két naponta levettem a zacskót róluk, volt, hogy négy nap után. mivel kiszáradni nem tudott, így csak épp kaptak valamit, de lehet nem is kellett volna. olyan két hét után indult meg pár rügy, de az nem jelent semmit, ezek közt is volt ami három centit kihajtott, aztán beszáradt. Gyökere nem is volt. Van ami meg Szép gyökeres, a rügy meg épp látható.
Saját kép, dugványozott kivi, gyökereztethető, nem fagyérzékenyebb, termőképes, gyümölcsméret is megfelelő- ezek a dolgok csak azok ellentéte amit az antigyökereztetők hangoztatnak a gyökereztetés ellen.
incitbe mártottam, aztan ment a homokba, neylon zsák rahuzva harom hétig. Üveghazban voltak, ha sütött a nap, 40 fok is volt nekik már reggel. aztán ajtó kinyit.
most van egy négy hetes dugvány banda is, ők már perlit/fold keverékbe mentek, zsilettel bevagva pár helyen az alján, ahogy a videóban láttam.
Már nem tudom, mire volt téve, hogy honnan származik, mert a kis cetlijén nincs. Lehet, hogy azon az ismertetőn volt, ami bele volt szúrva, vagy rosszul emlékszem. Növekszik egy rogow dugványom. :-)
Én rendeltem tőlük. 1-1 haywardot,tomurit a 3000ftosból.Plusz egy növényt amit nem tudtak garantálni és helyette választottam mást és még küldtek a probléma miatt egy ajándék kis növényt kb 10nao volt a szállítás ,de minden rendben érkezett.
. . Ők azok már elültetve azóta pár hsz.al lejjeb tettem fel képet, hogy néznek ki most.Nem szoktam ajánlgatni, de előttük 1800ért rendeltem máshonnan a lenti kivit(60cm volt feltüntetve és18cm es érkezett), ami már azóta tönkre ia ment.
Én Megyeriéktől rendeltem a kiviket, nem hozták hamar vagy két hét is volt Miskolcra. A kivik címkéjén rajta volt, hogy melyik honnan volt beszerezve, mind különböző helyről, de türelmes voltam, kivártam, jött, elültettem és most várom, hogy nőjön. :-)
Értem. Én is még ezt a Megyeri kertet megpróbálnám, de csak ha garantálják a hiba korrigálását kivi esetén. Inkább kicsit drágább legyen mégiscsak több évtizedes befektetés. Ettől független a DM lehet hogy tök jó kivi szempontból, de már bizalmatlanabb vagyok. Igaz más növény elég jó minőség volt amit rendeltem, tehát nem trehány cég azért. Cserkert pl. borzalmas agyonrágott növényeket is küldött, de ők már úgy látom mentek a levesbe.
Igazad van, nem volt konzekvens a szóhasználat. Ezeket a katalógusos cégeket (sieb..., sta..., bak..., stb) hol csomagküldőnek, hol szállítócégnek neveztem. Nem tudom őket kertészetként elképzelni. Szóval amikor szállítókról írtam, a növényküldő cégeket értettem alatta, nem a futárszolgálatokat.