Keresés

Részletes keresés

prince Creative Commons License 2000.12.17 0 0 463
Igazad van abban,hogy azzal a góllal lett 2:0 és ,hogy az utolsó 10 percben szépített Del Piero.
Gondolom abban egyet értünk,hogy ha nincs második gól akkor nincs győztes gól,de nem is ez a lényeg.
Előzmény: _Zoltán_ (460)
TOMBOY Creative Commons License 2000.12.17 0 0 462
BASSZA MEG!
1-0 a Veronának G:Bonazzoli 4'
prince Creative Commons License 2000.12.17 0 0 461
Úgy veszem észre,hogy te csak azt az egy meccset láttad Massaro-val ha mindig ide jukadunk ki,ha így van akkor meg nem tudom miről beszélgetünk.
Egy játékosnak nem egy meccsre szól a szerződése.
Előzmény: Professzor úr (459)
_Zoltán_ Creative Commons License 2000.12.17 0 0 460
Az nem győztes gól volt. Azzal lett 2-0. Az más kérdés, hogy a vége előtt néhány perccel szépített a Juve. Így viszont tényleg győztes a találat, tehát végülis igazad van, de gondolom érted azért mire célzok. Arra, hogy nem mondjuk 1-1-nél lőtte.
Előzmény: prince (458)
Professzor úr Creative Commons License 2000.12.17 0 0 459
Ilyen fontosságú gólokat biztosan lőtt Massaro is.
Ugyanakkor ő lőtte az első két gólt a BL döntőn!!!!!
Előzmény: prince (458)
prince Creative Commons License 2000.12.16 0 0 458
Félre ne érts,én nem nézem le de azt mondom,hogy nála voltak jobbak.
Így hirtelen egy-egy példa:

Papin:93/94 szezon Inter-Milan győztes gólja

Weah:95/96 szezon Roma-Milan két góljával győzelem
ugyanabban a szezonban Milan-Juventus győztes gól

Gondolom ezek neked nem jelentenek semmit de egy Milan drukkernek elég sokat!

Előzmény: Professzor úr (457)
Professzor úr Creative Commons License 2000.12.16 0 0 457
Prince!

Azért Massarót nem kellene ennyire lenézned!Ráadásul többet tett a Milanért,mint Papin vagy Weah.
Utóbbi kettő mikor lőtt olyan fontos gólt mint Daniele?

Amúgy nem ismerem részletesen a karrierjét,de az sokat elárul,hogy 1982-ben kerettag volt a vb-n.

Előzmény: prince (455)
prince Creative Commons License 2000.12.16 0 0 456
Ezt én se tudtam...igaz nem is nagyon foglalkoztam Sev életével.
Előzmény: Red Squad (451)
prince Creative Commons License 2000.12.16 0 0 455
Hát azért a Massaro nem volt akkora játékos mint azt te gondolod.
Az egyetlen normális szezonja a 93/94-es volt amikor "megnyertük" a bajnokságot.
Ő volt akkor a csapat legeredményesebb játékosa, igaz,hogy csak 11 gólt lőtt.
Se előtte se utána nem ő volt a húzóember.
Gondolom tudsz róla,hogy játszottak itt ilyen nevű játékosok:Van Basten,Gullit,Simone,Papin,Weah.
Előzmény: Professzor úr (447)
TOMBOY Creative Commons License 2000.12.16 0 0 454
Később úgyis csak a bentit lehet látni
Red Squad Creative Commons License 2000.12.16 0 0 453
nem, mert a külső az igazi. az bent csak 499es
Előzmény: TOMBOY (452)
TOMBOY Creative Commons License 2000.12.16 0 0 452
Le se nyúltam, te nyúltad le sunyiba:)
Red Squad Creative Commons License 2000.12.16 0 0 451
nem is tudtam, hogy az NDK-ban született
Előzmény: TOMBOY (449)
Red Squad Creative Commons License 2000.12.16 0 0 450
de izé vagy, közben suttyomban lenyúltad a 450-emet.
Előzmény: TOMBOY (449)
TOMBOY Creative Commons License 2000.12.16 0 0 449
A France Football Aranylabdájára pályáznak:

ANDRIJ SEVCSENKO

Születési idő: 1976. szeptember 29.

