Keresés

Részletes keresés

jon lord Creative Commons License 2004.07.28 0 0 854

Ne haragudj de azt, hogy baby én nem lenézésképpen montam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Brutális a hangja és marha szépen néz ki.

Én a 3 1/2 oktáv miatt mondtam azt, hogy baby.

Előzmény: LaurensHammond (853)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.28 0 0 853
Voltal Booker T koncerten!?....irigylesre melto!! Hol volt, ugye nem kis hazankban?:-) Milyen Hammond tipuson nyomtak, nem tudod?
Előzmény: KarnEvil (852)
KarnEvil Creative Commons License 2004.07.28 0 0 852

Egyetértek! Voltam egy koncertjükön pár éve egy blues fesztiválon. Élmény volt!

Előzmény: LaurensHammond (851)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.27 0 0 851
Igen...ez feher hollo! Mivel itt meg console-t irtak ra...ez meg egy B3 orgona abbol az idobol, csak sporolasokkal, amit ugyes hozzaertessel meg lehet oldani, es tuningolni:-) Jimmy Smith-nek ezt kellett volna odarakni a fenek ala, es a 122-es leslie-bol egy darabot....asszem ugy szolt volna, hogy libaboros lett volna a publikum.... Booker T a legjobb Hammond-os zene amit az utobbi idoben hallottam....es en nem egy ket lemezt hallottam az elmult nehany honapban sem:-) Mindenkinek ajanlom: Booker T and MG's
Előzmény: tehtube (850)
tehtube Creative Commons License 2004.07.27 0 0 850
Ezért az M3 a legjobb spinet (Hammond Wicks) merthát ez már console. Gratulálok Lőrinc bá'!!! Összehozzuk a foldbacket és presetváltót és akkor maga lesz a tökély. Minek az alsó fél oktáv? Kézibasszusnak? Ez a kis "hiány" legalább rákényszerített hogy megtanuljak lábbal is játszani. Szóló meg úgysincs efffnél lejjebb. (nagyon) Jó gyakorlatnak javallom a Green Onions-t. Lábbasszal amit a bal kéz hozott, bal kézzel a harmónikat, amit eredetileg jobb kézzel nyomtak és amikor az egyébként elhallgat a szóló alatt, akkor itt szól továbbra is, mert a 3. manuálon még elvirgázhatunk. Ez az élvezet, nem az egykezes játék! Ha még dobolna is valaki. Beszerzek egy jó loopot gyorsan. Lezlicsati: Ezek az Amphenol aljzatok egy fém lyukban vannak és az átmérőjüxerintem megegyezik, szóval pl nekem a hatosba símán beilleszthetném a 12-est. és kész. A megfelelő csatikat a megfelelő helyre. Felejtsd el a kilencest sz'tem.
Előzmény: LaurensHammond (849)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.27 0 0 849
Na na na:-)))baby???? Orias baby!!! "the mighty baby":-) Nem becsulnem ala, baby-nek...foleg igy feltuningolva mar....ember legyen aki megmondja csukott szemmel, hogy nem egy B3 szol..:-)
Előzmény: jon lord (848)
jon lord Creative Commons License 2004.07.27 0 0 848

Nagyon köszi a tippet de  az a gond, hogy a lacikán és az előerősítőjén csak a gyári csati jó bele.

Ezt a varrógép ékszíllyat meg megpróbálom hát-ha bejön.

Tényleg tök jó, hogy számíthatok a segítségetekre.

Már mint Rád és Laurens re.

Nem felejtem el dobok majd egy mail-t és összehozunk egy találkát Laurens-elés veled.

Laurens nek állatul szol a Baby B3-ja csak az a baj vele, hogy Baby.

Multkor azt mondta, hogy szét hammond ozta az agyát, mert hátul állított rajta valamit.

Bár én csak telefonon tudtam meghalgatni de még úgy is kurvajól szólt!

És ez egy Solton on szólt.

Milyen lehet akkor egy 122 esen vagy 760 on.

Hát igen a HAMMOND nál nincs is a világon jobb elektromos orgona!!!

Előzmény: tehtube (846)
Borzas Creative Commons License 2004.07.27 0 0 847

Milyen jó kis villanyszerelészeti topiccá nőtte ki magát ez. Hehe.

