Az.:-) Nyilván neki nem tetsző kormány van. Ő mondta, hogy a tudomány győzedelmeskedhet a hit felett, hiszen a zsinagógák, mecsetek, templomok is bezártak a járvány miatt. Belátták a papok, imámok, rabbik, hogy van Isten felett is egy jobb. A tudomány. Valami ilyesmi, de ugye, akkor most mégis, mi a helyzet? Most nem működik a tudomány?
Szkeptikusan is lehet nézni. Semmi akadálya! Én nem klerikális suliba jártam, de voltak kollégáim, akik igen. 90 előtt, bizony-bizony, a tanáraik vágták ezt a témát. Persze, ha most az jön, hogy a vallás a népek ópiuma, akkor nagy szarban van az, aki ezt állítja. Marxtól máig. Mert ugye, azt nehéz lenyelni, hogy a világ népességének legalább 80%-a hisz a halál utáni létben. Legyen az Paradicsom, vagy legyen reinkarnáció.
Egy fenét. Ez nem emberekről szól hanem politikáról. Európa aláírt egy rakat szerződést amit a muzulmán országok nem. Ezért kell befogadni a "menekülteket".
"a szoci világban a papok legalább olyan jól ismerték Marx tanait, mint a Bibliát."
Ehh...Mert a papok aztán nagyon hisznek abban amit prédikálnak, igaz? Ez nem hitről szól, hanem pénzről és a pozícióról, már ha a papokat nézzük. A hit az a népnek szól. Bármelyik vallásban....
Akkor a professzor úr talán azt is boncolgathatná, hogy a baloldali csapat Izraelben, szintén ezt a hatalmat akarja megszerezni. Most akkor, mi ezzel a baj? Egy sokkal összetettebb folyamat juttatta Izraelt ebbe a helyzetbe. Majd idővel ezt is analizálja majd a hozzáértő csapat. De! Ha az utcai tüntetéseket nézem, a Hamasz azt láthatta, hogy megosztott Izrael. Szóval, miért pont csak Netanjahu a felelős ezért? A balos banda legalább annyira nyakik benne van, hiszen szomjazták a hatalmat.
Az iszlám világa és az agymosott terroristák ideológiájának világa az két dolog. Tehát érdekelhet engem az iszlám, az ellenségről ettől még nem kapok reális képet.
A muszlim közösséget jelenti. Nem szégyen nem ismerni! Azonban, ha előrelátok akarunk lenni, nem árt az ellenség ideológiáját, társadalmi felépítést, családmodelljét stb. megismerni. Köztük olyan kifejezéseket is, mely önazonosságukat fogalmazza meg.
Komolyan gondolkodom mostanában, hogy alaposabban bele kellene mászni akár a Koránba, a Sharia és egyéb könyveikbe. Persze, vannak iszlámkritikus könyvek is, melyek segíthetnek ebben. Elvégre, a szoci világban a papok legalább olyan jól ismerték Marx tanait, mint a Bibliát. Ismerd meg az ellenfelet. Tanulj meg gondolkodni az ő elméjével, tarts megfelelős távolságot, és reális képet alkotni. Ez a háború 1.400 éve tart. Csak ugye, elkényelmesedett Európa.
Harari arról ír, hogy Benjamin Netanjahu kormánya is vastagon felelős azért, hogy a terrorszervezet lecsapott Izraelre. Szerinte a mostani koalíció mélypont az ország történetében, mert kizárólag a hatalom megtartásáért dolgozik, nem alkalmas hozzáértők, hanem gátlástalan megalkuvók szövetsége, mely aláásta Izrael biztonságát.
Biztos akad néhány, de elég egy is, aki elborul, mert helyzet van. De még erre sincs szükség, bőven elég a napi szintű, hétköznapi "terror". Iskolákban, boltokban, munkahelyeken.
"Minden rendőri és hírszerzői eszközzel fellép a német kormány a Hamász németországi támogatói és szimpatizánsai ellen"
A probléma csak az, hogy ki tudja hány muzulmán van a rendőrök és a hírszerzők között....Értem én, hogy Abdullah a német államnak tett esküt, csak most helyzet van...