Születési hely: Potsdam (NDK, ma Németország)

Nemzetiség: ukrán

Poszt: középcsatár

Csapatai: Dinamo Kijev (1994-1999), Milan (1999-)

Legnagyobb sikerei: ukrán bajnok (1995, 1996, 1997, 1998, 1999), Ukrán Kupa-győztes (1996, 1998, 1999), ukrán gólkirály (1999), olasz gólkirály (2000), a Bajnokok Ligája gólkirálya (1999), az év ukrán játékosa (1997, 1999, 2000), az év ukrán sportolója (1999, 2000)

Nem csak a France Football listája, a Nemzeti Sport szavazása és a FIFA Év Játékosa-díj végeredménye mondatja velünk azt, hogy Andrij Sevcsenko jelenleg biztosan ott van a világ öt legerősebb csatára között. A Milan támadója egészen elképesztő mennyiségű gólt szerzett az elmúlt évben, és szinte egymaga juttatta el hazája válogatottját az idén nyári Európa-bajnokság tizenhatos döntőjének kapujába. „Sev" az első olaszországi évében rögtön gólkirály lett a Milannal, és az őszi idény során kis túlzással csak neki köszönhető, hogy a piros-feketék még versenyben vannak a bajnoki címért, bejutottak a legjobb négy közé az Olasz Kupában, és vezetik csoportjukat a téli álmát alvó Bajnokok Ligájában.

Andrij Sevcsenko valamivel több mint 24 évvel ezelőtt Potsdamban látta meg a napvilágot, édesapja ugyanis ideiglenesen éppen az egykori NDK-ban állomásozott. A Sevcsenko család aztán hazatért Kijevbe, és a Szovjetunió szétesése, illetve Ukrajna önállóvá válása idején Andrij (oroszosan: Andrej) már a legendás Dinamo Kijev serdülőcsapatában edzett. Ez volt álmai együttese, az a gárda, amely annak idején tizenhárom szovjet bajnoki címet szerzett, és amely gyakran egyedüliként tudott ellenállni a moszkvai nagycsapatoknak. Talán mondani sem kell, hogy Sevcsenko példaképe Oleg Blohin volt, a Dinamo történetének legeredményesebb támadója, egyben az 1975-ben KEK-győzelmet szerző gárda vezéregyénisége.

Andrij 1994-ben, azaz 18 évesen lett a felnőttcsapat tagja. A gárdát akkor edző Szabó József nézte ki magának a fiatal csatárt, aki a korosztályos bajnokságokban és a tartalékok között is ontotta a gólokat. Sev az első „igazi" idényében tizenhét bajnokin lépett pályára, és csak egy gólt szerzett, ám egy évre rá, az 1995-1996-os évadban már csaknem minden meccsen játszott, és 18-szor talált az ellenfelek kapujába.

Európa és a nagyvilág nagyjából ekkor ismerte meg a nevét, miután a Dinamo és a válogatott is eredményesen szerepelt a nemzetközi porondon, és mindkettőnek a támadósorában a Sevcsenko, Rebrov kettős szórta a gólokat.

Az igazi változás 1999 januárjában következett be Andrij életében. A Milan ekkor jelentette be, hogy - számos európai elitklub, többek között a Real Madrid és a Manchester United orra elől - megszerezte az ukrán támadót. A szerződést hamarosan aláírták (az összeg, 42.5 milliárd líra szinte nevetségesen szerénynek tűnik ahhoz képest, amekkora pénzeket ajánlanak hozzá messziről sem mérhető futballistákért), ám Sev csak a nyáron költözött Milánóba. Búcsúzóul még megnyerte a Dinamóval a bajnokságot, a kupát és a gólkirályi címet, majd úgy érkezett meg Olaszországba, hogy szinte azonnal tökéletesen beszélte Dante nyelvét.

Sevcsenko a bajnoki címet az előző idényben megszerző Milan játékosa lett, és pillanatok alatt bebizonyította, hogy megérte a pénzét. A Bierhoff, Weah (majd Leonardo) páros mellett harmadik csatárként valósággal szórta a gólokat, az idény során a bajnokságban összesen 23-ig jutott, és ezzel - szinte párját ritkító módon - első nekifutásra megszerezte a gólkirályi címet.

A Milan és az ukrán válogatott viszont nem remekelt az év során, és ez egészen biztosan nem segít Sevnek az Aranylabda megszerzésében. A 183 centiméter magas, 73 kilós támadó hiába ontja a gólokat (fejjel, ballal, jobbal), hiába vezeti jelenleg is tíz meccsen szerzett tíz góljával - Batistutával holtversenyben - az olasz góllövőlistát, a 2000-es idényben „csak" több tucat szebbnél szebb találatot és egy olasz gólkirályi címet tud felmutatni. Ez pedig valószínűleg nem lesz elegendő számára a végső sikerhez. Igaz, nem kell sietnie, hiszen még mindig csak 24 éves...

