Jó lenne ha jövőre kiadnák a régebbi videóit is DVD! Az ebay.com -on szoktam látni a kalózváltozatokat DVD-n, de gondolom nem jobb minőségüek a gyári VHS szalagoknál, amiket még régen megvettem!
Múlt héten néztem a Live in Stockholm videót! Anno azon nőttem fel! Talán 1988-ban láttam elöször. Rögtön hátast dobtam. Az nem ártana a gyomromnak egy jó éles DVD kiadásban!
Igazából tök ugyanaz a setlist mind a kettőn és mivel a DVD valamilyen oknál fogva úgysem beszerezhető itthon, marad a CD. (Nekem is egy angol ismerősöm küldte. Az BMG itthon elég töketlen, ők terjesztik a Sanctuary Recordos dolgokat.)
Tervezek egy GM klubos napot majd jövőre, egy-két ismerőssel (innen-onnan). Ha esetleg itt is kialakul egy társaság, szívesen látok bárkit egy kis közös Gary DVD megtekintésre. Budapestiek előnyben :)
Szakacs konyvet olvastam, a cikket nem.
Ezexerint a DVD es a CD kulonbozo anyagokat tartalmaz? Ez most nem jott jol, mert epp azon tunodtam, melyiket kene megvennem:) Mindenesetre nekem a setlist tetszik.
Ma este újra hallgatom a Grinding Stone-t. Már biztos :)
Az új koncertlemezről írt Szakács Gábor a Rockinformban egy súlyosan lehúzó kritikát. Annyit azért kell tudni róla, hogy 1990-ben írt egy GM könyvet és azóta azt hiszi magáról, hogy mint Gary "legnagyobb" hazai rajongója, mindent amit csinál sárbatiporhatja. Érdekes szemlélet. 1990 óta egy lemez sem tetszett neki. Pedig már csinált egy s mást az Öreg azóta! Legnagyobb szószólója volt a "Gary! Játsz újra rockot!" tábornak, és lám most hogy kiadott egy ilyen anyagot...
Szóval. Alapból az anyag teljesen élő, semmi stúdiós rájátszás nincs rajta, ami manapság nagyon ritka! Ez érvényes a DVD változatra is, ami egy másik koncertet tartalmaz. Az ének helyenként tényleg nem túl jó. Annyit Gary védelmében, hogy a dalok többségét a nyolcvanas években szülte, amikor még sokkal magasabb fekvésben írta a dalokat. Azért ő is változott az utóbbi egy-két évtizedben. A lemez se tekinthető túl hosszúnak. (10 dal, ~63 perc)
Szerintem nagyon együtt voltak a dobos és basszusos fickóval. Jó dalokat is válogattak, nekem nincs nagy bajom az anyaggal, bár kétségtelen, hogy nem a legszerencsésebb megmozdulás volt. Ráadásul a borító botrányosan rossz. Gary managementje néha elég visszahúzó tud lenni.
Nekem a DVD változat abszolút 10 pontos (van rajta 15 perc interjú, 15 soundcheck is). Ott lényegesen jobb az ének is...
Itthon úgytudom nem lehet kapni, csak a CD-t.
Az enekhang tenyleg borzalmas, de nalam a Spirit mellett a cimado szam is alapmu, ezert a kettoert mar megeri.
Btw, hallotta mar vki az uj koncertalbumot? Vleg megveszem, de erdekelne nehany velemeny.
Hát nem sok embertől hallottam még dícsérő szavakat a Grinding Stone kapcsán, pedig tényleg értékes anyag. Még nagyon fiatal volt, úgyhogy van egy pár kiforratlan megoldás rajta, de például a Spirit című dal alapmű nálam. Őrületesen nagy nóta!
Nem lenne semmi, ha Lizzy-s Brian Downey is csatlakozna a bandához! Már csomagolnám is az utazós cuccaimat!!! Remélem lesz közeli koncertjük idén is!
