Keresés

Részletes keresés

Leopold Creative Commons License 2009.03.16 0 0 174
Ha már digit, akkor legyenek a kocsik kivilágítva...! Külön tápszivattyú lapátolja befele a milliampereket a LEDekbe.:-)))
Előzmény: Törölt nick (173)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.16 0 0 173

N-ben 10 mozdonynál nem hiszem, hogy szegmentálni kellene a pályát, ha a tíz mozdony áramfelvétele meghaladja a 3A-t, akkor ott baj van!:-)))

Persze, ha a váltókat, jelzőket is digizni kell, akkor más  a helyzet. Keszthelyen ez úgy van, hogy külön rendszer viszi a vontatást, és egy másik a váltókat. A TC, ami közös.

Előzmény: Leopold (168)
Leopold Creative Commons License 2009.03.16 0 0 172
De, Fleischmannból. A belső, gőzös kiszolgáló rész Roco, mert volt egy Roco hármasváltóm és pár szál hosszú flexi sínem, gondoltam felhasználom hozzá.

Pályaterv füzetből meg több is van, a kisebbikben van kb. 10 terv, a nagyobbikban huszonvalahány, kihajthatós nagy tervlapokkal.

A pályaterv füzeteket a Deáknál vettem.
Előzmény: szaladin (171)
szaladin Creative Commons License 2009.03.16 0 0 171

Ez jó ötlet.
Hol lehet ilyen pályaterv füzetet venni?
De ugye te nem Fleischmann sínekből készíted a pályádat?
Előzmény: Leopold (166)
szaladin Creative Commons License 2009.03.16 0 0 170
Hol lehet ilyet beszerezni? Demom van, de azt nem tudom elmenteni tervezés közben.
Előzmény: wartburger (165)
wartburger Creative Commons License 2009.03.15 0 0 169
Én merek nagyot álmodni, hogy klasszikusokat idézzem. Full automata üzemet szeretnék, persze úgy, hogyha én akarom irányítani akkor az is működjön. Persze a hosszú távú tervekben még vadabb dolgok vannak :)
Előzmény: Leopold (168)
Leopold Creative Commons License 2009.03.15 0 0 168
a tíz mozdonyra és a 50-60 kocsira gondoltam,

Jaaa... az igen.

a pálya full DCC lesz

Ott sem kézenfekvő a feladat ha sok mozdonyt és egyebet hajtasz, szegmentálni kell a pályát és több végfokkal meghajtani.

de a szakaszokat állítólag utólag is ki lehet vágni

Persze... és hogy vezetékezed be? Ahhoz megint csak fel kell kapni a sínt és fúrni az asztalt..

kellenek a szakaszolások a foglaltságjelzők miatt

Ez viszont teljes pályavezérlést jelent, komplett vasútüzemet! Az még egy lépcsőfok, feljebb!

Az a mikroprocis panel ami nálam a világításhoz adja a tápot, el tudná egyedül vezérelni az egész terepasztalt még akár analógban is, 8-10 mozdonnyal, jelzőkkel, váltókkal. Ennek ellenére messze van még az a terepasztal kivitelezés, hogy ilyet csináljak. Pedig vannak maximalista allűrjeim, szeretek kapásból a mélyvízbe fejest ugrani.:-)
Előzmény: wartburger (162)
wartburger Creative Commons License 2009.03.15 0 0 167
Szerintem nem olyan bonyolult, ott kell, ahol szeretnéd, hogy megálljon a szerelvény:)
Előzmény: szaladin (164)
Leopold Creative Commons License 2009.03.15 0 0 166
Fleischmann gyári pályaterv, pályatervező füzetből.
Előzmény: szaladin (164)
wartburger Creative Commons License 2009.03.15 0 0 165
Wintrack 8.0-val készült, elég egyszerű használni. Ilyen 3D-ben:
Előzmény: szaladin (163)
szaladin Creative Commons License 2009.03.15 0 0 164
Ha nem érted, hogy miért és hova kell szakaszolás, akkor ki találta ki neked, hogy hova tedd őket? Ki készítette a tervet?
Azért kérdezem, mert én is már nagyon tervezném, építeném, de nem vagyok vele tisztában, hogy hol szakaszoljak.
Előzmény: Leopold (161)
szaladin Creative Commons License 2009.03.15 0 0 163
Nagyon klassz kis pályaterv. Mivel rajzoltad? Azért kérdezem, mert én is tervezési fázisban vagyok.
Előzmény: wartburger (158)
wartburger Creative Commons License 2009.03.15 0 0 162
A TT-nél a tíz mozdonyra és a 50-60 kocsira gondoltam, merthogy azzal együtt adtam oda :(

Hát remélem, hogy nem fog ki rajtam, mégiscsak mérnök (és elektronikai műszerész) lennék, vagy mi a fene:) Igen a szakaszolásra már gondoltam, a pálya full DCC lesz. Persze akkor is kellenek a szakaszolások a foglaltságjelzők miatt, de a szakaszokat állítólag utólag is ki lehet vágni. De erősen gondolkozom az egyéb foglaltság érzékelésen, reed relék (esetleg hall szenzor) és infra sugárkapuk beépítésén. Mert nem akarnám szanaszét vagdalni a pályát. Az elektronika nekem nem gond. Majd alakul menet közben.
Előzmény: Leopold (161)
Leopold Creative Commons License 2009.03.15 0 0 161
Csak azért kérdezem, mert nagyon bonyolult pálya és ehhez kellenek ám a vezérlések is, szakaszolások, satöbbi, amiket csak előre tervezve lehet beépíteni ugyanis ha egy félkész pályánál jössz rá, hogy hiányzik egy szigetelő papucs akkor bonthatod fel a méternyi szakaszt...

