Kerestem a topikok között, de nem találtam még kifejezetten ilyen témájút. Ez elég meglepő volt. Nos, mindegy, akkor itt van egy, amiben megtárgyalhatjuk a legújabb technológiákat, áttöréseket, hatásfokokat és persze, hogy ki, mikor fogja telerakni és legfőképpen mennyiből a háza tetejét napelemekkel?
Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, milyen érvek szóltak nálad a telepítés ténye és a rendszer mérete mellett? Mi alapján döntöttél, milyen éves fogyasztásod van?
Hat ora utan teljses arnyekban van mar, hiaba h Deli, pici DK tajolasa van, 40 fokos teto, de a haz egyik oldala ami 90 fokban van ra bever estere.
A masik dolog amit meg szerettem volna megkerdezni, h felere csokkentettek majdnem az aram arat, es kozben majdnem a duplajara a az rendszer uzemelesei/tovabbitasi arat van meg ertelme napalemet tartani?
Nem tudok konkrétumot. Áprilisban rendeltem meg az én rendszeremet, és akkor csak úgy kíváncsiságból rákérdeztem, hogy mennyi lenne ez saját energia tárolással. Csak úgy per has kb. 3 milliót mondott a cég képviselője, de árajánlatot nem kértem rá. Amúgy az egész (6 kW) nem volt 3 millió, és erre nem is szánnék ennyit.
Az egy rendszer ami van neked az éppen a semmitől több. És úgy dícséred ahogy akarod.
Mutass egy olyat aki kifizette,megcsináltad és elégedett.
Hozzáteszem volna értelme a dolognal csak szarul állsz az egészhez. Ráadásul egy egyetemista csapat csuklóból megcsinálná és nem hordaná úg fent az orrát. (azért egyetemista és nem "egyszerű" csapat,hogy ne érezd,rosszul magad)
Teljesen kezdő vagyok a témában és olyan kérdésekkel nem is szeretnélek titeket terhelni amelyeket néhány általános ismertetőből is meg tudok majd válaszolni, de van egy kérdésem, amire guglizással nem találok választ.
Szóval lakást fogok felújítani, konkrétabban társasházi lakást, és amennyire az adottságok engedik szeretném energiatakarékossá tenni. Mivel nincs saját tetőm, de van egy napban fürdő hosszúkás teraszom arra gondoltam, hogy hasznos is lehetne, ha a teraszon lévő csuklós napernyőt egy fotovoltaikus rendszer váltaná ki. Viszont fogalmam sincs arról, hogy a piacon van-e ilyesmi, egyáltalán értelmezhető-e ez az elképzelés ? Minden konstruktív gondolatot köszönök.