Keresés

Részletes keresés

nallaci Creative Commons License 2004.07.25 0 0 836
Szomorú szívvel: nem eladó! A reális ára kb 3,5 millió lenne Leslie (122) nélkül) és nem biztos, hogy ebből a pénzből egy ugyanilyen jót tudnék venni. Tehtube kollégám A-100-a hibátlan darab, árban meg sem közelíti viszont az enyémet. Ami nekem eladó van: B-3000 722-es Leslie-vel (nem waterfall, Bár Rhoda Scott évekig játszott rajta, valamint egy X-5 760-as Leslie-vel. De ezek nem abba a kategóriába tartoznak, mint az A-100 család, B-3, C3. A100-om nincs ezek közül, de tanult kollégámét hallottam élőben. A c-3-om viszont a legjobb Hammond, amit eddig életemben hallottam, de az sem eladó.
Előzmény: jon lord (834)
tehtube Creative Commons License 2004.07.24 0 0 835
Most nem azért, de a zenék kb. 95%-a lejátszható az M3-on is. Jimmy Smith, Purple stb... Szintén waterfall, szintén B3 agy. Az a kis difi, a foldback hiánya a poor man's foldback-kel egyszerűen, fájdalommentesen pótolható. Igazi bíszrí hang, billentyűzet és féláron. Még maradna is zsetonod. Sokat játszottam rajta, egyszerre, egymás mellett voltak. Érdemes elgondolkodni az alternatíván. Az egészséges kompromisszumok viszik előre a dolgokat. Később még mindig lehet váltani. Üdv.
Előzmény: jon lord (834)
jon lord Creative Commons License 2004.07.24 0 0 834

Helló NALLACI.

Mi az ára a B-3 nak?

Énnekem nagyon kéne egy orgia.

Ugyanis én JAZZ zenéket szoktam játszani, általában fellépni.

Vagy rock zenekarban vagy szólóban jazz-elni.

Van nekem egy YAMAHA YD - 45C hangszerem, 760 - as LESLIE.

A yamaha-nak nagyon nagyon hammondos hangja van (kérdezd meg Laurens - t)

Van hozzá fasza lábbaszus 2X 5 oktáv profi széles műanyag billentyűkkel.

1972 - es gyártmány ez volt a legnagyobb tranyós orgona mit a japanok gyártottak valaha.(cadillac)

A helyzet az, hogy én ezt már kinőttem!

Otthon gyakorolni jó vele de mióta kipróbáltam egy A-100 ast Laurens segítségével azóta én koncertekre már nem vinném el fellépni a yamahát.(tiszta égő)

A másik: olyan gondom van, hogy egy kicsit péz szűkében vagyok.

Össz vissz van egy mil. forintom.

Valahogy nyélbe kéne ütni egy hammondos üzletet.

Énnekem vágott billentyű nem kell és 2X 3 és fél oktáv sem.

Akkor inkább már a Yamahám!!!

ISMÉTLEM NAGYON NAGYON FONTOS LENNE EGY H A M M O D ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.24 0 0 833
Nallaci!!! Olyat szervaltam, hogy dobsz egy hatast!!!:-) Rhoda Scott Live in Erkel Szinhaz 1972 vagatlan, keveropultrol.....hibatlan minosegben!!! No......mit szósz, kell e?:-)) Viktor
Előzmény: nallaci (832)
nallaci Creative Commons License 2004.07.24 0 0 832

Tanúsítom,

hallottam az A-100-at, annál jobban már csak az én B3-am  szól:)))

Qurva jó hangszer, bejátszva, karbantartva, igazi visítással, nadrágcsapkodó basszussal, sercegés és egyéb baszdmegek nélkül.Aki megveszi, egészen biztos, hogy jól jár vele. Még én is gondolkoztam rajta, de nekem már van 4 Hammondom.

Szerintem vegyétek, vigyétek, még az ára is olcsóbb, mintha nem itthon vennéd meg!

