Nem volt időm végignézni azt amit az aBay talált a Hammond keresésre, de egy tremolo kapcsoló már az első oldalon volt. Ha tovább nézed talán találszneked való dolgokat is.
Biztos, hogy speciális potira van szükség a 760-ashoz? Szerintem elég ha kiszereled és elviszed egy alkatrészboltba, fognak adni értékekben ugyanolyat. Persze ha van eredeti nem szóltam!
A www.ebay.com-n szokott lenni mindenféle orgi alkatrész is. Igaz a külföldről történő vásárlás nehézkes.
Megbízható forrásból kaptam az alábbi figyelmeztetést:
Egy uj virust fedeztek fel a Microsoft-nal, az eddigi legroszabbat, ami ellen egyenlore nincs vedelem. A virus egyszeruen megsemmisiti a hard disk egy reszet. A kovetkezokeppen mukodik: elkuldi sajat magat mindenkinek a cimlistadon "A Virtual Card for You" cimen. Amint a lap megnyitasra kerult a computer lefagy, es ujra kell inditani. Amikor a ctrl+alt+del billentyuk lenyomasra kerulnek a virus megsemmisiti a Zero Sectort - vegervenyesen kart téve a hard disk-ben. A CNN hirei szerint a virus nagy riadalmat keltett New York-ban.
Egyszoval: NE NYISS MEG MAILEKET "A VIRTUAL CARD FOR YOU" /EGY VIRTUALIS
KEPESLAP NEKED/ CÍMEN - MEG AKKOR SEM, HA ISMERED A KULDOT! AZONNAL
Ahogy Tehtube kollega mondja, mar par szaz ezerert is kaphatsz, csoves Hammond-ot, es machanikusat,tehat fel millio alatt, de a nagy legendak, azok bizony millio kornyeken mozognak....fugg az allapottol nagyon sok.
Sajnos kis hazankban, szinte amit en tudok, eleg sok elhanyagolt, es foleg lestrapalt
kondicioju orgona van."Tisztelet a kivetelnek" Bele van mar berhelve, nem szakertelemmel...Lasd meg a Jimmy Smith koncerten is B3.....,pedig az egy Bíszrí:-) Eleg gaz volt amikor lefustolt a motor, mert egy ekszijjal oldottak meg a konvertalast! Vagy a rockos darabokrol ne is beszeljunk....lotyog a billentyu....nem olyan megbizhato...stb stb....es a hangjuk sem olyan....
Szoval amit mi meg hozunk kintrol, azok nagytobbsege lakasban volt, es garanciat "szervizt"vallalunk ra akar,hogy ilyen problemek szoba se johessenek....
Csak ki kell probalni, es vinni a hangszert.....ne feledd:Egyszer kell egy ilyet megvenni....kiszolgal eleteden at, es meg tul is el!!!
Csoveket kaphatsz mindig, nem tul daragan, ha netan attol felnel,hogy eloregszik valamelyik, es olajat pedig adunk hozza:-)
Megjegyzes:az en Hammondom-ban 1960 ota most lett cserelve cső 2 honapja:-)
Már párszáztól is előfordulhat csöves, mechanikus. A csúcs, milla fölött természetesen. Röfröfff Soxinti hasonló árakon tévelyeg, pedig azok igencsak elvéreznek az idő próbáján ezekkel szemben, nemszólva az örökké etalon csöves, mechanikus, lényegesen dinamikusabb hangzásról. Mint a gitár esetében pl.
HAMMOND orgonak eladok kedvezo aron! Mind eredeti chicago- i gyartmany, amit nem kell mondani egy zeneertonek, hogy kategoriajaban a csucs! Tobb tipus is van, 3, 5 es 5 oktavos, igeny szerint! Az L100- as spinet szeriatol egesz a B3 kategoriaig! Informacioert hivd: 70/512 2889, vagy: 20/3479517 Ha bejon Emerson, Jon Lord, Rhoda Scott, Jimmy Smith, es szeretnel a lakasba egy igazi butordarabot, nem tetovazz!
Hiszem, hiszem, hiszeN én raktam föl. Van ott még más is tőlem ;-)
Lengyel Zoli (After Cr, Vr J proj, klasszikus) Hammond klub oldala és egyéb orgonásságok. Be lehet jelentkezni.
http://www.vision.hu/LZ/instruments/Hammond/
Fogalmam sincs Laurens honnan vette azt az orgit.
De hát két Trabant is hasonló :-)
Nem fogod elhinni TEHTUBE, hogy mit találtam a neten.
Nézelőttem a google-ban és rétaláltam egy olyan szöveges doc. file-re, hogy amit eladtál laurens-nak baby B3 orgiát megtaláltam a leírását amit te raktál fel.
Sok-sok jó dolgot írtál róla.
Még azt is, hogy a típus szám alapján 1960-as nak találod.
KULTÚRÁLIS AJÁNLAT !!!!!!
Jövő szerdán, aug. 18-án a Civil rádióban 23-24h közt tartok egy órányi műsort.
Ez a műsor a zenekarommal lesz kapcsolatos (Főnix), de azért itt is domináns a Hammond, ill. mellékesen kitérek egyéb HAmmondos dolgokra.
