Keresés

Részletes keresés

Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.10 0 0 1152
A németek is bunkók. Olvass vissza, nemrég leírtam, hogy miért gondolom köcsögnek a "rántotthúsevőket". Továbbá a rántotthúsevésnek nem ellentéte a vendéglőbenevős. Van középút is, sőt.
Előzmény: Beni papa (1151)
Beni papa Creative Commons License 2005.07.10 -1 0 1151

Többen megkérdezték már, de most én is megteszem: Honnan veszed a bátorságot, hogy valakit lebunkózól mert nyaralása alatt esetleg nincs minden este pénze étteremben enni, vagy valamelyikőjük orvul el mer hozni otthonról egy rántotthúst, amit aztán neadjisten el is fogyaszt?

Én elég régóta olvasom a topicot, és sokat mosolyogtam már az itt leírt dolgokon, tudva, hogy minden népnek meg vannak a sokszor komikus és/vagy néha szánalmas, jellemző utazási szokási. A korábban leírt dolgokat én is megtapasztaltam már, de az, hogy itt az utóbbi néhány hétben pár félművelt  szervezett bunkó-clubbot hozott létre, az nem hiszem, hogy tolerálható volna. 

Senkinek semmi köze ahhoz, hogy egy család este étteremben eszik-e, vagy visszavonul az apartmanba, és ott különös kegyetlenséggel elfogyasztanak fejenként 1 db otthonról hozott rántotthúst. Ha ezt bajnak látod, akkor komolyan magadba kellene nézned. Ettől még a tömegturisták hülyeségei megállják a helyüket, de ez nem.

Ha én is ilyen kekec sznob volnék,és bárhol találkoznánk a világban, biztos találhatnék olyan szokásodat, viselkedésedet, amely alapján elmondhatnám, hogy 'ejj de bunkó ez a Jacqeus'...

A másik oldala pedig az, hogy a komplett házat magukkalcipelő, muskátlit a mobilház ablakában elhelyező, asszony otthon krumplit pucolós német turisták is igen mókásak tudnak lenni, a németek ugyanúgy cikizik egymást ezért, de ettől nem sokan gondolják úgy, hogy ők bunkók lennének (legalábbis ezért nem :).

Csak a tisztánlátás kedvéért: Ha valaki nem tartja be az alapvető udvarisassági formákat az bunkó, ha valaki minimálisan tájékozatlan, és hülyeségeket csinál, vagy kérdez, az buta és max. szánalmas, de hogy a magánszférájában ki, mit, miért, és hogyan old meg ahhoz neked sincsen semmi, de semmi közöd.

Mondom ezt többek között azért, mert ez is egy alapvető udvariassági forma... :-OOO

Előzmény: Jacques de Molay (1116)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.10 0 0 1150
Szerintem ő a félművelt bunkó, aki tudja, hogy van koritnhoszi csatorna, és ezek sokkal "veszélyesebbek". Ha még ír, szerintem tuti meg lesz sértődve.
Előzmény: Törölt nick (1149)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.10 0 0 1147
Ja, elég csúnyán csúsztatott a riport, mert az olaszoknál spagettit ettek, a többi helyen meg tengeri herkentyűket. Ráadsul Paraliára szinte menetrendszerinti járat van fejenként egy tizesért, szóval a legprosztóbb és a legolcsóbb sajnos Paralia volt, a meginterjúvolt félcigány házaspárral együtt.
Előzmény: Törölt nick (1144)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.10 0 0 1146
Remek. Egy ismerősöm japán tolmács, és a japánoknak kb. 1 db 7 napos szabadságuk van egy évben. Nos, ő mesélte, hogy vannak, akik erre a hétre befizetnek egy Európa-körútra. A körút tartalmazza London, Párizs, Barcelona, Róma/Firenze, Hamburg, Brüsszel, Amszterdam, Prága, Budapest városokat. Igen, ez több mint hét város, és ezt úgy csinálják végig, hogy repterek melletti F1- és más automata szállókban laknak (tudod, ahol minden műanyag, törhetetlen, könnyen pucolható), reggel ötkor felszállnak a repcsire, 9-re már nézik az egyik várost, délben ebéd, majd repcsi és másik város, gyakorlatilag feszített tempóban rohannak végig a jellegzetesebb helyeken, este 10kor pedig rajtaütésszerűen elalszanak. Az utazáshoz jár egy kis kézikönyv fotókkal, amelyek alapján a nagy rohanásban elmulasztott, elfelejtett információikat pótolják, illetve az ottani fotók plusz az időpontok alapján tudják azonosítani a lefényképezett tereptárgyakat, ugyanis sokuk még utazás közben sem tudja, hogy éppen hol vannak.

