HAMMOND orgonak eladok kedvezo aron! Mind eredeti chicago- i gyartmany, amit nem kell mondani egy zeneertonek, hogy kategoriajaban a csucs! Tobb tipus is van, 3, 5 es 5 oktavos, igeny szerint! Az L100- as spinet szeriatol egesz a B3 kategoriaig! Informacioert hivd: 70/512 2889, vagy: 20/3479517 Ha bejon Emerson, Jon Lord, Rhoda Scott, Jimmy Smith, es szeretnel a lakasba egy igazi butordarabot, nem tetovazz!
Hiszem, hiszem, hiszeN én raktam föl. Van ott még más is tőlem ;-)
Lengyel Zoli (After Cr, Vr J proj, klasszikus) Hammond klub oldala és egyéb orgonásságok. Be lehet jelentkezni.
http://www.vision.hu/LZ/instruments/Hammond/
Fogalmam sincs Laurens honnan vette azt az orgit.
De hát két Trabant is hasonló :-)
Nem fogod elhinni TEHTUBE, hogy mit találtam a neten.
Nézelőttem a google-ban és rétaláltam egy olyan szöveges doc. file-re, hogy amit eladtál laurens-nak baby B3 orgiát megtaláltam a leírását amit te raktál fel.
Sok-sok jó dolgot írtál róla.
Még azt is, hogy a típus szám alapján 1960-as nak találod.
KULTÚRÁLIS AJÁNLAT !!!!!!
Jövő szerdán, aug. 18-án a Civil rádióban 23-24h közt tartok egy órányi műsort.
Ez a műsor a zenekarommal lesz kapcsolatos (Főnix), de azért itt is domináns a Hammond, ill. mellékesen kitérek egyéb HAmmondos dolgokra.
Két hétre rá, aug 32-én ugyanitt, ugyanekkor csak ilyen Hammondos dolgokkal kapcsolatos egy óra lesz. Sok érdekesség, pl. amiről itt is többször esett szó. Egy óra nem sok, de valószínűleg lesz folytatása.
(egyébként tavaly is volt pár órás műsorom ilyesmi témában ugyanitt)
Szóval ha valakit érdekel és fogni tudja, jó szórakozást.
Civil (Fiksz) rádió: 98,00 Mhz, Budapest-környéke. Szentendrén még fogtam, és Kecskemét pest felőli oldalán is kocsiban. Azthiszem neten is megtalálható.
Erről annyit még, hogy hétfőn 13-15, kedd 10-12 közt a Fiksz rádióban általában olyan prgrock ritkaságok mennek, amilyenekre ezen olvasóközönség a vevő.
Üdv mindenkinek.
Brian Auger más koncepció szerint játszik. Nem használ lezlit. Meg jazzesebb futamokat használt. Nagy haverok voltak Jon Lorddal. Tőle vette át Lord ezt a stílust, hogy nincs lezli, 1969 novemberétől. Igaz, akkor Jimmy Smith sem használt kb 1963 óta.
Emerson viszont használt mindig is. Kissé egysíkúan. Mindig 888800000, C3, 3.s/f P.
Ez a jó bennük, mindenki másképp közelíti meg a dolgot.
Rettenetesen szól Brian Auger The Complete Live Oblivion-ja '74. Ez már annyira rossz, hogy tényleg rossz. (és kissé uncsi is) Elmegy. Nagyon jól megfogta Brian a Booker T:
Red Beans and Rice számát.
760-as lezli: Biztos hogy a magassugárzó ment ki??? A tranyósoknál külön végfokok vannak hanxórónként, általában nem crossovereznek. Nem ott lehet a gond? (Nekem eddig csak ott volt.)
Nagy nehezen sikerült beszereznem Brian Auger Oblivion Express c. albumát! Szörnyű, hogy miből maradtam ki idáig! Én idáig csak a kommerszebb számait hallgattam, azok is nagyon jók, de ettől teljesen kész vagyok :) Ajánlom mindenkinek! Annak ellenére is, hogy (lehet, hogy ez csak az én "hülyeségem") szerintem nem szól olyan jól benne a Hammond, mint mondjuk a korabeli Tarkus lemezen. De ugyanez igaz a korabeli Yes albumokra is, szerintem. Talán csak a stúdiótechnika miatt lehet... Mindegy, akkor is király az album! :)
A Panther egyszerű kis orgi. Kép egyenlőre nincs róla, de lesz. Budapesten lakok, az orgi (+Regent 30 H, Hammond rugós zengetővel) meg Sajószentpéteren (innen 200KM) van. Ha lemegyek csinálok róla képet. Ha kéred szóban leírom. Nem lehet fiatal, mert germánium tranyók vannak benne.
