Keresés

Részletes keresés

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.10.10 0 0 900
Hát, nagyon kellene a kulcs. Nekem egyelőre mind1, hogy jogerős-e a használatba vételi. A menyasszonyom már nagyon szeretne hálóingben fodrászhoz menni... :-)
Előzmény: Papagena79 (898)
enibody Creative Commons License 2005.10.10 0 0 899

Szia :)

Bár igazad lenne...

Előzmény: Papagena79 (898)
Papagena79 Creative Commons License 2005.10.10 0 0 898

Igen, nekem határozottan jogerőset mondtak...

Mondjuk a péntek délután nem tudom, hogy hogy zajlott, mert engem is kb 5kor hívtak... Ezen is csodálkoztam...

Na mindegy, lényeg, hogy állítólag mától kezdenek hívni minket időpontegyeztetés ügyben...

Előzmény: Szürkeszamár (897)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.08 0 0 897

Jogerős használatba vételit mondtak? A kiállítástól számított 15. napon válik jogerősé, ennél korábban csak akkor, ha minden telekszomszéd aláírta a fellebezésről való lemondást. Lehet, hogy az AL jóelőre aláíratta mindenkivel (lévén egyetlen határos telek tudtommal a Hírközlési Főfelügyelet - a többi az közterület, magyarán - utca)?

Vagy az első informátoromnak volt igaza, és már régen megvan, csak megvárták minden esetre a jogerőre emelkedést? Rövidesen kiderül...

Előzmény: Papagena79 (894)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.08 0 0 896

Ha ez igaz, és jó a sejtésem, a jegyző úr nem csak bekérte az ügyet, hanem ezt követően/párhuzamosan egyéb intézkedés is történhetett... A "csoda", mint lehetséges magyarázat, nem valószínű, "Mulder-Szkali" feliratot pedig egyik csengőn sem láttam.

Ha pedig kiderül, hogy Fedél Nélkül előfzető infója a helyes, és még mindig nincs, akkor Gabrini délutáni jegyző-látogatása ad talán némi magyarázatot, és addig talán én is megtudok részleteket az ismerősömtől, aki megígérte a közbenjárást.

Azon viszont nem lepődnék meg, ha az ügyfélszolgálatnak hivatalosan még mindig le kell tagadnia az érdeklődőknek, és csupán azt hívják fel, aki hétfőn-kedden kerül sorra. Ha ennek híre megy, a 150-ünk közül 50 vasárnap este ott verne sátrat, amig meg nem kapja a kulcsot. Különösen azok, akik valóban nehéz helyzetbe kerültek a csúszás miatt.

Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.10.07 0 0 895
Érdekes módon amikor délután négy körül hívtam az irodát, és jól begyakorolt gépiességgel érdeklődtem a birtokbaadásról nekem azt mondták, hogy továbbra sincs, és szokás szerint nem is tudják, hogy mikor várható. Nem hiszem, hogy péntek délután ötkor törte össze magát az önkormányzat, hogy elvigye az engedélyt az AL-nek.
Tehát valaki hazudik már megint.... Papagena félre ne érts, nem rád gondolok, csak már elegem van abból, hogy mindíg össze-vissza beszélnek az AL-nél.

Egyébként már attól is kinyílik a bicska a zsebemben, hogy ha felhívom a központi számot ott semmilyen épkézláb információval nem tudnak szolgálni, az értékesítőmet meg rendre nem tudják kapcsolni, mert éppen nem ér rá, visszahívást meg hiába várok.

Na mind1, remélem, hogy neked mondtak igazat, és végre tényleg lesz valami előrelépés. Kellemes hétvégét mindenkinek!
Papagena79 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 894

Na jó, kiegészítem Kedvesem üzenetét :-))

Nem csak hogy csicseregnek, hanem egyenesen egy értesítő telefonált, hogy megvan a jogerős használatbavételi és kezdik a kulcsátadást...:-))))

mindenki örüljön!!! :-)))

Előzmény: AndreW77 (893)
AndreW77 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 893
Sziasztok!

Azt csicseregték a madarak az AL környékén, hogy jövő kedden kezdik a kulcsokat osztani. Napi kb. 14-et fognak átadni. Az információ-forrás megbízhatónak tűnik, már amennyire ilyet még lehet mondani... Mindazonáltal fenntartom a jogot - Szürkeszamár pár hozzászólással előbbi (827) kitételére - vagyis ne kövezzetek meg, ha mégse... Szóval visszaszámolás indul :)!!!
IKONlakó Creative Commons License 2005.10.07 0 0 892

>Az egyik a 161eFt társasházi, amit a közös költséggel együtt fizetünk,

>a másik lehet a 136eFt, ami együtt 297eFt/nm. Szerintem így áll össze a dolog.

