Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

karotta Creative Commons License 2000.04.05 0 0 59
Nagyon derék!
Az a 0,95 bar sem rossz, bár a 9,5 viccesebb volt. A turbo a gyári T25 vagy lecserélted valamire? (Vagy S14 szériájú az autód T28-cal?) Állítólag ezek a lelküket is kipörgik ilyen nyomáshoz. (Sőt, van ahol azt írják, hogy nem is nagyon tudnak 210-220le-nél többnek való levegőt megmozgatni)
Milyen intercoolert kapott? Supra, Iveco vagy valami egyéb? Hol programoztattad át az ECU-t az új beállításokhoz? (gyújtás, keverék, stb)
Meg még lenne egy csomó más kérdésem, de nem akarlak kínozni. Én is ilyet szeretnék! :)

G.

Előzmény: JAMES (58)
JAMES Creative Commons License 2000.04.05 0 0 58
Hmm...

0.95 bar volt... :-))

JAMES Creative Commons License 2000.04.05 0 0 57
Bocsesz, nem akartam hogy olyannak hangozzék a nyitóbeszédem mint amilyennek sikerült. :-)
Sorolom :
- Hengerfej + szívőcsőpolír
- Víz-levegő intercooler
- Vízbefecskendező
- Erősebb gyújtótekercsek ( kb 70 KV )
- Utastérből állítható turbónyomás
- Blow off szelep
- Olajhűtő

- Légszűrő, kipufogó, meg a többi apróság. Bár ezek szerintem ezek valamirevaló teljesítménynövelést nem igazán adnak, de elférnek. :-)
9.5 bar nyomáson mértük ezeket az adatokat, ez még mehetne feljebb is. (?) Leginkább a rendes intercooler meg a vízbefecskendezó dobta meg a teljesítményt, főleg a nyomatékot. +még ezekkel kevesebbet is fogyaszt.
Mint csóró földi halandónak, nekem sem volt pénzem mindezt megvenni, az utolsó csavarig mindent házilag készítettem, képek, meg a saját kútfőm alapján. :-)
Összesen lehetett kb. 100-150 Eft. Nem írtam róla listát.
A kerekek kicsit kisebbek a gyárinál, ezért jobb a gyorsulása, viszont max 240 a vége. Ez speciel nem zavar. :-) Van egy 227-es képem a Yardtól! :-))
Télleg, nincs valakinél kallódóban egy radar-és lézerdetektor eladósorban?
karotta Creative Commons License 2000.04.05 0 0 56
Forró tisztelet JAMES kollégának az impresszív adatokért! :) Végtelen örömömre szolgálna, ha tapasztalataidat volna kedved megosztani szegény fél-analfabéta típustársaddal. Pontosan mit tettél, mennyi pénzből jött ki, stb, stb...
Megöl az irígység!

G.

Előzmény: JAMES (55)
JAMES Creative Commons License 2000.04.04 0 0 55
Háj Nissanhuszárok !

Én is rabja vagyok a japcsi kocsiknak, valamit tudnak ezek a sárgák... :-))
Most egy 200SX-el nyomulok. Üdv a sorstársaknak külön is.
Kissé megbütyköltem a motort, ( 10 éve tuningolok ) Így 250 lovas, + 330 NM nyomatékkal bír. :-) 11 Mp alatt futja a 400 métert.
A kolléga autójával valami probléma lehet fogyasztás terén. Igaz hogy néhány apróbb trükkel kissé visszavettem a fogyasztást, így 9 körül kijövök. Max 12 l, de akkor már kilóg a lábam a kocsiból...
( Lehet hogy ezt nem is itt olvastam hanem a tuning topicban... )

Most készülök a kasznit csinosítani. Ha van valakinek tapasztalata a spoilerárak felől, tájékoztathatna... Én itten kissé messze vagyok tőletek, ( Nyugat Dunántúl ) errefelé komolyabb műanyagost nem találtam, csak kontárok vannak.

Na csá, majd még jövök

Tin-Tin Creative Commons License 2000.04.02 0 0 54
Na meg itt. Remélem sikerül betennem ide.

Tin-Tin Creative Commons License 2000.04.02 0 0 53
Hi!

Itt van egy kis nyálcsorgató !!!

karotta Creative Commons License 2000.03.31 0 0 52
Menjünk, menjünk!!!

Én már a múltkorin is kinnvoltam - majdnem. Bejutni ugyanis nem sikerült. Korán kéne kimenni, akkor még nincs olyan őrületesen nagy sor. Jöhetne a Zed TT is. Jól meghúzgálnám a bajszát az SX-szel. Nos?

G.

Tin-Tin Creative Commons License 2000.03.30 0 0 51
Hi!

Én lehet, hogy elemgyek a ringre, de nem tuti a dolog. Attól függ, hogyan fogok állni a szakdolgozatommal, mert már nagyon szorul a hurok...:-)
Bár már nagyon régen voltam.Persze indulni én sem indulok.
Egszer tényleg jó volna összejönni nekünk Nissanosoknak...

