Rendszámtábla világítás izzó csere. Berohadtak a csavarok, a fejükön a horony szétporladt. Alulról a csavarokkal le lehet valahogy bontani a csomagtér fogantyút?
Kormányzásnál halk nyöszörgést hallok, de még mintha belül lenne. Mi adhatja a hangot?
Váltásnál veszem észre, hogy mintha lassan esne vissza a motorfordulat, ez normális? Van egy öreg Suzukim, igaz 1.3-as és 8 szelepes, de annál pillanatok alatt visszamegy, ha elengedem a gázt.
Nálam egy dolog alap nem bízok más diagnosztikájában mert nem egyszer félrevezetett,a kérdésedre nem lehet választ adni mivel nem 1 hibáról beszélünk és lehet,hogy egy másik hiba okozza ezt de mivel a fűtésáramköri hibád a szonda csere után jött elő így egyértelmű,hogy a betett szonda nem jó.Ha szerencse van lehet,hogy meg van a javítás 1-2 óra alatt de lehet 1-2 nap is.
Volt már olyan ügyfelem aki Komáromból hozta le a kocsiját hozzám úgy ,hogy itt hagyta mert ott már az volt a válasz ,hogy nem tudják megcsinálni és inkább el kell adni több napba tellett mire meg lett a hiba
Ez teljesen igaz, de ha jól látom kaposvári vagy környéki vagy. Az elég messze van nekem
és a távolság miatt nehéz elmennem többször.
Tudom nem tudsz pontos választ adni, mert nem láttad az autót. De feltéve, hogy nincs más baja és meg vannak a leírt alkatrészek, akkor a felsorolt hibákkal, szerinted mennyi idő lenne egy tesztelés és javítás?
Ha jól értem, akkor nem a motorvezérlő a hibás. Egy Bp-i céghez küldtem be a hibával és ők írták, hogy nincs hibája.
Tehát, a szonda a bűnös. Mivel hibásnak érzi a rendszer nem vezérel ki rá jelet és írja a hibát.
Egyébként így leírva látva tök logikus, nem küld ki jelet egy eleve hibás alkatrészre a további problémák elkerülése végett. Én nem vagyok hozzászokva az ennyire "okos" autókhoz.
Egyébként a srác végig mérte a komputerig a kábelt és nem volt szakadás benne, tehát a jelnek mennie kellett volna.
Amúgy nem értem ezt az alkatrész cserélgetős dolgot. Mint fentebb írtam, először megnéztük, hogy van-e szakadás, Mivel nem volt, ezért jött a vezérlő javíttatás, az sem volt hibás. Visszatérve a gyökerekhez a szonda lehet a hibás, pontosabban nem megfelelő.
Tippet kaphatsz max, de a tuti megoldáshoz ott kell legyen a kocsi. Egyeztessetek időpontot stb, azzal többre mész. Egyáltalán azt sem árt előtte letisztázni, hogy merre jársz kb., akár lehet szerelőt is találsz a közeledben.
mindegyik 1,6 f16d3 elvileg euro 4es az autód ez a motor teljesen daewoo fejlesztés hála égnek euro 4es szondák kb 30-40 körül vannak/db katalizátor az 80.000 az eu3 csak 50.000 de nem fog jó lenni vele,de még mindig azt mondom,hogy az eszetlen alkatrész cserélgetés helyett normálisan fel kellene tárni a hibát
Úgy vettem ki a válaszodból, hogy egy megfelelő szonda megoldaná a problémát. Igen sajna a barátom Nissan szakszervizben dogozik, de volt már tapasztalata GM motorokkal is, csak nem ilyen téren. Ahogy olvasom, a fórumot már kezdek reménykedni, hogy a szerzeményem talán jó lesz.
Mennyiért lehetne bele szerezni egy hátsó szondát (milyen típus kell bele) és egy katalizátort?
van mind szonda, katalizátor,és motorvezérlő is polcon mind a 2 fajta Eur 3 és Eur 4 polcon de inkább az autó kellene mint cserélgetünk blöffre mindent,megy amúgy utángyártott szondával de csak tipusspecifikus és a megfeleő szonda játszik a megfelelő helyen(1,8 eur3 esetén egyforma a 2 szonda de itt nem)
eleve a 2 szonda nem ugyanaz a szerelőnek meg azért hullik a haja mert nem használja a fejét boschba meg csak univerzális csatis van hozzá és az sem mindegy,hogy euro 3 vagy euro 4 mert mások a szondák,eleve a nem megfelelő szonda esetén mihelyt hibát érez nem fog kivezérelni semmit amit leírtál az alapján csak találgat...