Nem, nem erről van szó. Az épület összterülete a lakások területéből meg a közös területekből áll össze (folyosók, tető, kukatárolók, stb.). Ez utóbbiak 12xx és 17xx négyzetméter ha jól emlékszem, az összterület meg a 9 ezer valamennyi. Úgy tűnik, hogy amikor a lakásokra vonatkozó biztosítási értéket számították, ezt a két tételt csak 50%-kal vették figyelembe, így jön ki a kisebb összterület (7 ezer valamennyi) és a nagyobb nm-kénti biztosítási összeg.

A kiegészítő biztosításnál ha jól emlékszem nem kalkuláltak nm-kénti értéket,

hanem kiszámították, hogy mennyi a lakás vételára és az alapterület*161 ezer különbsége. Erre az összegre kötték a kiegészítő biztosítást plusz az ingóságok.

Remélem a valóságot írtam le. :)

Előzmény: Szürkeszamár (884)
Papagena79 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 891

Elmondtam....

Volt is szó róla, hogy esetleg....

de most nincs :-((

Na mindegy, lassan érik az újabb ügyvédi felszólítás....

Előzmény: Szürkeszamár (889)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.07 0 0 890

Egy jó ismerősöm megígérte, hogy utánanéz. Nem nevezett meg személyt, funkciót, csak sejtette, hogy a kapcsolata nem ügyintéző-szintű. Ma még nem szólt semmit az eredményről.

Előzmény: Gabrini (888)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.07 0 0 889

Igen, pár hozzászólással előbb írtam róla. A B bejárat 1. emeletén tegnap este le volt engedve a rolló és belül vadul fúrtak, faragtak. Szerintem ha személyesen bemész és elmondod, milyen helyzetbe kerültetek az albérlettel, megrendelt bútorokkal, elképzelhetőnek tartom, hogy megkapjátok a kulcsot.

Előzmény: Papagena79 (887)
Gabrini Creative Commons License 2005.10.07 0 0 888
Hétfő délutánra kaptam időpontot a jegyzőhöz, előre megadtam a kérdést is. Az irodáján csak annyit mondtak előzetesen, hogy a jegyző már bekérte a vonatkozó aktát. Ezek szerint többen is bejelentkeztünk nála vizitre.
Papagena79 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 887

Sziasztok!

Azóta valakinek van valamilyen infója arra vonatkozóan, hogy tényleg már kapott-e valaki kulcsot?

Mert ha igen, akkor lehet hogy ülősztrájkot kezdek az AL iroda előtt......

Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.07 0 0 886

A hölgy, akinél én kötöttem, nagyon is tisztában volt mind ezzel.

Lehet, hogy az ügyintéző azt hitte, hogy tudod, hogy két része van a biztosításnak és azért nem részletezte? Nem tudom, nem voltam ott, bocs ha most hülyeséget írtam...

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (885)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.10.07 0 0 885

Bravó! Ezt nem mondta az Al, és a biztosító ügyintézője sem vette észre. Hát mi a fenével foglalkoznak az OTP G-ben???

Na, de ebben a hónapban már tényleg megszüntetem az OTP-s számlát.

Előzmény: Szürkeszamár (884)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.07 0 0 884

A kötvénynek két része van. Az egyik a 161eFt társasházi, amit a közös költséggel együtt fizetünk, a másik lehet a 136eFt, ami együtt 297eFt/nm. Szerintem így áll össze a dolog.

Nekem is tett utalást az informátorom, hogy valami ismeretség lehetett a dologban a kulcsot előbb megkapók esetében. Hivatkozási alapnak viszont annál jobb, ha hivatalosan nem tusz róla, és tényleg gáz van az albérlettel, és te is ugyan úgy szeretnél egy kulcsot, mint a másik lakó.

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (883)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.10.07 0 0 883
Jó szemed van. Érdemes szemezgetni, van azon a kötvényen már furcsaság is. Sietve készülhetett.
Előzmény: IKONlakó (882)
IKONlakó Creative Commons License 2005.10.07 0 0 882

Én elkértem a biztosítási ajánlatot, ami a 161 ezer Ft/nm-t tartalmazza. Van két terület, amit csak 50%-kal vettek figyelembe a lakásonkénti biztosítási érték számításánál.

