8. alkalommal kerül megrendezésre a férfi kézilabdázók kontinensbajnoksága. Magyarország a C. csoportban Németországgal, Spanyolországgal és Fehéroroszországgal mérkőzik a 8 közé jutásért.
Hát ez igen szép volt, bár sajna későn kaptam észbe, és az első félidő nagy részéről lemaradtam. :-)
Ez ma nagyon durva volt, a spanyoloknak meg nem sok fogalmuk volt, hogy mi a teendő - legalábbis lehet, hogy tudták, de ezt nem realizálták a pályán...
Enjoy the game
Csoda volt. Mint Kielben Dánia és Norvégia ellen. Mint Athénban Németországgal és Dél-Koreával szemben.
7 gólos győzelem Spanyolország felett. 35-28!
Akik azonban azt gondolják, hogy a csarnoktól a szállodáig vezető busz utat végigénekelte a társaság, azok most biztosan csalódnak.
Egy szó sem hangzott el. Sehol egy ujjongás. Szerény taps, midőn a buszvezető természetesen angolul gratulált a győzteseknek.
A srácok nagyon jól tudják, hogy még az út elején vannak, amely nagyon rögös. Kérdezzük csak meg erről a franciákat, akik az utolsó pillanatban dobott góllal verték meg Szlovákiát. Vagy mit mondanak a világbajnoki második lengyelek, akik a horvátoktól kaptak ki simán. Esetleg szegezzük neki a kérdést az orosz csapatnak, amely ikszelt Montenegróval.
A norvégiai férfi kézilabda Európa-bajnokság nyitónapjának legszenzációsabb győzelmét kétség kívül a magyar válogatott aratta. Az elparentált csapat, amely képes volt néhány nappal korábban Portugália ellen kikapni. Már ez is kiverte odahaza a biztosítékot, de volt olyan kollégám, aki még a Norvégiába való indulás előtt megkérdezte Skaliczky Lászlót, hogy megírta-e már a felmondólevelét?
Gondolom, ugyanő pénteken lapjában az egekbe emeli a csapatot. Ilyen országban élünk, itt csak végletek vannak. Kikapunk Luzitániától, s a hajó süllyed, megverjük Hispániát és miénk a világ.
Pedig nem történt semmi más, csak annyi, hogy ezúttal mindenki nagyon jól játszott. Nenad Puljezevicset nem véletlenül választották meg a meccs legjobbjának. Nagy Laci és Ilyés Feri összesen 13 gólt lőtt a világ egyik legjobb csapatának. Herbert Gábor védekezésben fenomenális volt. A két Iváncsik parádézott. Bárki is lépett a pályára, úgy játszott, mint az álom.
Mondják, Ilyés Feri még sohasem mutatott ilyen produkciót a nemzeti csapatban. Lehet. Amikor a vacsoránál a szövetségi kapitány odalépett a veszprémi átlövő asztala mellé és megpaskolta a fejét, az többet mondott minden szónál. Majd Skaliczky megköszönte a produkciót, ismertette a pénteki programot, aztán irány az ágy.
Más helyen egy ilyen győzelemből 5-6 hónapig lehet erőt meríteni. Itt van rá 24 óra. Szombaton 18.15-től máris Németország következik, egy újabb XXI. századi világbajnok. Ellenük is meg lehet próbálni, ám ha véletlenül nem sikerül (miért ne jöhetne össze az újabb bravúr?), akkor vasárnap a fehéroroszok ellen lehet bebiztosítani a továbbjutást Trondheimbe.
Amikor Gál Gyula az MR1 Kossuth Rádiónak a meccs után nyilatkozott, azzal zárta mondandóját, hogy Enjoy the game. Azaz, hogy öröm a játék.
A spanyolok elleni tényleg az volt. Magam pedig a görög mondással ellentétben beleléptem ugyanabba a folyóba. Akárcsak 2007 január 20-án Kielben, most Bergenben is megkönnyeztem a magyar fiúk sikerét.
Remélem, Önök is.
Bergen, 2008. január 18. péntek
Lantos Gábor
Nem is tudom, Nagy Lacinak mikor volt ilyen jó meccse a válogatottban komoly találkozón. Eklemovics kell a csapatba, gyilkos passzai zseniálisak. Ilyés meg hihetetlen...Nálam Perez volt az etalon támadásban balátlövő poszton, amikor Ferenc játszott a posztján, rendre féloldalasnak éreztem a csapatot, de ha így folytatja, akkor helyrebillenhet az egyensúly. Más kérdés, hogy a Roggisch-féle hentesfal ellen sokkal, de sokkal nehezebb lesz.
Végre Nagy Laci igazán bátran játszott (úgy lődözött mint a 30 és feles mozsár) és inkább lője el a ..csába mint adjuk el a tutyimutyi passzokkal...(megjegyzem h még benne mindig van tartalék)
Remélem Ilyés Ferinek még lesz 1-2 ilyen meccse a tornán de nála sztem inkább az a fontos h hozzon 1 megbízható átlagot hosszútávon (ha ezt felülmúlná az nagyszerű lenne) még 1 tavalyi formában játszó Gál Gyuszi kéne (persze ma sem volt rossz) és félhetne az ellen bárki is az... Puki természetesen alap hátul... mindenkinek grat..
Feci vmi eszméletlen volt, szavakat nem lehet találni a teljesítményére...tartson ki sokáig!! Gratula!
remek csapatunk van, és Skala is remekül forgatta a srácokat (megmutatta, hogyan kell eredményesen, nem a csapatot szétzilálva, mindenkit kicsit pihentetve variálni a játékosokat ;) ) , szerintem nem csak a játékosok, de Skala is beérett :DD