Egy kép, fanatikusoknak: égjen, ami nem Hammond...

tehtube Creative Commons License 2004.07.27 0 0 846
Szia. Az a pedál az. Brutál nagy jellel kell meghajtani a lezlierősítőket. Kivéve talán a 122-ét. Ugye Nallaci? A125-ömet is az M3 hanxórókimenetéről tudtam kihajtani, ill. a VK7 fejhallgató kimenetéről. Úgy szólt jól. Ugyanaz a szitu, mint egy normál erősítőt mikrofon jellel megnyomatni. Lepkefing. Csatlakozók: 1 miért nem valami elterjedtebbre cseréled: manapság mindenki 12-eset gyárt, használ. Ilyet fillérekért kapsz itthon is. Ha meg klasszikus, akkor a hatos. SZóval a 12-eset javaslom, ugyanakkora méret, minden villanyszerelési szakboltban kapsz. Csak akkor dobnak egy hátast, amikor hangtovábbítást mondasz és diliházba küldenek. Mondd inkább hogy jelfogó aljzat. (A dugó meg maga a jelfogó, kibelezés után) És akkor egy modern klón is fedélzetről használhatja, ha közelébe téved, mert nincs kizárva. Mert pl. később eladod, mert csöves falacit szeretnél a teljesség kedvéért. ) Vagy csak veszel bele egy csöves fejet? (Marshall, Laney, Dynacord...) Akkor preamp se kell. Almost Famous lezlije ilyesmi. Solton, de idegen szív dobog benne. Hallhatnánk némi részletet? Éxíjra nincs itthoni tippem ámbár ilyen egyszerű dologra ne legyen alternatíva, kétlem. Autós, varrógépes körökben biztos tud valaki okosat. Ha íbéjről veszed, se bux nagyot.
Előzmény: jon lord (845)
jon lord Creative Commons License 2004.07.27 0 0 845

Hi.

Azt mondta Laurens, hogy kipróbálzad a 760-as lacikát és extrém mély hangja volt.

Nekem is olyan van kifogástalan állapotú és van hozzá egy leslie combo.

Állítólag az egy előerősítő amivel jobban kilehet hajtani.

Eredeti americai Californiában gyártották 1972 ben.

Annyi gyíkja van neki, hogy mivel régi el van érve a fölső rotornak az ékszíjja.

Nem tudod honnan lehetne szerezni hozzá eredetit?

Akkor még Úgy is jártam, hogy 9 pólusú a csatlakozója és azt valamelyik barom annakidelyén szana-szét forrasztgatta és már ki vannak lötyögősödve az érinkezői.

Nem tudod, hogy honnan lehetne szerválni egy ilyen dugót is?

Természetesen gyárit és zsír ujjat.

Anya - apa kellene hozzá.

Beszélgettük Laurens el, hogy akkor mekkorát szólhat egy 122-es.

Ngyon megköszönném a segítségedet ha volna valami infód!   

U.i.: Akkor remélem, nyélbe üssük az üzletet.

Tisztelettel: JON LORD

Előzmény: tehtube (844)
tehtube Creative Commons License 2004.07.26 0 0 844
Ha ennyire eltökélt vagy, akkor csinálni kell!!!!!! Akik nem aknázzák ki rendesen a képességeit, azok tartják el a hapcihológusokat, depik lesznek. Írj egy mailt, megbeszéljük. Semmi sem lehetetlen. Jó helyre születtetek! Beleképzelni is rossz, esetleg Szomália, Bangladesh. Nyugatra meg nem tudnak ilyen sokan és ilyen jól magyarul :-) A gitárosoknak sokkal de sokkal könnyebb, nem szólva a hanxer megemeléséről. De egy orig. Fender Strató + greenback Cel. Marshall is egyszerűbb vétel mint egy király Hammond/lezli összeállítás. Üdv........
Előzmény: jon lord (843)
jon lord Creative Commons License 2004.07.26 0 0 843

Hát én már nem tudom, hogy mit csináljak!

Fossam nyakonn magam és haggyam az egész hammondos őrületemet?

Vagy talán lehet, hogy várnom kell 60 éves koromig.

Kezd már elszálni az összes reményem attol, hogy valaha lesz is egy fasza orgiám.

Hmmm... hát ez van.

Épp beszélgettük Larens el: lehet, hogy rosz helyre születtünk!