A helyi kaják sokat elárulnak a helyről, sokkal többet, mint akármilyen feszített tempójú sprintelős turizmus. Azontúl pedig azt a másfél órát már csak azért is megéri ráfordítani, mert a kaja, a pohár jó bor és a nyugalom biztosan meghozza a hatását. A feszített tempójú "turizmus" is.

Továbbra is butának tartalak, és ezt minden mondatod tovább erősíti.
Előzmény: branyiszko (1137)
kanCa Creative Commons License 2005.07.10 0 0 1145

sztem nem voltak túl jó anyagok, bár a spanyolországban garázdálkodó riporter elég kreatív volt. még jó, hogy a végén hangsúlyozták, hogy sokféleképpen lehet számolni... különösen szívfájdító volt, hogy az útiköltségnél elfelejtették közölni, hogy bár a görög repjegy volt a legdrágább, az már tartalmazta a visszautat is...

nekem a három díszpinty tetszett a spanyol riportban... "jó minden" vmi ilyesmit mondtak... :)))))

Előzmény: Törölt nick (1144)
kanCa Creative Commons License 2005.07.10 0 0 1143

kedves,

ez a topic azért jött létre, hogy jót röhögjünk azokon a honfitársainkon, akik - SZERINTÜNK - nevetséges és szánalmas módon görögdinnyét, rántott húst és mirelit lecsót visznek magukkal a kirándulásra. emellett az "eztismegnéztemnemvalaminagyszám" -kirándulókat is górcső alá vesszük, merthogy SZERINTÜNK nem jó így nyaralni. ez a topic tehát azoknak jött létre, akik hozzánk hasonlóan viccesnek találják az így utazókat. ez egy poéntopic, nem kell véresen komolyan venni, s főleg nem kell bele politikát keverni.

akinek nem ez a véleménye, az ne jöjjön ide, és főleg ne próbáljon meggyőzni minket arról, hogy márpedig ez a legjobb módja a külföldön tartózkodásnak. ahhoz tudnám ezt hasonlítani, hogy ha pl. te depeche mode rajongó vagy, akkor ne menj a neoton topicba meggyőzni a neotonosokat a dm nagyságáról.

Előzmény: branyiszko (1142)
branyiszko Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1142
Azonos vagy Kedves Barátom!
Mert a hozászólt topokok totális átfedést mutatnak, és megfigyelhető a két név időbeli ciklikus változtatása.
Ma már nem, de holnap kaphattok egy részletes bizonyítóerejű statisztikát.
"Imádom" az igazságosztó, mindent jobbantudó, eközben kétszinű embereket!

gratula
Előzmény: egérút (1141)
egérút Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1141

Nem talált, nem vagyok azonos a másik hozzászólóval.

A nick nevemet pedig az ablakom alatt  elmenő útról választottam.

Előzmény: branyiszko (1140)
branyiszko Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1140
Kedves Egérút!

Olyan beszédes ez a név!
Amikor az ember megszorul mint Hogyisvanez, egérutat talál egy más néven.
Némi -a múltbéli hozzászólások alapján elvégzett- komparálás után bárki meggyőződhet róla!

"Egsyébként újságot mondok: 22-04 között nem csak aludni lehet!"

Köszönöm az új információt, elgondolkozom rajta.

De ugye Neked nem okoz lelki megterhelést, ha én mégis az alvást választom??
Előzmény: egérút (1139)
egérút Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1139

viszont tényleg nem járok étterembe, mert olyan intenzív útiterveim vannak amelybe nem fér bele napi 1,5-2h ücsörgés. Reggel 6-tól este 8-ig folyamatos mozgásban vagyok. Ez 4:30-as kelést (a nappal együtt) és 10h-s lenyugodást jelent.

Á, akkor Te a pipálós típus vagy!
Szeretem őket, itthon 1223 oldalon megtervezik maguknak hogy mikor, hol és mit kell feltétlenül megtekinteni (de le is fényképezi, mert bizonyíték nélkül mit sem ér), aztán hajrá; mehet a trapban szarás!

De ha belegondolsz ez a világ legnagyobb marhasága, hiszen tényleges ismeretet nem nagyon tudsz szerezni, maximum leelenörzöd az útikönyvek leírását.