Azért van annak is előnye, ha elfogult az embör fia. Az említett gyenge lemezeket sem hajítja el egyből, hanem ad nekik lehetőséget és a végén még az is előfordulhat, hogy talál bennük fantáziát. Én legalábbis így vagyok ezzel. Más kérdés, hogy Garynek nincs is gyenge lemeze :) Legfeljebb nem értik meg a rajongók, hogy mit szeretett volna csinálni. Könnyű a zenészek, művészek dolga! :)
Hat persze... Azert van itt az enber, hogy picit kotekedjen:-)
A Satrianival kezdek ugy lenni, mint sorben a Heinekennel...
Ami AlDiMeolat illeti, 1978-ban vettem meg az elso lemezet, tiz even keresztul mindet, most viszont nincs egy se:-(
Sokat utazom...
Ízlések és pofonok :)
A felsorolt (általam is elismert) "istenek" mind rendelkeznek (-tek) saját stílussal. Szerintem vitathatatlan, hogy Gary is. Ráadásul Ő több műfajban is bizonyított (jazz, rock, blues, prog. rock, egyéb csemegék), míg az általad említett húrnyűvők, kivétel nélkül megmaradtak a jól bevált formuláknál. Talán csak Santana és Keith Richards az akik ki vannak tíltva a polcaimról. A maradék helyeket inkább olyanok kapják meg, mint Jeff Healey, Joe Satriani...
Robin Trowerrel nincs gondom :) Simán megkaphatná a második helyet :), ha alapból nem lenne hülyeség rangsorolni a gitárosokat ilyen szinten.
Üdv,
Gary (M)úr
Ui.: A jazz az tényleg más tészta! Nem igaz, hogy milyen gityósok vannak...Sajna kimaradt az Al Di Meola koncert tegnapelött. Megnéztem volna! :( Valaki esetleg látta?
Vannak, mondjuk halott istenek is, mint Jimi Hendrix vagy Stevie Ray Vaughan, de ha DG isten, akkor David Gilmour, Eric Clapton sot meg a Carlos is micsoda?
Nem beszelve a reszeg istenrol, Keith Richards-rol...
Sziasztok!
Remélem sikerül feltámasztani a topikot
Az aktuális hírek:
A pletykák szerint ismét csatlakozott Bob Daisley (ex-Uriah Heep, Ozzy Osbourne, Black Sabbath, Rainbow) Gary bandájához! 1984 és 1992 kettő között dolgoztak együtt hosszabb-rövidebb ideig.
Egy svéd zenei magazinban megjelent interjúban nyilatkozta Gary, hogy a Scars nevű bandáját lezártnak tekinti és jelenleg egy blues-rock albumon dolgozik Darrin Mooney (ex-Primal Scream) dobos ill. Bob Daisley basszusgitáros társaságában. A felvételek november közepén elkezdődtek, így jó sanszunk van arra, hogy jövő év február körül napvilágot lát az új Gary Moore album. Koncertek leghamarabb március körül várhatóak.
További hírek hamarosan:
Lord Of The Guitar - The HunGaryan Moore Fansite
http://www.lordoftheguitar.net
Alakulóban a WorldWide Gary Moore Fanclub a hivatalos oldallal karöltve!
Aki szeretne jelenlenni a születésnél, látogasson el a már "agyonreklámozott" oldalon ( http://members.tripod.com/garyap0/index.html ) és töltse ki a "Fanmap" alatt található "jelentkezésilapot". Ez persze egyelőre csak toborzás ( jelenleg kb. 30 emberkével ), de az őszre tervezett induláshoz, nem árt megtenni a kezdőlépéseket.
Amúgy az ÚJ GARY MOORE album, augusztus 26-án jelenik meg SCARS név alatt!!! Állat lemez!!!
Végre valami érdekes is felkerült a hivatalos Gary Moore honlapra.
Egy a februári, Royal ALbert Hall-ban rendezett buli után készült fotó került fel a hírek oldalra.
www.gary-moore.com
Én is frissítgetem a magyar honlapot...
Arra gondoltam, hogy közvéleménykutatásba kezdek!
Írjatok! Mit látnátok szívesen a honlapon? Anyag van bőven, csak kérdés mire van igény...
Üdv.
JohnnyBoy
Lord Of The Guitar - The HunGaryan Moore Fansite
http://members.tripod.com/garyapu0/index.html