Fletó kiütéssel nyert. Orbán érzi a buktát, ezért volt zavarban, pánikolt, és össze-vissza csapkodott. Fletó erre ráérzett, és ki is használta. Jobboskák: lehet készíteni a zsepiket a pezsgő helyett.
Igen, hivatalosan külföldi állampolgár. Valóban kevesen dolgoznak már a Suzukinál honi magyarok. Megtehetik, tehát átjönnek. Valóban csak otthon akartak volna maradni magyarnak...
Azt tessék észrevenni, hogy Gyurcsány nem miniszterelnökként vitázott egy ellenzéki párt frakcióvezető-helyettesével, hanem, két miniszterelnök-jelölt vitája volt.
Gyurcsány többször megpróbált megfélemlíteni az oroszokkal. Én nem akarok megint az oroszokkal haverkodni. Abból elég volt. Még mindig fizetem az árát.
Az a sok adat a kutyát nem érdekli: MINDENKI tudja, hogy úgy számolnak ahogy nekik kedvezőbb.
Tény, hogy Viktor jobb is lehett volna.
Ettől az értékrendje és az eszméi még nem változnak.
Én ERRE szavazok!
Kedves egészségedre! Csak éppen szvsz aki egyáltalán végignézte ezt a vitát és bizonytalan volt (nem te, mert rád mondjuk a számok nem hatnak ezek szerint - annál inkább az előre beplántált érzelmek - , bár nekem meg meggyőződésem, hogy minden háziasszony aki koszpénzzel manipulál, érzékeny a számokra, de mindegy) , arra szigirúan megint szvsz. jobban hatott egy magabiztos jövőbe tekintő ember, mint egy olyan, aki nem tudott a számokkal mit kezdeni. De majd meglátjuk, mondta a vak is...
atyaég, eddig is sure volt h a nyomi Orbánra szavazok, de ezek után biztos. ilyen arrogáns faszfejt mint ez a gyurcsány, te jóég! 90 perc alatt semmit nem mondott csak Orbant fikazta. iszoinyatos szanalmas volt az egész.
Azt az apróságot nem írtad le hogy ennek az átalgolt pénznek mennyi része hitel. Mert ha olyan marha jól élünk akkor nem vesznek meg az emberek hitelre másfélszeres áron valamit. Ha jól élnél akkor nem lenne bank minden utcasarkon aki hitelt ajánl, mert nem lenne rá szükség, mert van pénz. De nincs.
Az igazság az, hogy Orbán is kezdhetett volna kicsit csípősebben, hogy feltüzelje Gyurcsányt, majd háttérbe vonul. Fordítva is lehetett volna, mégsem volt.
A vita győztese szerintem is Gyurcsány, sajnos. Bár a választás várható kimenetele szempontjából egy ilyen nem oszt nem szoroz sztem. Most jött meg a Gallup - fej-fej mellettiség, emelkedő elszántság a jobboldalon és késhegyen táncoló SZDSZ. A választást ez fogja eldönteni, nem egy ilyen hülye művita.
Emlékeim szerint az épp olyan érvénytelen szavazás volt , mint a másik kérdés , ráadásul az AB akkorra már régen lesöpörte a kérdést . A szokásos parasztvakítás , ennyi telik , akinek úgy tetszik , bedől bármi ellenére . ( Mary meg tudná magyarázni , miért is egy magvas , nemzetsorsfordító beköpés volt . Hátha erre téved , és megtudja majd , aki nem hiszi , miért is hülye . )
Én is abból indulok ki, amit a saját szememmel látok.
Amit ÉN, választópolgár láttam, nem kell mások manipulatív segítsége. Amit láttam, az egy agresszív, ellenszenves Gyurcsány, és egy fáradt, visszafogott Orbán volt. Az emberismeretem egyértelműen orinentál a vita megítélése terén.
ad1, az en mentalitasomtol tavol all, hogy a sajat elhetetlensegemet a regnalo kormany nyakaba varrjam. aki boldogulni akar, az boldogulni is. ugyhogy nekem nem volt elvesztegetett sem a fidesz, sem az mszp era. szerintem udvos lenne, ha mindenki megprobalna felgyurni a ruhaujjat es dolgozna, ahelyett, hogy hatradol es varja a gondoskodo allambacsit, aki majd megvedi attol a csunya vilagpiactol, meg foglalkoztatja ha kell ha nem...meg adomanyozgat....
