Pool oktatásról több helyen is tudok, de snooker oktatást is emlegetett tegnap a "szakkommentátor", sajna nem figyeltem meg, hogy hol és kitől, mert nem pesti vagyok :(
Új vagyok a fórumon és érdeklődnék hogy BP-n van-e snooker "oktatás", vagy létezik-e egyáltalán ilyen? Pár éve szemezek ezzel a játékkal és egyre csak erősödött bennem az érzés hogy komolyabban kéne foglalkozni vele. Persze a havi egyszer kétszer játék nem elegendő a haladáshoz, ezért is tettem fel a kérdést.
Nem feltétlenül ezekre gondoltam, inkább a döntő frame elhibázott pirosára, vagy arra az utolsó feketére, amihez úgy állt oda, hog össze-vissza volt "tekeredve", mert "lusta" volt elővenni a hosszabbítót. Az persze más kérdés, hogy Higgins kihagyta a kihagyhatatlant... Meg volt még pár ilyesmi "nyeglesége", egyébként tényleg bátran játszott és nem is rosszul, Higgins kissé szerencsés is volt (említett bontásból eltett piros), de szerintem Ronnie leginkább magát okolhatja, mert a döntő frame-ben ilyen pirosat nem szabad kihagyni. Tudom, hogy nagyon feszültek az idegek és persze hibázni is lehet, de ... szerintem nyegle volt kissé (rá jellemzően....)
Szerintem ez nem így van. Attól, hogy Kurucz azt mondta, hogy az a 2-3 elkapkodott lökések voltak, azok nem voltak azok. Ronnie sokkal bátrabb volt tegnap ( meg egyébként is), mint John. Döntő frame-ben olyan long pottal megindulni, több is mint bátorság. Az utolsó elhibázott pirosra is lőhetett volna safetyt, és akkor talán most nem John a master. Nekem egyébként most amúgysem. Ismétlem, egyik kedvencem Higgins, de amit tegnap művelt, az szerintem gyenge volt. Ütött egyáltalán centuryt? És még nem is említettem azt a kihagyott feketét, meg azt a rózsszínt. Ronnie 1-szer pl úgy "hibázott", hogy bontásnál lement 1 piros is. Igen, 1000-ből 1-szer van ilyen. (Persze Knézy rögtön eltemette, hogy "hú mekkorát hibázott, nehéz lesz ilyen teljesítménnyel"...)
Higgins ellen nem fér bele Ronnienak ez a fajta "nyegleség", pedig nem volt rossz formában, csak sokszor elkapkodta, így nem lehet megverni Higginst. Grat John
Érdekes ügy.. a síu a legnézettebb téli sport a jurón, nem itt nálunk, de az németeknél mindenképp és a jurónak a friccek számítanak. By the way nem volt rossz a sapporoi verseny, az megint más kérdés, hogy a kommentátor mennyire tudja "eladni"....
Ja meg ehhez hozza akartam fuzni, hogy szombat reggel 9-kor abbahagytak a kozvetitest az Australian Open-rol, mert valami baromi fontos siugro verseny kezdodott. Erre mikor atkapcsoltak, a riporter azzal kezdte, hogy alig jott el valaki a legjobb 30-bol, se versenyzok, se nezok, mert ez a verseny meg a japanokat sem erdekli:) De azert fontos volt kozvetiteni:) Azert a mukorcsolyanal nyilvan jobb a helyzet, de ez szerintem eleg vicces volt:)
Huuuuuu, nem semmi egy donto volt:) Foleg az a piros, ami eppen beajult:) Es vegul egyetlen golyo dontott:) Grat John! Nagyon orulok, hogy megnyerte!:) Es hogy elpirult mar, amikor a felesege puszit adott neki a fenykepeszek elott:))))