Zuroff véleménye szerint az. Akinek semmiféle diplomáciai akkreditációja, meghatalmazása nincs. Egy egyszerű - bár hathatós háttérrel bíró - magánnyomozó.
De egy nyilvánvalóan a végletekig elfogult magánnyomozó véleménye még nem ítélet! Remélhetőleg Áder János is tisztában van ezzel, és nem enged az etikátlan nyomásnak, nem rendeli alá Magyarország elfogadott jogrendejét Zuroff igényének.
Nem elsősorban Csatáryról van szó, hanem Magyarország önrendelkezéséről, melynek esküvel fogadott első számú védelmezője Áder János.
"Mit bűnösözhetsz Kertészen? Hogy vannak negatív érzelmei azokkal szemben, akik vele azt tették, amit?"
Nade könyörgök. Legyenek érzelmei a nyilasokkal, a hungaristákkal, meg akárkikkel szemben, de a magyarokkal szemben ne legyenek. Ugyanis én is magyar vagyok, és talán elhiszed nekem, hogy soha semmit nem tettem Kertész Imre ellen.
Több szem többet lát. Az már megvan, hogy Csatáry nem engedte, hogy tejjel lássák el Kassa polgárait a gettóból. Talán már egy ittas kerékpározás szabálysértési jegyzőkönyve is előkerült Kanadából. Nagyon kéne valami terhelő, türelmetlenek a Vízentál Központ részvényesei.
Szudánból és Etiópiából több tízezer zsidót mentettek ki a nyolcvanas-kilencvenes években Izraelbe. Azonnal állampolgárságot kaptak, s természetesen senki sem akarja őket kiebrudalni.
Lehet, hogy arra gondolsz, hogy sok keresztény etióp is zsidónak vallotta magát, hogy el tudjon menekülni Izraelbe.
Nem értelek. A néger zsidó csak akkor veszélyezteti Izrael zsidó jellegét, ha illegálisan tartózkodik az országban? Bár ahol a négy nagyszülő közül egynek a zsidó származása az alijázás feltétele, ott ez még igaz is lehet.
Nekem úgy tűnik, hogy a zsidó vallás az leginkább a zsidó néphagyomány másik neve, és semmi köze a hagyományos, nemzetközi vallásokhoz. De attól még zsidó a zsidó, hogy orkánkabátban jár vagy pufajkában, és nem kaftánban, mint ahogy a magyar is magyar attól, hogy nem ismeri a rovásírást, de egyébként nem antimagyarista, magyarul beszél, itt él, magyarul gondolkodik stb. Ezért hát simán lehet egy zsidó keresztény vagy muszlim, de nem lehet magyar. Legfeljebb zsidó származású magyar, de akkor már kilépett a vérségi alapú gondolkodásból, vagyis többé már nem zsidó, így például nem a Tanácsköztársaságban, a Heti Hetesben, a cociológiai tanszéken vagy a "tehetségkutatók" zsürijében kell őt keresni nemzettársai akolmelegében, és általában is megszakított minden kapcsolatot az ilyen jellegű vérközösségekkel.
Szinte látom Curoffot, ahogy körmöli az ítéletet vádiratot: Csatáry László nem engedte, hogy Kassa lakóit tejjel lássák el a gettóból, amivel háborús bűnt követett el.
Haynaut azért említettem, mert az utóbbi években divat lett a zsidók '48-as szerepét (is) fényezni az ő nevének említése nélkül. A bolsi zsidók viszonylag ismertebbek.
Érdekes mindenesetre, hogy miközben a zsidók mindenkinél jobban ügyelnek a vér tisztaságára, addig mindenkinél hangosabban követelik, hogy vegye tudomásul a világ, hogy ők ugyanolyanok, mint a többiek (egyszer, másszor meg sokkal jobbak). Vagy hasonulnak, vagy kinézik őket, ez ilyen bicikli. Vagy haladnak a korral, és a törzsi nemzetüket kulturális nemzetté alakítják, vagy harcban fognak állni a világgal örökké.
Vannak néger zsidók is (legalábbis magukat naivan így határozzák meg), de tőlük féltik az igazi, a vérzsidók Izrael zsidó jellegét, ezért azon vannak, hogy kipaterolják őket.
Csatáry ezekhez képest a fasorba sincs. Vajon miről akarják zuroffék elterelni a figyelmet a közbeszéd tematizálásával? Valami orbitális ganajságot kell lefedni?
Talán kellenek a példaképek. Sajna egyeseknek az ilyenek.
Pedig választhatnának példaképet a másik oldalról is...
Jurij Andropov - a Szovjetunió főtitkára, a KGB vezetője, Magyarország 56-os ellensége Isaac Babel – 1894-1940, oroszországi kommunista író, háborús propagandista, 1935-ben Párizsban felszólalt egy antifasiszta kongresszuson Lavrentyij Pavlovics Berija - szadista szovjet belügyminiszter, tömeggyilkos - zsidóságát néha vitatják, noha külleme elárulja Matvei Berman - a Gulág egyik alapítója Jakov Blumkin – 1898-1929, szovjet kommunista Cheka-ügynök, merénylő, a vörös terror résztvevője, 1918-ban megölte a német nagykövetet, Wilhelm Mirbachot, 1920-ban Iránban sikeresen terjesztette a kommunizmust, ahogy később Mongóliában is Dmitrij Bogrov - 1911-ben meggyilkolta Pjotr Sztolipin miniszterelnököt Ilja Ehrenburg- uszító röpiratai legalább 20 millió civil meggyilkolására biztattak Nahum Eitingon – az állami terror egyik fő szervezője Sztálin idején Naftaly Frenkel - a Gulág alapítója Nyikita Szergejevics Hruscsov - eredeti neve Perlmutter, Lazar Kaganovich tömeggyilkos csapatának tagja, az 1960-as években szovjet pártfőtitkár. Henrik Jagoda - a Gulág egyik vezetője Lazar Kaganovich - kb 20 millió nemzsidót tett el csapataival láb alól Lev Kamenyev - szovjet kommunista vezető, KB-tag Lenin - az első szovjet diktátor, a leninizmus megalapítója, tömeggyilkos, a kommunista rémtettek elindítója a történelemben. Maxim Litvinov - szovjet külügyi népbiztos Lev Mekhlis - Sztálin fő kivégzője Karl Pauker – magyarországi származású szadista NKVD-tiszt, Sztálin fő testőre (K. V. Pauker) Jacob Svertlov - a Szovjetunió első elnöke rövid ideig Sztálin - tízmilliók gyilkosa, apai részről zsidó, Európa bolsevizálója - zsidóságát néha vitatják Leon Trotzkij- bolsevista zsidó terrorista, a vörös hadsereg megszervezője, Sztálin Mexikóban meggyilkoltatta Alexander Uljanov - Lenin bátyja, társaival együtt (Ludmila Volkenstein, Alexander Stromberg, Mikhail Ashenbrenner, Lev Sternberg, stb.) a Narodnaja Volja terrorcsoport tagjai, 1881-ben megölték II. Sándor cárt Jacob Yurovszky – II. Miklós és a cári család kivégzésének vezetője Grigorij Zinovjev - kommunista vezető és ideológus
Harry Ostrer professzor a Legacy: A Genetic History of the Jewish People (Örökség: a zsidó nép genetikai története) c. könyv szerzője amerikai zsidó. Akkor szted amerikában sem tanítanak biológiát?
Az én törvényeim nem szelektálnak faji alapon. Ezzel együtt elfogadom, ha más népek faji alapon határozzák meg magukat, így én is zsidónak tekintem azt, akinek az egyik nagyszülője zsidó.