Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
A leggyorsabb sem az igazi, mert képes a fél világot megkerülni, hogy pl. a 3-as főúton menjünk. Az nem zavarja, hogy a 37-esen sokkal rövidebb, és természetesen nem is lassabb a haladás. Nyáron jöttünk haza Szlovákiából, próbából a leggyorsabbra raktam. Rozsnyó-Nyíregyháza útvonalat Bánréve-Miskolc felé akarta mindenáron abszolválni. 165km helyett több mint 200km lett volna arrafelé.
Valószínűleg azért, mert teljesen kikapcsolod a GPS-t. Olyankor elfelejti a kulcsot. Ha csak röviden nyomod a kikapcsot, akkor nem felejt. Sőt, amikor kocsival megyek valahová, induláskor összelövöm a GPS-t a telefonnal. Ha megállok valahol, kikapcsolom és elteszem a GPS-t. Ilyenkor a telefon pittyen egyet, hogy elment a kihangosító. De amikor visszakapcsolom a GPS-t, megint pittyen, hogy most meg visszajött.
'Elrepültem' Kőröshegyre, körülnézni - megvan :-) Nem a megértéssel van baj, csak éppen visszanézni több hetet, hogy kinek volt már ilyen rákja... De hátha lesz egy irgalmas szamaritánus, aki az ilyen okosságokat összeszedetten leírja. Nem ártana. Mégegyszer köszi.
ez már meghaladja az én szakmai tudásomat, de valahol olvastam, hogy az autonavra csinált eszközök érzéketlenebbek hogy a térképpontatlanságok miatti állandó ujratervezést elkerüljék
a készülék fürgébb legy gyalogos modban /én ezt csinálom/, hogy az utontartást kiveszed belőle csak amikor vezetsz ne felejtsd visszaklikkelni
Ezt idáig értem. De akkor a nüvi660 miért reagált már a legkisebb (1-2m) elmozdulásra is? A Magellan Meridian gps-em is azonnal reagál a legkisebb elmozdulásra, még akkor is ha tyúklépésben haladok. Pedig a Magellanba még nincs is ilyen hiperszuper sirf csoda.
Ezek miatt nem nyugszok, hogy ez a készülék meg ilyen "lusta" :) Mert szerintem ez csak beállítás kérdése lenne...
Tudna.... olvass vissza pár napot mindenre ott a megoldás!Tömören velősen, újra kell tenned a miomap-et a gyári telepítőcd-ről, és feltenni a térképfeloldási verziót, így lesz egy működőképes készüléked bármyel térképpel használhatóan!Ha valami nem tiszta segítünk!
Kedves szakértők. Voltam olyan könnyelmű, hogy felraktam az R42 firmware-t az R17 helyett. Látszólag szépen felment, de a Miomap indításanál HardwareIdError-t ír ki, és nem idul. Tudna valaki megoldást?
a gps 1 másodpercenként vesz jeleket , igy az elmozdulásokat is igy méri ezért van általában a valós pozhoz lemaradás , és ez a lemaradás ha a debesség nagyobb akkor növekszik.
ha gyalogosan használod akkor ha egy helyen megállsz akkor oda áll a poziciód, ha tovább mész akkor nagyobb elmozdulás kell hogy érzékelje a pozicio modoulást. a gps pontosága/polgári/ akár mit is mondanak jó esetben 7-15 méter kb ennyit kéne legaláb megtenned 1 mp alatt hogy érzékelhető legyen a mozgás folyamatosan de ez már futás.