nallaci

Előzmény: tehtube (830)
tehtube Creative Commons License 2004.07.24 0 0 831
Ja, mégvalami. Sz'tem a hasonlat sántít. Már csak azért is mert könnyebben felborul a másik. De köztudottan nehézkesen használható, rosszul motorozható darab. Ez meg a legjobban játszható. Legtöbbünknek nem azért nem megy máson tökéletesen a jazz, rock klasszikusok interpretációja mert hiányos a játéktechnikai tudása. Nem. Ennek a billentyűje is olyan! Amikor először odaültem pl. az emszrí mögé, kezem rátettem és......... hazaértem. Azonnal, tökéletesen mentek a jellegzetes futamok és pont úgy szólt az is. Ez a másik ok, amiért legendás a zenészek körében. Viszi a kezet, alkalmas művészi előadásra. (nem akarok gizda lenni, de sok villanyorgonának inkább csak "érdekes" a hangja, de a billentyűzete, dinamikája, megbízhatósága, karaktere igencsak elmarad a nagynéni mögött)
Előzmény: Borzas (829)
tehtube Creative Commons License 2004.07.24 0 0 830
NAGYON azért nem akarom eladni, pont a tökéletessége miatt. De minden új darab, új kihívás, izgalom. Lehet hogy visszasírnám. Akkor viszont tapasztaltam egy jó nagyot. :-( Bíszrí, szíszrí, ártíszrí-vel nem nagyon kívánok foglalkozni, mert túl széles, esetleg nem fér be az ajtómon. Az éjhándred vagy 25cm-el keskenyebb és műszakilag TELJESEN ugyanaz a gép. Meg könnyebb vagy 30 kilóval annak ellenétre hogy benne van két végfok, 3 hanxóró. Csak asztalosipari a differencia. Nagy trükk, hogy nem a TG mögött van az AO-28, hanem a polc alatt fejjel lefelé. Annyival keskenyebb. Nem szeretek szöszmötölni. Csak jáccani rajt' napi több órát. Mindent. Booker T, Jimmy S, Lord-Purple, Nice, akármi...Minden jól szól rajta. Még a pancsoló kislány is.
Előzmény: Borzas (829)
Borzas Creative Commons License 2004.07.24 0 0 829

és ehhez képest el akarod adni???

(vagy Neked az a szórakozás, hogy ettől megszabadulsz, aztán meg egy e-bayről való ütöttkopott bíszrível szöszmötölsz évekig, mire az is ilyen lesz???:)))

Hammond=Harley Davidson

Előzmény: tehtube (828)
tehtube Creative Commons License 2004.07.23 0 0 828
Jónás Úr! Meg sem mer szólítani? :-) A kostruktőr Úrnak igaza van. Mint orgona, hibátlan, tökéletes, csak ismételhetem a korábbiakat. De puding próbája az evés. Írhatok én itt akármit, ha nem hallják a lényeget. Még kint Némethonban, Amerihonban sem mindennapos az ilyen. A külseje 10-ből 8, a "gép" 10-ből 10!!!!! Tökéletesen hibátlan és ez a hangban nagyon kihallatszik. Volt alkalmam 2-3 ugyanezen családból tartozóval összevetni és sehol nem maradt alul. Ennyit erről. A feka csávó hordozhatóvá alakított akármin játszott (A B C...) jól szólt, nagyon profi volt. Nallaci személyes tapasztalata alapján.
Előzmény: LaurensHammond (827)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.23 0 0 827
Halhatatlan vagyok!!!!!!!!:-))Igen egyre gondolunk! Igen Tehtube koma birtokolja az orszag egyik legjobb hangu Hammondjat...vagy legalabbis, en meg nem hallottam jobbat! A100=B3,C3 ez az egyszeru keplet!:-)
Előzmény: jon lord (826)
jon lord Creative Commons License 2004.07.23 0 0 826

Üdv mr.LAURENS HAMMOND.

Nem is tudtam, hogy még él!

Figyu, a thetube néven aki van az az akire egyre gondolunk?

Egész kellemes dolgokat ír.

Nem rossz ez a fórum.

HAHÓ EMBEREK!

VALAKI TUD MÉG NEKEM AJÁNLANI VALAMI SZÉP KECSEKTETŐ HAMMOND ORGONÁT?

SZART NEM VESZEK!!!

LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.23 0 0 825
Tud valaki valamit a Santana koncertrol....foleg az erdekelne, volt e igazi Hammond, es hogy hogyan szolt!:-) Gondolom az a feka csoka lehetett nalla, nem a Greg Rollie mar, de az is jol nyomja!
Előzmény: Ata01020304 (817)
Varus Creative Commons License 2004.07.23 0 0 824
OFF: Halsaman, sikerült megkapnod a CD - t?
tehtube Creative Commons License 2004.07.23 0 0 823
Mifene? Nem is tudtam mr Lord, hogy ilyen jól beszéli a nyelvünket ;-) Nagy tisztelője vagyok munkásságának, még a Deep Purple hivatalos honlapján (thehighwaystar) is rajta vagyok 6 dallal 98 óta, amivel legfőképp az Ön szerzeményeit domborítom. Nem slágerek, hanem első formációs és kislemez B oldal nóták. (Midifilék) Amit keresel, pont az van nálam. A billentyűzete, drawbarja fenomenális és a hangja annál egy fokkal még jobb. Az új klónoké nem müxik ilyen finoman. Mert VK7-tel lépek fel. Mellesleg méxép is, csíkos vöröses, mahagóni. 60-50Hz konvertált eredeti USA, nem német A100, és hangolható is. Számít a származás mint a Fendernél is hogy Kalifornia, vagy egy kicsit alatta......Mexikó. (ár/2) PONT ÚGY szól mint a Lordé, Emersoné, Jimmy Smithé, nemcsak megközelítőleg. De az igazi két kézzel-lábbal egyszerre mint Leon Kuypers, Rhoda Scott. Nem lehet tőle szabadulni. Nagyon és sem akarok, de mit lehet tudni... Telefonon keresztül is dögös a hangja, de a lényeg, tud sikítani!!!!!! (1) 200 0606 Üdv...
Előzmény: jon lord (821)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.22 0 0 822
Hello! En eppen tudok egyet:-))) Annal jobbat nem talalsz ebben az orszagban....
Előzmény: jon lord (821)
jon lord Creative Commons License 2004.07.22 0 0 821

Na sziasztok.

Én ma regisztáltam magam a nevem JON LORD.

Keresek eladó hammond orgonát ami a képen látható (vagy valami ilyesmit).

A lényeg, hogy 2X 5 oktávos legyen és waterfall billentyűs, és megkímélt állapotban!!!

Ez ügyben ha valaki tudna nekem segíteni nagyon - nagyon megköszönném!

LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.21 0 0 820
Te vagy az Pista?:-)) En meg a kecskemeti Hammond manias!:-)
Előzmény: i spider (819)
i spider Creative Commons License 2004.07.20 0 0 819
Az egy jó lemez, mi? Biztos vagy benne, hogy Sir Kákukk tudja mi az? :-)))
Előzmény: LaurensHammond (818)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.20 0 0 818
Paglia-t csak nem a milanoi lemezborzen lattad? Ismeros vagy nekem Web-es kollega....I spider! Mr Kakukk esetleg vagy tevedek?:-)
Előzmény: i spider (811)
Ata01020304 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 817
Ja ez ugyanaz a Rolie mint a Journey-ben? Akkor azért volt olyan ismerős a neve :-)
Előzmény: sziti (815)
nallaci Creative Commons License 2004.07.20 0 0 816

Kinek van meg átvehető állapotban, avagy ki vállalja az átvételt a saját lemezéről?

Adok helyette szinte kívánság szernt!

Előzmény: sziti (815)
sziti Creative Commons License 2004.07.20 0 0 815

PS: ... ami a 3. önálló lemeze, a 80-as években volt neki még 2.

Jelenleg is van önálló zenekara - az igen találó nevű Gregg Rolie Band :-)

(Gregg nálam leginkább az egyik őskedvencem, a Journey kapcsán van képben:-))

Előzmény: sziti (814)
sziti Creative Commons License 2004.07.20 0 0 814

Gregg Rolie utolsó önálló lemeze a Roots, talán 2-3 éve jelent meg.

Úgy tudom, még mindig Santanával dolgozik (több, mint 30 éve!)

Előzmény: nallaci (812)
KarnEvil Creative Commons License 2004.07.20 0 0 813

Eszembe jutott, hogy elférne ezen a fórumon pár Hammond-játéktechnikával kapcsolatos dolog is, hogy ne csak a hangzásról, műszaki dolgokról legyen szó.

Itt van pár link kezdésnek:

Az első egy nagyszerű és tipikus Jimmy Smith szóló kottája (+ mp3) a Preacher című Horace Silver számból: http://www.jazzitalia.net/lezioni/organo/o2_preacher.asp

A második egy klasszikus Emerson szóló a Stones Of Yearsből, a Tarkus albumról.

(Az Eruption kottája is megvan, ha kell valakinek, küldöm mailben.):

http://www.jazzitalia.net/lezioni/organo/o2_stonesofyears.asp

A harmadik pedik a mosolygós Groove Holmes Misty-szólója:

http://www.jazzitalia.net/lezioni/organo/o2_misty.asp

Egyébként ajánlom mindenkinek a Jazzitalia.net-et, különösen a Lezioni/Organo könyvtárat! Olaszul tudók előnyben :))

nallaci Creative Commons License 2004.07.20 0 0 812

Tegyük túl rajta magunkat, mást úgysem tudunk.

Szerdán Santana, remélem Greg Rollie ül az orgonánál!

Neki jelent már meg külön lemeze?

