Jó olvasni, hogy más is felfedezi a sziget szépségét, meg az, hogy nektek is mennyire tetszett!
Nem kötekedésből mondom, de ez a sziget messze van a " parányi"-tól. Minimum 2x akkor, mint Korzika, közel akkor, mint Szicília és csak a tengerpartja kb. 180 km. (kb. negyed akkora a területe, mint Magyarország).
Nekem még ennél sokkal nagyobbnak is tűnik, mert ha északról délre haladsz, akkor akár 4-5 órát is lehet jó tempóban autózni, míg az ember leér a déli csücsökig, pedig- mint láttad- az utak nagyon jók. SZóval van rajta felledeznivaló bőven.
Szia.Nem volt kedvem nagy hazajönni,de sajna muszáj volt,vártak itthon a gyerekek.A Terra Reisen-nél is nagyon jó ajánlatok voltak.A képeket megkaptam köszönöm nagyon jók.Hatszor hagytad itthon????Az se rossz:)A repülővel úgy voltam hogy legyőzöm a félelmem,de megcsináltam:))(igaz 2 nyugtatóval)Ez egyébként magánszervezésű út volt,saját magam intéztem mindent.Bookingon keresztül foglaltam,ugye repjegy szintén.A szállással tényleg nem volt semmi gond,rendes tiszta volt,csak épp főzni nem tudtunk.Ja és a beígért reggeli az egy héten keresztül csak töltött croissantokból állt.Ezenkívűl tündériek voltak.Szegények este 6-tól vártak fél 9-ig mire odataláltunk.Busszal mentünk Fertillia repterétől a szállásig (25 euro lett volna a taxi) és egy kicsit eltévedtünk.Relatív hogy ki mennyit költ.Én itt olvastam azt hiszem Kitty volt pizza árra hogy 10 eurótól van.Mi 1 euroért ettünk,és egésznapra tele lettünk vele.
Szia kisbogár82! Gondolom nem örülsz, hogy visszajöttél Szardíniáról. Én szívesen odaköltöznék. A páromat már hatszor hagytam itthon mert én elmentem repülős útra. A fiammal közösen győzködjük de minden hiába. Azt szokta mondani, hogy : úszni tud de repülni nem.
Mi Porto Coralloba voltunk egy gyönyörű apartmann telepen. Mindennel fel volt szerelve és szerintem nem volt drága. A Terra Reisen-ből fizettük be. Prospektust a Mini Syti tourstól kérhetsz postai úton. Ezután is ezt vesszük igénybe. A kompjegyet A Nemzetközi Mahart-tól szoktuk venni. Így voltunk már Korfún és a Peloponesos-i félszigeten is . Jövőre Costa Reibe szeretnénk menni szeptember elején 2 hétre. Remélem az anyagiak megengedik. Fotót majd e-mailbe küldök.
Az előbb az e-mail címem lemaradt:h.beatrix82@gmail.com majd írj egy nevet légyszíves,mert nem nyilvános a lapom (persze csak ha nem baj hogy így "felajánlottam) egyébként mi is 2012 szeptemberére tervezzük újra a sziget meglátogatását,de most már Cagliarira specializálódunk.
Szia.De sajnos visszajöttünk.Akkor haladjunk sorba.Mondd meg a párodnak,hogy egész nyugodtan próbálja ki a repülést,én egyenesen rettegtem tőle.De így hogy túl vagyok rajta egyenesen SZUPER!!!!!Szóval no para.Nagyon jó időt fogtunk ki 6 napon keresztül 30-32 fok volt,és jó csúnyán le is égtünk.Ellenben a vízhőmérséklet nem volt valami kellemes,de tűrhető volt fürödtünk benne azért.Csodálatos ez a kis parányi sziget tele látnivalóval.A naplemente,hajós túrák(ERRŐL SAJNA LEMARADTAM),az ételeik nagyon rendben vannak.A lasagne tésztája omlik az ember szájában,és ízre sem volt utolsó.Ha Algheroban jársz,keresd fel a La Bavarase cukrászdát.Rengeteg fajta sütiből választhatsz,és szintén nagyon finomak.Majd mindennap odajártunk nasizni.Spórolásképpen az Eurospin illetve a Sisa szupermarketbe jártunk,lényegesen olcsóbb volt így minden.Csak a bibi ott volt,hogy amit a szállás meghirdetett hogy főzési lehetőség van,na az nem volt.Egy hétig nem ettünk levest már majd meghaltunk egy tányérral érte.Levest kinn nem ettünk,mert egy adagért elkértek volna 20 eurot.Maradtunk a pizzánál ami egy euro volt egy szelet,de emberes.Fagyi háromszor akkora,és jóval teljesebb az íze.Elnézést a sok képért,a repcsiset kifejezetten párodnak tettem fel hogy ki lehet bírni:)Tipikus Szárd édességet,illetve ételeket nem kóstoltunk meg,csak ami szájhagyomány útján terjed (lasagne,pizza stb...)Alghero kellemes kisváros egy hét alatt bejártuk minden zegzugát.De ha kíváncsi vagy még több infora,jelölj be azon a bizonyos oldalon ott vannak fenn még képek.Sok minden most kimaradt,de ha mindent leírnák ide nagyon hosszú lenne.Elnézést a többiektől hogy ekkora terjedelmet "foglaltam".
