Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1454

Ha jóféle szesz van benne, már rossz nem lehet.... :-))))))))))))))

De nincs új a nap alatt: a nagymamám sose vett bolti vaníliás cukrot. A félkilós porcukrot áttette egy befőttes üvegbe, és beledugott egy rúd vaníliát. Időnként átkevergette. Csak ezt használta sütéshez.

Előzmény: markusjud (1448)
nettomazsola Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1453
ja
ugy kene ... de nem.
mind a kettonek extract a neve.
az egyik 3$ a masik meg 10$

a szintetikus az KESERU!!!!

ha vesztek, akkor nagyon nezzetek meg, semmilyen aromabol nem szabad a sintetikusat venni!!!!

en megyek 2 het mulva BPre ... tudok vinni, de szerintem nem er annyit.
1500 FT egy 50ml -es uveg, igaz cseppek kellenek belole.
Előzmény: markusjud (1451)
nettomazsola Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1452
igen
Előzmény: Zitka (1449)
markusjud Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1451
Amit írsz, az valszeg az Extract, a másik meg a Vanilla Flavoring, nem?
Előzmény: Zitka (1449)
markusjud Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1450
Tyúúúúúúúúú, ez az egész joyofbaking nem semmi!!!! Juj de kár, h. angolul van! :((((
Előzmény: nettomazsola (1445)
Zitka Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1449

Az előbb becopyzott leírás akkor igaz, vagy nem? :-)

 

made only from extract of fine quality vanilla beans

Előzmény: nettomazsola (1445)
markusjud Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1448

Ez tetszik legjobban:

 

To make your own vanilla extract, place 1 whole vanilla bean, cut in half lengthwise, into 3/4 cup (180 ml) of vodka.  Cover tightly and let steep for 6 months before using.

1 whole vanilla bean = 2 - 3 teaspoons of vanilla extract

Lehet, h. érdemes venni egy dögdrága vaníliarudat, és megkockáztatni vmi jobb vodkával??? Zitka, szted?

Előzmény: nettomazsola (1445)
Zitka Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1447

Ebből a vanília porból nagyon kevés kell. Én lyukacsos tetejű fűszerüvegben tárolom, és úgy szórok belőle "egy keveset" a sütikbe. Nem tudom, pontosan mennyit, de egy fél mokkáskanálnál tuti nem többet.  A vanília esszenciából szerintem is cseppek kellenek, de biztosan ki lehet kísérletezni a megfelelő mennyiséget.

A "keserűre" sikeredett tejberizsemnél valszeg az lehetett a probléma, hogy "óccsó, hadd menjen bele" :-)))) alapon nem fukarkodtam az aromával.

Előzmény: markusjud (1443)
nettomazsola Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1446
mielott sutod kostold meg! naggggyon finom.
mondtam, h az itt kaphato is edeskesen savanykas.
Előzmény: AleisteR (1435)
nettomazsola Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1445
http://www.joyofbaking.com/Vanilla.html

"When buying vanilla extract make sure it is labeled "pure". The imitation vanilla extracts are made with synthetic vanilla (from glycoside found in the sapwood of certain conifers or from coal extracts) and leave a bitter aftertaste. Products labeled Vanilla Flavoring are a combination of pure vanilla extract and imitation vanilla extract."
Előzmény: nettomazsola (1444)
nettomazsola Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1444
a termeszetes vanilia aroma egeszen kicsi uveg ... 50ml majdnem 10$.
van "muaroma" annak szerintem gusztustalan az ize, es eleg barna lesz tole a suti.

a citrom aromaval nagyon vigyazzatok!
ha nem termeszetes, hanem muanyag akkor pont olyan ize-szaga van, mint a legolcsobb WC illatositonak!!!!

es csak CSEPP-ek kellenek mind a kettobol!!!!
Előzmény: Zitka (1437)
markusjud Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1443

És ezekből mennyi kell? Mennyit rax a porból? A lötyiből csak cseppeket, mint a citromolaj esetében? Vagy abból is kanálkányit?

Előzmény: Zitka (1442)
Zitka Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1442

Az arány természetesen :-) nincs ráírva. De ahhoz képest, hogy egy nyamvadt rúd vanília 400 ft, és olyan aszott, hogy alig lehet belőle valamit kipréselni, szerintem ez a 290 ft-os csomag elfogadható ár. Főleg, hogy kevés kell belőle egy adag sütibe.... Közben megtaláltam a konyha-trükkök topikon az angol vanília esszencia paramétereit. 38 ml kerül 1,38 angol fontba.