Előzmény: i spider (811)
i spider Creative Commons License 2004.07.20 0 0 811

Pagliát volt szerencsém látni májusban. Trióban nyomta egy dobossal és egy szaxissal. Lett volna dolgom, de egy időre ott hagytam csapot-papot, mert nagyon szólt a banda. Nem hittem a fülemnek, mintha Alexis Korner valamelyik bandáját hallottam volna a hatvanas évek második feléből.

Semmi köze nem volt a későbbi nyávogásokhoz és vernyogásokhoz. 

Rohantam megvenni a CD-jét és 2 kislemezét.

A CD-n is jó, de más stílust nyom, mint a koncerten. Élőben lényegesen jobb volt. Úgy szóltak, mint egy rock banda. Épp a Colosseum jutott eszembe, csak mintha a billentyűnél Keith Emerson, vagy esetleg maga Isten ült volna. Utálok túlozni higgyétek el. Ugyanazt a megrendülést éreztem, mint a szombati koncerten. 

tehtube Creative Commons License 2004.07.20 0 0 810
Sovány vigasz.....Nem nagyon volt olyan koncert eddig hogy egy Hammond igazán jól szólt volna. Volt tavaly Rhoda Scott, ott a feszültségingadozás miatt bolondultak meg a lezlik. AZ Emerson, Deep Purple koncertek is hasonló, nagy kihangosítású bulik, szóval villanyzene. Finom, klubszerű hangzás, igazi sounddal... Nincs nálunk Sam Paglia, Joey DeFrancesco, Tony Monaco (húúúúú ez mind olasz!!!!) :-9
Előzmény: Halsaman (808)
i spider Creative Commons License 2004.07.20 0 0 809
:-))) No, azért fontold meg, hogy mégis sajnáljad, mert a nagy napot kifogó Colosseumot aligha múlhatta felül az egyébként nagyszerű és általam is sokra tartott Ghymes. Éppen ezért bosszantanak a technikai és szervezői bakik. Kicsit olyan érzésem volt, mintha elém rakták volna életem legfinomabb húslevesét, de kínai pálcikákkal és kihűlve.
Előzmény: Halsaman (808)
Halsaman Creative Commons License 2004.07.20 0 0 808
Hát emberek...
Pénteken még sajnálkoztam, hogy momentán nem engedhetem meg magamnak egyik bulit sem (helyette elmentem a (off) Misztrál fesztiválra, ahol is életem legkirályabb Ghymes koncertjét láttam), de most már inkább örülök.
A Hammondosokat kicsit csapta a sors a hétvégén, reméljük, hogy lesz olyan koncert még, ahol minden klappol és valamivel olcsóbb áron valamivel kevesebb átverésben lesz részünk. Részvétem minden érintettnek!
i spider Creative Commons License 2004.07.20 0 0 807

Nincs vita köztünk Tehtube :-)), a kis átverés is átverés, szerintem te sem gondolod ezt másképp.

A rendezők pl. minden aggály nélkül arra kényszerítették a nézők korábban érkező részét, hogy a tűző napon álldogáljon a bejárat előtt csak azért, mert nem egyeztettek időben a Széchenyi Könytár biztonsági ermbereivel és attól tartottak, hogy a könyvtár néhány látogatója belóghat a koncertre.

A tömeg egy része egyébként azért jött korábban és álldogált közel egy órát a napon, mert szeretett volna színpadközeli ülőhelyet kapni, amit persze feldughatott magának az ismert okok miatt.

Félreértés ne essék, nem azokat hibáztatom, akik a színpad előteréből nézték a koncertet, ezt a helyzetet is(mármint, hogy kicseszhettek a többivel) egyértelmű szervezői hiba következményének tartom, s mivel fizettem a jegyért, átverésnek.

Azért kérdeztelek benneteket, mert meg szerettem volna érteni, hogy a tömeg egy része miért a színpad közvetlen közelében hallgatta a koncertet( a többség ráadásul az 5 m-es sugarú körön belül), annak ellenére, hogy a magam helyszíni tapasztalata szerint ez gyengébb élvezeti értékű volt, mint távolabbról hallgatni( te is inkább távolabbról hallgattad, ami megerősít engem vélekedésemben). 

Belátom, hogy a klubhangzás jobb, és azt is belátom(bár fel nem foghatom miért), hogy klubcucc volt a helyszínen, sőt irigylem azokat, aki 30-50-ed magukkal hallhatták John Coltrane-t valamelyik new yorki kocsmában, de szerintem itt az Oroszlános Udvarban nem erről volt szó.

Így továbbra sem értem igazán, mit kerestek az emberek a színpad közvetlen közelében ezen a koncerten. 

Előzmény: tehtube (806)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!