Pusztavacs Lajosmizse után van Kecskemétről nézve. Az Örkény-Albertirsa összekötő úton. Bent az erdőben. Az út mellett lámpák, zászló, motor emblémák, szóval minden, ami motorostalálkozóra vall. Ja, meg sok motoros.
Milyen Hammondon játszom? Hát VK7, Allsound lezlivel. Az igazit sajnálom, nem bírom el, nem fér el. Sok objektív ok. Én egyedül megyek, kocsim se túl nagy, senki nem segít, így főleg hazafelé már ez is húzós. Még jó hogy a lezli két részre szedhető. Sok anyagunk van: stúdió koncertek..... Amit itt játszunk, saját, külföldi és magyar rock. A hangzás, mintha a Purple játszaná a hetvenes évekből. Egy lemezt 8 számmal kiadtunk 2001-ben. A másodikat most szeptemberben vesszük fel, kb. 15 nótával, és sokkkkkkal keményebben. Évente rendszeresen archiválunk pár koncertet. Laurensnek van minta belőle.
Minek izgulni? Főleg koncerten. Ha megy a zene, megbízhatóak társak, nagy baj nem lehet. Kifejezetten szerettem most is, amikor az egyixám előtt egy pár percet csak magam játszottam bevezetésképp. Minnél több ember előtt, annál jobb :-) Még jobb sztárokkal, külföldiekkel játszani. Nem kell hozzá, és nem is szabad semmilyen segédletet beszedni. Csak úgy érzi az ember hogy jobb, mint írtam alább. Hendrix már annyira függő volt, hogy azért kellett neki az a szar, szegénynek. (Láttam egy építőmunkást, rángógörcsöt kapott reggel csak azért, mert aznap még nem ivott)
Persze megyek 6-ra!:-)
Oksa, belecsapunk az erzesbe!:-)
Ma akkorat feeling-eltem a Hammond-omon....eloben Tehtube kolleganak is bejatszottam telefonon, hogy halljon mar igazi Jimmy Smith, Rhoda Scott hangot.....:-)))))
Nem is tudott mast mondani...."ez ugy szol, ahogy a lemezeken, egy az egybe"!
Nem is kell tobb......:-)
3 manualt minden billentyusnek, es tonewheel-t!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HAMMOND forever
Volt párszor, hogy befolyás alatt nyomtam. Óriási volt. Csak utána 3 napig fájt a nyakam. Izomláz. Utána volt szerencsém videón visszanézni ecce'. Borzalmas....huh :-(... Nem vállalom.
Szombaton Pilisen 2000 zsűri volt. Eléggé tetszett nekik, ezért most pénteken átjönnek a pusztavacsi MT-ra is. Val'szeg még többen lesznek. Szerencsére korán leszünk, mert utálom a késeieket már. Nyűgös dolog, volt eléxer alkalmam. Szóval péntek 6-tól. Talán évadzáró lesz. csókolom.................
Biztos jók voltatok. Azt hiszem nem vagyok azzal egyedül, hogy szívesen elmennék a erre fórumra írogatók koncertjeire, persze ha tudnám, hogy hol?, mikor? stb... Írjátok le mikor merre koncerteztek!
Hammond korcsma: az lenne az igazi. Állna ott mondjuk egy B3 és aki "meg tudja szólaltatni" az játszhatna rajta. Csak úgy szabadon. A jelenlévők egymást hozznák tűzbe. Hmm... Mondjuk tehtube után jon lord stb...
Nyilván valóan keveredhetnének oda nem csak fórumosok, de indulásnak ez is elég lenne. Persze lehetne állandó fellépő is. Hát igen, szinte már csak a kocsma hiányzik. Elképzelhető, hogy beleakadok egy ilyenbe, akkor azonnal szólok, már ha érdekel még valakit. :)
Feltennék egy kérdést: (persze tudom a választ:-)
Mi a Child In Time reigsztrációja???
Bármelyik típusnál müxik. Az alap stúdióváltozatra gondolok, ott az elején.
