A Hostmark hotelről tudtok valamit? Milyen a tengerpartja, miyen az ellátás, stb. Olcsóbb mint a Dreams, de nem e rosszabb annyival?
Kint lehet könnyen pipát,uszonyt, maszkot venni snorkelezéshez? Kb árakat tudtok? Jó lenne nem itthonről cipelni, és mint görogben, olcsón vásárolni a helyszinen.
Nagyon bízom a dologban. Épp most beszéltem egy kinti emberkével, azt mondta hogy van ez a két hétre érvényes pecsét, azzal át kell hogy engedjenek a rendőrök. Sűrün kell szajkózni hogy "only Dahab" és továbbengednek.
Gyere át a RESTI-be dumcsizni erről,
mert érdekel, hogy hogy kezdted, mikor kezdted, és ez itt OFFF lenne... talán.
Ollllyan közel van a május vége,
már csak 1 hónap... :((
Szia Zenox!
Nem nem mindenki volt kezdő búvár csak egy két ember a csoportból.Azt hiszem 200 eruoból jött ki a 10 merülés.Egyébként a Dreams Beach melletti hotelben volt egy dive center amit úgy hívtak hogy aquasharm,www.aquasharm.com,ez pedig a weboldala.És amagyar srác neve ha jól emléxem akkor Bajdlák Péter volt.A kajálval csak anyi gond volt hogy sajna nem mindegyik olyan ízű amilyennek kéne lennie de nem mindegyik ilyen.Meg hát nem mindig tod hogy miből készült:)Igen a Dreams Beach-en lehet snorkelezni és szentem biztos hogy gyönyörű mert sokan snoriztak akkor is amikor ott voltunk.
Mi jövö héten indulunk Sharmon keresztül Dahabba merülni. Tudtátok hogy a Sinai keleti részére nem is kell pénzes vízum? Már ha nem mentek Ras Mohamedbe vagy a Thistlegorm-hoz. Utazási irodák RULEZ, 10KFt-vel lehúzzák szegény turistákat!
Kezdő búvárok vagytok? Mennyibe jött ki a merülés, ki volt a vezető, hol "találtátok"?
A kajában mi nem volt jó?
Árban mi is a Dreamset néztük, ami még jónak tűnik. A Dreams partján lehetett sznorizni?
Sziasztok Topiclakók!!!!!!!
Tegnap este érkeztünk haza a csodálatos Sharm El Sheikből.Én mondom nagyon király volt.A Dreams Beachen voltunk ami szintén nagyon jó volt és szép csak a kaja ami nem tetszett.De egyébként nagyon rendben volt a tenger is.Tizenvalahányat merültünk és mindegyik nagyon tettszett nekem.Ajánlom mindenkinek hogy ne csak egyszer hanem többször is látogasson el oda mert énnis ezt fogom tenni:)))))És szerintem fényévekkel jobb mint Hurghada.Sokkal modernebb és elegánsabb a hely.Ráadásul magyar merülésvezetőnk volt.Ez is egy pici előny volt.Remélem, hogy lesz még lehetőségem visszatérni oda.
Üdv:Sanyeszka
Redhut! Átjött, köszi!
Nosztalgiával nézegettem a stéget, mennyi hal gyűlt 1x körém, ill. a lábam köré :))
Szép lehetett a színes kanyon is, na mjad legközelebb :))
Azért ha meggondolod magad, és fölrakod a képeket valahová, szólj! Jó volt ezeket is látni :))
Örömmel, no és nosztalgiával veszem! :)
Az én képeim még nincsenek cd-n,
de a hétvégén rendbe rakom, aztán a jövő héten föllököm a képtárba, a Mózes-hegyen sikerült pár szép pillanatot megörökíteni, annak ellenére, hogy totál koca-fotós vagyok...
Várom! Szia.
Szia, mi is a Dreamsben voltunk, tul.képpen minden érdekelne :); mi a színes kanyon-túrán nem voltunk, viszont megmásztuk a Mózes-hegyet.
Szívesen nézek képeket azokról a helyekről, ahol voltunk, szálloda, part, bármi, mert jó visszaemlékezni. Nekünk ez a tömegétkeztetés, nyomulás a kajáért volt zavaró, de azt kibírtuk, a többi szép emlékként maradt meg.
Legjobb a helyszínen körülnézni, nem maradsz le biztosan semmiről. N darab búvárcég van kinn, a szállodán belül is van egy pl. de meg fognak keresni ahogy megérkeztek legalább öten. Ne válasszatok azonnal, ne adjatok előleget akárhogy sürgetnek mindenféle indokkal, csak ha már kiválasztottátok a legjobbat! Egy nap két merüléssel 50-60 EUR + ha kell felszerelés 20 EUR. Ja, és vigyetek dollárt, van ahol abban fizetve (most) sokkal jobban jöttök ki. Nyugodtan alkudozzatok a helyi képviselővel is, nem kell elájulni a dumájától. Egy példa: a szuperszafarira 75 EURt fizettünk koponyánként, aztán a melletünk levő dzsipben összehaverkodtunk valakikkel, akik csak 45-öt perkáltak... szal csak bátran.
A búvárkodásra, hol tudtatok jelentkezni? Mennyibe került, és magyar volt a vezető?
Vannak a helyszinen (magyar)konkurens utazási irodák, ahol lehet jelentkezni programokra?
Az a helyzet, hogy a part mellett végig korallsáv van, hol keskenyebb, hol szélesebb. Lehet "rendesen fürödni", de a korallsáv fölött egy kb. 2 m széles járat vezet be a tengerbe, és ott már úszni kell! Gyerekeknek ajánlom inkább a szálló medencéit, sok van belőle, az enyémek megtalálták a szórakozásokat.
Korallok mindenütt vannak, és a tűzhalat meg a többieket is természetesen 8-10 méteren láttuk merülés közben. A szálló strandja is nagyon szép, egyik nap pl. egy delfin vendégeskedett, és ott játszott egész nap!
Redhut:
A Dreams közelében találtatok olyan partot, ahol lehetett rendesen fürödni, és nem csak sznorizni?
A Dreamsnél lépcsők mentek a vizbe? Korallok, már voltak ott? A tűzhalat búvárkodás közben láttátok?