Kínából származik a fás szárú bazsarózsa.
Nagy díszértékű 1-2 méter magasra megnövő cserje. Számos változata ismert,úgy színben, mint szirmok tekintetében.
Szaguaro, Gyuka K.! Hát bizony kedvem lett kipróbálni a magvetést! Keszthely ajánlott fel magot, meg hátha nekem is lesz érett mag a bordómról. Vagy ha esetleg valaki felajánlja, nagyon szívesen fogadok peónia magokat! :-))
Amit a multkor feltettem féligtelt virágut, az is magról kelt. Nagyon sz@rul kel a magja, szabadföldben is, érdekes módon ami csak ugy aláhullik, az bezzeg!
Ja, és van nekem is olyan tövem, amit már 4x ástam ki, és most megint van ott egy.
Szegény szomszédaim... Én szívesen adok mindenből amit csak lehet, ezt is megpróbáltuk már többször, sőt még az előző tulaj is, de nem maradt meg soha. Pedig ezek szerint máshol működik az osztás, átültetés.
Az igazat megvallva nem az én érdemem az új jövevény.A két bokor összeporzodott és egyszer csak kikelt a kicsike.Ha jól emlékezem kb.3-4éves korára hozott virágot először.
Volt egy másik tövünk is már elötte,de azt elajándékoztam egy jóbarátomnak.
Valaki írta egyszer,hogy kell a magoknak a hideghatás.Én úgygondolom lehet benne valami,mert nálunk is,az udvaron kikeltek,de amit próbáltunk vetéssel üvegházban,abból nem lett semmi!
Mi különben tőosztással szaporítottunk párat,de észrevettük,hogy egyszer egy áttelepített tő helyén újra kinőtt a növény.Bizonyára egy bentmaradt gyökérdarabról!De láttam olyat is,hogy a város frissen parkosított (1/2 éve) részéről ellopott paeoniák újra kihajtottak gyökérről.
Ha jól értelmezem a szavaidat, Te magról neveltél virágzó növényt?!? Ha igen, hogyan sikerült, és mennyi idő alatt lett virágzó a tő? Azt hiszem ez a kérdés nem csak engem foglalkoztat.
Tegnap voltam a Fűvészkertben! Hát valami eszméletlen szépek ott a fás peóniák! Majd rakok fel képeket róluk. Aki tud, menjen el és nézze meg őket. Hacsak nem fél a szívfájdalomtól:-))
Félek, hogy egy szép nap véget ér az élete, a növények sem élnek örökké, úgyhogy lehet, veszek még én is egyet, hogy nőjön addig is az ifjú nemzedék. Most lesem, hogy kinek milyen fajta van. Ezekben a képekben jobban bízok, még, ha nem is mindig tudja visszadni az eredetit, mint a csomagküldők fotoshoppolt képeiben.
Yvett fogd azt az ásót,és irány a szomszédasszony,míg meg nem gondolja magát! Ilyen felajánlás nem szokott az életben "szembejönni"!Mázlista!:-))))))) Aztán még a rhodik is nálad a legszebbek!:((((
Kinyílt az 1 szem bimbóm.Mindössze 15 év lemaradása van a tövemnek,az ajándék tövedhez képest.:))))