De semmi gond, a világ attól kerek, hogy ilyen marhák is vannak!

Én momentán azzal sem dicsekednék, hogy "nincs politikai elkötelezettségem".

Akkor mid van?

Önálló gondolat?

Hallottál már ilyenről?

Hogy két ember eszmét cserél és nyitottan próbálja fogadni mások véleményét.

Egsyébként újságot mondok: 22-04 között nem csak aludni lehet!

De persze ez olyan pórias, sőt!

Esetleg nem csak neked jó!

Előzmény: branyiszko (1137)
branyiszko Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1137
Örülök, hogy beszélgehettem Veled, sajnálom hogy a kezdeti egy-két érveket tartalmazó hozzászólásod után már csak minősítesz.

Ezzel a folyamatos "butázással" elvesztteted megbecsülésemet.

Továbbá:
- 15 éve nem ettem rántott húst (meg másmilyen húst sem)
- sosem vettem részt társasúton
- nincs politikai elkötelezetségem
- viszont tényleg nem járok étterembe, mert olyan intenzív útiterveim vannak amelybe nem fér bele napi 1,5-2h ücsörgés. Reggel 6-tól este 8-ig folyamatos mozgásban vagyok. Ez 4:30-as kelést (a nappal együtt) és 10h-s lenyugodást jelent.

De nem veszem magamnak a bátorságot, hogy elítéljem azokat akik másképp szeretik eltölteni a szabadidejüket.

Különösen sajnálom, hogy nem érted (nem akarod megérteni) a toleranciát számonkérő soraimat.

További sok, kellemes utazást kívánva üdvözöl:

branyiszko
Előzmény: Jacques de Molay (1135)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1136

Bocsánat, de ez a görögdinnyés történet, ez nagyon jó.

Egyébként felesleges egymást tépnetek, mert igazság mindkét oldalon van, de:

"Erről és a hasonlókról tömören az a véleményem, hogy senkinek semmi köze sincs ahhoz, hogy mit és miért viszek magammal, amikor külföldre utazom."

Igen, igazad van, viszont pl. szinházba is el lehet menni szakadt farmerben és atlétában ("senkinek semmi köze"), max. nagyon kellemetlenül fogja magát érezni aki tényleg így tesz. Ugyanez a szituáció a görögdinnyével a buszon.

Egy bizonyos alap kaját nyugodtan ki lehet vinni az első egy-két napra, azzal az égvilágon semmi gond nincs, de bazz, görögdinnyét mindenhol lehet kapni, nem is az a drága árfekvés....

Sajnos egyébként az egésznek a hátterében valamiféle globális tudatlanság és gondolkodni nem akarás van: jól bevásárolok itthon a Tescoban, talán görögbe még víz meg áram sincs, mit lehet tudni, aztán kifekszem a homokra 5000 honfitársam közé, este meg beülök a magyar tulajdonban lévő magyar pincéreket foglalkoztató éttermbe, és jól bekajálom a szalontüdőt. Borzasztó, hogy ez sokakat kielégít, de szerencsére messze nem mindenkit. (És nem magyar specialitás, elég megnézni a török és a spanyol üdülőkbe repkedő nyugati chartereket, a kedves nyaralók többsége max. a discoig fárad ki a komplexumból...)

Jah, tegnap pont beleolvastam egy Magyarországról szóló Lonely Planet könyvbe, hát néhány oldalt lapoztam át, de olyan bődületes baromságok voltak benne, hogy tényleg nem csodálkozom, ha megkérdezik a külföldiek, hogy Budapesten vannak-e pl. utak? :)

Előzmény: Törölt nick (1108)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1135
Szia, kedves Branyiszkó, hogy jön ide a tolerancia, a cigányok és trendi média-pécéizmus? Nem szeretnék ebből itt politikai faszkodást rendezni, de a jelek szerint te egy buta, ámde önérzetes jobbos vagy, megfelelő mennyiségű frusztráltsággal megáldva. Én magamat alapvetően konzervatív embernek tartom, mégis igyekszem elkerülni a hozzád hasonló jobbos marhákat, akik egy mondaton belül emlegetnek toleranciát és rugalmatlanságot.