Pár erezer km - rel arréb lehet, hogy már rég hozzám vágtak volna eggyet.

A gitárosoknak sokkal könnyebb a helyzetük ezekszerint.

("Akkor mennyibe kerülhet vajon egy templomi orgona?!")

Majd lesz valahogy.

Előzmény: tehtube (841)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.26 0 0 842
Igen ez igaz....,en is ugy tapasztalom, hogy amiket olcson arulnak kint Hammond-okat, azoknak alltalaban a drawbar-juk, es a billentyujuk lotyognek....marpedig, ha az emberek nem disznek veszik..."mint egyesek":-) akkor az nagyon fontos, hogy jol hasznalhato legyen!!! Meg a vegen en veszem meg az A100-adat Tehtube koma.....eleg meleg lenne 3 Hammond a kis boltban nem?:-)))
Előzmény: tehtube (841)
tehtube Creative Commons License 2004.07.26 0 0 841
Helló! Úgylátom birtokában vagy az igazságnak. A kereted - ahogy megnevezted - sajnos most csak "gagyi"-ra futja. De nem áll messze tőle. Továbbra is megfontolás tárgyává tenném az E112-t, mert az a legolcsóbb és még A100-as. Tudom, nem waterfallos a billentyűzete, de én is leszoktam a kemény glissandókról, kaparásokról -á lá Emerson- mert sok más technika is van ehelyett, kár a szép és jó billentyűzetért. Szóval gondold meg, 6 körül kis A-100. TG, cső, scanner, 2×5. Csekély átdrótozással vissza lehet "butítani" a percussionját a B3-éra és a kevesebb presetet a mindig használtakra átkötni. 1 óra az egész és akkor csak a billentyűzetében tér el, de jó billentyűzete van. Ha azonban hajthatatlan vagy, akkor visszatérünk a dologra. Lehet a ebay-ról is venni, de valahogy mindig az fordult elő hogy amikor rákérdeztem hogy ugye a billentyűk feszesek, nem koccannak össze, meg nem kopottak a drawbarok? A szorgalmasan válaszoló eladótól több választ nem kaptam. Hammondos üdvözlettel...........
Előzmény: jon lord (840)
jon lord Creative Commons License 2004.07.25 0 0 840

Hello thetube.

Az a helyzet, hogy mint már írtam énnekem a yamahám után már csak egy waterfall - os hammond jöhet szóba.

A baj csak annyi, hogy ha még vért is izzadok akkor sem tudok 1mikulásnál többet kicsavarni a péztárcámból!

Már nagyon - nagyon régóta gyüjtögetek egy igazi hammond ra (6 éve) és tudom, hogy az A100 ad a leg féltettebb hangszered, de valahogy nem lehetne megeggyeznünk?

Tudom, hogy az M3 is egy az egybe úgy szól mint egy A100 vagy B3.

Ez nem finnyáság kérdése de nekem az M3 kicsi lenne.

Én az összegyüjtögetett pénzemből vehetnék egy A100 at az biztos, hogy egy életre venném.

Ez miatt is van az, hogy gagyit nem vennék.

Szóval valahogy nyélbe kéne ütni az üzletet!!!

tehtube Creative Commons License 2004.07.25 0 0 839
Jobbnál jobb ajánlatok. Nem semmi. Esetleg felvetem az E112-t is. Kétszer 5 oktáv, TG, scanner, csak a hozzátett kis baromságok nem csövesek benne. 9+2+9 darwbar a három billentyűzetre. Nem waterfallos. Ennyi. Árban fél A100. Még formára is szinte A100. Pad, pedál, stb.
Előzmény: nallaci (837)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.25 0 0 838
Masolom a Rhoda-t hetfon Neked....Zoli mondta, hogy jonne jovo heten is felem,...most volt a napokban Kecskemeten! Csorogj ram, es megdumaljuk miket cserljunk...mar nyomtam Neked vagy 10cd-t a multkoriakkal egybevetve...tetszeni fognak! Kuldtem egy erdekes listat aZolival....nezd at, es hivj, ha megkaptad!
Előzmény: nallaci (837)
nallaci Creative Commons License 2004.07.25 0 0 837

O.K. pajtás,

mikor kapom meg?

