Keresés

Részletes keresés

Sch.Lacika Creative Commons License 2010.03.07 0 0 1563
A chupacabra nem más, mint egy - rühes mosómedve???
Élve elfogtak egyet Texasban.

LINK
Csimpolya Creative Commons License 2010.03.07 0 0 1562
Most, hogy mondod,  illetve írod, eszembe jutott, hogy én is láttam ezt a filmet, csak mindig az utolsó részére kattintottam rá, azt is véletlenül. No meg az is felötlött bennem, hogy valami kissrác tigrist vélt látni, amiről kiderült, hogy egy nagy, csíkos kutya. Egy tanyán élő asszony meg azt állította, hogy ő kobrával találkozott, de az állítólagos kígyó nem mutatkozott többet.
Előzmény: melpi81 (1559)
Sch.Lacika Creative Commons License 2010.03.06 0 0 1561
Ja, még annyit, hogy a dobijaim 18 éve vannak...
Előzmény: Sch.Lacika (1560)
Sch.Lacika Creative Commons License 2010.03.06 0 0 1560
Én is láttam ezt a filmet, és le is írtam korábban ebben a topikban, hogy szerintem hülyeségeket beszéltek össze a kutyákkal kapcsolatban.
Dobermannjaim vannak, állandón tépik egymást.
Láttam már néhány kutyaharapást, sőt a kezemen is akad...
Maradjunk annyiban, hogy a bal csuklómon hasítás nyomai vannak, a jobb kézfejemen meg pontszerű forradás, pont úgy, mint apám lábszárán.
Ezek alapján nem merném kijelenteni, hogy a kutya csak így, a macska meg csak úgy harap...
Előzmény: melpi81 (1559)
melpi81 Creative Commons License 2010.03.06 0 0 1559

Pár éve erről az exmoori macskárol elég sokszor leadtak egy órás doksifilmet a National Geographic-on.

Szó volt benne mindenről amit írtál, az író fickó megszállotja lett a témának, alakított is valami ABC (Alien Big Cat) -klubbot a környéken, szemtanukat is megszólaltattak, mutogattak döglött birkákat, nyomokat, sőt a megkarmolt képű gyereket is felkeresték, asszem kiderült, hogy egy sima házimacska karmolta meg.

A döglött birkákat megvizsgálta egy állatorvos, szerinte egylértelműen kutyák tépték szét, mivel le volt nyúzva a torkáról a bőr, tipikus kutyamarcangolásokkal, míg a macskafélék szinte nyom nélkül (ill. csak a szemfogak nyoma) megfojtják áldozataikat.

A klubbalapító faszi ugyanilyen messziről készített, elhomályosított fekete kandúr házimacskáról készített képeket mutogatott, sőt még videófelvételt is, amint oson egy nagy fekete házimacska messze a látóhatáron, persze homályosan.

Ami viszont végleg eloszlatott minden legendát:

A natgeo munkatársai hívtak két kanadai trappert, hogy keressék meg a macskát, bejárták a környéket, nyomokat kerstek, éjszakákat töltöttek kint, valami macskaferomonnal helyezett füstölt halat is kihelyeztek egy csomó helyre, amivel otthon csalogatják a hiúzt, pumát, egyebet, de nem jött rá kutya se.

Minden nyomra (tél volt, volt nyom bőven) azt mondták, hogy kutya, kutya, ez is kutya....nincs itt semmi. Márpedig látszott, hogy értik a dolgukat.

Valamelyik könyvben olvastam, hogy angliának egyszer tényleg volt ABC-je pár napig egy szökött , szelíd puma képében, amit hamar befogtak, ám érdekes módon nem hiányzott senkinek. Még a befogás után is sokan vélték látni :-)

Előzmény: Csimpolya (1554)
Sch.Lacika Creative Commons License 2010.03.05 0 0 1558
Igaz, nem Exmoorban, hanem onnan kb. 60-80km-re (légvonalban) Maiden Newtonban (Dorset) készült a kép, de ez egyértelműen macskaféle:

cikk
Előzmény: Csimpolya (1555)
Csimpolya Creative Commons License 2010.03.05 0 0 1557

Egyetértek! Azt is írták, hogy egy zoológus szerint a tetem egy fókáé, ami elképzelhető, annak is jó hegyes fogai vannak!

Viszont figyelmesebben átolvasva az UFO magazin cikkét, van egy újabb keletű hír. Ezek szerint 2007 szeptember 17-én, Pennsylvania északnyugati erdeiben egy vadőr az etetőről infrakamerás képeket vett föl, hogy felbecsülje az állatok létszámát. Nos, ezen egy, a fantasztikus filmek majomemberére hasonlító lény látható, amit a vadőr átadott a helyi Big Foot társaságnak. Magát a képet nem közölték az újságban, ezért aztán nem tudom megítélni, mit is vett fel a kamera. 