 

www.supercook.co.uk  honlapon található a topiktárs által vett cucc:

 

 

Extract of Vanilla

The delightful flavour of vanilla is at the heart of a wide variety of baking and sweet cooking. It is a delicate but very important ingredient. Supercook Extract of Vanilla is the real, natural thing made only from extract of fine quality vanilla beans for the delicious true taste of vanilla in all your cooking.

 

Előzmény: markusjud (1441)
markusjud Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1441

Én csak egy mokkáskanálnyit tettem bele. Sajnos, úgy tűnik, hogy amire semmi nincs írva, az nem süthető - ha az volna, reklámozná nagyon a dobozán :(

Milyen arányban van a tejpor és a vanília? Mert az nagyon nem mindegy...

Előzmény: Zitka (1440)
Zitka Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1440

Érdekes, nekem pont ellenkező tapasztalataim lettek. Szinte torokmaróan "keserű" lett a tejberizs a vanília aromától. Marina márkájút vettem valamelyik hiperszuperben :-), kis üvegcsében talán 60-80 ft.  Lehet, hogy túl sokat tettem bele??? Erre nincs ráírva, hogy nem süthető... :-O

Az Ázsiában én vanília port szoktam venni. Sajnos nem színtiszta vanília (régen az volt ráírva, hogy 100% Bourbon vanília), hanem tejporral van elkeverve. Szép sárga, egy kis zacskó 290 ft. De nagyon sokáig elég, egy adag mufliba elég egy negyed kiskanálnyi is.

Előzmény: markusjud (1438)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1439

csak én mondam, :-) de én is csak azért, mert egy _kezdő_ muflista sztem épp azt élvezi, és attól kattan rá a muflonra, merthogy POFONECCERŰŰŰŰ!!! én ezt úúúgy élvezem! aztán ha már függő lett az ember, akkor persze variál, ahogy akar.

 

meghát lássuk be, a klasszikus muflon azért az egy kevert tészta, a békítő muflon meg kenegetős, hajtogatós, töltögetős, most minek ezzel kezdjen. a búvárkodást is az uszodában kezded, és nem az 50-es mélységben fekvő zegzugos roncson... :-)

 

de mondom, ez csak az én véleményem, és saját tapasztalatom.

Előzmény: AleisteR (1435)
markusjud Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1438

Köszi, jó hogy mondod! Van egy volt gimis osztálytársnőm, aki Londonban él, és hébe-hóba hazalátogat. Megpróbálok kérni tőle, főleg ha nem drága.

De az Oetker aromája tényleg finom, és süthető. Egyszer, még régebben láttam dögdrágán a Vámház csarnok Ázsia boltjában.

Múltkor a Szilast vagy vmelyk ilyet tettem tésztába, és utána olvastam el, hogy nem süthető... :((( Nem lett ugyan baja, de íze se :((

Előzmény: Zitka (1437)
Zitka Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1437

Azt hiszem, itt még nem meséltem el, csak a Stahl topikon...

Amikor a Ducigerezd Juci :-) folyton igazi vanília esszenciát használt, írtam egy mailt a "szerkesztőségének", hogy ugyan már hol veszi... Kaptam is egy kedves választ, hogy Judit Angliából hozta, de nyugodtan használjak aromát, mert az ugyanolyan jól megfelel a célra. Na kösz...  Én iszom a Chivas Regal whiskyt,  Te meg vegyél viszkiaromát, ugyanolyan jó.... :-))))))))))))))))))))  Egy másik topikon egy topiktárs hozott is Angliából ilyet, nem is olyan vészesen drága. De én sajnos Bécsben sem láttam sehol. :-( Londonba meg momentán nem megyek. :-(

Előzmény: markusjud (1436)
markusjud Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1436

Holvettedholvettedholvetted?????????????????!!!!!!!!!!!!!!

Akkora kincs, hogy ihaj, barátnőmtől kaptam legutóbb, Németországból hozta nekünk a férje! Sehol nem kaptam itthon süthető vaníliaaromát :(

Előzmény: AleisteR (1435)
AleisteR Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1435

Megcsináltam tegnap az áfonyásat, sima vaníliás tésztával, csokidarabokkal. Finom lett, de várakozásommal ellentétben ez az áfonya édeskés volt. Viszont most próbáltam először az ötkeres vajas-vaníliás aromát, nagyon jó íze lett tőle. (Azért nem fényképeztem le, mert szabvány muffin-kinézete volt.)

Kivételesen használtam a kapszlikat, mert nem volt otthon vaj a formák kikenéséhez, és érdekes módon most egész jól kijöttek belőle. Lehet, hogy azért, mert olajosabb volt a tészta.