Két hétre rá, aug 32-én ugyanitt, ugyanekkor csak ilyen Hammondos dolgokkal kapcsolatos egy óra lesz. Sok érdekesség, pl. amiről itt is többször esett szó. Egy óra nem sok, de valószínűleg lesz folytatása.
(egyébként tavaly is volt pár órás műsorom ilyesmi témában ugyanitt)
Szóval ha valakit érdekel és fogni tudja, jó szórakozást.
Civil (Fiksz) rádió: 98,00 Mhz, Budapest-környéke. Szentendrén még fogtam, és Kecskemét pest felőli oldalán is kocsiban. Azthiszem neten is megtalálható.
Erről annyit még, hogy hétfőn 13-15, kedd 10-12 közt a Fiksz rádióban általában olyan prgrock ritkaságok mennek, amilyenekre ezen olvasóközönség a vevő.
Üdv mindenkinek.
Brian Auger más koncepció szerint játszik. Nem használ lezlit. Meg jazzesebb futamokat használt. Nagy haverok voltak Jon Lorddal. Tőle vette át Lord ezt a stílust, hogy nincs lezli, 1969 novemberétől. Igaz, akkor Jimmy Smith sem használt kb 1963 óta.
Emerson viszont használt mindig is. Kissé egysíkúan. Mindig 888800000, C3, 3.s/f P.
Ez a jó bennük, mindenki másképp közelíti meg a dolgot.
Rettenetesen szól Brian Auger The Complete Live Oblivion-ja '74. Ez már annyira rossz, hogy tényleg rossz. (és kissé uncsi is) Elmegy. Nagyon jól megfogta Brian a Booker T:
Red Beans and Rice számát.
760-as lezli: Biztos hogy a magassugárzó ment ki??? A tranyósoknál külön végfokok vannak hanxórónként, általában nem crossovereznek. Nem ott lehet a gond? (Nekem eddig csak ott volt.)
Nagy nehezen sikerült beszereznem Brian Auger Oblivion Express c. albumát! Szörnyű, hogy miből maradtam ki idáig! Én idáig csak a kommerszebb számait hallgattam, azok is nagyon jók, de ettől teljesen kész vagyok :) Ajánlom mindenkinek! Annak ellenére is, hogy (lehet, hogy ez csak az én "hülyeségem") szerintem nem szól olyan jól benne a Hammond, mint mondjuk a korabeli Tarkus lemezen. De ugyanez igaz a korabeli Yes albumokra is, szerintem. Talán csak a stúdiótechnika miatt lehet... Mindegy, akkor is király az album! :)
A Panther egyszerű kis orgi. Kép egyenlőre nincs róla, de lesz. Budapesten lakok, az orgi (+Regent 30 H, Hammond rugós zengetővel) meg Sajószentpéteren (innen 200KM) van. Ha lemegyek csinálok róla képet. Ha kéred szóban leírom. Nem lehet fiatal, mert germánium tranyók vannak benne.
Hello!
Hallottam mar feloled, egy cimboram a Tehtube Zsolti volt is kiprobalni az M100/760 parositasodat.
Tudom szinte mindenki kompletten akarja eladni a motyojat, de engem erdekelne a 760-as leslie, ha meg tudnank egyezni!
En magam mar jo par Hammond-on tul vagyok ,es eladtam nehanyat, de mindig Leslie nelkul, mert az kulon tartozek, es hat a spinet M100 magaban is szepen szol egy lakasban akar....úegy szo mint szaz, ha netan meg birnank egyezni akkor a Leslie az szoba johetne.....aztan lehet tudok vevot az orgira is...de ezt majd szemelyesen!
Itt a szamom: 70/512 2889
Viktor
Ez igen! Ez kell a magyarnak! Már azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen "elmaradott" Hammond rajongó!
Elektronikai műszerész és zenét tanult éneim itt kiélhetik magukat! Egyikben sem vagyok profi. Mondjuk meg tudom különböztetni a csövet a tranyótól. :) A zene tanárokat is nyúztam 10 évig, de egy tehetséges emberke szerintem 1 év alatt eljuthat a szintemre.
Láttam, írtatok JS Mester koncertjéről, én is ott voltam. Elvittem egy gitáros barátomat aki nem ismeri igazán sem a jazz-t, sem a Hammondot. Hát mit mondjak, beégtem. Sötét nyomást és szomorúságot éreztem és alig tudtam elaludni. Remélem minél előbb sikerül kárpótolnom, láttam szerveztek valamit. :)
Van két orgonám (Hammond csak álom): egy Eminent 2000 grand theatre és egy másik, amire csak ennyi van írva: Panther. Az Eminentről fel rakok egy képet, ugyanis szeretnék tőletek kérni egy kormeghatározást, meg bármi más véleményt.
Pénteken Sárváron, szombaton Székesfehétváron léptünk fel a nyaralás alatt. Pénteken hiába állítottam fel a VK7-et, bekapcsoláskor levert mindent. Mint másnap kiderült, leesett a trafója, zárlatot okozott. 5 perces javítás kellett. De szerencsére kivételesen ott volt egy Hammondos kolléga Sopronból, aki buliból elhozta a Korg CX3-asát. Úgy volt hogy két klónon fogok egyszerre játszani. Nem így történt. Játszottam, de csak a CX3-on. Nagy segítség volt. És szenvedés. De legalább lement a buli. Ennyi. Más. Ha valaki vinné, zavarjam el?