Én speciel kész terv alapján dolgozok, s a szakaszolások felét még nem egészen értem, hogy miért és hogyan, de beépítettem pontosan, mert nem óhajtom felszedni a vágányt két hónap múlva. Ha én terveztem volna akkor orbitális szívások lennének, mert ezt csak komoly rutinnal lehet jól megcsinálni.

ha akkor tudtam volna, hogy ma mennyit érne, akkor persze hülye lettem volna :)

Csalóka ábránd... sokan vannak ezzel így, de a helyzet az, hogy egy kész asztal értéke általában nem annyi mint amit a tulajdonosa gondol érte. Még a beépített anyag értéke is csak irányadó, sokszor csak ahhoz, hogy az 50%-ában megálljon a kész cucc ára. Ráadásul a régi kalapos sínekből készült vágányzat használati értéke ma már nulla. Sokan szívnak ilyennel, lásd a nagy topik.
Előzmény: wartburger (160)
wartburger Creative Commons License 2009.03.15 0 0 160
Hát ahogy vesszük. 12 évesen kezdtem építeni az első TT-s terepasztalomat, amit hat éven át építettem. Sajnos költözéskor elajándékoztam az egészet (ha akkor tudtam volna, hogy ma mennyit érne, akkor persze hülye lettem volna :). Most kb húsz év kihagyás után kezdeném újra.
Előzmény: Leopold (159)
Leopold Creative Commons License 2009.03.15 0 0 159
Praktikus kérdés: első terepasztalod?
Előzmény: wartburger (158)
wartburger Creative Commons License 2009.03.14 0 0 158
Rajzoltam két tervet az építendő N-es asztalomhoz, hát... nem könnyű. Pedig már nagyon építeném, de egy jó terv nélkül nem érdemes elkezdeni. Próbálom valahogy megtalálni az egyensúlyt a realisztikus látvány és a vonatüzem között, de még nem az igazi!
terv2terv1
wartburger Creative Commons License 2009.03.13 0 0 157
Ok, de ez kinek szól?
Előzmény: C.Joe (156)
C.Joe Creative Commons License 2009.03.13 0 0 156
No harmadszor jó lesz: N-es Topic . Üdv.
C.Joe Creative Commons License 2009.03.13 0 0 155
No valami gebasz van....http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9169239 szóval újra.
Előzmény: C.Joe (154)
C.Joe Creative Commons License 2009.03.13 0 0 154
Szia. Lenne egy javaslatom. Mivel N "méregarányban" építesz szerintem nyugodtan átjöhetnél az N-es topic-ba. Ott biztosan kapnál hasznos/haszontalan tanácsokat és többen is  olvasgatnák a hozzászólásodat. Persze ez csak "szigorúan saját vélemény".....Üdv: Sok sikert örömöt az építgetésben.Üdv: C.Joe
wartburger Creative Commons License 2009.03.04 0 0 153
én már válaszoltam neked, nekem megjött mind a kettő. Ilyen a freemail
Előzmény: ksv (152)
ksv Creative Commons License 2009.03.04 0 0 152
Már a második is visszajött!
Előzmény: ksv (151)
ksv Creative Commons License 2009.03.04 0 0 151
Írok mailt, hogy ne terheljük a topicot!
wartburger Creative Commons License 2009.03.03 0 0 150
Sajna én nem beszélek németül, ezért egy munkatársam intézte a rendelést. Bécsből rendeltem egy kisebb üzletből, de csak telefonon lehet rendelni. A kiszállítás +18EUR volt, de ki is lehet menni érte. Hát nem olcsó, szívtam a fogamat is a rendeléskor. A legközelebbi adagot a Peco-tól közvetlenül megrendelni, ők is foglalkoznak kiskereskedelemmel.
inkább beírom a linket:
http://www.modellbahntechnik.at/Peco_Preisliste_2009.htm
Előzmény: ksv (149)
ksv Creative Commons License 2009.03.03 0 0 149
Ahoj!

Érdeklődöm, hogy kitől rendelted a Peco kellékeket, és ha kiegészítenéd kb.-i árakkal, akkor nagyon boldoggá tenné.

Köszi Zoli
Előzmény: wartburger (142)
BoGar Creative Commons License 2009.03.03 0 0 148
OFF
Infosnak ne mondj ilyet, első után tudja magától. :DD
ON
Előzmény: Sredni Vashtar (147)
Sredni Vashtar Creative Commons License 2009.03.03 0 0 147
Copy mielőtt elküldöd majd Paste minden újrapróbálkozás előtt.:-)
Előzmény: BoGar (146)
BoGar Creative Commons License 2009.03.03 0 0 146
OFF
Úgy látom a fejlesztések itt mindig visszafelé sülnek el. Ha válaszolni akarnék valamire, elszáll különböző hibákkal.
ON
Előzmény: Sredni Vashtar (145)
Sredni Vashtar Creative Commons License 2009.03.02 0 0 145
Valamit "fejleszthettek" a hétvégén, azóta folyamatosan bedől a fórumszoft. Ez van, kibekkeljük ezt is...
Előzmény: wartburger (144)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!