Cheers.
Visszatertem en is szabadsagombol, par nap kihagyas utan!
HAMMOND-hianyomat potoltam is egybol jo lemezekkel, Joey De Francesco,Jimmy McGriff,Shirley Scott....mind B3 orgonista.....fantasztikusak!!!
En mar ugy hallom, ha egy bandaban nincsen orgona akkor valahogy nem teljes a zene...Lehet mar elfogult vagyok....?:-)
Mindenhova valo hang!!!
Foleg ez az igazi Leslie nelkuli 888000000 Third percussion soft, fast decay,chorus vibrato normal+ zengeto hang......
Kiráz a hideg, ha megszolal!!!
hat en csak azt tudom tanacsolni, hogy USA-bol ne vasaroljatok az ebay-n, hacsak nem valami nagyon ritka, de kismereteu alkatreszrol van szo. engem meg ugy is megvamoltak, hogy ra volt irva, ajandek.
viszont, ha ratudtok szanni idot penzt es energiat, nemetorszagban nagyon sok fanatikus gyujto van, aki megszabadul egy-ket darabjatol. a kovetkezo ujsagok aprohirdeteseit kell bongeszni: nemet kiadasu keys es recording.
JL: Nincs időhöz kötve. Soxor hallani olyan "zenekart", amelyik még össze sem állt, de a rádió már nyomatja a "slágereit". Ha a rádió szerkesztőjnek tetszik amit csinálsz, biztos könnyebben rábólint. Van amikor meg is kér. Ez általában nem vonatkozik a kereskedelmi rádiókra mert ott két reklámblokk között fizetett zenereklámokat játszanak, vagyis a műsoridőt teljesen kivásárolták. Érdemes esetleg a Magyar Rádiót felkeresni, mert az közszolgálati. Régebben felvettünk ott egy lemeznyi stúdió és 3 komplett koncert felvételét.
Jimmy Smith valóban, az első 3 berobbanós lemezén ...A NEW SOUND.....A NEW STAR.... percussionmentes (B,C) 2-es szériával játszott, egysebességes 21H lezlin, ami vagy állt, vagy komótosan-gyorsan forgott. Kedvenc számom onnan a JS szerzemény: BAYOU. Érdemes leszedni, nem is olyan nehéz.
Mikor lesz már nálunk Hammond jazzkocsma????!!!!!!
(és ki fog játszani?)
Ma szereztem a valtozatossag kedveert, eg ujabb Jimmy Smith lemezt, aminek az a cime:The sound of Jimmy Smith.....nem valogatas, hanem egy regi Blue Note lemez 1957-bol!
Jok a szovegek a bakelit hatuljan...minden szam le van irva, hogy mit kell figyelni rajta..stb, de Jimmy irja, hogy az elso Hammond-ja egy B2 volt, valahol Philadelphiaban vette 2000valahanyszaz dolcsiert, de most mar egy B3-ja van, es itt a percussion 4 kapcsoloja szinesebbe, varazsolja a zenet....:-)
Korabeli teljesen a szoveg, es instrukcio:-)
Nagyon tetszik....mint tudjuk akkor elotte par evvel, ha jol emlekszem 1955-ben jott ki a Hammond company az ujitasaval a percussion efektjevel!
Ez akkor ujdonsag volt, es a onnantol datalodnak a legendas Hammond orgonak B3,C3,M3, aztan majd az A100, es leszarmazottjai...
Ugyhogy meg kellett is,ismet allapitanom, hogy ha az emebert kintrol vesz lemezt , milyen csodakat is lathat meg igy lassan 45 ev tavlatabol....
Sajnos, hogy Nalunk Magyarorszagon soha nem volt a Hammond Jazz-nek kulturaja, csak a operett-nek, es a Korda parosnak...:-(
Helló! Csak úgy zenélünk, ahogy nekünk tetszik, a magunxórakoztatására. Annak örülünk, ha esetleg másnak is bejön a dolog.
