Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2004.07.17 0 0 784
Teltház volt. Szerintem kétezren, de nem számoltam. Balázs Fecót, Török Ádámot, Babos Gyulát, Póka Egont megismertem és jó volt Orszáczky Miki bácsival is parolázni. Saqjna most nem hozta a vidám orgonistáját, helyette dudást hozott. (duda mert fújni kell, valami pipaforma :-) Ádámmal legyintettünk. De ez infarktusközeli élmény volt. 3 nyugtatóval sem tudtam az éjjel aludni ,-( Val'szeg cikk is lesz belőle, meg vissza a zsetont. A szakszis szintén nem volt és egy begipszelt szerencsétlen félórás kínlódása nem tükrözi a sztárárú jegy ellenértékét. A lincselést csak a zsűri fegyelmezett tisztelete, részvéte akadlyozta meg szerintem.
Előzmény: Halsaman (782)
Varus Creative Commons License 2004.07.17 0 0 783
Bezzeg a Szigeten a Sugababes biztos profin lesz megszervezve! Hogy a jó k.... .
Előzmény: tehtube (780)
Halsaman Creative Commons License 2004.07.17 0 0 782
Hányan voltak?
Borzas Creative Commons License 2004.07.17 0 0 781
Hát most mondjam, hogy örülök? Hát nem örülök, még ha nem is maradtam le sok mindenről. Viszont bízom az ítéletedben. Meg egy dologban: egyszer talán Medeski,Martin&Wood, Pesten. Adná az ég.
tehtube Creative Commons License 2004.07.17 0 0 780
Szakmailag: hát ebből is látszik hogy önmagában egy bíszrí még nem elég még két 122-essel sem a boldogsághoz. Ha nincs állandóan karbantartva, használva, ilyen szánalmasan is meg tud szólalni. Harangozó Misinek sem volt sok esélye hogy rendbehozza, ámbár a politúrja szép volt, de a hang egy másik lapra tartozik. Ez nem egy digitális ketyere hogy csak bekapcsoljuk és kész. Itt nagyon sok mindennek klappolnia kell, hogy hozza azt a klasszikus feelinget ami elmaradt, de ez most huszadrendű kérdés volt. A fő, a koncertszervezők lelketlensége, hogy egyáltalán ezt a haldoklót a színpad közelébe engedték!!!! Mégegyszer, ez iszonyat volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Borzas (776)
tehtube Creative Commons License 2004.07.17 0 0 779
Remélem lekésted Jimmy bácsit. Egész egyszerűen ez szörnyű volt!!!!!! Ezzel a szegény öregemberrel és rendes zenésztársaival ezt a szégyent csinálni!!!???? (ámbár a basszer nagyon kakukktojás volt) Gyalázat, gyalázat!!!!!!!! Tolószékben betolni egy gipszelt karú bácsit, aki már egy rendes hangot nem tudott lefogni az amúgy is szinte használhatatlan B3-ból. Ez nem volt előadás, ez nem volt Hammond hang!!! Ilyennek nem lett volna szabad megtörténnie. Az első sor közepén ültem, de ki kellet az első taktusok alatt menekülnön :-( Amúgy bő félóra volt a szenvedés a többieknek. Menj haza Jimmy bácsi ha még tudsz!!!!!
Előzmény: KarnEvil (775)
Borzas Creative Commons License 2004.07.16 0 0 778
igazából nem tudom, csaka lakótársam mondta hogy lesz, de nem emlékszem, mikor. a port.hu-ról nem sikerült megfejteni.
Varus Creative Commons License 2004.07.16 0 0 777
Hú, de jó hogy mondtad, nálunk van Mezzo. Mikor kezdődik a zenecsatornán a koncertje?
Előzmény: Borzas (776)
Borzas Creative Commons License 2004.07.16 0 0 776
részemről kihagyom. ennyi zsetont nem tudok rászánni. holnap lesz koncertje a Mezzo-n, majd azt megnézem. szomorú vagyok, nagyon.
KarnEvil Creative Commons License 2004.07.16 0 0 775

NNa. Mivan itt? Már mindenki a kocsmában van?

Én mindjárt indulok Miskolcról. Jimmy bácsi el ne kezdje nélkülem :)))

KarnEvil Creative Commons License 2004.07.14 0 0 774

Shaddam: Nem tudok ilyet, sajnos.

