Szerintem már így is túlterhelték a B3 felületet. A kilenc kontaktnál is jól látszik, eredeti fedélzetre törekszenek, pl. szólóbillentyűt sem készítenek ebből. Én valamelyest túlzásnak érzem a sok egyéb hangot, (basszusok, tranyós, sípos orgonák) mert az eddig kényelmes kezelőfelületet zsúfolják. Az extra effektek azonban megtalálhatók a hammondos irodalomban, azokkal egyet tudok érteni. Eddy Louiss wah, szájgitár, Lord ring modulátor...
Érthető, ha egy másik piaci rést céloznak meg. A mindent tudó orgonákból ott a Nord, Hammond SK, Yamaha YC, talán még a Crumar is. Helyette a kevesebbet markolni, többet fogni, erősebb csábítás hagyományos hammondosoknak.
Erre gondolok, hogy egy fretless bass helyett nekem előnyösebb volna ha tud zongorát, e.pianot mondjuk...
Én ezért nem értem a többi gyártót sem évtizedek óta. A samplert találták ki elsőre, mégis mindenki a saját dolgait erőlteti rá a vásárlókra, mert a sampler gyártás meg effektíve megszűnt. Ami mindegy is volna, ha opcióként elérhető volna sokkal több cuccba. Ugyanis tök felesleges szerintem sitar meg stb. hangokat belenyomni a legtöbb hangszerbe, amit 1000 emberből 1 használ. A Nord ebben nagyon jól ráérzett, hogy van user sampler terület és még adják ingyen letölthetően a különlegesebb hangmintákat is, ha épp vkinek olyanra van igénye.
Mindenesetre a Viscount háza táján is van bővítési lehetőségre példa. Ott az új digi zongorájuk, ami modulárisan okosítható tovább.
Szerintem kizárt. Itt felextrázott, de tipikus, alap B3 felületről van szó. És ez rendkívül fontos. A minden egyebet tudó orgona-szintik egyéb felülettel vannak. Ha egyéb hangszín szükséges, valami modullal, billentyűvel megoldható.
Ami sokkal lényegesebb, bevonják a full méretű orgonánál a presetoktávot a játéktérbe midi módban! Tehát 6 oktávon lehet rajta zongorázni!!!
A rengeteg +hangszín mellett vajon lehetőséget adnak a Nord mintájára saját hangok betöltésére is? Mert akkor valóban minden téren is sok oldalúvá válhatna.
Bocs, ez angolul van, de Joey kissé részletesebben tájékoztat a jelen fejlesztés állapotáról. Az orgona hangzásában mint vibrátó, lezlieffekt és hasonlók, a korábbi Legend típusokra is frissíthetők lesznek.
Dear members, I am Francesco from Viscount International and I represent Legend organs in Italy.I am writing this post to be clear about a few things after a great NAMM show for us.Last week we presented the Legend Soul organs line and the new Rotary speakers developed by Viscount.The new Legend Soul 273 and 261 wont replace the current Legend line but some of the new features (as the new Vibrato/Chorus improvements new Simulation, Tweaked sound and too other new features to mention) will be shared by both the lines after the update. The new 9 contacts keyboard system is our biggest improvement in terms of realistic keyboard feeling and is a unique feature researched by purists.Soon we will release audio and video to give you more info on these great instruments. I am sure that those who tried it at NAMM (even if the fair is not the best place to play and record) understand what I am talking about.The current Legend(s) will be improved consistently, while the new Legend Soul will represent our top class organ, especially for those who are not only looking for a beautiful sound generation, but also for the 9 Contacts keyboard feeling.The organs at NAMM were prototypes, without 100 % of the features working, but you will have examples to listen to soon. Below you can see all the new features incorporated in the Legend Soul organs. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------The new organs in the Legend SOUL line incorporate new hardware and software improvements.Hardware Improvements- 9 contacts keyboard (patent pending) : Viscount has designed and developed a new keyboard capable of reproducing the 9 contacts that made the phonic wheel organ and its creator, Laurens Hammond, famous. The system consists of both physical components and software processing to virtually reproduce the feeling of the mechanical organ.- New LCD screen to navigate the menu and its functions- Mod Wheel - Wooden top for improved structure and aesthetics- New Red Walnut colour (available in black too)- black octaves now playable (i.e for external sounds)Software IMPROVEMENTS- Additional organ models (Transistor & Pipe)- New Rotary simulation - Enhanced effects- Contact setting parameters- Lower manual section sendable to a different amp- New pedals basses In particular:Additional organ models 3 Tonewheel Factory ( JDF-30, JDF-50, JFD-70 ) 3 Tonewheel User (BC-1936, B3-1956, A100-1961) 2 Transistor (Farfisa, Vox) 2 Pipe (Symphonic, Baroque) 17 Pedals (Tonewheel, Farfisa, Vox, Symphonic, Baroque, Organ Bass, Upright Bass, Finger Bass, Fretless Bass, Picked Bass, Slap Bass, Rhodes Bass, Tuba Bass, Synth Bass 1, Synth Bass 2, Synth Bass 3, Synth Bass 4)After production, it will be possible to expand the number of models available for the 3 organ families (Tonewheel, Transistor, Pipe) and the bass family (Pedals).For the Tonewheels we already have the models from the previous Legend, for the Transistors we could think of other models from the period such as the Moog Cordovox, Ace Tone, Viscount Imperial, for the Pipes the Theater Organ, Romantic Organ. ROTARY SIMULATIONThe rotary simulation was rewritten in order to have a simulation very close to the original.For this purpose, the most famous historical models were analysed and measured in an anechoic chamber and the most commonly used microphonation modes were evaluated. There will therefore be different configurations to emulate some of the original models. In this review, the respective amplifier and drive models were also emulated with 'virtual analogue' algorithms.VIBRATO/CHORUSThe Vibrato/Chorus simulation was revised to better approximate the original. For this purpose some original Hammonds were measured and analysed.NEW EFFECTS Ring Mod, Flanger, Phaser, Wah, Tremolo, Delay
Kik játszanak a többi hangszeren? Esetünkben maga a műfaj deklaráltan legjobbja. És nemcsak bemutatókon, hanem koncerteken, rendszeresen. Sőt, legújabb lemezén is Legend szól.