A rákövetkező kéthetenkénti szerdákon is én leszek 11-12 közt éjjel ugyanitt. Annyi téma, anyag van a Hammond orgonáról, remélem sikerül valamit 3 órába besűríteni. A nagy előadók mellett azt hiszem kicsit jobban belemehetek a részletezésbe, így hangmintákkal fogom illusztrálni mi, mit is csinál az orgona használata során. Meg a különböző típusok hangzásának bemutatása. Zenékben a lerágott csontok helyett szakmai érdekességekkel hozakodom elő. Menetközben be is lehet telefonálni. 489 0999. Az biztos lesz, hogy pl. Jon Lord mit vett át Jimmy Smith-től és Booker T. Jones-tól.
Az utánpótlás érdekes téma. Szívesen segítek bárkinek, de ezzel igen kevesen élnek. Nekem is van még mit tanulnom, de ami már megy, abban igen. Sajnos a legtöbb orgonás nagyon elszigetelődve játszik itt-ott, nincs összevetési alap. És ha nincs, akkor nincs nála jobb se :-). Milyen szuper is lenne, ha valahol egy kiskocsmában (mint tengerentúlon) volna egy jó orgonista, akit élvezet lenne hallgatni! (és tanulni tőle) A győri Richards csónakházban 20 évvel ezelőtt volt egy srác, akkorát zenélt a Vermonáján egyedül, hogy az ivóközönség többször elhallgatott és a végén meg is tapsolta! Ki lehetett, most hol van?
Sajna lekéstem az 1. fél órát. 11-kor értem haza, család ébren volt még, a kis rádióm nem szerette 98 Mhz-et (nem a Civil rádió ad a legerősebben), szóval leköltöztem a verdába és ott hallgattam a műsort.
Úgy látszik, hogy te még - az amúgy már kihalófélben lévő - "gerincesek"-hez tartozol, ennek igazán örülök! Gondolok itt pl.: az új lemezetek kiadásával kapcsolatos beszélgetésre. Az orgid is harapott, kár, hogy ritkán lehet ilyeneket hallani a rádióban. Jól hallottam, hogy a következő három szerdán ismét leszel? :)
Instrumentális, szólós számokat a lemezre! Nem csak az én szívemből szóltál. A mai együtteseknek nevezett valamik nagy része képtelen lenne erre. Lásd, nem halld, nem tudom melyik számotokban a gitár-orgi beszélgetést, stb.
Még valami, Hammondon játszók! Ne felejtsétek el az utánpótlás nevelést! Nekem nincs Hammondom és a tehetségem is elkóborolt vagy valami ilyesmi. Ezen a téren mi a helyzet?
Mindehez meg egy komoly dolog kell, ha valaki tenyleg igy akarna vasarolni:az pedig a BÁTORSÁG......
Nem tudod kiprobalni az Ebay-rol....
Egy lemeznel mas a helyzet, ott bevalalja az ember, de egy hangszernel, ami egy zenesznek,vagy rajongonak, gyujtonek, olyan mint a sajat testresze, ott bizony ki kell probalni!
En vettem ugy nem olcso lemezjatszot Ebay-rol, hogy minden tokeletesnek tunt rajta...studioban volt stb, Német precizitas... es mikor atvettem, bekapcsoltam derult csak ki, hogy akarcsapagy el van benne kopva....
Vagy szallitasnal, de ki tudja...a lenyeg, hogy a latszolag kituno allapotban levo masina, belul volt apro helyen veres ugy, hogy a tobb vadiuj pickup-al is torzitott...
40ezer forintert csinaltak meg egy specialaista, aki a Radionak javit...
Nem szamoltam bele a vamot, a szallitast fol-le pestre...es az ideget....
No es egy Hammond orgona bonyolultabb eszkoz mint egy analog lemezjatszo, es a sulya is mas:-)
1: Át kell utalni, küldeni a pénzt. Ez is költség 50-150$
2: Be kell csomagolni, karámozni, crate, a dolgokat. Ezért 2-400$-at szoktak kérni.
