Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
Ezt a frissítéses dolgot a Mio-val kellene megbeszélni. Mert hiába frissül az I-Go, ha a Mio az elérhető legfrissebb állományokat nem vásárolja meg. Őszintén, már kezd a Mio-val tele lenni a hócipőm. Most nagy kegyesen méltóztatták Törökországot frissíteni, azelőtt meg Írországot. Oda ugye nap mint nap utazik az ember kocsival.
Szia! 1.A kettő teljesen független egymástól. 2.Használhatod együtt a kettőt 3.Mindegy milyen sorrendben rakod föl 4.Mindkettő fönt van az ftp-n, de ezt azért nem lett volna nagy dolog megnézni
A Win-sw.rar a C720-as windowsának pár fájla, amit kivételesen Stopword számára készítettem, nincs benne semmi ami érdekes lenne számodra. Valószínű, ezeket fogja felhasználni egy C720-as "Stopword"-hoz.
Ez van benne, ezek eredeti fájlok, neked is benne van a wondowosodba.
Va-tibor ftp-jén a Maps könyvtárban van egy másik könyvtár, Segítség a térképekhez címmel. Onnan töltsd le a MioMap3.3.zip fájlt, és olvasd el abban a könyvtárban lévő ! olvasd el !.txt fájlt. Abban le van írva, hogy mit kell csinálnod. Ha megcsináltad, akkor onnantól mármelyik új térképet tudod használni.
De erről annyit írtunk már, meg arról is, hogy honnan lehet a térképeket letölteni.... pl. az ftp-ről is a legfontosabbakat.
Ha regisztrálsz, akkor járnak frissítések. Én most tettem fel a legújabb firmware cuccot, és a térképeket az 520-amra.
A gurukhoz egy kérdés:
Hogyan lehet felrakni a full Eu cuccot a kelet Eu mióra. A firmware frissítésnél direkt megkülönböztetik a két masinát. Az én logikám szerint nem csinálhatnak külön elektroniokát......... Szóval hogyan?
show_gps_pos=0,1 - 1 esetén egy picike pöttyel mutatja a valós helyzetünket a térképen. Ennek akkor van értelme, ha egyébként az útontartás be van kapcsolva.
Találtam egy érdekes beállítási leírást, igaz az iGO-hoz, de jó a MioMap-hoz is.
A sys txt-ben kell ezeket beírni:
[debug] show_oneway=0,1 - 1 esetén vezetés módban egy pici kis nyíllal jelöli az egyirányú utcák haladási irányát.
show_residentonly=0,1 - 1 esetén alapban lilával mutatja a forgalom elől elzárt utakat (sétálóutcák, metróépítés)
show_gps_pos=0,1 - 1 esetén egy picike pöttyel mutatja a valós helyzetünket a térképen. Ennek akkor van értelme, ha egyébként az útontartás be van kapcsolva.
show_pedestrian=0,1 - 1 esetén gyalogos tervezéskor egy kis gyalogos ikont tesz ki a térképre a nyíl helyett, ha van pedestrian.bmp a megfelelő helyen.(igo_se1commondaylight és night, de lehet, hogy valamelyik ui-t is szerkeszteni kell).
slowsim=0,1 - 0 esetén gyors berepülés, 1 esetén lassú (ha használunk valamilyen skint, érdemes kitörölni ezt a sort, mert hibás működést eredményezhet).
loop_sim=0,1 - 1 esetén a berepülést újrakezdi, ha elért a végcéhoz.
show_uturn=0,1 - 1 esetén alapban halványsárgával mitatja azokat az utakat, ahol az igo szerint meg lehet fordulni (vigyázat, hazudhat!).
no_tmc=0,1 - 1 esetén kikapcsolja a TMC-t.
show_lights=0,1 - 1 esetén a következő navigáció irányát jelzi előre kb. 300 méteren belülre érve (amikor elkezd rázoomolni). Ilyenkor a bal és/vagy jobb felső sarokban megjelenik egy kis színes négyzet. Egyszerű kanyar esetén a kanyar irányában piros négyzet, enyhe kanyar, vagy tarts jobbra/balra esetén kék négyzet. Egyenesen továbbhaladás, illetve célhoz megérkezés esetén mindkét oldalon piros négyzet, autópályára felhajtás esetén mindkét oldalon kék négyzet.
show_mapid=0,1 - 1 esetén, ha rákattintunk egy utcára, a felugró ablakban az utcanév előtt kiírja az aktuális térkép id-jét.
show_roadid=0,1 - 1 esetén, ha rákattintunk egy utcára, a felugró ablakban az utcanév előtt kiírja az aktuális utca id-jét.
compass_type=0,1 - 0 fekete iránytű, 1 piros iránytű
showcenter=0,1 - 1 esetén az igo indítása után valahol az atlanti tengeren lesz a kurzor.
earth=0,1 - 1 esetén az ndítás után a lehető legkisebb zoomal látszódik a térkép.
[gps] port= egyértelmű
baud= egyértelmű
set_messages=0,1 - 0 esetén az igo nem fogja átírni a gps firmware-ében a GSA/GSV/RMC/CGA NMEA parancsok frissítési idejét. Érdemes 0-ra tenni, mert ha másik naviprogramot is használunk (pl. Russa), akkor az meghülyülhet tőle. Halkan kérdem meg, hogy az igo milyen alapon nyúlkál bele a gps lekivilágába?
disable_advanced=0,1 - 0 esetén a gps beállításoknál előjön négy új gomb (Set messages - mint az előző, Trickle power - a BT-338 energiatakarékos módját kapcsolhatjuk be vele, Maximize Baud - eleve 57600-on akar kommunikálni a gps-el, beépített cuccoknál állítólag nem biztos, hogy jó dolog ez, Send Init - talán a gps újraindítása).
Én ugyanígy jártam,ne izgulj,magyarázatot viszont Én sem találtam rá,viszont úgy emlékszem,hogy a sikertelen szinkronizációmból ottmaradt file-ok törlése után egyszer csak normálisan elindult a miodvd.exe..........
Skacok, itt már nekem kicsit keveredik a 320, 520 és 720. Lécci mondjátok meg, hogy az 520-hoz jelenleg mi a legfrisebb, vagy legajánlottam verzió. Nekem még az eredeti R17-es van.