ad2, gyurcsanynak mindosszesen masfel eve volt barmit is csinalni. es masfel ev alatt nem lehet csodat tenni. valoban szamit, hogy mi tortent ez alatt az ido alatt, de nekem jobban szamit, hogy kinek van a jovore vonatkozo szimaptikusabb terve. nekem nem szimpatikus, hogy altalanos vallalkozastamogatasrol beszelunk (amit majd valamifele civil szervezet itel oda..kik? miert pont ok? hogyan?) meg homalyos ossznepi osszefogasrol. nekem jobban tetszik, mikor azt mondjak: fejlesztjuk a logisztikat, biotechnologiat, mittomen. errol el tudom donteni, hogy egyetertek-e vele. arrol, hogy kovacs lajos famuves kisiparos vallalkozasanak adnak 1 millat, nemtom eldonteni, miert lenne hasznos. ugyhogy igenis az erdekel, ki mit tervez...mert egyik kormany sem teljesitett olyan nagyon fenyesen, mikor regnalt, ugyhogy nemigen van mit egymas szemere vetni ebbol a szempontbol.
Ha valaki izgalomban tartotta és tartja az egész országot az Orbán! Azóta van gyűlölködés és békétlenség az országban. A helyzet pedig még csak romlott a legutóbbi választások óta. A mai vitában pedig egy kibökött lufinak tűnt. Ideges volt, nem volt képes érvelni, de még támadni sem. Tetjében belehazudott a pofánkba - ami nagy hülyeség, hiszen azonnal megfogható ld. a belinkelt naplót.
Gyurcsány tényleg kicsit túljátszott időnként. Ő is ideges volt, ezért nem tudott mindig természetes lenni. A felkészültsége nagyságrendekkel volt jobb. Érdemi válaszokat adott és nekem is az a véleményem, hogy éppen ideje, sőt helyénvaló volt, hogy Orbánt bizonyos dolgokban helyére tegye. Gondolok itt pl. a mostani kampányfogásra, ahol egy totális hazugságot terjesztenek telefonon és minden eszközzel az egészségügyről.
Gyurcsány energikus, Orbán enervált. Gyurcsány tudja mitől működik a gazdaság, Orbán pedig hadovál. Nekem ez jött le.
Örült bizony, legalább van ott egy prosperáló cég.
A magyar munkásnak meg nincs munkáj mert nem tud/akar odaköltözni. És mert nincs meg a képzettsége hozzá.
Nekem az a véleményem, hogy ez a vita egy nagy taktikai játék.
Szerintem Orbán Viktor intellektuális képességeit nem kérdőjelezik meg egyik oldalon sem. Nincs kétségem, hogy ilyen fajta "beszólogatásokkal" ő is tudott volna operálni, felület lett volna elegendő Gyurcsányon. Affelől sincsen kétségem, hogy simán fel tudta volna venni ezt a stílust. Affelől sincs kétségem, hogy ha szükséges porba tudta volna alázni Gyurcsányt. Affelől viszont komoly kétségem van, hogy egy ilyenfajta győzelem az ő stratégiája szerint bármit is ért volna.
Affelől sincs kétségem, hogy Gyurcsány is teljesen tudatosan választotta ezt a harcmodort. Részben azért, mert ő dominálhatott. Részben azért, mert tudta, hogy két eshetőség van. Vagy reagál Orbán az ő (Gyurcsány) stílusában és akkor tökéletesen felveszi a róla formázott "minidiktátor" imázst, ebben az esetben Fletó szerinte nekiállt volna megsértődni, korrektkedni és visszahúzodott volna, mint akit bántanak.
Hogy Orbán nem vette fel a kesztyűt, azzal járt, hogy ő azt a képzetet kelthette a szavazóiban, hogy lám itt a vesztes, akit lemostam, reagálni sem tud. Eszerint a logika szerint GYF csak jól jöhetett ki a vitából.
Viszont lehet, hogy némiképp télleg túllőtt a célon, ám nem hiszem, hogy ennek negatív hatása olyan nagy lett volna, hogy a saját szavazóbázisában történő maximalizálást (eredményeséget) érdemben ellensúlyozni tudná. Tehát összességében nyert ezzel a stílussal Gyurcsány, de kevesebbet, mintha Orbán belement volna a "harcba".
Azt mondják a bokszban, hogy az aktuális trónon ülő bajnokot ki kell ütni (magyarán komolyan meggyőző teljesítményt kell felmutatni) ha el akarja venni a kihívó az övét. Érzésem szerint ez ma nem történt meg.
Azt viszont sajnálom, hogy Gyurcsány a miniszterelnöki hivatal tekintélyét porig alázta stílusával, a győzelemért semmi sem drága alapon.