Szia.Nekünk a repjegy 62ezer volt.Szállásunk egy hétre 94000ft plusz Pozsonyba jutás kb 30000ft.A többit nem tudom majd ha kinn leszek,utána tudok pontosabb árakat írni mi mennyibe került.
Szeptember közepe után a bizonytalan időjárás miatt nem mennék. és a nyaralás nyáron az igazi, már csak az iskola szünet miatt is, mivel van két gyerekem.
Mi is a túrista mentes helyeket szeretjük, pár éve, júliusban találtunk is néptelen kis öblöket, strandokat bőven. De a nagy városok se voltak zsúfoltak, teljesen elviselhető volt. Szerintem autó mindenképpen szükséges, anélkül felesleges odamenni.
Az idjárás alapján teljesen idálisnak tűnik, bár ahogy a munkáinkat elnézem, mert a szeptember véges és október közepe sem esélyes. Csak utána.
Szerintem attól is függ, hogy ki hogy szeret nyaralni.
Mi szeretjük azokat a helyeket, ahol nincs sok túrista, inkább a helyiek. Tapasztalataink szerint, ott sokkal természtesebben viselkednek az ottlakók és érdekesebb is, többet látunk az adott ország életléből, szokásaiból. Persze ha egy-két dolgot nem lehet megnézni, mert vége a szezonnak, az hátrány.
Illetve ahogy olvasgattam, arra jutottam, hogy Szardínia inkább a tengerpartja miatt érdekes, az egyéb látnivaló sokkal kevesebb. Így viszont a jó időjárás elengedhetetlen, mert akkor nincs mit csinálni. Vagy rosszul gondolom? Hiszen az Észak-Olaszország topic is szinte csak Lignano és Bibione témából áll, pedig mennyi-mennyi látnivaló van északon és messze-messze nem a tengerpart Észak-Olaszország.
Jövőre szeretnénk nászútra menni Szardíniára. Déli részt szemeltük ki. Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg elengedhetetlen az autóbérlés? Augusztusban szeretnénk menni, tudom akkor tumultus van, de csak akkor tudunk menni. Tényleg annyira hatalmas a tömeg? Pár éve Szicíliában voltunk augusztusban nem éreztem úgy hogy ne lehetett volna lépni az emberektől...itt durvább a helyzet?
Köszönöm.Tényleg nem olcsó kinn az élet (bár hol az....:))Végig kóstolok mindent ami lehetséges.Milyen nemzeti hagyományos édességük van amit feltétlen ki kell próbálni?Nagyon édesszájú vagyok:)Milyen volt a pizzájuk?Vastagabb mint itthon?Mert gondolom finomabb is volt.
Megérkeztünk Szardiniáról.Emese (Sardynia travel)biztosította számunkra a szállást Szardinia északi részén Santa Teresa Gallura városában :Hotel La Funtana.Szálloda tökéletes volt,tiszta,tökéletes reggelivel.Strandja a szállástól kb. 15 percre volt:Rena Bianca beach-lenyűgöző,fehér homokkal,kristálytiszta vizzel.:)Fantasztikus volt.
Bajáról indultunk reggel 5-kor és Livornoba értünk este 17:00-kor.Hajón nem foglaltunk kabint,hanem hálózsákba aludtunk(mosdó közelében soha ne aludjatok.) Rengeteg család aludt a földön,étterembe,ahol éppen hely volt.
Szardinia csodálatos.De viszont nagyon nagy a drágaság.Közbiztonság tökéletes.Az időjárás változó,többnyire meleg volt:max 29 fok.Pára tartalom nagyon magas volt.2 nap esett az eső.S nagyon szeles az idő.
Megnéztük Capo Testat,Costa Paradiso-t,Alghero városát,Stintino(kihagyhatatlan),Porto Cervo,Baia Sardegna,Palau.Castelsardo városát.
Egy hét nagyon nagyon kevés volt,ez csak ízelítő volt Szardiniáról.
Mi pont az általad írt időpontban utazunk Algheroba.Mi is számolgattunk mi volna a legolcsóbb....autó vagy repülő.Végülis a repülő mellett döntöttünk,így megúsztuk 62000ft-ból.Autót mi nem bérelünk,bejárjuk gyalog vagy busszal a környéket:)