Nem mondasz hülyeséget Laurens! Én legutóbb a PAX TV-n láttam Rhodát és tényleg, jobban játszik, mint régen. Nem lenne rossz egy koncert, ráadásul DeFrancesco előzenekarnak... Wow! A Private Musicot BIZTOSAN lepipálnánk, attól tuti nem lenne rosszabb a szervezés. Csak az a kérdés, hogy hol legyen a buli? Bár talán ennek nincs is jelentősége, mert pl. amikor itt Miskolcon volt Joe Zawinul koncert pár éve, akkor is eljöttek az emberek még az ország másik végéből is...
Szerintem az öreglányra is sokan kíváncsiak lennének :)
Sajnos Magyarorszagon, akik anno voltak koncertjein(szuleink,nagyszuleink)mar azt hiszik, hogy nem is aktiv!
Pedig meg jobbakat jatszik mint valaha...sokkal Jazz-esebb,es evente uj lemez,koncertek sorozata...stb
El kellene hivni Magyarorszagra, tuti telthaz lenne, akar a BS-ben is szerintem!
Csak ha fele olyan reklamot kapna mint szegeny Jimmy Smith.....
Elozenekarkent, pl Joey De Francesco, vagy Barbara Dennerlein......
Nem lenne lehetetlen....nem olyan hatalmas gazsikkal dolgoznak am Ők!
2 evvel ezelot Kecskemeten volt pl koncertje Barbara Dennerlein-nek, es biza rendesen ahogy kell, hordozhato B3-sal nyomta a szinhazban.......fantasztikus volt!!!
Szerintem a Private Music-ot is le lehetne pipalni...........
Hammond-osok hajra!!!:-)
többször volt alkalmam 1-2 méterről fotózni Őt koncert közben, utoljára tavaly itthon Nagykanizsa-Csertőn. Szinte mindegyik lemeze megvan, legtöbbje dedikálva.
Egyébként úgy játszik, hogy szinte nem is látod mozogni az ujjait közben, a bal lába szenzációs vitustáncot jár a pedálokon, a jobbal pedig pumpálja az expansion-pedált. Most már évek óta XB-3-on játszik 122-es X sorozatú Leslie-kkel. (3 db). Előtte B-3000-ese volt 722-es Leslie-vel (nekem is van egy komplett felújítva, eladó!), azelőtt játszott B-3-on. érdemes felmenni a honlapjára is: www.rhodascott.com
Fel lehet jelentkezni hírlevélre is, közlik mindig a koncertváltozásokat, az újabb állomásokat.
Egyébként eladó még egy Hammond X-5 egy db 760-as Leslie-vel együtt! Csak együtt!
Én klasszikus zongorával kezdtem, aztán úgy 16-17 éves koromban kezdtem blues-zal, rockkal, jazzel foglalkozni. Rám is nagy hatással volt Rhoda Scott, amikor először láttam a Friderikusz showban :) , aztán rongyosra hallgattam a két LP-t, amit beszereztem (A Budapesten és egy másik). De később, mikor először hallottam Jimmy Smith-t, rájöttem, hogy az ő stílusa sokkal közelebb áll hozzám. Talán Emerson-t is azért szerettem meg annyira, mert nagyon sokat átvett Smithtől.
Kedvenceim még - nem mind billentyűs - Szabó Gábor, Miles Davis, Chick Corea, Bill Evans, Ray Charles, stb...
Sorry...Brian Auger:-)
a kedvenc beallitasom, a csikorgo 788500478 mostansag...olyan Rhoda Scott-os:-)
Persze gyors Leslie sebesseggel,es scanner vibratoval+labbasszus, es egy kis reverb!
A hatas magaert beszel:-)
de a 888000000 allo Leslie,vibrato/chorus,percussion soft third,gyors lecsenges....
Jimmy Smith, Jazz a javabol, szinten ball gez szurkalassal, vagy labbal!
Eljenek a Hammond-osok!!!
Jó téma. Én most próbálok a CX-3-amból kicsavarni valami saját hangzást, úgyhogy érdekelnének az ezzel kapcsolatos tapasztalataitok.
Egyébként Jon, téma van bőven, már próbáltam erőltetni, hogy legyen szó játéktechnikai dolgokról, ötletekről is, ne csak a műszaki dolgokról. Ki milyen zenét játszik? Milyet hallgat éppen?