Hello!
Hallottam mar feloled, egy cimboram a Tehtube Zsolti volt is kiprobalni az M100/760 parositasodat.
Tudom szinte mindenki kompletten akarja eladni a motyojat, de engem erdekelne a 760-as leslie, ha meg tudnank egyezni!
En magam mar jo par Hammond-on tul vagyok ,es eladtam nehanyat, de mindig Leslie nelkul, mert az kulon tartozek, es hat a spinet M100 magaban is szepen szol egy lakasban akar....úegy szo mint szaz, ha netan meg birnank egyezni akkor a Leslie az szoba johetne.....aztan lehet tudok vevot az orgira is...de ezt majd szemelyesen!
Itt a szamom: 70/512 2889
Viktor
Ez igen! Ez kell a magyarnak! Már azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen "elmaradott" Hammond rajongó!
Elektronikai műszerész és zenét tanult éneim itt kiélhetik magukat! Egyikben sem vagyok profi. Mondjuk meg tudom különböztetni a csövet a tranyótól. :) A zene tanárokat is nyúztam 10 évig, de egy tehetséges emberke szerintem 1 év alatt eljuthat a szintemre.
Láttam, írtatok JS Mester koncertjéről, én is ott voltam. Elvittem egy gitáros barátomat aki nem ismeri igazán sem a jazz-t, sem a Hammondot. Hát mit mondjak, beégtem. Sötét nyomást és szomorúságot éreztem és alig tudtam elaludni. Remélem minél előbb sikerül kárpótolnom, láttam szerveztek valamit. :)
Van két orgonám (Hammond csak álom): egy Eminent 2000 grand theatre és egy másik, amire csak ennyi van írva: Panther. Az Eminentről fel rakok egy képet, ugyanis szeretnék tőletek kérni egy kormeghatározást, meg bármi más véleményt.
Pénteken Sárváron, szombaton Székesfehétváron léptünk fel a nyaralás alatt. Pénteken hiába állítottam fel a VK7-et, bekapcsoláskor levert mindent. Mint másnap kiderült, leesett a trafója, zárlatot okozott. 5 perces javítás kellett. De szerencsére kivételesen ott volt egy Hammondos kolléga Sopronból, aki buliból elhozta a Korg CX3-asát. Úgy volt hogy két klónon fogok egyszerre játszani. Nem így történt. Játszottam, de csak a CX3-on. Nagy segítség volt. És szenvedés. De legalább lement a buli. Ennyi. Más. Ha valaki vinné, zavarjam el?
Helló! Zenészember számára lexebb kotta a szünetjel. De a hétvégén volt egy Sárvár és egy Fészkesfehérvár. Sárváron ráadásul kiment a VK7-es. Épp akkor csak úgy buliból elhozta Hargitai szaktárs az új céikszhármasát. Hátt ennél jobbkor nem is jöhetett volna. Ezer ember előtt. Az biztos hogy a VK-mat el nem cserélném cx-re nagyon sok okból. Másnapra megcsináltam. A trafó csavarjai a szállítástól és a súlytól kilazultak, kicsavarodtak és a trafó leesett a fémaljra. Bekapcsolásnál meg biztosíték azonnal ki az egész nagyszínpadon. Visszacsavartam és kész. A fehérvári ismét azzal ment hiba nélkül.
De az A100.................................magömlés. Egykis szünet, feltöltődés jót tesz. Mindjárt új hanxínek, beállítások, új, rádióból hallott számok, új élvezet. Pl. Csodapisti számai is nagyon kellemesen szólnak vala. Amióta megvannak az igazik, mert M3 is volt, azóta nem hallgatok Purplét, mert azt nem nagyon jó így kompletten magában játszani, meg nem elég dallamos. Megvan tőlük minden, meg annál több is, vagy 70-80 féle de lassan kinövök belőle. ELég volt25 évig. Ha Lord is megunta, én miért is ne? No jó, az első korszakuk számai királyok. Ha játszom tőlük 3 manuálon persze akkor Hush, Hey Joe, Wring That Neck, Anthem, Blind - áthanxerelve orgira, mert digizongi csembalóján, zongiján triviális, Lalena, és April.