A legjobb persze az volt, hogy a kiküldött kötvényben a helyrajzi szám rosszul szerepelt (1-gyel kezdődött 2 helyett), de ezt aztán javították. Sajna az új kötvény elején a szövegben még mindig rosszul van a hrsz. Precíz munkát sikerült végezni...

Hogy kik dolgozhatnak a lakáson? Ha megnézitek a tulajdoni lapon szereplő neveket, mintha az AFM vezetőjének a neve is szerepelne. Szóval AL-közeli lakók előnyben. Persze ez lehet véletlen névegyezés is.

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (881)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.10.07 0 0 881
Na, ez jó hír. Nálunk is lenne mit tenni, 1-2 hónapal a kulcs után tudunk csak költözni.
Megértem, hogy nem hirdetik ki a kulcsátadást, hiszen akkor nagy asztalverés lenne.
Ja, most voltam az OTP-Garanciánál biztosítás ügyben. Azt mondta ügyintéző a kötvény alapján, hogy a biztosítás összege 1297200/9564 = 136000 Ft/m2. Itt is valakik nagyon nem értenek a biztosításhoz, de hogy rajtam kívül még kik, azt nem tudtam eldönteni.
Előzmény: Szürkeszamár (878)
enibody Creative Commons License 2005.10.07 0 0 880

Szürkeszamár, jó lenne, ha működne az informális csatornád és hiteles infókkal szolgálna, mert szerintem a főnököm nem nagyon zargatná ezért a polgármester barátját. Az ő családi házukra fél év kellett, mire megadták a használatbavételit, úgyhogy ez a kis csúszás számára semminek tűnik... :(

Előzmény: Szürkeszamár (878)
Carvi Creative Commons License 2005.10.06 0 0 879

No, ez az, amiről korábban károgtam...

Ugyanis az, hogy a lakások nincsenek átadva, tény. Az, hogy rég át kellett volna adni, szintén. DE...

Mi például még csak egy hete fizettünk, de nem azért, mert nem akartunk vagy nem tudtunk, hanem azért, mert így időzítették a műszaki átadásunkat.

Tehát: bár a mi lakásunk pontosan ugyanúgy készre volt jelentve július végén, mint pl. a tiéd - meg elvileg az összes többi -, nálunk elővezették azt a bizonyos időhúzós taktikát, ami miatt mi most még harcképtelenek vagyunk, minthogy nincs jogalapunk bármilyen igénnyel előállni, ugyanakkor nálad, mint írod, már ketgyeg a kötbér. 

A lényeg: bár egyetértünk, nem tudunk csatlakozni, mert részünkről megalapozatlan lenne.

Holott végeredményben pontosan ugyanabban a helyzetben vagyunk!

A "divide et impera" elve nem mai találmány, de láthatóan piaci körülmények között szerződést kötő felek viszonylatában is kiválóan alkalmazható...!!! Hát megtették, amit megtehettek...

Előzmény: Fedél nélkül előfizető (874)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.06 0 0 878

Titokzatos meg-nem-erősített informátorom azt mondta, hogy két lakónak odaadták a kulcsot, mert az albérlet miatt nagy problémájuk volt. Hitetlenkedve bár, munka után ellátogattam a házhoz, és B bejárat első emeletén a rolló le volt engedve, de a Hilti belülről jövő diszkrét dübörgése sokat sejtetően jelezte az első fecskéket.

Szerintem ha valakinek súlyos a helyzete, egy kis könyörgéssel oda fogják adni a kulcsot. Nagyobb baj tehát nincs az épület körül, különben ezt a két lakót sem engedték volna be.

Nekem annyit sikerült intéznem, hogy egy megbízható informális csatornán elindítottam az érdeklődést, ami remélhetőleg rövidesen pontos információkhoz juttat, de akár az ügyet meg is sürgetheti - hacsak előtte kollektíven meg nem kapjuk a kulcsokat.

Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.06 0 0 877
Kedves Véső! Reménykedjünk a legjobban, hogy erre nem lesz szükség. Egyébként hangulatember vagyok, ha tényleg sokat húzódik az ügy, lehet, hogy mégis megkísérelem. Most így gondolom, de lehet, hogy két hét múlva egészen más lesz a helyzet és akkor másképp döntök.
Előzmény: Véső (876)
Véső Creative Commons License 2005.10.06 0 0 876
Zért gondold végig a kötbér kérdését, mert napi több mint 2000-3000 forintot akarsz az Al-re ajándékozni. Számolj utána!!!
Előzmény: Szürkeszamár (875)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.06 0 0 875

Nekem hitelem van és az átlagnál jóval beletörődőbb vagyok. Ha még egy hónapot csúsznak, de amúgy rendben lesz minden a lakással és az épülettel, ezért még nem kérek kötbért. Mindamellett bosszant, hogy még a várható csúszás tényéről sem tájékoztattak, így egyáltalán nem tudom tervezni az életemet.