üdv.
Tin-Tin

latcz Creative Commons License 2000.03.30 0 0 50
Megy valaki jovo heten a gyorsulasi versenyre a ringre? Ha paran osszejonnenk, talan erdemes volna talalkozni valahol elotte. En valoszinu megyek, bar csak nezelodni, az 1.6-os Primera nem valami gyors...
niss300zx Creative Commons License 2000.03.30 0 0 49
Hello. Örömmel vettem tudomásul, hogy nekünk Nissan-osoknak is van végre egy fórumunk. Nekem egy 90-es Nissan 300 zx twin turbó-m van. Most 105 ezer mérföld van benne. Ez egy amerikai típus (tehát a rövidebb) csak kétüléses. (Európában a tt-k csak 283 lóerősek voltak és mind 2+2-es, hosszabb) Rendkívül kényes jószág a kicsike. Ez főként a motorra érvényes. Technikailag a motor és a karosszéria még ma is megállja a helyét.
A motorról:
3000 -es V6-os 24 szelepes. Minden hengersornak van egy külön turbója. A szívóoldali vezértengelyt a motorvezérlés (ECU) fokozatmentesen tudja állítani a mindekori terhelési viszonyknak megfelelően. Igy 6300-nál kereken 300LE -t ad le a motor. A nyomaték 3600-nál 375 Nm.
A twin turbók fel vannak szerelve aktív négykerék-kormányzással. Ez egy csomó paraméter alapján kiszámítja hogy mennyit forduljanak el a hátsó kerekek. (max. 1,5 fok) Attól függően hogy az autó milyen sebességel megy bele a kanyarba különbözőképpen fordulnak el a hátsó kerekek. (Képes arra is hogy egyforma és ellentétes szögben forduljon el a hátsó kerék az első kormányzott kerékhez képest. Meglehetősen bonyolult szerkezet. De rendkívül megbízható.) Igy elég komoly kanyarsebességeket lehet elérni egy átlag autóhoz képest.
A vezetése külön élmény a hihetelen teljesítmény miatt. A turbók igazából olyan 3500-as fordulat fölött építik fel a teljes töltőnyomást, persze ez alatt sem erőtlen a motor de az igazi teljesítmény e fölött jelentkezik. A hivatalos gyorsulása 100-ra 5.5 - 6 sec körül van. De ekkor résen kell lenni hogy a hátsó kerekek ne pörögjenek túl.
Fogyasztása néha kellemetlen tud lenni: 12-22L/100km.

Remélem nem voltam túl uncsi. Ha érdekel valakit részletesebben is irhatok az autóról, egyéb tulajdonágairól, szervizeiről, és szervízszámláiról (!!!!!).........

easa Creative Commons License 2000.03.29 0 0 48
Hali! Nem csak városban...sajnos, de nem lesz ez nálam sem mindig így, most 2 napja itt Pesten "gyilkolom", 8-8.2 körül fogy a drága benzin belőle. Lehet, hogy egy picit lassúbb vagyok mostanában...)))
Üdv.: Easa
karotta Creative Commons License 2000.03.29 0 0 47
6-7 liter városban 1,8-as Primeraval? Hehehe... Az én 200 SX-em bosszantóan kíméletes vezetés mellett sem tud 12 liter alá csúszni. Pedig én is 1,8-as vagyok. Csak talán egy picit gyorsabb :)))

G.

easa Creative Commons License 2000.03.28 0 0 46
az enyém fenyőzöld,
szerintem cca. 20-30 ezer körülre lesz optámális a fogyasztás, a motor teljesítménye.
Tin-Tin Creative Commons License 2000.03.28 0 0 45

Mondjuk igaz, hogy a legutóbb nekem a 7.3-as fogyasztánál nemigen mentem 100 alatt, sőt nemritkán 140-nel. Kb 1/3-ad lehetett a város nálam is. Ahhoz képest végülis nem rossz. Egyébként az én gépemben sincs még túl sok (7500km) csak mostanában kezdtem egy kicsit jobban nyomni neki. Ahhoz képest, hogy azt mondják, hogy a Fiat 1.6-osa nemigen fogyaszt még hosszú távon sem 8 alatt, nem rossz.
Szerinted kb mennyi km körül állhat be egy autó normál fogyasztása ???

Az új Primerák nekem nagyon tetszenek. Milyen színű a géped?

easa Creative Commons License 2000.03.28 0 0 44
még valami, az a 6.4-es átlagfogyasztás 60 km/h átlagsebesség mellett volt, ebben benne az újpestről kijutás Érd felé /átlagseb. 32 km/h/, cammogás velencei tónál, megállásokkal, Balatonparti nézelődés, lakott területek, lámpák stb. jó dolog a fedélzeti computer, lehet szórakozni útközben.
easa Creative Commons License 2000.03.28 0 0 43
Tin-Tin! Komoly, most cca 2000 km van benne, ennek 2/3-a országúton, a forgalom ritmusában, de kiméletes gázzal, mert még elég új. Azért nem cammogtam vele, eddig 130 km/h volt a csúcssebessége, a fedélzeti gép szerint most legutóbb 6.4 volt az átlagfogyasztása, ennek 90%-a országúton, szóval nem rossz így elsőre, és ez még javulni fog, igaz, egyre jobban taposom is a gázt. A fékje nagyon finom, jól adagolható.
Amitől csendes: ez a motor nyomatékra van kihegyezve, alacsony fordulaton megnöveli a szelepvezérlés révén a nyomatékot, így ha jól emlékszem, 2400-4000-es tartományban rendelkezésre áll a max. nyomaték 94%-a, a legnagyobb nyomatékát pedig 2800-nál adja le.
Eddig nekem oörgős 1.6-os gépeim voltak /Honda, Toyota/, ezt nem kell pörgetni, 120-nál épp átlépi a 3000-et a fordulatszám. A gyorsulása nem Hondás, 11 mp alatt van százon, ez nekem bőven elég mindennapi használatra.
Tin-Tin Creative Commons License 2000.03.28 0 0 42
Easa!

