, azon belül is a mai Botswana területén fekvő Makgadikgadi-medencében, vagy pedig kelet-Afrikában, de mindenképpen Afrikában élt. 

Előzmény: elterito (1479)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.22 -2 0 1495

Ez mára a Biblia rákfenéje!

Ez és a hasonló képtelenségek.

Ez a reductio ad absurdum:  az érvelő a vita kedvéért elfogad egy állítást, megmutatja, hogy valamilyen képtelenség következik belőle, és ebből arra jut, hogy az állítás mégse volt igaz.

Már akire hatnak az érvek! Mert adottnak kéne lenni az ismeretnek, az észnek...

Előzmény: elterito (1473)
híg ember Creative Commons License 2024.02.22 -1 0 1494

Mesélj, miben hiszöl s miért, evolucionista...?

Előzmény: elterito (1481)
híg ember Creative Commons License 2024.02.22 -1 0 1493

Figyelembe venni a szövegkörnyezetet evolucionisták szerént 'hát butaság. Kösz a bókot, evolucionista...

Előzmény: elterito (1482)
híg ember Creative Commons License 2024.02.22 -1 0 1492

Afrikából migráltatni az emberiséget evolucionista  szokás. Az Ígében máskint áll: https://youtu.be/bW31zoXvRO8?si=q9J34uyK47X9QREH ...

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1484)
elterito Creative Commons License 2024.02.22 -1 0 1491

És természetesen a kútásó is ugyanilyen típu-

sú fudi, de  az a fószer már ki van innen űzve.

Előzmény: elterito (1489)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.02.22 -2 0 1490

"Van még egy 3. verzió is, azt a jehovisták nem mondják, de egyes pünkösdisták szokták:

- Isten próbatétele az egész, vajon neki hiszünk vagy az adatoknak."

Tudod, ebben van egy hatalmas csavar.

Ha valaki azt hiszi, hogy a világ - úgy zusammen - az Isten keze munkája, akkor bizony maga a világ KÖZVETLENÜL árulkodik Istenről. Ezzel szemben az összes prófétálás meg szentkönyv EMBEREK beszéde és írása. OTT VAN KÖZVETÍTŐKÉNT EGY PLUSZ DOLOG ISTEN ÉS AZ ISMERET KÖZÖTT!

És az a plusz "emberi tényező" mindent megváltoztat, hiszen az ember képes tévedni és tud hazudni is. A természet egyikre se képes: az a tiszta igazságot mutatja. Ha a természet Isten kezemunkája, akkor Isten tiszta szándékait mutatja az összes adat, amit a természetből szerzünk.

Ez az, ami nem mondható el az emberek - legyenek azok hűdenagy próféták is! - mondandójáról. Soha nem lehetünk biztosak abban, hogy nem-e hamis próféták és hazug szélhámosok szövegei tévesztenek meg.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1487)
elterito Creative Commons License 2024.02.22 -1 0 1489

Nem azt akartam.írni hogy híg, leslie07, híg, hanem azt, hogy híg, leslie07, fhrfl, hisz a híg ugyanaz mint a híg.

Előzmény: elterito (1488)
elterito Creative Commons License 2024.02.22 -1 0 1488

| A harmadik a legfontosabb |

| MINDEN fundi, nem csak a |

| jehovisták,  de az ide irkáló |

| fundibundik  (híg,  leslie07, |

| híg stb.)  is azt prédikálják, |

| aki nem hiszi a 6000-et, az |

| nem is hívő, és vagy pokol-|

| ba megy,  vagy "csak" meg-|

| semmisül.                             |

|___________________________|

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1487)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.22 -3 1 1487

A jehovistáknál sose értettem miért fontos ez.

Náluk az a 2 verzió ment, hogy:

- rosszak a tudományos módszerek a kormeghatározásra,

- direkt hamisítás az egész.

Van még egy 3. verzió is, azt a jehovisták nem mondják, de egyes pünkösdisták szokták:

- Isten próbatétele az egész, vajon neki hiszünk vagy az adatoknak.

Előzmény: elterito (1486)
elterito Creative Commons License 2024.02.22 -1 0 1486

Neki az nem tetszik,  hogy te nem  hatezeréves Földet vallod.

Neki az mind evolucionista. Ő leegyszerűsítettgondolkodású.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1484)
elterito Creative Commons License 2024.02.22 -1 0 1485

hitlerpajtásból?

ki tudja? néhány fog?

és spéci y kromoszómás génekre?

gyengén hiszem.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1483)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.22 -3 0 1484

Aki migrál, az evolúcionista?

Előzmény: híg ember (1478)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.22 -3 0 1483

Gondolom, maradt belőle anyag, amit megvizsgáltak.

Előzmény: elterito (1479)
elterito Creative Commons License 2024.02.22 -1 1 1482

Kicsit hanyagollak, túl butába mentél át.

Előzmény: híg ember (1480)
elterito Creative Commons License 2024.02.22 -1 1 1481

Te ehhez nem értesz, ne szólj bele híg híg.

Előzmény: híg ember (1478)
híg ember Creative Commons License 2024.02.22 -1 0 1480

a "minden" szó azt jelenti, hogy 100 %

Szövegkörnyezet, evolucionista...

Előzmény: elterito (1473)
elterito Creative Commons License 2024.02.22 0 0 1479

Én itt az egyenesági apai vonalamra utaltam, azaz apám apjának apja, s így tovább.

