A forint hitelnél úgy tudom, nem kell külön aláírni - de ez nem biztos, nekem is csak mondták. Költözőket és fúrókat még nem láttam, kivéve az első emeleten lakókat a múlt héten. Még csak az átadások mennek, és a 7. emeleten még a munkások dolgoznak egy-két helyen, de nem lepődnék meg, ha az est folyamán már bútorlapot cipelő surranó árnyakkal találkoznék a folyosón :)
Jómagam apránként hordom át majd a rongyaimat, amit pedig újonan veszek - kihozzák. A hónap végéig mindenképpen el kell takarodnom az albérletből.
Meddig nem lehet még a garázst használni? Mikortól van szemétszállítás, és mit lehet addig csinálni a szeméttel? Költözéssel tipikusan sok a csomagolóanyag, stb, így ez is érdekes lehet.
Módosul a közmondás: "Eltűnt, mint Szürkeszamár a lakásajtaja mögött." :))))
Voltam, átvettem :))) A pár apró hibát, amit a műszakin felírtunk, korrekten javították. Egyelőre úgy néz ki, minden hibátlan és nagyon igényes munkát végeztek. Kedvesek voltak, segítőkészek mint mindig.
Kukatárolónk még nincs (B lépcsőház), mert a portások vannak a helységben. A lift is működik, a belső kert negyon szép, bár kifeküdni nem lehet, mert a füves rész körül bokrok vannak és körül van kerítve. A garázsba se lehet még bemenni.
Egyelőre nagyon jók a tapasztalataim, remélem, mindenkinél ilyen gördülékenyen és jól megy majd!
A Zöld Liget Apartmanház fórumában már jó ideje beszélgetnek arról, hogy célszerű lenne az ablakokba az Aereco szellőzőjét tetetni, mert akkor nem kell folyton szellőztetni, és mégis van légcsere. A műanyag ablakok szinte teljesen légzáróak, ezért befullednek a helyiségek.
Voltam náluk, egész tűrhetően néznek ki a szellőzők, darabja 6-10 ezer Ft. Nem drága a szerelés sem, és ha többen kérjük, gondolom, árengedményt is adnak.
Bocs enibody, a bankkal kapcsolatban elfelejtettem hozzátenni, hogy nekem minden utalandó részletet alá kellett írni, így az utolsót is. Ha nálad nem volt ilyen, akkor nincs jelentősége, mert ha a bank késlekedik, amiatt nem kerülhetsz hátrányba.
A pezsgőspoharakat óvatosan csomagolom, hogy kibírják az IKON TOPIC kerti állófogadásáig!! A műszaki átadáskor azt mondta az ügyintézőnk: "mire beköltöznek már szép zöld kert fogadja Önöket!" Hogy milyen igaza lett!(Amit ültetsz, annak unokád élvezi árnyékát!" :-)) Gyors és problémamentes költözést mindenkinek!
Tényleg jó érzés, hogy összejött ezen a fórumon egy erős kis csapat. Egymást segítettük, együtt követtük az eseményeket úgy, hogy csak annyit tudtunk - jobb esetben - a másikról, hogy melyik lépcsőházban lakik...
Szia enibody! A Raiffeisennél, devizahitel. Az utalás menetét illetően ugy tudom, van különbség a forint- és devizahitelek között.
Amikor a biztosítás kibővítéséről megkaptam az értesítést, azonnal kértem időpontot, és a biztosítós hölgy szerint én voltam az első ügyfele. Mivel ez a banknak kellett, elképzelhető, hogy egyszerűen ez alapján veszik sorba az iratokat és hívják az ügyfeleket aláírni az utolsó 10% utalási megbízását.
Kedves Papagena79, szerintem mindig a következő napra szervezik meg az átadási névsort, és ha valakinek csak későbbi nap jó, felírják arra a napra és hívják a következőt. Engem ma utolsónak hívhattak, mert másnapra már csak egy időpont maradt, és ezt velem töltötték ki. Ha nekem csak későbbi nap felelt volna meg, valószínűleg hívták volna a következőt.
Gabrini, köszönjük a tettrekészséget, szerintem a többirányú, többszálú és, egyidejű érdeklődésünknek köszönhetően mozdult meg a dolog. Jogerősnek biztosan jogerős, mert a bank csak ekkor utalja az utolsó részt. Nekem pedig ma szóltak, hogy jöhetek aláírni.
Ha nem lesz nagyob baj sem az épülettel, sem a lakással, azt mondom, kollektíven jól választottunk! Rendkívül örülök továbbá, hogy ilyen nagyszerű lakótársaim lesznek (nyilatkozni persze csak azokról tudok, akik részt vesznek a fórumon)! Nincs köztünk bunkó, kötekedő stb. - és szerintem ez nagyon fontos!
Kábeltévé: a múltkor kifogtam egy UPC-s autót, amely a ház előt állt. Azt hittem, ők is beszállnak hozzánk. Elbeszélgettem a szerelővel, és ő világosított fel, hogy az AL-nek a T-Kábellel van szerződése, és mindenhová T-Kábelt vezetnek be alapból. Pontosan nem tudta megmondani, de szerinte ha többünket érdekel, minden további nélkül megoldható az UPC bevezetése is.
A jegyző a saját fogadóórájára sem jött el, így az ügy részletei egyelőre homályban maradnak, de azért hagyott üzenetet, hogy a múlt héten kiküldték a használatbavételit . A kivezényelt ügyintéző arról nem tudott nyilatkozni, hogy jogerős-e (lemondott-e mindenki a fellebbbezési jogról), de az tény, hogy megkezdődött az átadás. Szerdán mi is megyünk.
Szürkeszamár lekonyult fülei felegyenesedtek és vidáman lóbálja a farkát a végén található masnival. Új patkókat csináltat a kovácsmesterrel, mert holnapra őt is várják az Ikon házhoz kulcsátadás céljából :))))))
Úgy néz ki, nagyjából a műszaki átadás sorrendjében mennek.
Nálunk a Centerházban 17-én kezdik meg a birtokbaadásokat, bár az engedély nem biztos, hogy meglesz addigra - csak bíznak benne. És mivel Ti egy-két héttel előrébb jártok nálunk, szerintem minden esély megvan rá, hogy tényleg elkezdik átadni Nálatok a kulcsokat.
Hát, nagyon kellene a kulcs. Nekem egyelőre mind1, hogy jogerős-e a használatba vételi. A menyasszonyom már nagyon szeretne hálóingben fodrászhoz menni... :-)