na nem az öreglányt (ugyan imádom, de nem igazán a korosztályom):)))))))))))

nallaci

Előzmény: LaurensHammond (833)
nallaci Creative Commons License 2004.07.25 0 0 836
Szomorú szívvel: nem eladó! A reális ára kb 3,5 millió lenne Leslie (122) nélkül) és nem biztos, hogy ebből a pénzből egy ugyanilyen jót tudnék venni. Tehtube kollégám A-100-a hibátlan darab, árban meg sem közelíti viszont az enyémet. Ami nekem eladó van: B-3000 722-es Leslie-vel (nem waterfall, Bár Rhoda Scott évekig játszott rajta, valamint egy X-5 760-as Leslie-vel. De ezek nem abba a kategóriába tartoznak, mint az A-100 család, B-3, C3. A100-om nincs ezek közül, de tanult kollégámét hallottam élőben. A c-3-om viszont a legjobb Hammond, amit eddig életemben hallottam, de az sem eladó.
Előzmény: jon lord (834)
tehtube Creative Commons License 2004.07.24 0 0 835
Most nem azért, de a zenék kb. 95%-a lejátszható az M3-on is. Jimmy Smith, Purple stb... Szintén waterfall, szintén B3 agy. Az a kis difi, a foldback hiánya a poor man's foldback-kel egyszerűen, fájdalommentesen pótolható. Igazi bíszrí hang, billentyűzet és féláron. Még maradna is zsetonod. Sokat játszottam rajta, egyszerre, egymás mellett voltak. Érdemes elgondolkodni az alternatíván. Az egészséges kompromisszumok viszik előre a dolgokat. Később még mindig lehet váltani. Üdv.
Előzmény: jon lord (834)
jon lord Creative Commons License 2004.07.24 0 0 834

Helló NALLACI.

Mi az ára a B-3 nak?

Énnekem nagyon kéne egy orgia.

Ugyanis én JAZZ zenéket szoktam játszani, általában fellépni.

Vagy rock zenekarban vagy szólóban jazz-elni.

Van nekem egy YAMAHA YD - 45C hangszerem, 760 - as LESLIE.

A yamaha-nak nagyon nagyon hammondos hangja van (kérdezd meg Laurens - t)

Van hozzá fasza lábbaszus 2X 5 oktáv profi széles műanyag billentyűkkel.

1972 - es gyártmány ez volt a legnagyobb tranyós orgona mit a japanok gyártottak valaha.(cadillac)

A helyzet az, hogy én ezt már kinőttem!

Otthon gyakorolni jó vele de mióta kipróbáltam egy A-100 ast Laurens segítségével azóta én koncertekre már nem vinném el fellépni a yamahát.(tiszta égő)

A másik: olyan gondom van, hogy egy kicsit péz szűkében vagyok.

Össz vissz van egy mil. forintom.

Valahogy nyélbe kéne ütni egy hammondos üzletet.

Énnekem vágott billentyű nem kell és 2X 3 és fél oktáv sem.

Akkor inkább már a Yamahám!!!

ISMÉTLEM NAGYON NAGYON FONTOS LENNE EGY H A M M O D ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.24 0 0 833
Nallaci!!! Olyat szervaltam, hogy dobsz egy hatast!!!:-) Rhoda Scott Live in Erkel Szinhaz 1972 vagatlan, keveropultrol.....hibatlan minosegben!!! No......mit szósz, kell e?:-)) Viktor
Előzmény: nallaci (832)
nallaci Creative Commons License 2004.07.24 0 0 832

Tanúsítom,

hallottam az A-100-at, annál jobban már csak az én B3-am  szól:)))

Qurva jó hangszer, bejátszva, karbantartva, igazi visítással, nadrágcsapkodó basszussal, sercegés és egyéb baszdmegek nélkül.Aki megveszi, egészen biztos, hogy jól jár vele. Még én is gondolkoztam rajta, de nekem már van 4 Hammondom.

