„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
"Totális fundi nincs, mert vannak belső ellentmondások a Bibliában, azaz választani kell melyik verzió az igazság."
De van. Itt a fórumon is. Még a belső ellentmondásokat sem veszi észre, egyszerre hiszi, hogy egy bot több mint 5 méter hosszú, és rövidebb mint egy méter. Mert Isten ezt is megteheti, rikoltozza.
A miképen pedig a Noé naptyaiban vala, akképen lesz az ember Fiának elgyövetele is. Mert a miképen a Vízáradat előtt való napokban esznek és isznak vala, házasodnak és férgyhöz mennek vala, mind ama napig, a melyen Noé a bárkába méne. És nem vesznek vala észre semmit, mígnem elgyöve a Vízáradat és MINDNYÁJOKAT elragadá: AKKÉPEN lesz az ember Fiának elgyövetele is...
Evolucionista haverod, ki bár nem hiszi a sátányt, se az Édent, ám annál inkább a háromságos Egyistent, valamint a föltámadást s a kenyérszaporítást, s tán még a vízenjárást is: mennyire? Vagy holló a hollónak, akarom mondani evolucionista az evolucionistának nem vánnya ki a szemit...?
Mert a hülyeségek halmaza egymáshoz mérve, mennyire megítélhető?
Ha valaki kő hülyén hiszi a mesebeli lények létét, de a Föld számára geoid?
Hiszi az Özönvíz meséjét, de nem hiszi az Édent?
Én nem is tudom, miféle határterületei létezhetnek az ostobaság terén a fundiknál.
Nyilván a kő fundi, mindent benyal, de létezik olyan fundi aki meg némely dolgot nem?
Hiába nézem a topikokat, ahol egymás fixaideáit támadják, mert annyira széles a skálája a benyalt hülyeségnek, hogy hajlamos is vagyok egy kalap alá venni őket.
Párszor már kapacitáltam őket, írják már le a hitük halmazát, de érthető okoknál fogva arra is képtelenek.
Nyilván nem az alapján ítélik meg egymást, ahogy én, ki mennyire súlyos eset.
Amikor az 1820-as években Joseph Smith megírta sci-fi munkáját, még nem tudhatta, hogy lesz 150 évvel később DNS-vizsgálat, így szabadon fantiálhatott. Lásd, hogy az indiánok zsidók.
Aztán mióta kiderült, ez baromság, nem győznek magyarázatokat kitalálni, miért nincs zsidó genetikai nyom az indiánokban.
Sajnálom nagyon, hogy Mo-on ez a mű szinte ismerelen. pedig valószínűleg az utóbbi 50 év mestermunkája a műfajban. Csak persze Amerikán kívül az emberek nem értik a kontextust, s nlküle nehéz értékelni.
Pedig minden benne van: az egész mormon eszme és életmód, mégpedig durva sértések nélkül. Meg persze még az amerikai tudatlanság és messiástudat is humor tárgya.
Maga az egész előadás zseniális, de külön a zenei számok fele is abszolút telitalálat.
Tán Afrikában? Egyébként mindegy, mert az Íge szerént nekünk az Ararát az eredetünk, azaz a bárka megfeneklésének helye. Persze, ha evolucionista vagy, álmodozhatsz évmilljomokról s Afrikáról. Nyalván üdvösebb abban hinni, mint sem Isten Ígéjének...
Az ilyesminek mindig pofáraesés szokott a vége lenni.
Az újprotestánsok imádnak pofára esni. Bármilyen tudomány állítás keletkezik, tapsolnak "na, hurrá, na végre, ez is minket igazol!", aztán kiderül, mégse.
A hagyományos protestánsok már óvatosabbak, de ott is szeretik ezt a játékot időnként.
A modernkori katolicizmus is régebben csinálta ezt. Mára abbahagyták.
Nálunk - ortodoxia - ez sose volt divatban. Így pofára esés se lett soha.
A Bibliában 4 folyó szerepel, ezek közül 2 nem lehet tudni hol vannak.
Éden földjét egy folyó öntözi, az 4 részre ágazik: Tigris, Eufrátesz, Gíhon, Píson. Oké a zsidó kommentárok szerint a Gíhon az a Kék-Nílus, a Píson meg a Gangesz, de már ez is spekuláció. Plusz ez a 4 folyó nem egymás ága.
És én hiszek a mikrobarázdában, És én hiszek a táguló világban. És én hiszek a lézersugárban, És én hiszek az ezredfordulóban. És én hiszek a kvadrofóniában, És én hiszek a fegyver halálában.