Tisztán  y  kromoszámás öröklődésmenetre utaltál ezek szerint?

És honnan ismered adolfó hitler y ági genetikai öröklésmenetét?

Vizsgáltad a leadott spermáját, vérét?

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1476)
híg ember Creative Commons License 2024.02.22 -1 0 1478

mi az Afrikából való kivándorlás után a Közel-Keleten alakultunk ki

Tehát evolucionista vagy...

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1472)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.22 -2 0 1477

Pl. a magyaroknál: a nagy rész "mammutvadász", de van a másikból is bőven.

Előzmény: elterito (1475)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.22 -2 0 1476

Nyilván, ez másképp nem is lehetne, még a tisztaságra ügyelő csoportok is kevertek. A kutatások kimutatták: a zsidókban is van 50-60 % idegen vér.

Tulajdonképpen csak nagyon elszigetelt csoportoknál van tisztaság.

Én itt az egyenesági apai vonalamra utaltam, azaz apám apjának apja, s így tovább.

Olyan vizsgálatot is csináltam, ahol az egyes részelemeket mutatták ki. Ott minden részre tudtam magyarázatot találni, egyezik családfa adataimmal, az egyetlen amire nincs magyarázatom: honnan a 12 % skandináv génem.

Előzmény: elterito (1474)
elterito Creative Commons License 2024.02.22 0 0 1475

Ott még kb. az volt, hogy fehér faj 2 részre oszlik, a mamutvadászokra és a földművesekre.

A fehér "faj" 2 EREDETŰ,  mamutvadász és  földműves.

De most NEM oszlik ez alapján 2 részre

(Más az, hogy hányféle forrás van, más az, hogy ezek viszont összekeveredtek mint a tinta

elterito Creative Commons License 2024.02.22 0 0 1474

Persze a nagy csoprtok alcsoportokra oszlanak. Örömmel tájákoztattak, hogy több híres ember is az én alcsoportomhz tartozik, többek között a neves német államférfi, Adolf Hitler. Bár ő valószínűleg nem örült volna neki, hogy ilyen aljanép dél-európai társaságból származik, s nem valami ősi viking harcos nemzedékből.

dejszen ezek a csoportok mára keveredtek, így mindenki hitlerpajtás csoportjába tartozik.

mindenkiben megvan majd' mindegyik csoportra utaló gén.

majd' mindenkiben van afrikai eredet, de neandervölgyi, stb. is.

Persze a nagy csoprtok alcsoportokra oszlanak. Örömmel tájákoztattak, hogy több híres ember is az én alcsoportomhz tartozik, többek között a neves német államférfi, Adolf Hitler. Bár ő valószínűleg nem örült volna neki, hogy ilyen aljanép dél-európai társaságból származik, s nem valami ősi viking harcos nemzedékből.

hitlerpajtásnak van dél európai felmenője, de viking is. mindenkinek szinte végtelen felmenője van.

elterito Creative Commons License 2024.02.22 -1 0 1473

Száz százaléka áll az Írásban

Melikben, evolucionista...?

Ha valaki azt írja "Így adott az ember nevet minden állatnak"(<----- Ez itt a szent Bibliából lett ám kimásolva híg híg), akkor,  az esetben a "minden" szó azt jelenti, hogy 100 %, te híg híg.

Itt a forrás, híg híg:

19Formált tehát az ÚRisten a földből mindenféle mezei állatot, mindenféle égi madarat, és odavitte az emberhez, hogy lássa, minek nevezi; mert minden élőlénynek az a neve, aminek az ember nevezi. 20Így adott az ember nevet minden állatnak, az égi madaraknak és minden mezei élőlénynek, de az emberhez illő segítőtársat nem talált. 

Előzmény: híg ember (1468)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.22 -4 0 1472

Amikor csináltattam magamnak ilyen genetikai vizsgálatot, ott mindenféle nyilak meg évszámok voltak.

20 éve volt. Ott még kb. az volt, hogy fehér faj 2 részre oszlik, a mamutvadászokra és a földművesekre. 

Az előbbi a nagyobb. Az európai fehér emberek között aránya 75 % körüli. Ez a csoport Közép-Ázsiában alakult ki, kb. 25 ezet évvel ezelőtt, majd onnan terjedt el először keletre, majd az utolsó jégkorszak vége után északra és nyugatra. Európai legősibb, ma is létező népei, mint pl. a kelták ide tartoznak. De ide tartozik szinte az összes európai nép zöme is. Tehát ez a csoport kb. 10-15 ezer éve lehet Európában. Több hullámban jöttek be.

A másik csoport kisebb, én is ide tartozom, mi az Afrikából való kivándorlás után a Közel-Keleten alakultunk ki, majd benépesítettük a Földközi tengert délről, északról és keletről. Mi irtottuk ki a neandervölgyieket, legalábbis identitásban, mert volt keveredés. Innen erednek a korai civilizációk, mint az egyiptomi, a krétai, a főníciai, a zsidó, a baszk, az etruszk.

Persze tudom, folyamatosan változik erről a tudományos konszenzus.

Előzmény: elterito (1457)
híg ember Creative Commons License 2024.02.22 -1 0 1471

Troll-e vagy, evolucionista...?

Előzmény: elterito (1469)
híg ember Creative Commons License 2024.02.22 -1 0 1470

Mi okból hiszöd, csakmert nem cáfolható...?

Előzmény: elterito (1467)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!