Én most éppen Brian Auger-től a Compared To What-ot hallgatom. Nagyon bejön! Ismeritek?
Hasznalni kell a labbasszust, es akkor nem is olyan kicsi az a 3,5oktav:-)
En raadasul a bonyolultabb verziora hasznalnam a Hammond-omat Jazz-re, nem pedig "szonyeg" rock akordokra, es meg arra is eleg am a 3,5....na jo kenyelmesebb lehet meg nagyobb klaviaturan jatszani, de en most a baby B3-mal is nagyon meg vagyok elegedve:-)
Bar lehet veszek egy A100-at egy cimboramtol, annak ugyis olyan jok a billentyűi:-)es az mar 5 oktav......ha nem viszik el:-)))
Megnéztem, B30AR a Yamaha orgona, made in japan természetesen! :)
"The B-30AR contained 5 speakers. The "Main" speakers were 12" 60W, 8" 15W, and a 2" tweeter. The rotary speaker is a bizzare rectangular design, with an associated 2" tweeter. Two amplifiers, most likely 15 watts each."
Amennyire én tudom, azokat a L-100-asokat, vagy T-100-asokat, amiket Emo szétvert a koncerteken, a következő bulira rendbe is hozta a technikusok istene, Will Alexander. Már ha nem gyulladtak ki, mint az, amelyik most Clevelandben van a Rock and Roll Hall Of Fame múzeumban... Szerintem ha rendszeresen gondozva van és finoman bánsz vele (úgy ahogy bármilyen hangszerrel kell), akkor tényleg túl fog élni. Nem biztos, hogy Emerson a követendő példa ilyen szempontból :))
Egyszer egy hangszerboltban láttam egy kis M-3-at, kitört billentyűkkel, nagyon rossz állapotban, alig indult be szegény. Milyen állatok vannak... 300 USD-ért volt kitéve, alig hittem a szememnek...
Hát ez érdekes, mert én láttam már sok YAMAHA orgiát de még ilyen forgó hangszóróssal még nem találkoztam.
Hány oktávos?
2X öt vagy 2X három és fél?
Ez aforgóhangszóró bele van építve az orgia dobozába vgy külön hangládába van benne?
Én már olyat láttam, hogy a YAMAHA orgiához attak gyárilag LESLIEt.
Azért nem semmi, hogy ezek a kiba¤ott japánok, hogy koppincsák a HAMMONDOT!!!
Kérdrzd meg légyszi, hogy mennyi az ára és hány oktávos.
Én is YAMAHA val kezdtem és majd remélhetőleg HAMMOND dal folytatom.
Igazábol én egy kicsit fanatikus vagyok, mert egyszer azt gondoltam el, hogy majd összegyűjtöm a világ összes elektromos orgonáját és nyitok majd ez múzeumot.
Nem tudom lehet, hogy ez egy nagy baromság!!!
Egyébként hová valósi ez az orgona itt magyarországon?
Tudom, hogy ez itt szentségtörés, de egyik ismerősöm árulja a Yamaha orgonáját, igen régi, és igen jó áron van (ugyan nem hammond, de igen jól szól)! Akit érdekel, dobjon egy mailt a jelenletek@freemail.hu címre, és szólok a tulajdonosának! :)
Ebbol nem is lehet, es szabad kigyogyulni!!!:-))
Nalam mar egyre veszelyesebb......:-)
Allandoan finomitgatom az allitasi lehetosegeket, es szinteket amit tudok a Hammond-omon, jobb ez mint barmi mas jatek, hobby, idotoltes szamomra, es utanna amikor megszolal:-)))Libabor, es orgazmus....foleg labbasszussal....egy az egyben a hatvanas evek ize!!!:-)
Az igazi feeling amikor meg NŐ is van a Hammond mellett:-)))es a kettot egyutt:-)))
Volt mar hozza szerencsem...:-) Heaven
Kanadában volt, pontosabban az Ottawa-i Blues Fest-en úgy 5 éve. Emlékszem, még volt Little Richard is. A Hammond típusára pontosan nem emlékszem, mivel akkor még nem is ismertem igazán a típusokat, csak az L-100-at, mert Emo olyat használt :)) De nagyon valószínű, hogy a jó öreg B3 volt... Egyébként a fő hangszerem a zongora és nálam pont akkoriban kezdődött igazán a "Hammond-betegség" talán nem véletlenül :) Remélem soha nem gyógyulok meg :))