Egyáltalán nem értem könnycseppet szétmorzsoló bekezdésedet az elfogadott alkalmazkodásról, és leszarom, hogy sznobnak gondolsz-e vagy sem. Nagyon meglepődnél, hogyha összeszámolnánk kettőnk nyaralási költségeit, úgy, hogy te rántotthúst és dinnyét viszel Görögországba, míg én mindennap helyi kajákat eszem, és nem utazási irodával megyek... Mindenkinek saját buta korlátai szabják a legkeményebb korlátokat.
Előzmény: branyiszko (1134)
branyiszko Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1134
Igen én utazom.
De -Veled ellentétben- soha semmivel nem voltam elégedetlen.
Elfogadtam a mostoha körülményeket is, a kellemetlen útitársakat is, a rossz időt is.
Elfogadtam, mert tudtam: ha idegen helyre megyek nekem kell alkalmazkodnom.
Sosem azt lestem -Veled ellentétben- , hogy mikor kibe-mibe lehet belekötni, cikizni.

Most azonban -itthon lévén- nem hagyom szó nélkül ezt a sznobista kritika áradatot, amely szerint: a magyar társadalom legfőbb bajainak egyike hogy "vasárnap dében zsírban úszik a Kárpát medence", ill nem átallok "rántotthúst enni vasárnap délben", mitöbb a maradékot meg becsomagolom a másnapi utazásra.

TOLERANCIÁT Kedves Barátaim!

Biztos vagyok benne, hogy Ti felettébb toleránsak vagytok a cigányokkal, a melegekkel, a kábszeresekkel szemben, mert az ugye trendy.
Megfelelni a média elvárásoknak: szeretni mindent ami más.
Mi lenne ha egyszer, legalább egyszer a saját fajtátokkal szemben lennétek toleránsak?

Kakadú írta:
"Mi pl. az idén hatodik alkalommal voltunk Lefkádán ugyan abban az apparthotelban"

Kérdem tisztelettel: mi a különbség a minden vasárnap rántotthúst evő, és a hatodszor ugyanabba az apartmannba menő ember között?

Szerintem semmi, mindkettő a megszokás rabja.
Azt mondja -nem alaptalanul-, ha a múlt héten/évben jó volt, akkor jó lesz most is.
Előzmény: Jacques de Molay (1133)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1133
Tényleg te vagy az a magyar, aki utazik.
Előzmény: branyiszko (1132)
branyiszko Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1132
Hozzászólásod kevés érvet (0 db), és -rövidségét tekintve- sok helyesírási hibát (2 db) tartalmaz. :-((
Előzmény: Hogyisvanez (1131)
Hogyisvanez Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1131

Kijavítva az elötem szólót: szánalmas lelki toprongy, szellemi nulla vagy aki nem képes belátni saját korlátoltságát.

Észrevehetnéd, hogy már sehol senki nem áll le veled vitatkozni.

Előzmény: branyiszko (1129)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1130
Te tényleg elég buta vagy.
Előzmény: branyiszko (1129)
branyiszko Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1129
Mán' csak azért kérdezem, ha lekaki akkor minek reagálsz ismételten?
Vagy csak szólózol?

üdv
Előzmény: Törölt nick (1128)
branyiszko Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1127
Döntsd el végre kedves barátom, akkor most lekakilod a véleményemet, vagy mégis beszélgessünk?
Előzmény: Törölt nick (1126)
branyiszko Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1124
" ha vki nem kíváncsi más országok ételére, az az adott országra sem kíváncsi."

Egy apróságot elfelejtettél hozzátenni: a "szerintem" szót!

Lehet hogy nem mindenki tulajdonít ekkora jelentőséget az étkezésnek.
Másfél órát ülni egy étteremben, miközben érdekes helyeket lehetne megismerni?
Brrrr!!
más szóval: szánalmas!
(szerintem)

Előzmény: kanCa (1122)
kanCa Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1123
bocsánat, természetesen nem neked szólt az előző!!!
Előzmény: Jacques de Molay (1121)
kanCa Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1122

én nem tudom, mit nem lehet ezen nem érteni. az, aki úgy megy el külföldre nyaralni, hogy görögdinnyét és rántott husit visz magával (+néhány kiló lecsónak való paprikát és paradicsomot, merhogy az kint biztos drága), nemcsak magát, hanem magyarországot, s vele a magyarokat is lejáratja. s ez ugyanúgy nem pénz dolga, mint az ízlés. vki nem attól tud ízlésesen felöltözni, mert pénze van, s ez visszafelé is igaz: hiába gazdag vki, még mindig lehet ízléstelen.

a belföldi nyaralás = pihenés + jobban megismerni a saját kultúránkat

küföldi nyaralás = pihenés + megismerni más népek kultúráját. más népek kultúrájának viszont szerves része a gasztronómia. ha vki nem kíváncsi más országok ételére, az az adott országra sem kíváncsi.

rántotthúst és görögdinnyét vinni a nyaralásra egyszerűen kicsinyes. és szánalmas is.

apám pl. szalonnát akart vinni a horvátországi nyaralásra, mert bizony nagyon szereti. elmagyaráztam neki. megértette. nem vitt, majd hazafelé megköszönte, hogy szóltam.

