Köszi a választ. Én is oz ország keleti részében lakom, a Hajdúságban. Akkor , ha ráveszem a párom, hogy menjünk el Fehérgyarmatra akár jövő hét szombat délelőtt, akkor sárga virágút nagylevelűt, vagy azt a kétszínű virágszírmút tudnék nálad venni?
Egyébként igazad van, mert amit Nigrának vettem lehet,hogy nem is az, mert majdnem olyan volt a virágja, mint a Szuzannak, ami most nyílik. De azért szép volt, csak már majdnem elvirágzott és teljes levél pompában díszeleg.
megmondanád, hogyan történik a szaporítása? elvirágzás után lesz termése, vagy bujtásról lehet szaporítani? mindig csodáltam, olyan a virága, mint egy porcelán remekmű
elvirágzás után célszerű levágni az elszáradt virágtövet, mint az orgonánál, vagy maradhat a magnolián? Én alulról pár kis ágat lemetszettem, hogy legalább pár cm-es törzsecskéje legyen a kis bokornak, és ne olyan alulról induljanak az elágazásai, természetesen csak kicsi ágakról van szó, amin nincs virág, és további elágazás. :)
Hol szoktad eladni a fölösleges virágaidat? Milyen fajta az, amelyik virágjának a szírma két színű? Az egyok oldala teljesen mályvaszínű, a másik oldala teljesen törtfehér, mintha két különböző sziromlevél lenne összeragasztva és kb. 12 cm-es.
Rég nem jártam már errefelé, főleg a kertben töltötem az időt, de annyira jó érzés látni hogy milyen csodás képeket tettetek fel. Ragica, vm.aniko, Flower_1 képei teljesen elbűvöltek. Az én magnoliáim még nem ilyen nagyok, de már igy is sok örömet adnak.
Én abszolut meg tudlak érteni, én is teljesen oda vagyok értük. Alig várjuk hogy nyíljanak, aztán jön a gyönyörködés benne. Igaz most a fagy megkapta a szirmokat, de még kikupálódtak belőle és csodásak! Persze ekkora gyűjteménye nem tudom van-e még valakinek mint neked, Mo-on biztos nincs. Tavasszal csodás lehet a kerted. Olyan képeket nem tudnál feltenni amin az egész kert látszik ilyenkor, vagy legalábbis egy része? Érdekelne milyen lehet ilyenkor az összhatás!