Ez komoly, hogy 7 alatt van a fogyasztás? Akkor gondolom inkább hosszabb távon utazgattál vele. Mennyire szoktad nyomni a gépnek? Az én 1.6-os Almerám általában 7-7.5 közt fogyaszt eddig, bár volt már 6,4 is.
Mesélj még a tapasztalataidról! Mennyi van most a kocsiban? Hogy megy?

Tin-Tin

Előzmény: easa (41)
easa Creative Commons License 2000.03.28 0 0 41
Szuper az új 1,8-as Primera, eddig 7 liter alatti átlagfogyasztást produkált, nagyon csendes, kényelmes.
Tin-Tin Creative Commons License 2000.03.23 0 0 40
Melyik katalógusban néztétek meg? És hány lovas a motor?
Előzmény: Domika (38)
Domika Creative Commons License 2000.03.23 0 0 39
Egy dologgal nem vagyok megelégedve. A futóművel. Túlságosan lágy a felfüggesztés, és nem szívesen szállnék be vele 100-120-al egy gyorsabb kanyarba... :(
Domika Creative Commons License 2000.03.23 0 0 38
Most 10. Biztos, hogy nem annyi. Meg lett nézve katalógusban. :(
De tök jó dolognak tartom a szervót, kormánymagasság állítást, 4 el. ablakemelőt, plüssülést meg még sorolhatnám...
Előzmény: Tin-Tin (37)
Tin-Tin Creative Commons License 2000.03.23 0 0 37
Hi Domika!

Mennyi idős a Sunny?
Nem vagyok benne biztos, de szerintem már a Sunnykban is 16 szelepes volt az 1.6-os motor. Bár a régebbi Sunnykat nem nagyon ismerem...

Előzmény: Domika (36)
Domika Creative Commons License 2000.03.23 0 0 36
Nekünk egy 1.6-os Sunny-nk van. Egész jó, a tetőablak + könnyüfémfelnik kivételével fullos. Kellemes, de 16 szelepesben jobban elviselném. :))
Tin-Tin Creative Commons License 2000.03.23 0 0 35
Köszi!
Közben megnéztem a sedant. Egész jól néz ki.
jgtlrh Creative Commons License 2000.03.23 0 0 34
Ja és persze sikerült az oldal magyar változatán lévő hat sorba két hibát is beletenni:

- négyüléses (gondolom a 4 door-t sikerült erre fordítani)
- 2000 nyara: nahát ez 2001 lesz

Előzmény: jgtlrh (33)
jgtlrh Creative Commons License 2000.03.23 0 0 33
http://www.nissan-almera.com/almera_sedan/
Előzmény: Tin-Tin (32)
Tin-Tin Creative Commons License 2000.03.22 0 0 32
Hi!

Láttott már valaki képet az új sedan Almeráról?
Én még sajna nem, pedig kíváncsi lennék rá.

Vajon milyen motor lesz a sportváltozatban? HA lesz egyáltalán ilyen...

jgtlrh Creative Commons License 2000.03.20 0 0 31
Haho mindenkinek,

Na en is Nissant akarok majd venni, nevezetesen Almera Sedan-t, de csak kb. 2 ev mulva, amikor hazajovunk kulfoldiabol.

Ket eszrevetel:
- csak a 3 es 5 ajtos Almerat fogjak UK-ben gyartani, a 4 ajtos marad japanban. Tobbek kozott ezert fogok azt venni.
- igen, 1.5-os motorbol 90 LE nem tunik soknak, pl a 97 LE 1.4 VVTi mellett, DE ez mar 2800-as fordulaton leadja a max. nyomatekat es meg kevesebbet fogyaszt, mint az a 'high-tech' motor.
En azt szurtem le, hogy a csendesites komoly szempont volt az uj Almeranal, azert csinaltak ilyen varhatoan alacsony ford. szamon uzemelo motort. Na meg a biztonsag ugye, ott is sok elore lepes van. Ajanlom amugy a www.whatcar.co.uk-t, szerintem igen jo.

Saca

avantage Creative Commons License 2000.03.20 0 0 30
Jut eszembe, létezik egy Nissan Sunny GTI-R tipusú szörnyeteg is. 4WD, 2.0 16V turbo.
Kérdés van e belőle balkormányos?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!