De egyébként jelen esetben mindegy, mert mindent ugyanazzal a bögrével mér, csak az függ a nagyságától, hogy mennyi kész felöntőleve lesz. Én az evőkanalat nem szeretem, mert két evőkanál között akár két-háromszoros különbség is lehet.
Az a bögre mégis mekkora? kisfröccsös (2 deci) nagy fröccsös(3 deci) mert, hogy ettől megyek a falnak mikor étel receptbe is bögréznek. A bögre az nem mértékegység !. :))))
1 bögre 10 %-s ecet ha savanyúbban szereted még megtoldhatod 1/2 bögrével.
1 mokkáskanál nátrium benzoát
1 " " borkén por
1 " " timsó
ezt kell összekeverni. A fűszereket én majd a savanyúhoz adom. A paprikához tormát és borsot + babérlevet + boróka bogyót. Ugyan ez a lé megy a bedobálóshoz is.
A maradékot hűvös sötét helyen tárolom, a paprikára pár nap múlva utána kell tölteni mert beszívja a levét.
Lehet evvel uborkát is eltenni de én azt nem evvel készítem.
Abból én csemege uborkát teszek el és kovászost, a csalamádé meg nálam saját levével készül.
20 tő erős almapaprikám lesz az idén-ha a természet is úgy akarja. Ám az eddig eltett dunctosüveges savanyúim nem sikerültek valami finomra. Szívesen fogadnék pontos finom recepteket tiszta erős almára. Előre is köszi.
Ha nektek ez úgy tűnik, azért van mert valószínűleg én vagyok itt a legidősebb, ráadásul korán kezdetem nagyon a főzést 58 éve van önálló háztartásom, belegondolni is sok, hogy mennyit főztem, de mindig szívesen, ezt csak úgy tudtam megőrizni, hogy szerettem mindig új és új dolgokat készíteni, a családom meg mindig szívesen vette az újításaim.
Ez a fajta krumpli sütés se régi dolog de ha nem ismeritek csak ajánlani tudom, egyszerű, gyors és finom. Elkészítem kettőnknek is, de ha sokan vagyunk akkor is jó, mert előre el lehet készíteni és csak utolsó félórában ráérek betenni a sütőbe és egyszerre jut mindenkinek.Lehet köret, de magában is finom valami savanyúval.
Úgy gondolom, ezért is van ez a topik, hogy tanuljunk egymástól. A jó múltkorában vettem egy szakácskönyvet, a menyem mikor meglátta azt kérdezte, "Azt gondolod , hogy Te még tanulhatsz ebből valamit". Mi az , hogy tanulhatok !
Neki úgy tűnhet, hogy sokat tudok de én pontosan tudom, hogy a tanulásnak majd csak velem együtt lesz vége.
A nyáron eltett sült paradicsomot kiborítottam az üvegből és felszeletelt mozzarella sajtot tettem rá és csak addig volt a forró sütőben míg ráolvadt a sajt, és tekertem rá egy kis borsot is. Aztán jöhet a falatozás és a tunkolás.
Ha az vagy akkor ajánlom ezt a hosszú ideig készülő finomságot, elkészítése legalább 15 perc, Szabad tunkolni is utána , kipihenhető a fáradság! megleMozzarellás sült paradicsom.
Nagyon szívesen nálunk mint az előző hsz.ben írtam minden nap van saláta, ebből adódóan bőven van receptem a képen látható így készült.
1/2/szál póré egy fej lila hagyma felszeletelve bele egy nagy üveg tálba, sózva / én erre sózott citromot /saját készítésű/ használok/. 1' db. sárgarépa, hámozva, és a hámozóval villámgyorsan mintha egy ceruzát hegyeznék elfaragom, 1/2 kígyóuborka, jó pár levél, jégsaláta felszeletelve.
1/2 kápia, 1/2 hegyes paprika, ha van otthon retek az is mehet. Keverés ha a citromtól nem érzem elég ízesnek egy kis valamilyen gyümölcs v. borecet, de csak kevés nem akarjuk savanyúságnak.
Bevallom lusta asszony vagyok mindig 2 napra valót készítek minden salátából vagyis két reggel u.a. a saláta van.
De ha már így színt vallottam bevallom az is, hogy csak 2 naponta főzök, egymásután két ebéd u.a.
A fent maradt szabad időmben rendszerint most már a kertben lógázom a a lábam.
Szerencsére a férjem így is már több mint 50 éve elvisel.
A lustaságom miatt, van még egy praktikus ok is, nem tudok 2 tányér ételt főzni. Persze mikor a gyerekeim itthon éltek más volt a rend.
Irigylem Zsebi kollegát egyrészt, hogy van türelme ezeket megcsinálni meg, hogy jól is néz ki. Nekem is tetszenek ezek a saláta dolgok csak valahogy ehhez nincs ihletem pedig a lányok itthon bizti istenitenének....
Sokba olyan különleges dolgokat használnak amiket itt meg se lehet venni s már is elmegy az egésztől a kedvem.
SZívesen olvasgatnék több könnyű de elkészíthető salátát hozzáférhető alapanyagokból.
Köszönöm.
Zsebi kérlek leírnád pontosan azt a salit amit feltettél??