Én is mennék a Jimmy Smith-re, bár már nem tudok jegyet rendelni, azt mondták, a helyszínen is lesz mindenképpen. A Colosseumot pedig csak most tudtam meg, hogy lesz. Miskolcon ezeket nem reklámozzák, bezzeg Liza Minellit igen...

tehtube Creative Commons License 2004.07.14 0 0 773
http://www.moogyboy.com/music/hammond/sightings.html -- softmachine
Előzmény: shaddam (747)
tehtube Creative Commons License 2004.07.13 0 0 772
A júl 18-i nem drága ha igazából négy klasszikust kapunk érte, és a negyedik zenetörténelmi esemény lesz. Novemberben dióA100 volt HK-val. Remélem most igazi lacikával jönnek.
Előzmény: Halsaman (771)
Halsaman Creative Commons License 2004.07.13 0 0 771
Jelzem, a Colosseum buli is csak 250 forinttal olcsóbb...
Előzmény: Varus (770)
Varus Creative Commons License 2004.07.13 0 0 770
A teremburáját....!!! Jól megkérték az árát... Na, asszem ezt is kihagyom..
LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.13 0 0 769
Ma jott meg a jegyem a Jimmy Smith koncertre...nyeltem egyet 8750 huf! Nincs mese erre menni kell!!! Kozeleg a nagy nap,es ra masnapra meg egy igazi eredeti oromzeneles a Varban Colosseum!!! Ott egy Hammond A 100 maszirozza majd a hallojaratainkat:-)) Lizta Minelli nem izgat hogy elmaradt, ez mar jobban izgatna:-) Csovet a hangszerekbe!!! HHHAAAMMMOOONNNDDD A M M O N D
shaddam Creative Commons License 2004.07.13 0 0 768
Most komolyan érdeklődöl? Mert akkor visszakérdezek: nem tudsz egy vintage Orange OR120 erőlködőt hozzá való négyhangszórós ládával? De ez már erősen offtopik. (Egyébként nem, még soha nem láttam Vox orgonát. Majd utánakérdezek, mennyire fordulnak elő ezek a cuccok itt Mo-on.)
Előzmény: KarnEvil (767)
KarnEvil Creative Commons License 2004.07.13 0 0 767

Shaddam,

Ha már itt tartunk, nem tudsz egy használható állapotú VOX Continental-t, esetleg Jaguar-t véletlenül?

Előzmény: shaddam (763)
tehtube Creative Commons License 2004.07.13 0 0 766
A Collegium Musicumban X77-es van. Marián Varga nagyon nagyot alakított vele. Kár hogy a Duna másik oldalán nem nőtt ki ilyen Emersonos kvalitású művész. Mindenféle torzítót, ring modulátort, wah effektet felhasznált. Mindezek ellenére az X77 a hozzáadott effektek nélkül éles visítós hangú. Majdnem klasszikus. Nincs mit tenni, olyan mint a tranyós gitáralap, nem szalonképes.
Előzmény: shaddam (765)
shaddam Creative Commons License 2004.07.13 0 0 765
Marian Vargának a Collegium Musicumban nagyon eredeti a Hammond-hangzása (össze-vissza b*szkurálja a hangot, gyak. úgy használja az orgonát, mintha egy Moog lenne), és tényleg, talán a Live az a lemez, ahol ez legjobban kitűnik.
Előzmény: Törölt nick (756)
shaddam Creative Commons License 2004.07.13 0 0 764
Maradjunk annyiban: baromi jó az egész album. ;o)
Előzmény: Varus (754)
shaddam Creative Commons License 2004.07.13 0 0 763
"Végigolvastam az utóbbi pár hozzászólást és ilyedten tapasztaltam, hogy itt néhányan összehasonlítják a Hammond orgonákat a Vox-al és a Farfisa-val... Nagy hiba. Kb olyan, mint egy akusztikus zongorát egy Rhodes-hoz hasonlítani. Végülis mindkettő zongora..." Na, ez a lényeg. Ezért felesleges leócskavillanyorgonázni a Farfisát.
Előzmény: KarnEvil (760)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.13 0 0 762
Miert Neked nincs meg?:-) Most adtam oda egy hete kb!!:-) Varus, nagyon kepben van!:-)Csak nem Te vagy Baja-rol?:-)
Előzmény: tehtube (761)
tehtube Creative Commons License 2004.07.12 0 0 761
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁlllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaattttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!! Hát......nem semmi. A B Movie Heroes megvan. Minden egyben ott van. Megvan neked a többi?
Előzmény: LaurensHammond (758)
KarnEvil Creative Commons License 2004.07.12 0 0 760

Hello mindenki!