Red Squad Creative Commons License 2000.12.16 0 0 448
Tényleg, tudtam, hogy valaki kimaradt.Bár ő se volt már akkoriban tinédzser.
Előzmény: Professzor úr (447)
Professzor úr Creative Commons License 2000.12.16 0 0 447
Azért Massaroról nem illik megfeledkezni:Gyakorlatilag ő döntötte el a Barca elleni athéni döntőt.
Előzmény: Red Squad (446)
Red Squad Creative Commons License 2000.12.15 0 0 446
Ebben a csatárkérdésben tényleg van valami, szegény Sev már mióta egyedül viszi a hátán a csapatot.
De ha belegondulunk, Van Basten óta folyamatosan gond van ezen a fronton. Volt ugye Simone, sok fellángolással és sok betlivel aztán Kluivert kevés fellángolással és sok betlivel, Bierhoff két kitűnő szezonnal és azóta tényleg nem sok.

A lényeg, hogy a Milané a jövő.

Ja és én legszívesebben Giuntit küldeném el.

TOMBOY Creative Commons License 2000.12.15 0 0 445
Gulyt én sem értem, amúgy is úgy hírlik hogy elmegy.Serginho viszont amilyen keveset játszik ahhoz képest jó és mindig veszélyes.Comandinit pedig majd meglátjuk.
TOMBOY Creative Commons License 2000.12.15 0 0 444
Bocs hogy ilyen későn ment, de csak most volt időm.
Youme Creative Commons License 2000.12.15 0 0 443
TOMBOY!

Ma megkaptam. Köszi!

Professzor úr Creative Commons License 2000.12.15 0 0 442
Én meg úgy gondolom,hogy Comandini több gólt lőne,mint Mari és Oli együtt.
Azt sem értem,hogy a Guly és Serginho-féle légiósokra miért van szükség?
Előzmény: TOMBOY (441)
TOMBOY Creative Commons License 2000.12.15 0 0 441
Én úgy gondolom hogy jobb mint Bierhoff, és sokkal fiatalabb is.
Professzor úr Creative Commons License 2000.12.15 0 0 440
Tehát úgy gondolod,hogy ő az ideális csatár a Milan számára?
Előzmény: TOMBOY (439)
TOMBOY Creative Commons License 2000.12.15 0 0 439
José Mari egyébként közel sem játszik mindig, és a bajnoki góljain kívül már lőtt az olasz kupában és a BL-ben is.
Professzor úr Creative Commons License 2000.12.15 0 0 438
Szerintem egy csatár attól lesz hasznos,ha lövi a gólokat.
Ha jól tudom,max. 2 gólt lőtt az idei bajnokságban. Egy idegenlégióst pedig azért szoktat leigazolni,mert nincs a hazai piacon jobb játékos nála.
Hát,azért van "egy-két" olasz,aki jobban termelne...
Előzmény: TOMBOY (437)
TOMBOY Creative Commons License 2000.12.15 0 0 437
Én nem azt mondtam hogy gólerős, bár ha nem is sokat, de gólokat is szokott lőni, csak azt hogy hasznosan játsik.
Professzor úr Creative Commons License 2000.12.15 0 0 436
TOMBOY!

Akkor esetleg megcáfolnád az általam elmondottakat?
Pl. gólerősség.

Előzmény: TOMBOY (435)
TOMBOY Creative Commons License 2000.12.15 0 0 435
José Mari a Milan egyik legjobbja, nem szídni.Bierhoffot már ennyire nem kedvelem, de el kell ismerni hogy néha nagyon fontos gólokat szerez.
Professzor úr Creative Commons License 2000.12.15 0 0 434
"Szerintem Jose-t rosszúl ítéled meg.Azokkal a dolgokkal nem értek egyet."

Nem sportszerűtlen?
Elég csak az olimpiát említenem: Cirillót úgy könyökölte mellbe,hogy szerencsétlen olasz rosszul lett,és a pályán próbált hányni.
A döntőben eljátszotta a tizenegyest,amit a bíró be is szedett elsőre. Ami pofátlanság,másodjára is volt mersze megcsinálni. A bíró szerencsére ekkor már-második sárgával-kiállította.
A gólerősségéről mindent elmondanak a számok.
A Depor ellen pedig mindig a megkerülős cselt kívánta bevetni,kevés sikerrel.Ezzel az önzésére kívántam rámutatni.

Előzmény: prince (433)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!