Szeretnék menni a talira csak az nekem tul messze van:(
Meg a melo is sok,majd egyszer ha meglessz a 3-as:)
Azt hittem hogy drágább,lessz de ez csak nekem jó ugyanis ennyit szánék rá.
SzaboZE:A képek majd mennek,ha tudok szerezni egy digit gépet.
Más:nem tudtok infoval szolgálni a Mazda3-as rol,mert tervbe van véve egy új Mazdi vásárlása!
"A wankel ki van tiltva az ÖSSZES palyaversenyből"
Ez kerek perec a versenyigazgatóság szabályzatában benne van?
Ha lehetne Wankel moci az F1-ben, a Ferrari 500 millió dolláros évi költségvetése kidobott pénznek számítana. Akkor aztán csomagolhatna mindenki!
Szinte látom magam előtt - és tetszik :-)))) - ahogy Takuma Sato egy Wankellel hajtott gépben a 15. körben úgy hagyja ott Schumit, hogy az egyből a Box utcába megy, hogy valami elromlott az autóján :-))))))
A legnagyobb poen, hogy sokmuóinden nem is kell hozza! Tudjatok mit szoktak csak csinalni, hogy 255-bol 600-700-at kihozzanak??
A ket turbot lecserelik egy nagyobbra, erosebb kuplung, csokolom. (Hengerfej, szelepek, stb, az mi???) :))
Egy csoka irta is az oldalan, hogy az OSSZES atalakitas 720 LE-re nem kerult tobbe egy Suzuki aranal...
Megmondom. A wankel ki van tiltva az OSSZES palyaversenybol. Tul jo :))
Hiszen azonos ccm mellett ugye durvabb, konnyebb gepet kapunk. Itt peldakent emlithetjuk a "sima" 3. generacios RX-7-eseket, 1300 ccm turbo, 255 LE, 4,9 sec 0-100...
Az egyenes aranyossag nem all fent, a wankelt minel jobban porgeted, annal erosebb (ellenben alacsony fordulaton bena). Persze a turbosok egy picit maskepp viselkednek - ez evidens.
Szerintem az F1 szabályok csak otto üzemű motorokat engednek használni. Agyon van már minden szabályozva. 1991-ben Le Mans-ban megnyerte a Mazda a 24 órás versenyt. Ekkor első ízben nyerte meg japán gyártó cég ezt a jelentős versenyt.
Azon elgondolkoztatok már, hogy miért nincs ott a Mazda Wankel motorja a versenysportban (kivéve japán)?
Egy kis számítás a Forma-1-hez:
3000 cm3, kb. 900 LE/ 18000 ford, szívómotor
Namármost:
RX-8 (Renesis):
1300 cm3, 250 LE/8500 ford
az annyi, mint: 3000 cm3, 577 LE/8500 ford
ez pedig: 3000 cm3, 1221 LE/18000 ford
A 900 LE-höz elég 13258 ford/perc
A számitást egyenes arányossággal végeztem.
De ez körülbelül tarható is. Ráadásul az utcai Renesis motor 192LE/1 l fajlagos teljesítményét a versenysportban jócskán überelni lehet(ne).
a Mazda Motor Hungary teszt Mazda6-osát Mazda 7-nek hívják... miért nem lehetett erre odafigyelni? Hát nem lett volna sokkal ütősebb, ha megkapja a "saját" kis rendszámát?
Ma reggel ment mellettem, olyan kis piszkos volt szegény...
Kedvet azt kaptam, de sajna protokoll utazáson kell részt vennem. :))))))
Disznóvágás lesz Apóséknál, igyhát... szombatra Mazda-fan helyett, hentes leszek. :(((((
Elég régota figyelem már ezt a topikot,mert én is mazdás vagyok van egy 90-es 323 1,3-as Mazdim és nagyon Szeretem.Szeretnék a mazda klubba is bejelenkezni ha lehet.