Úgy látom ez a legnyugisabb topic. :-) Mindenki élvezi a nissanozást. Na persze nem jellemzőek a hibák ennél a márkánál...
Szerintetek egy hátsó szárny mennyire befolyásolhatja a végsebességet?
A mai napon egy 1.6 16v G Astrával versenyeztem egyet. Elég jól ment, de kicsivel mégis mindig gyorsabban ment az én kicsikém. :-)Fura volt mert az eddigi 1.6 16v Astrákkal eddig könnyebben megbírkóztam, ez valahogy jobban ment. Nem mintha egy nagy versenyzős fazon lennék, de néha azért előfordul de akkor sem eszetlenül.
Üdv mindenkinek! Szintén nissanos vagyok egy 95-ös automata váltós Primera kombival. Nem tud valaki olyan lehetőségről, hogy ilyen kocsiba utólag sebességtartó automatikát (magyarul tempomat v. cruise control) lehet-e beépíteni? Olykor nagyon hasznos lenne.
Egyébként nagyon meglepő számomra, mennyire ritka a kombi Primera az utakon. 3 havonta látok egy olyat, ami ugyanaz a széria, mint az enyém.
"Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez a topic el akar tűnni. Ne hagyjuk már"
Ez azért van, mert a többi autóval ellentétben a Nissanosok NEM beszélnek/írnak arról, hogy ilyen jó vele autózni, meg olyan jó vele autózni, hanem egyfolytában "NISSANOZNAK", ha van egy kis idejük.
Legalábbis én személy szerint mindig kicsit elszomorodom, mikor megérkezem a célhoz, mert olyan szívesen mennék még, még, még...
Emlékeztek a reklámra? Ha egyszer beül, többé nem akar kiszállni... Hát ez ÍGY VAN.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez a topic el akar tűnni. Ne hagyjuk már. A rendszergazditól meg lehetne kérni egy logót a nissan-topic helyére. Van ötletetek?
Egyébként 3 hónapja vettem egy 12 hónapos 1,4-es Almerát. Csak városban megette a 7,7-et is. A minimum 5,5 volt, a múlt héten 6,4-re jött ki a vegyes. Nekem megfelel. Lada után:))))
Itt van egy elölnézeti fotó, ma készítettem. Látod, végül csak finom kis beavatkozásokat kértem, hogy ne legyen feltűnősködő, csak szép. Majd berakok oldalnézeti képet, ahol látszik az új küszöb.
300 zx-et keresel, nézd meg a 300zxClub fórumot, ott már irtam egy-két apróságot. Ha még vannak kérdéseid ne habozz, tedd fel őket, lehet hogy meg tudok rá válaszolni...
300ZX-bol lehet meg jo allapotu peldanyokat kapni a piacon, vagy ipari hulladek mind ? Es ha jot akarok, akkor milyen szempontok alapjan kell ezt kivalasztani ?
koszi;
Ezek szerint fogok egy csavarhuzot, vagy egy erre alkalmatos eszkozt, es szepen allitok a nyomason? Engem olyan megoldas erdekelne, ami belulrol mukodtetheto (kapcsolhato?). Ha peldaul varosban rohangalok, eleg az a 169 Le, de ha mondjuk nyomulni kell, akkor - akar menet kozben - kapcsolo bekattint, s maris ot az 2xx Le.
-koko
Valahol találtam egy 7 fokozatú váltót is, pici gond vele hogy 30000 $...
Mivel mechanikus a nyomásszabályzó, a chip nem emel rajta semmit. Azt a pár lóerőt nem éri meg a 200kft. Nyomást pofonegyszerűen, ingyen lehet állítani.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de en a tuningolatlan 200SX-ben is el tudnek kepzelni egy hatodik, vagy egy hosszabb otodik fokozatot. Nemreg vettem a kocsit, korabban ketsegeim voltak, hogy esetleg haldoklik a turbo, de a napokban ugy adodott, hogy ki kellett mennem Hannoverbe, ugyhogy vegre kiprobaltam a kicsiket. A reszleteket most nem irom meg, minden 200SX tulaj tapasztalt mar olyan, amikor 160-nal ralep a gazra, a kocsi meg ugrik...(230-ig mentem vele, de meg volt benne erzesem szerint). Na de nem is ezert irok...meg a futomuvet szeretnem beallitani, s akkor erzesem szerint rendben lesz a jargany, ugyhogy johet valamilyen tuning, pl. Chip. Azt hallottam, hogy ezzel eleg komoly teljesitmenynovekedest lehet elerni a turbos autoknal (mivel ugy novelik a turbonyomast). A kerdes az, hova erdemes vinni a kocsit? (Egy jo futomubeallito kontaktnak is orulnek).
-koko
Most van 3 200sx-em de egyik sem jó :((( már elkezdték az átépítést de az még legalább 2 hét.
Amúgy meg most egy lada power-al nyomulok,lehet,hogy jobban megy mint a nissan ? :))))Remélem nem lesz semmi nagy gáz és fog menni a kocsi.
Kérek képet a kocsiról,amúgy jó lett ??? küld el a számukat,mert a haveromnak is kéne ,de neki az a számvan amit neked adtunk és az mint kiderült nem muxik...
a 300Zx nem kell mert a 200sx-em "jobb" lesz :))
Üdv.: Mocsi
JAMES: bocsanat a "nem valaszolasert", de az az emilem (es ezzel a regi nickem is) megszunt, tehat nem olvastam a leveled. Nekem -ahogy Mocsi celzott ra, automata az autom, de van rajta az a plussz nemtomhogyhivjak fokozat a 4. felett, azon esetleg megnezem, mennyit porog.
Mocsi: bocs, hogy nem jelentkeztem. Elkeszult az optikai szepites, szerintem eleg vadoc lett a jargany. Esetleg majd berakok egy kepet. Most vegul milyen kocsid van?
Szia James !!!
Írj a nissan 240sx-nek neki amcsí van de mérni tudd,nem automata :))) amúgy meg kurva nagy gázban vagyok a kocsival kapcsoltaban :(((((((
A megnövekedett teljesítményhez már rövidnek bizonyul a váltóm. A ZX TT váltója passzol, hosszabb is, de lehetetlen beszerezni. A 240 SX fokozatai mennyivel lehetnek hosszabbak mint az 1.8 turbóé? Mival az az amcsi változat, gondolom kevésbé pörög...
Ha van itt a szóban forgó gépjármű / 240 SX / tulajdonos, árulja már el nekem 5.-ben mennyit megy a gép 3000f/perc fordulaton?