Ezeket élvezet játszani, igaz otthon már nagyon unják. KarnEvil is javallotta ne csak műszaki dolgokról beszéljünk. Nekem nagyon bejött, javaslom másoknak is hogy a Booker T Green Onions számát ne két kézzel, hanem lábbal és a jobbkezet balkézzel játszani, mert akkor ez a blúzkör végig folyamatosan mehet és a jobbkéz játszatja a gitárt, orgonaszólót. Szóval virga a javából. Ez talán a legismertebb, legjellegzetesebb Hammond riff. Hajrá!
Ja, az orgia MÉG megvan, de többen is zaklattak miatta nyaralás alatt is.
Üdv.
Na jónapot! Nagy az élet itten, úgylátom. Karn Evil kolléga jókat javall. Fogarassy bácsi tényleg már jórégóta letette névjegyét. Érdemes tőle tanulni, meg úgy akárkitől, csak mindig előre..... Esetleg mutathatok én is valamit :-) Érdemes jazzre hajtani, mert "lefelé" kompatibilisebb, mint egy rocker "felfelé" Rhoda Scott minden elvégezhetőt elvégzett jelesre. Magyarországon is azért tartózkodott két évet 1972 táján. Ráadásul vettek neki még egy RT3-ast is, ami most már Cserháti Pityibácsié. Baromi jó lenne egy Hammondos fesztivált szervezni, Rhoda Scott neve biztos teltházat jelentene és neve árnyékában megismertetni a nagyérdeművel még több művészt. Két éve volt Pozsonyban Joey DeFr, miért is ne jönne? De Barbara és a milánói Sam Páglia is realitás. Ennyi már több is a jóból. Tenisz vegyespáros. Leon a Kuypers meg végképp nem hinném hogy lerabolna minket. Jimmy bá' azért volt a Millenárison, mert az egy nagy hangár, felteszem hogy viszonylag olcsó is. Meg jó helyen van. Kongresszusi központ, Erkel színház szintén befutó lehet. Kétezer fő csak befér.
Ez a sok fórumos Hammondos jóember garantálná a megfelelő körülményeket hanxerileg.
A "szokásos" menü: .
fölül: B: 788000007, C3, +3.soft,fast - lassú v. stop les, vagy ohne perc fast les. A#: 808808008. Alul B: 888800000, A#: 007732000. Pedál: 83. És egy kis rugós zengetés az egészre. Én jobban szeretem a komplett lezlit nyakonönteni vele mint csak a külön álló hanxórókat..............üdv.....................
Hát, lehet, hogy nem sokat segít, de én igazából egy jó jazzorgonistát ismerek, aki nagyon jó tanár, bár mostanában inkább zongorázik. Fogarasi János, a kőbányai zenesuliban tanít. Tőle érdemes tanulni.
Nem mondasz hülyeséget Laurens! Én legutóbb a PAX TV-n láttam Rhodát és tényleg, jobban játszik, mint régen. Nem lenne rossz egy koncert, ráadásul DeFrancesco előzenekarnak... Wow! A Private Musicot BIZTOSAN lepipálnánk, attól tuti nem lenne rosszabb a szervezés. Csak az a kérdés, hogy hol legyen a buli? Bár talán ennek nincs is jelentősége, mert pl. amikor itt Miskolcon volt Joe Zawinul koncert pár éve, akkor is eljöttek az emberek még az ország másik végéből is...
Szerintem az öreglányra is sokan kíváncsiak lennének :)
Sajnos Magyarorszagon, akik anno voltak koncertjein(szuleink,nagyszuleink)mar azt hiszik, hogy nem is aktiv!
Pedig meg jobbakat jatszik mint valaha...sokkal Jazz-esebb,es evente uj lemez,koncertek sorozata...stb
El kellene hivni Magyarorszagra, tuti telthaz lenne, akar a BS-ben is szerintem!
Csak ha fele olyan reklamot kapna mint szegeny Jimmy Smith.....
Elozenekarkent, pl Joey De Francesco, vagy Barbara Dennerlein......
Nem lenne lehetetlen....nem olyan hatalmas gazsikkal dolgoznak am Ők!
2 evvel ezelot Kecskemeten volt pl koncertje Barbara Dennerlein-nek, es biza rendesen ahogy kell, hordozhato B3-sal nyomta a szinhazban.......fantasztikus volt!!!
Szerintem a Private Music-ot is le lehetne pipalni...........
Hammond-osok hajra!!!:-)