Végigolvastam az utóbbi pár hozzászólást és ilyedten tapasztaltam, hogy itt néhányan összehasonlítják a Hammond orgonákat a Vox-al és a Farfisa-val...

Nagy hiba. Kb olyan, mint egy akusztikus zongorát egy Rhodes-hoz hasonlítani. Végülis mindkettő zongora... Én személy szerint mindegyik fent említett hangszert nagyon tisztelem, mindegyik nagyszerű a maga módján. Igen, a Vox egy szúrósan tranyós hangú orgona, de ha annak idején (65-ben) Ray Manzareknek lett volna pénze egy Hammondra, akkor mi most szegényebbek lennénk valamivel...

Vagy ha Hammondnak sikerül tökéletesen utánoznia az orgonájával a templomi orgona hangját, ahogy tervezte...

Más. Megnéztem a Leon-videót, tényleg sok 'nagy öreget' maga mögé utasít a fickó, iszonyatosan profi (Leon a profi...). Főleg a lábtechnikáját csodálom, de lehet, hogy csak azért, mert eredetileg zongorista vagyok, így ez a fajta 'lábmunka' tőlem nagyon távol áll. Meg a bal keze is nagyon jó, nagyon szépen kidolgozottak azok a tört glissandók...  De az a B3 nem egy 'jó öreg' (valaki ezt írta), hanem az új, digitális cucc. Tényleg jó utánzat, ugye? Össze sem lehet hasonlítani a hangját az XB-1-el, vagy az XK-2-vel. A triggerelése is fokozatos, úgy, mint az eredetié. Kíváncsi vagyok, hogy 15-20 év múlva milyen klónokat fognak gyártani...

Varus Creative Commons License 2004.07.12 0 0 759
Abban a csudajó kecskeméti lemezboltban a múltkor nem is egy Hammond - ot láttam, hanem kettőt....
Előzmény: LaurensHammond (755)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.12 0 0 758
No a Grand Funk Phoenix-en valoban nagyon ordas a Hammond....mar a nyitoszamban ahogy berobban, es ahogyan rofognek rajta...huuuuu nagyon jo...azt hiszem flight of the phoenix a cime...Mindenkinek ajanlom meghallgatni!!! Sam Paglia-t ismeri e valaki....most a Hammond-ban Ő a csaszar szerintem... Olasz, es idaig 3 lemeze van.....a legjobb C3 hang.....libaboros leszek ha meghallom!!! Erosen ajanlott...csak izelitonek nezzetek meg a weboldalan a kepeket...mindent elerul a faszirol:-) www.sampaglia.it
Borzas Creative Commons License 2004.07.12 0 0 757
MMW! Last Chance To Dance Trance!!! Hijj!
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.12 0 0 756

Üdv! Szeretem a jó zenét, ezért kukkantottam be ide, de így hirtelen nem volt kedvem végigolvasni az összes hozzászólást, úgyhogy csak úgy spontán beírom, melyik lemezeken szól szerintem a legjobban a hammond, azok közül amik nekem is megvannak, és akkor várom a véleményeket.

Colosseum: Live / Reunion Concerts

Collegium Musicum: / Live

Deep Purple (na tőlük van sok lemez, amin jól szól)

Grand Funk: Phoenix

Babyface: Unplugged (bár nem annyira virtuóz, de mégis folyamatosan áll tőle az ember szőre :D)

Medeski, Martin & Wood: összes lemez

Pink Floyd: szintén

SBB: szintén

szóval hirtelen ennyi jutott az eszembe, várom a véleményeket

LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.12 0 0 755
Valoban a masodik szam a Birth Control lemezen"suicide"! Az elkepeszto....nem tudom, hogy az spinet ott vagy C3....Hallgasd meg Te is tehtube koma! A szam kozepen van egy kiallas, jazz-be mennek at, es ott valami katharzis...! Koszonom a lemezboltom dicseretet mindenkitol...talan mar jart is nallam nehanyotok.... Igen ,csakis igenyes zene a cel, es jo hangzas, es a Hammond is ott talalhato, ugyhogy ha netan valaki erre jar, szivesen fogadom meghallgatasra, vagy kiprobalasra...plane ha vesz is lemezt:-))) Ismeritek e a 2066 and then nemet formaciot, vagy a Murphy Blend-et? Na ott dobtok egy hatast a hammond hangjatol...vegig az a fo hangszer......gyilkos hangzas! Hammond kizarolag!!! Le a muanyag "szarokkal" !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!