A többi orgonamárkát csak követői demonstrálják.
Szóval reklámozzák, de másképp. És szépen terjed. Elég jót elég jó áron a legjobb élő orgonistával.
Nem hiszem azért hogy egy szűk körre alapozva a mai világban hangszert lehet eladni. Szóval ezt reklámozni kell(ene).
Ha ennek helye a fb. akkor sajnálom.
Nyilván egy dig.zongorának nagyobb a piaca, de jó példa rá lentebb a Yamaha YC. A cég óriási, mindent is gyártanak, a YC-nek mégis rekláma van. (Sztem nem azért, mert különben meg se vennék.)
Vhogy ezekkel az olaszokkal ez a baj! Fatar, Crumar, Viscount, Voce, Ketron, Paris (talán, nem tudom)...
igazából ez egy olyan bennfentes kör, hogy nem is nagyon kell reklámozni. A 9 kontaktot leginkább az tudja értékelni, akinek elsősorban ABC-je van és azzal is inkább a jazz, funk felé irányul. Rocknál kevésbé jellemző ezen fajta "ütésérzékenység" kihasználása. Szóval egy szűk réteg szubrétege. Oda meg könnyen elszáll a hír.
Konkrétumokkal még várjunk. Igazából csak decembertől lesz kapható. Kissé hamar mutatták be, de hát most volt a NAMM, meg addig is csigázzák az érdeklődőket. Persze addig még változhat a műszaki tartalom, az ár. Ellenben van idő gyűjteni :-)
A Vortex 26 kilós, 300 wattos lezli úgy néz ki telitalálat.
...emlékszem a "Giants" koncertre.... számomra (IS!) hihetetlen élmény volt akkoriban ezeket élőben látni-hallani! - főleg az akkori magyar kínálatban (PS..Monk kissé alkoholos állapotban volt..) V.
Akkor jól tippeltem elsőre, hogy inkább 1,5 misitől indulnak majd a Soulok.
A Nord is guríthatna vmit e téren!
Pár hete megnyitották a Sample Library 4-et (egyenlőre a meglévő régi mintákkal).
Valószínűleg új termékek is várhatók majd. Egyenlőre csak a Nord Piano 5 kompatibilis a libraryvel. Na de hová tűnt Damon Hill a C2D vonal? Vagy még dolgoznak a folytatásán? Esetleg nem volt világsiker és kinyírták a szériát?
Egyenlőre ugyanis az Electro + pótmanuál továbbra is egy árban elérhetőbb alternatíva orgonáláshoz, meg még a Roland V-kombók...
Alaposabban megnézve, rommá pakolták a Soul orgonák felületét. A további extra szolgáltatásokhoz több oszlop, több sor kezelőszerv kellett a bal kockákon, továbbá a vibrátó és pekakapcsolók felett.
Szerintem felesleges a kijelző a programozáshoz. Mindenkinek van tapitelefonja. A hanxerbe épített bluetooth kapcsolaton a teló lehetett volna a kijelző és állítgató felület.
Van külön gomb kis ledekkel a Vox, Pipe, Farfisa orgonák kiválasztásához.
Egy csomó extra effekt és szerintem a kézlegyintés érzékelő (TAP) az élő beavatkozásokhoz. (rugószengető verés, vagy ring modulator mint a VK-kban)
Kivilágosítva alaposan a képeket, van hajlítókereke is. Szerintem ezzel a motor is leállhat.
A sűrűbb gombkiosztás ellenére a széthúzott A - B presetváltó nem lesz kényelmetlen.