 

Egyébként nem tudom, miért mondjátok, hogy a csiga meg a békítő kifli macerás, szerintem egyáltalán nem az. Talán csak a stahljuci leírása cirkalmas túlságosan. Valóban több idő, a kelesztés miatt, de nem kifejezetten bonyolult... egyetlenegy küblit kell csak elmosni utána, meg a robotgép dagasztókarját.

Előzmény: nettomazsola (1433)
markusjud Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1434
nettoafonya ? ...  ;-)
Előzmény: nettomazsola (1433)
nettomazsola Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1433
ugyanugy hasznalhatod mint a mazsolat.
en rendszeresen azzal sutok, igaz az itt kaphato aszalt afonya az edesitett.
egeszen enyhen savanykas, de edes is egyben.

almaspitebe is sokszor azt rakok, mert en jobban szeretem mint a mazsolat.
Előzmény: AleisteR (1426)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1432

szia,

őszintén, én nem ezzel kezdenék... ha még nem csináltál muffint, ne egy műfajidegen, és kicsit bonyi dologgal kezdj, hanem egy igazi muffinrecepttel. rá fogsz kattanni, és akkor már persze mehet a variálás. de persze rádbízom. (a 'műfajidegen'-t nem bántásiból mondom, csak hát értitek, ez már valahogy a magasabb szintű muffinvarázslók vadászterülete, nem?)

Előzmény: HReni (1430)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1431
asztamindenit, ez olyan tökéletes, mintha nem is igazi lenne :-)
Előzmény: SzJucus (1429)
HReni Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1430

 hello!

 

most vagyok itt először,és nagyon tetszik ez az oldal az a jó hogy itt már mindenkinek van tapasztalata nekem még nem sok:(

Így sokkal könyebb valaminek nekiállni hogy ti már csináltátok és tudtok benne segíteni...

Én is megpróbálnám ezt a csigát állati jol néz ki ,csak most azt nem értem hogyha a békítő kifli tésztájábol készítem akkor mindenből felet veszek 1tojás,az adagok meg megfelezve???

 

Lécci válszoljatok köszike és gratula a receptekhez.

Előzmény: AleisteR (1396)
SzJucus Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1429

Sziasztok!

A 1185-ös hozzászólásban közzétett Búvár túrós alkottam tegnap délután. A képeken látszik, milyen lett az íze meg nagyon-nagyon jó volt!

Az igaz, a férjem szerint nem jött ki a papírból - érdekes módon én ki tudtam venni -, de neki lehet, hogy inkább rapülős túrós kellett volna, hogy egyből kiszálljon a sütőből!!  :))

Én 3 és fél pohár kefírrel készítettem, még így is elég folyós volt az állaga, de a végén jól megsült! Próbáltam papír nélkül is sütni, elég nehezen, de azért kijött a tepsiből.

Egyébként elég nagy adag a tészta, nekem 32 db lett + maradt még túró is.

 

  
Zitka Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1428

Húúú, az a camembert-es társítás nagyon izginek hangzik. :-)

Azt hiszem, írtam pár hete, hogy aszalt meggyes-csokisat csináltam, nagyon finom lett. A vörösáfonya is kicsit savanykás, szerintem jól passzol a csokihoz.

Előzmény: AleisteR (1426)
Zitka Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1427

>sutheto mignonpapir

 

:-DDDDD Én is kész lettem volna ettől. :-))))) Olyan kis hengeres átlátszó műanyag dobozban volt, Duni márkájú? Elég sok helyen lehet kapni (Auchan, konyhaboltok), olyan 300 ft körül van a 100 db-os. Már ha erről van szó...  Én még nem vettem, de szerintem korábban már írta vki, hogy jól műxik. 

Előzmény: BONNIE (1422)
AleisteR Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1426
Van valaki, aki kísérletezett már aszalt vörösáfonyával muffügyileg? Mivel érdemes társítani, bírja pl. a csokit? Vagy csináljam inkább camembert-sajttal?
AleisteR Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1425

Én is ott szereztem be a muffpapíromat. Kerek, átlátszó műanyagdobozkában volt 100 db sima fehér papír, asszem. Hát ez a fajta nekem nagyon nem jött be, masszívan beleköt a tészta.

 

De pl ismerek olyan embert is, aki nem teljesen átsütve, hanem középen kicsit maccsosan szereti a muffint, és kifejezetten élvezi, ha a papírról kell lenyolagatnia...

Előzmény: BONNIE (1422)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!