Előzmény: Irbisz (1556)
Irbisz Creative Commons License 2010.03.04 0 0 1556

ha van csontváz, az bőven elég  a lény "hovatartozásának" megállapításához, a DNS-analízis már csak hab a tortán (ép csont is elég dns-teszthez).

ismeretlen nagyméretű őshonos macska a Brit-főszigeten kizárt, onnan még a sokkal kisebb farkast és hiúzt is évszázadokkal ezelőtt "sikeresen" kipusztították.

Előzmény: Csimpolya (1555)
Csimpolya Creative Commons License 2010.03.04 0 0 1555

Mellékeltek néhány fényképet, az egyiken fekete, bármilehet kinézetelű négylábú, még leginkább kutya. A másikon a szörnyről írt könyv címlapja, a harmadikon a csontváz, a negyediken a fiú, karmolásnyommal az arcán.

Tippek: csupakabra, feketepárduc, melanisztikus puma, ismeretlen ősmacska. (nem az én tippjeim, a szerzőé!)

Ami a csontvázat illeti: ha a fej hiányzott, attól a többi csontot még nyugodtan meg lehet vizsgálni. Lágy részek is maradtak rajta, tehát a DNS mintát is lehet(ne) elemezni. A srác arcán tényleg karmolás van, ezt el kell ismernem. Viszont húsz éve tartok macskákat, volt, hogy játékból vagy véletlenül megkarmoltak, de sosem egy csik maradt a bőrömön, mindig három, nagyjából párhuzamos csík. Ez a karcolás nekem inkább olyannak tűnik, amit egy jó szúrós inda vagy akár szögesdrót okoz. 

Ha már kb. 90 éve óta ott él, akkor vagy szaporodik, vagy igen hosszú az élete.

Egyszóval: nem tudom, mit gondoljak róla, viszont lehet, hogy a helyi idegenforgalomnak jót tesz.

Csimpolya Creative Commons License 2010.03.04 0 0 1554

Az UFO-magazinban és a Hihetetlen-ben egyaránt van kriptozoológiai témájú cikk. Az elsőben a jetiről (bigfoot) írnak, ez nem tartalamz újdonságokat, a régebbi események ismétlése. A Hihetetlen-ben viszont az ún. exmoori szörnyről van szó. Ez a történet még a múlt század elején kezdődött, amikor valami élőlény rendszeresen pusztította az ott élő juhtenyésztők állatait. Aztán ez nem került többé szóba. 1970-ben újabb támadás történt, majd megint jó darabig csend. 1983-ban egy gazdálkodó a rendőrséghez fordult, mert valaki-valami több mint száz birkáját ölte meg egy hónap leforgása alatt. Aztán sok más ember is ugyanazt tapasztalta. A támadás esetén az ismeretlen állítólag letépte a birkák bal fülét, feltépte a torkukat és kiszívta a vérüket. (Lehet, hogy arrafelé is a csupakabra  járt?)  Többen láttak egy nagytermetű, fekete, macskaszerű lényt az Exmoor folyó mentén.  A Daily Express ezer font jutalmat tűzött ki a szörnyért. Le is puffantottak egy csomó nagytemetű kutyát, de a támadások nem szűntekl meg. Aztán bekapcsolódott a Royal Marine mesterlövész alakulata. Valaki látta is a célpontot, de ez igen gyorsan eltűnt. Aztán beszorították egy istállóba, aminek csak egy kijárata volt. Egy lövész bement, de hűlt helyét találta.  Utána még hárman látták, mindannyian egy nagytermetű, fekete, macskaszerű lényről beszéltek.

Egy Trevor Beer nevű természettudós 1984-ben maga is látta a szörnyet, egy darabig farkasszemet néztek egymással, majd az állat elfordult és berohant az erdőbe.   Beer szerint az állatnak lapos, vidraszerű feje és zöldessárga szeme volt.  Még könyvet is írt róla.

1995 és 1999 között kb. 200 birka elpusztításáról értesítették a sajtót, de a lényt magát nem látták.

2000-ben a az ismertelen élőlény egy 11 éves fiú arcába karmolt, majd elmenekült.

2009-ben a tengerparton egy szörfös ismeretlen, éles fogakkal rendelkező csontvázra bukkant. A csontváz öt méter hosszú volt, és lapos fején nagy szemüregek tátongtak. Viszont nem tudták megvizsgálni, mert a szörny koponyáját ellopták.

Sch.Lacika Creative Commons License 2010.03.03 0 0 1553
Fogalmam sincs, hogy mi lehet.

Uszonya van, talán rá lehet fogni, hogy a Plesiosaurus-féléknek is ilyesmi lehetett. (Meg sok másnak is)
15láb testhosszt ír, ebből 10láb a farokrész.
A feje nincs meg. Kérdéses, hogy a nyaka mekkora lehetett...

