35. Most így hírtelen elképzeltem, hogy az ÖBB átad x számú selejtezendő (igaz nem selejtezi őket) 5047-est a Pápa-Tatab. vonalra, vagy a Csorna-Pápaira. Na ja. Ötlet van-e valakinek, mely típus lenne ideális? :)))))
36. A Rába-híd olyan rossz állapotban van meg a két oldali ártéri hidak, hogy itt jobb lenne újjat építeni! Az egyik ártérin csak 5 km/h-val megy át a Bz, azt én nem nevezném 10km/h-nak! Gondolom a kisdácsia meg átlebeg. :)
37. Na uccu neki Fertőszentmiklós-Répcelak-Celldömölk újra! Aztán legalább Cellbe is lemenne a Südbhf-ről jövő inga. :)
38. Sok vonalon már most sincs. Lásd 14-es. Van rugós váltó Egyeden meg Szanyban kereszthez, dobozban meg kurblis telefon. :s
Még mindíg nem értelek, az ötletrohamod tetszik! Ettől függetlenül valószínűleg magad sem vágnál bele amiért más pénzén keményen síkraszállsz. Viszont olyan személyeskedésbe mész bele taxxxal hogy néha csak pillogok..........
Találkoztál már vele? Ettél már az asztalánál? Ittál a borából?
(Anyiban értelek ám, hogy akár csak öt hónapja magam is így vélekedtem és osztottam az észt O V-vel kapcsolatban. Mára beláttam, hogy addig amíg személyesen nem ismerem nem állítok róla olyan dolgokat amiről fogalmam sem lehet.)
Egyelőre annak is örülni kell, ha a lillafüredi és a szilvásváradi kisvasút megmarad... Egészen szégyentelenül kifosztott ez a régió, nem véletlenül hatodik az EU 254 régiójából -- hátulról... /a/
Tegnap utaztam Hévízről Veszprémbe busszal. Egy klímás E 95-el mentünk. Volt egy házaspár a buszon akik Borsodból jöttek nyaralni Hévízre. A családfőt hívta telefonon egy barátja. Csak beszélt, csak beszélt a családfő, majd a telefonálás végén 5 percen keresztűl azt ecsetelte a telefonba, hogy errefelé milyen jó buszook vannak, most is egy klímás busszal mennek Badacsonyba, tegnap Kehidán voltak, és oda is klímás szép buszokkal mentek, és itt nyugaton még a fű is zöldebb.:-))
"Hegyi mellékvonalakat eszmei értékűket semmivel se lehet pótolni."
Eszembe jutott az LKM privatizálása. Ott áll a Stalker-zóna a város közepén, kicsiny százalékban működő üzemecskékkel, nagy hányadában romokban és a kusza tulajdonviszonyok miatt a város még akkor sem tudna mit kezdeni vele, ha most már mindenre lenne pénze... Ez az érvényes forgatókönyv a magyar vasút infrastruktúrára?
"Putnok és Szilvásvárad közt esetleg nem terveznek hasonlót?"
Az a vonal tényleg halott. Élővé akkor lehetne tenni, ha biznisz lenne a "kisvonatozás nagyvasúton" és Eger--Szilvásvárad--Miskolc járatok lennének -- akár gőzvontatással, akár "kabrióBzvel" (csak ne lenne szegény olyan büdös!), de a legszebb valami környezetbarát megoldás lenne (az már horribilis összeg).
Hivatásforgalma nincs a vonalnak, ahhoz le kellett volna jutnia Ózdra és nem elmenni mellette. Vagy Dédes felé Kazincbarcikára mennie -- ahogy a buszok járnak.
Ebből a vonalból inkább arra kell koncentrálni, hogy Szilvásváradig megmaradjon. (Itt is kellene egy kis kiigazítás, hogy a kisvasút és a nagy ne essen annyira messze egymástól, valamint az Egerhez közelebbi szakaszokon valamilyen elővárosi jellegű forgalmat lehetne fenntartani, több megállóval, de hát a MÁV rugalmassága és készsége az utasok kívánalmainak kiszolgálására legendás...
"Azért lassú nálunk, magyaroknál a vasút, hogy megőrizzük a nagy ország látszatát..."
Mikor egyy vidéki városban nem fogadták el a helyközin a helyi összvonalas bérletet akkor azt kiosztották prémiumként.
Tarifaközösség rulez! Még saját cégen belül sem műkösik a dolog! EU-előírásra hivatkozva szünetették meg Szombathelyen a helyi bérletek elfogadását a helyközi járatokon. ZEG-en meg a külterületen lakókat kombinőált bérlettel büntetik. Holott azok az utasok sem buszoznak többet, így dupla pénzhez jut a Volán* olyan buszokon, amelyek amúgyis közlekednének.