Nemrég ért véget a Covid. Meg hát hónapokkal előtte el kell kezdeni szervezni egy ilyet. Talán márciusban már lehetett előre inni a macibaci bőrére, így ha kéőbb is, de többéves szünet után ismét rendeződni látszik az élet ezen területe. Biztos más gyártó is előrukkol valami érdekességgel.
Na itt a teljes újdonság választék a Viscounttól! Ebben az évben tarolni akarnak.
Két kilenc kontatusos Soul orgona és a három lezli. Remélem árban is verhetetlenek lesznek.
A Viscount megvette a Tornado lezligyárat, azért hasonlít a 315-re kísértetiesen a Vortex 315. Azonban a 80W csöves végfok helyett egyenlőre Eu-szabványosítási okokból 300W IC-s végfokokat kap. A 26 kilójával döbbenetesen könnyű.
A két féllezli is szép értékekkel rendelkezik. Kérdés, hogy szólnak? Megvan-e az a jó bödönös, ikrás hangjuk? Kicsit nyitottnak érzem a dobozokat ehhez. De már nem kell sokat aludni rá hétvégéig :-)
A kislaci egy lakótelepi lakásba az orgona mellé egy polcra szintén kellemes megoldás lehet. Volt ilyenem, a 2101 Leslie. Nem volt rossz hangja, de nem volt dög a hangképben. A KBR-3D dögösebb, de a kis tölcsér miatt kevésbé érezni a forgást. (kihangosítva mindjárt más) A Spin Tone 700 meg az igazi minden egyben koncertcucc.
Ahogy írtam, Dennerlein, vagy más, aki midizi a basszust, rátesz oda olyan hangszínt, amit szeretne és nincs vibrátó.
Az értékeket ugyan lehet állítani, de egy rendes B3 szimuláció azt próbálja adni, ami a minta. Felső vagy Alsó+láb manuál vibrátója. Nincs az igazin sem egy 3. kapcsoló.
Ezért javaslom basszusnak egy teljesen más szinti hangot megvezérelni. Dennerlein egy ősöreg korg nagybőgőhangot használ, de pl. a Doors egy rövis bass Rhodest hasdznált, az is célravezető. Vagy egy jó moogos szintihang.
...a "telefonos" utalással nem VB+-at akartam lecikizni, valóban jó program, nekem is megvan a PC-n, tetszik is, jól átgondolt programm, (különösen pl. hogy pl. megenged "fölösleges" alsó billentyűket Hammondos inverted prestbillentyűként használni)...végül is erre épít az amugy népszerű Crumar lkón-sorozat...
A Legend bassuskimenetét nagyon díjazom, de az igazat megvallva még nem próbáltam ki, mert itthon a VK-val hajtom meg, s hamár, többnyire annak a bőgő-hangját használom a pedálon az orgona -bass helyett, abba nem szól bele a Leslie... így viszont még nem próbáltam ki, hogy ez a külön basszus-kimenet alá van-v vetve a volume-pedálnak?! (vszleg..)...lustaság... NB. az általam kritizált pontra, hogy a Vibrátóról nem lehet külön leválasztani az orgona basszust, erre továbbra sem találok orvosságot...(eredeti H.-on, godnolom, ezt utólag meg lehetne "barkácsolni"-a digitál-klónókba már nem tudsz bekenyúlni), hogy ezt a klónokon miért nem oldották meg rejtély, hiszen más "autentikus" hammond-sajátságokat, hibákat, korrigálni lehet ill. tweakelni (pl. a key-clicket, vagy a percussiont) - lehet hogy mint egyszemélyes zenész -minoritást egyedül engem zavar ez a hiányosság ?? V.
"Mai fiatal életerős zenészek már kiakadnak ha egy nagyobb billentyű eléri a 15 kilót" Bocs' nekem ebből ez jött le.
Nem is gondolod, hányszor voltam a Microstationnal egymagában! Sőt, volt rock trió úgy, hogy basszer nélkül léptünk fel, én hoztam azt is a Korgon. Speciális alkalmak az ilyenek. Pl. elmegyek nyaralni, ez fér el és viszonylag közel a fellépti hely.
Amilyen kicsi és könnyű a szinti, olyan nehéz hosszabb ideig játszani rajta, mert a kisebb billentyűk miatt össze kell szorítani a kezet. Számomra fontos ugyan hogy hogy szól, de a fentiek alapján kompromisszumot kell hozzak. Van még fontosabb, a játék. Ettől még nagyokat tudok döngetni s színpadon.
A VB3-mal csak próbám volt, de az fullos műsor és nagyon elégedettek voltak a hangjával. Kérdezték, hogy a Legendet be tudom-e erre a hangzásra állítani! :-)
Van értelme a külön basszkijáratnak. A sampletes változatomnál is külön küldtem ki, amikor a basszusért is én feleltem. Persze más a Jimmy Smith stílus, de több megoldás létezik. Pl. Dennerlein.