Még szerencse, hogy az albérletem olyan lepattant, hogy valószínűleg senki nem akar a helyemre költözni...

Előzmény: Fedél nélkül előfizető (874)
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.10.06 0 0 874
Felhívtam az irodát, ahol még mindíg azzal jönnek, hogy nem is tudtak róla, hogy a földszinti üzlet működik már... érdekes.... biztos önkényes üzletfoglalókról van szó. :-)

Nálam a teljes vételár kifizetése már jó ideje megtörtént, több, mint egy hete jár a kötbér. Ezügyben tervezek egy hivatalos levelet írni nekik, hogy nagyobb nyomatékot adjak az ügynek, meg pontosan olyan legyen a levél amilyennek lennie kell ügyvédhez szeretnék fordulni, aki nem csak megfogalmazná a levelet, de "mögé is állna" a dolognak.
Jó lenne ezügyben összefogni, és közösen csinálni. Van köztetek olyan, aki már szintén több, mint egy hónapja befizette a teljes vételárat?
Előzmény: Szürkeszamár (873)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.06 0 0 873

Azt nem értem, hogy ha a pl. a csatornázási művek már 6 hete nem válaszolnak, miért nem tekinti az önkormányzat elfogadttnak? A hat hét jóval több a 15 napnál!

Ha a környezetvédelmi hatóságtól sem kapták meg a hozzájárulást, szerintem annak is már lejárt az ideje. Erre mondtak valamit?

Előzmény: Gabrini (868)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.10.06 0 0 872

He-he, a telefoncsörgés ismerős. Csakhogy mi már vagy 80%-át kifizettük a még nem is látott cuccoknak, leendő szakinknak meg már nemtom, mit mondjak, hiszen augusztus vége óta mindig tovább adtam az AL által mondott még 1 (néha 2) hét várakozási időt.

Ja, ha mentek a jegyzőhöz, jobb, ha előtte írásban is felteszitek a kérdést, különben a helyszínen azt mondja, hogy majd utánanéz. Azt meg leshetitek. És ne feldjétek, nem az AL-lel, hanem az AFM Kft.-vel szerződtettek.

Az Ikonház oldalán miért nem írják meg folyamatosan, hol tartanak (még fotókat is tehettek volna fel az építkezésről)? Akkor nem kapnának ennyi telefont. Persze, ez nem volt a marketingturmixban...

Előzmény: AndreW77 (871)
AndreW77 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 871
Halihó!

Jelentem, megvagyunk, bár a Lánchíd aljánál csak egy kis lépéssel jobb az elhelyezésünk... Kedvesem (Papagena79) a héten épp vidéken dolgozik, én baráthoz költöztem, a cucainkat pedig más barátaink albérletében helyeztük el. Persze kedves barátainknak ugyanazt mondtuk, mint az AL nekünk: nem tudjuk, mikor visszük el a cuccunk, igaz, mi annyival továbbmentünk, hogy hozzátettük: valószínűleg hamarosan. Mindenesetre a helyzet kínos lesz, ha mégse hamarosan. Nem szívesen buknék be barátokat az AL miatt...
Azokat a cuccainkat meg, amiket különböző Pest környéki áruházakban rendeltünk szept. végi kiszállítással, egyelőre otthagytuk. Már a telefonom rezgéséből megérzem, ha ezek az áruházak keresnek és nem veszem fel (szerencsére hitelbe vettük a cuccokat, így csak akkor kell elkezdenünk a törlesztést, ha átvesszük). Gyanítom, hogy nem nagyon örülnek nekünk, csak remélem, hogy raktáron tartják a dolgainkat és ki fogjuk tudni magyarázni a raktározás költségét is...
A dolgaink harmadik felét képző bútoraink pedig per pillanat felesben megosztva az asztalosnál és Kedvesem szüleinek épülő házának garázsában vannak. Itt a dolog úgy áll, hogy az asztalos felé a policy ugyanaz, mint az áruházak felé (telefon nem felvevés), szülők felé pedig ugyanaz, mint a barátok felé ("hamarosan" és nagy mosoly).
Szóval a helyzet nem túl jó, nagyon kellene a kulcs...
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (863)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!