Előzmény: Jacques de Molay (1121)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1121
Jaigen, ismerőseim 90-ben elmentek Kínába, és visszafele összeakadtak egy csajjal, aki Magyarországról úgy ment el, hogy telerakta a hátizsákját Globus konzervekkel és szeletelt tartós kenyérrel, és végig ezt ette, Szecsuánban, Kantonba, mindenhol, még a hazafele utón is. Ez akkor volt, amikor brutális, 4-5 fogásos kajálás teával, mindenel Kínában fejenként 1 dollárba került.
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1120
Látom, azért te is tanulsz egypár dolgot az igazán okos emberektől. Mostmár csak a rántotthúsról és a Görögországba vitt dinnyéről kell leszoknod.
Előzmény: branyiszko (1119)
branyiszko Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1119
Én viszont azt gondolom, hogy az IGAZÁN OKOS EMBER nem folytat sokfrontos totális háborút a "butákkal" szemben, mert azt csak elveszíteni, ill beledilizni lehet.
Szép csendben, álhatatosan lehet (kell) dolgozni a butaság ellen -miközben (legalább látszólag) alkalmazkodsz- , de azzal hogy folyamatosan, fennhangon lehülyézi valaki a tömeget, csak ellenszenvet kelt maga, és az általa képviselt "ügy" iránt.

üdv

Előzmény: Jacques de Molay (1118)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1118
Tévedsz, az egy közösség halála, ha lefele alkalmazkodik, vagyis ha egy műveltebb, okosabb ember arra van kényszerítve, hogy a nála butábbhoz, műveletlenebbhez alkalmazkodjon, lesülyedjen az ő szintjére. És ez nem csak a közvetlen nexusnál igaz, azaz nem csak akkor, amikor valaki fingik a buszon. A fősodorból pl. fizikailag kieső közösségek akkor tudtak fejlődni, ha műveltebb, nyitottabb tagjaikat elküldték külföldre tanulni, és ők meg megtanulták ezektől a kapcsolattartó tagoktól. Ehhez viszont mindenkinek megvolt a szerepe, a parasztnak az, hogy meghallgassa, mit mond a külföldön okosodott társa, és nem az, hogy nagy hangon kikérje magának, hogy milyen alapon oktatja őt egy műveltebb, világlátottabb ember.
Előzmény: branyiszko (1117)
branyiszko Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1117
A gondolatmeneteddel egyetértek, de szerintem túl messzire mész a mások életébe való beleszólásban.
Azt kikérheted magadnak ha én böfögök a buszon, stradpapucsban megyek be egy templomba, a stradon bőgetem a zenét, stb. Vagyis minden olyan esetet kikérhetsz magadnak amely eseteket az illemtankönyvek helytelennek bélyegeznek.
De azt nem kérheted ki magadnak ha nem szeretem Mozartot, v József Attilát, ellenben szeretem a rántotthúst, és Lagzi Lajcsit.
Egy közösségben mindenkinek alkalmazkodnia kell, még a kifinomult ízlésvilágú embereknek is a kevésbé magas intellektussal rendelkezőkhöz.

üdv
Előzmény: Jacques de Molay (1116)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1116
"Milyen jogon ítélkezel Te a rántotthús zabálók felett??"

Egy nép, nemzet, ország nemcsak egy közigazgatási területen élő emberek összessége, hanem egy kulturális, szellemi közösség is. Éppen ezért én felelős vagyok érted, és te is értem, illetve felelősségnek nem is nevezném, de mindenképpen egymásra vagyunk utalva. Éppen ezért, amikor te dinnyét viszel Görögországba, és rántotthúst eszel vasárnap délben, akkor az az én életemet, tudatállapotomat is befolyásolja. Éppen ezért kikérem magamnak.
Előzmény: branyiszko (1114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!