Egyébként szerintem is a hoax a legvalószínűbb változat, de sosem lehet tudni...
Előzmény: Oidipus Prime (1552)
Oidipus Prime Creative Commons License 2010.02.26 0 0 1552
Plesiosaurus? Annyira idegesítő, hogy ezekről mindig egy képet adnak közre, nem azért, de ha én akadnék rá bármi hasonlóra megpróbálnám minél tökéletesebben dokumentálni, minden oldalról lefotózni, mintát venni belőle amit elküldhetnék egy laborba, stb.
Ez is valami kacsa lesz. A cikkből számomra nem sok minden derül ki senki sem tudja mi ez még az ezeréves bölcs halászok se láttak ilyet soha, lényegi információ szinte semmi. Ahogy elnézem egy befagyott tetem ráadásul még csak el sem rothad, simán betehetnék egy fagyasztókocsiba és megvizsgálhatnák.
Én reménykedek benne, hogy felfedezik azokat a fajokat amiket még nem ismer az tudomány mielőtt kipusztítanánk őket végleg.
Előzmény: Sch.Lacika (1549)
Oidipus Prime Creative Commons License 2010.02.26 0 0 1551
Igen én is emlékszem rá, hogy szidta. Egy oroszlán le is verte a lábáról és olyan sérüléseket szenvedett, hogy hónapokig betegeskedett és az egyik ujjpercét le is kellett vágnia, mert nem sült el az osztrák lőszer. A földön birkózott az oroszlánnal és úgy töltött újra és közvetlen közelről lőtte le! Ezért az egyik legnagyobb hősöm ő! Micsoda lélekjelenlét kellett ehhez... Az még igazi vadászat volt, megbízhatatlan fegyverrel, gyalogszerrel a nagyvadak nyomában, többheti utazásra bármilyen kórháztól, kinn a vadonban.
A folytatás jön majd, most egy sci-fi novellán dolgozom mert az van meg fejben végig, de ha azt feltöltöttem akkor befejezem "Kitty" kalandjait is a Mokelével. Örülök, hogy tetszett. (:
Előzmény: Törölt nick (1550)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.22 0 0 1550

Egy darabig nem volt netem, így csak most tudtam elolvasni az írásodat. Nekem tetszik. Az pedig különösen, hogy Mannlicher-Schönauert említesz benne.

Ez a puska volt ugyanis Kitty kedvence. Nemcsak az eredeti   6,5 mm , 8 mm, 9 mm, 9,5 mm-es M. Schönauereket használta, hanem az utolsó, 1928-29-es afrikai útján

.30-06-ost is.( Bár a hozzávaló osztrák lőszert eléggé szidta.)

Várom a folytatást!

Előzmény: Oidipus Prime (1543)
Sch.Lacika Creative Commons License 2010.02.21 0 0 1549
Ismeretlen, fej nélküli tengeri lény a parton:

http://www.thewesternstar.com/index.cfm?sid=328474&sc=23
Felkelek Creative Commons License 2010.02.11 0 0 1548
"tengeri szörnyek" Kalifornia partjainál

http://www.otvenentul.hu/page.php?PageID=31416
Csimpolya Creative Commons License 2010.02.08 0 0 1547
Nagy érdeklődéssel olvastam, és én is találtam benne anakronizmusokat, illetve olyan fogalmakat, amiket a főhős fiú egyszerűen nem ismerhetett, viszont mindent összevéve, méltó tisztelgés "master Kitty" emléke előtt.
Előzmény: Irbisz (1545)
Oidipus Prime Creative Commons License 2010.02.08 0 0 1546
Köszönöm, hogy elolvastad, érdekes meglátások, bár a legtöbb dolog ami szerinted hiba szándékosan van benne. Ha van kedved a blogon szívesen válaszolok rá, de ezt tényleg nem ide szeretném már írni. Egyébként már fent van a következő rész is.
Előzmény: Irbisz (1545)
Irbisz Creative Commons License 2010.02.08 0 0 1545

nem rossz, kíváncsiságból elolvasom a  folytatást, de pár szemetszúró hiba volt:

"Arca kifürkészhetetlen maradt, elmondott egy rövid imát a halott lelke üdvéért és a falu felé indult, magában megfogadta, hogy soha többé nem öl embert."

hát ez mint olyan, az akkori idők  Afrikájában elképzelhetetlen.

sámán nincs Afrikában, orvosságos ember, csodadoktor, varászló stb. sok elnevezést használnak rájuk, de így nem nevezik őket.

sok helyütt túlzottan ünnepélyes a fogalmazás, pl. egy ottani ember sem gondolna úgy Kittenbergerre, h.: "Madarakat gyűjteni jött a fekete kontinensre, távoli hazájából ahol az őszi erdők, harkályai és cinegéi közt vadászott gímszarvasra. ". jó, tudom a fantasyban egy rabszolga is olyan fennkölten beszél mint egy Ciceró, de ez nem fantasy, és ismerjük a hátterét a történetnek, nem úgy mint egy kiitalált világét :)

"A fiú villámgyorsan beugrott egy tüskebozótba, az állat megtorpant előtte, bár a tövisek véresre karistolták a bőrét a halálra taposástól megmenekült."

ez nem életszerű, nincs az a támadó sebzett bivaly amelyik megtorpan egy olyan bokor előtt, amelybe egy ember be tud ugrani :).

mikor folytatod?