3: El kell vinni nemzetközi vizi/légikikötőbe. 300-1000$ távtól függően. 4: Szállítás Budapestre 1000-1500. 5: A vámosok megáfázzák 25% az árut és a nemzetközi szállítást és 6: rárakják a vámot 10% az árura. 7: A vámraktárban "természetesen" nem azonnal foglalkoznak vele és értesítenek ki, napi 5000, 8: És még haza kell szállítani. X ft. 9: Kell egy 120V-os/3-400W trafó 15ezer, 10. Frekiváltó panel 30 ezer. Ezt add össze....... :-)
Hogy mi, milyen állapotban érkezik meg, még mindig nagy kérdés. Hogy eleve lötyögtek a billentyűi, és drawbarjai, az eladó vágott e át, vagy szállítás közben sérült, nagy kérdés, de vissza már nem célszerű küldeni. Európában azért annyi, amennyi.
Nem volt időm végignézni azt amit az aBay talált a Hammond keresésre, de egy tremolo kapcsoló már az első oldalon volt. Ha tovább nézed talán találszneked való dolgokat is.
Biztos, hogy speciális potira van szükség a 760-ashoz? Szerintem elég ha kiszereled és elviszed egy alkatrészboltba, fognak adni értékekben ugyanolyat. Persze ha van eredeti nem szóltam!
A www.ebay.com-n szokott lenni mindenféle orgi alkatrész is. Igaz a külföldről történő vásárlás nehézkes.
Megbízható forrásból kaptam az alábbi figyelmeztetést:
Egy uj virust fedeztek fel a Microsoft-nal, az eddigi legroszabbat, ami ellen egyenlore nincs vedelem. A virus egyszeruen megsemmisiti a hard disk egy reszet. A kovetkezokeppen mukodik: elkuldi sajat magat mindenkinek a cimlistadon "A Virtual Card for You" cimen. Amint a lap megnyitasra kerult a computer lefagy, es ujra kell inditani. Amikor a ctrl+alt+del billentyuk lenyomasra kerulnek a virus megsemmisiti a Zero Sectort - vegervenyesen kart téve a hard disk-ben. A CNN hirei szerint a virus nagy riadalmat keltett New York-ban.
Egyszoval: NE NYISS MEG MAILEKET "A VIRTUAL CARD FOR YOU" /EGY VIRTUALIS
KEPESLAP NEKED/ CÍMEN - MEG AKKOR SEM, HA ISMERED A KULDOT! AZONNAL
Ahogy Tehtube kollega mondja, mar par szaz ezerert is kaphatsz, csoves Hammond-ot, es machanikusat,tehat fel millio alatt, de a nagy legendak, azok bizony millio kornyeken mozognak....fugg az allapottol nagyon sok.
Sajnos kis hazankban, szinte amit en tudok, eleg sok elhanyagolt, es foleg lestrapalt
kondicioju orgona van."Tisztelet a kivetelnek" Bele van mar berhelve, nem szakertelemmel...Lasd meg a Jimmy Smith koncerten is B3.....,pedig az egy Bíszrí:-) Eleg gaz volt amikor lefustolt a motor, mert egy ekszijjal oldottak meg a konvertalast! Vagy a rockos darabokrol ne is beszeljunk....lotyog a billentyu....nem olyan megbizhato...stb stb....es a hangjuk sem olyan....
Szoval amit mi meg hozunk kintrol, azok nagytobbsege lakasban volt, es garanciat "szervizt"vallalunk ra akar,hogy ilyen problemek szoba se johessenek....
Csak ki kell probalni, es vinni a hangszert.....ne feledd:Egyszer kell egy ilyet megvenni....kiszolgal eleteden at, es meg tul is el!!!
Csoveket kaphatsz mindig, nem tul daragan, ha netan attol felnel,hogy eloregszik valamelyik, es olajat pedig adunk hozza:-)
Megjegyzes:az en Hammondom-ban 1960 ota most lett cserelve cső 2 honapja:-)