Szerintem vegyétek, vigyétek, még az ára is olcsóbb, mintha nem itthon vennéd meg!

nallaci

Előzmény: tehtube (830)
tehtube Creative Commons License 2004.07.24 0 0 831
Ja, mégvalami. Sz'tem a hasonlat sántít. Már csak azért is mert könnyebben felborul a másik. De köztudottan nehézkesen használható, rosszul motorozható darab. Ez meg a legjobban játszható. Legtöbbünknek nem azért nem megy máson tökéletesen a jazz, rock klasszikusok interpretációja mert hiányos a játéktechnikai tudása. Nem. Ennek a billentyűje is olyan! Amikor először odaültem pl. az emszrí mögé, kezem rátettem és......... hazaértem. Azonnal, tökéletesen mentek a jellegzetes futamok és pont úgy szólt az is. Ez a másik ok, amiért legendás a zenészek körében. Viszi a kezet, alkalmas művészi előadásra. (nem akarok gizda lenni, de sok villanyorgonának inkább csak "érdekes" a hangja, de a billentyűzete, dinamikája, megbízhatósága, karaktere igencsak elmarad a nagynéni mögött)
Előzmény: Borzas (829)
tehtube Creative Commons License 2004.07.24 0 0 830
NAGYON azért nem akarom eladni, pont a tökéletessége miatt. De minden új darab, új kihívás, izgalom. Lehet hogy visszasírnám. Akkor viszont tapasztaltam egy jó nagyot. :-( Bíszrí, szíszrí, ártíszrí-vel nem nagyon kívánok foglalkozni, mert túl széles, esetleg nem fér be az ajtómon. Az éjhándred vagy 25cm-el keskenyebb és műszakilag TELJESEN ugyanaz a gép. Meg könnyebb vagy 30 kilóval annak ellenétre hogy benne van két végfok, 3 hanxóró. Csak asztalosipari a differencia. Nagy trükk, hogy nem a TG mögött van az AO-28, hanem a polc alatt fejjel lefelé. Annyival keskenyebb. Nem szeretek szöszmötölni. Csak jáccani rajt' napi több órát. Mindent. Booker T, Jimmy S, Lord-Purple, Nice, akármi...Minden jól szól rajta. Még a pancsoló kislány is.
Előzmény: Borzas (829)
Borzas Creative Commons License 2004.07.24 0 0 829

és ehhez képest el akarod adni???

(vagy Neked az a szórakozás, hogy ettől megszabadulsz, aztán meg egy e-bayről való ütöttkopott bíszrível szöszmötölsz évekig, mire az is ilyen lesz???:)))

Hammond=Harley Davidson

Előzmény: tehtube (828)
tehtube Creative Commons License 2004.07.23 0 0 828
Jónás Úr! Meg sem mer szólítani? :-) A kostruktőr Úrnak igaza van. Mint orgona, hibátlan, tökéletes, csak ismételhetem a korábbiakat. De puding próbája az evés. Írhatok én itt akármit, ha nem hallják a lényeget. Még kint Némethonban, Amerihonban sem mindennapos az ilyen. A külseje 10-ből 8, a "gép" 10-ből 10!!!!! Tökéletesen hibátlan és ez a hangban nagyon kihallatszik. Volt alkalmam 2-3 ugyanezen családból tartozóval összevetni és sehol nem maradt alul. Ennyit erről. A feka csávó hordozhatóvá alakított akármin játszott (A B C...) jól szólt, nagyon profi volt. Nallaci személyes tapasztalata alapján.
Előzmény: LaurensHammond (827)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.23 0 0 827
Halhatatlan vagyok!!!!!!!!:-))Igen egyre gondolunk! Igen Tehtube koma birtokolja az orszag egyik legjobb hangu Hammondjat...vagy legalabbis, en meg nem hallottam jobbat! A100=B3,C3 ez az egyszeru keplet!:-)
Előzmény: jon lord (826)
jon lord Creative Commons License 2004.07.23 0 0 826

Üdv mr.LAURENS HAMMOND.

Nem is tudtam, hogy még él!

Figyu, a thetube néven aki van az az akire egyre gondolunk?

Egész kellemes dolgokat ír.

Nem rossz ez a fórum.

HAHÓ EMBEREK!

VALAKI TUD MÉG NEKEM AJÁNLANI VALAMI SZÉP KECSEKTETŐ HAMMOND ORGONÁT?

SZART NEM VESZEK!!!

LaurensHammond Creative Commons License 2004.07.23 0 0 825
Tud valaki valamit a Santana koncertrol....foleg az erdekelne, volt e igazi Hammond, es hogy hogyan szolt!:-) Gondolom az a feka csoka lehetett nalla, nem a Greg Rollie mar, de az is jol nyomja!
Előzmény: Ata01020304 (817)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!