Nem tudom, kitől hallottad, de ez hülyeség. Az útátjáró jelző önmagában nem kötelez figyelj jelzés adására, csak a mv figyelmét hívja fel. Létezik viszont különleges útátjáróra fgyelmeztető tábla, ott valóban kötelező a kürt, de ez teljesen más tészta.
Szia! Valamilyen szinten igazad lehet, de a sok bunkó, tilos jelzést, és a sorompókat figyelmen kívül hagyó autósok miatt szerintem nem ártana hosszú hangjelzést adni, mit Amerikában OFF: Lásd: Youtube.
ON:
-Mondjuk én mozdonyvezetőtől hallottam, hogy útátjáró jelzőnél kötelező a kürt, csak sok mozdonyvezető lesz...-ja.
Ha meg baleset történik, előveszika mozdonyvezetőt, ha nem kürtölt. Szerintem nem véletlenül.
Igen, a Dónáth temetőnél kettő felsővezetéktartó oszlopot tettek az új helyére, mivel a pályát, a munkások elmondása szerint (nemtudom, hogy mennyivel) beljebb teszik - Pont a környéken voltam, amikor a várnál dudált, mondom megnézem mitcsinálnak - .
- Úgyhogy ez eredményezi a háromhetes vágányzárat.
- Szerintem azért tirhították el Felnémetről a tárolásos kocsikat is mert valószínű, hogy kell a hely az Omya Átrakodásához, mivel TELJES vágányzár lesz. Még szerencse, hogy csak Húsvét után egy nappal, és nem az ünnepekkor kezdik.
Képek (sajnos álvány híjján nem a legjobb minőségűek) :
Az utólsó képet a temető melletti vízáteresztőgyűrű mellől lőttem.
Sajnos a megcsúszott töltés kijavításánal egy oszlop rossz helyen van de mivel így túl nagy lenne a munkavezeték lógása ezért kettő oszlopot csrélnek a távolságok kiegyenlítésére, tegnap és ma végeznek ezzel a munkával, ma próbarakodás volt a rendezőben, nyolc kocsinkként kellrakodni, kedden reggel indul élesben a javítás de anyagolás szerintem nem kell vbasúton, mert a hibás szakasz hossza nem több mint 50m, sztem közúti anyagolás lesz nagy részben a bagikő kivételével, a munkálatok előrelátható végezte május 16...
Az a legjobb, hogy ezt a pályafelújítást is a legfrekventáltebb időben végzik, amikor a csoportok jönnek/jönnének kirándulni. Mostanra már végezni is kellett volna vele, mert kezdődik az osztálykirándulós idő. Nah mindegy, holnap viszont lesz különvonat, lehet majd csörgőt fotózni, ha minden igaz. Könnyen megeshet, hogy Szilvás felé ez lesz az utolsó őszig... :(
Igazából szerettem volna túrázni egy jót ami sikerült is. Végül felmentem a kilátóba az Egednek, ahonnan nem volt nehéz kiszúrni a fehér kígyó mozgását :)