Előzmény: Oidipus Prime (1543)
Irbisz Creative Commons License 2010.02.08 0 0 1544

de a nevezetes szörnyet valamelyik "civilizált " megyében látták, nem a bigfootesélyes környékeken :)

pl. ki venné komolyan h. yeti él a Tátrában v. a Börzsönyben? ez a legutóbbi hír is ilyen körülbelül ...

Előzmény: eguzki (1541)
Oidipus Prime Creative Commons License 2010.02.07 0 0 1543
Bár ez OFF elég régen pangás van itt.
Még tavaly kezdtem egy blogot, saját szórakoztatásomra és remélem másokéra is, rövid novellákat, álmokat írok le. A legújabb szerzeményem egy Mokele-Mbembe utáni kutatásról szóló történet, a második világháború előtti érában. Rövid, egy-két oldalas fejezetekben rakom fel az olvashatóság kedvéért. Kedvenc Afrika kutatóm, a magyar Kittenberger Kálmán az egyik főszereplője. Persze ez sosem történt meg vele de szerettem volna megörökíteni őt egy írásomban, talán nem túlzás azt mondanom, hogy a Vadász és Gyűjtőúton Kelet Afrikában c. könyve az egyik legizgalmasabb, leglebilincselőbb mű amit valaha olvastam. A másik főszereplő egy fekete fiú aki társául, vezetőjéül szegődik a kaland során. Szóval ha valaki épp unatkozik és bírja a monitoron való olvasást akkor szerényen, de ajánlom magamat: Egy szál lándzsával a Mokele nyomán
Csimpolya Creative Commons License 2010.01.19 0 0 1542

Akkor, sajna, nem sokkal lettünk okosabbak, vagy legalábbis jobban tájékozottak! De ez igazán nem a mi hibánk, tessék egy újságnak pontosan fogalmazni!

Előzmény: eguzki (1541)
eguzki Creative Commons License 2010.01.19 0 0 1541

Kilenc államban is van Fayette megye! :)

Előzmény: Csimpolya (1535)
A kárhozat urának átka Creative Commons License 2010.01.18 0 0 1540
Jaja.:))
Előzmény: Csimpolya (1539)
Csimpolya Creative Commons License 2010.01.18 0 0 1539
Ez az a kivételes helyzet, amikor nem szükséges lódítania a horgásznak!
Előzmény: A kárhozat urának átka (1536)
Sch.Lacika Creative Commons License 2010.01.18 0 0 1538
Újabb chupacabra-eset?

http://www.elpasotimes.com/ci_14172713
A kárhozat urának átka Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1536

Nem kriptozoológia, de talán ideillik, egy napilap rövid cikke:

Negyvenkét és fél kilós tükörpontyot fogott egy brit horgász Franciaországban, ami új világcsúcs. A hal súlya megegyezik Kylie Minogue ausztrál popsztáréval-adta tudtul a The Daily Telegraph című brit lap a hal nagyságának illusztrálása végett. A horgász egy teljes héten át fagyoskodott francia pecatúráján, míg végül Bordeaux mellett kifogta a gigászi pontyot.

Csimpolya Creative Commons License 2010.01.11 0 0 1535
Töredelmesen bevallom, hogy nem tudom, az USA melyik államában van Fayette megye. Lehet, hogy a Big Foot Society annyit jelent a tagoknak, hogy havonta összegyűlnek, jókat söröznek, és prímán érzik magukat az asszonymentes klubban. Az is lehet, hogy időnként ellátogatnak a Sziklás hegységbe, jókat mászkálnak, és estére elfáradva jöhet a duma. No meg a sör!
Előzmény: Irbisz (1534)
Irbisz Creative Commons License 2010.01.11 0 0 1534

legalább a Sziklás-hegységben érte volna ilyen baleset ezt az emberkét :)

Pennsylvániában, a keleti parton kb. 55-ször hihetetlenebb egy ilyen kaland, mintha valami "hagyományos" Big Foot élőhely közelébe történik meg.

Előzmény: Csimpolya (1527)
Csimpolya Creative Commons License 2010.01.06 0 0 1533
Én sem piszkálódásnak, hanem tényközlésnek vettem!
Előzmény: Sch.Lacika (1532)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!