Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Doki_200D Creative Commons License 2010.09.07 0 0 7910
Azt mondják a nálamnál tapasztaltabbak, hogy egy nem szana-szét szakadt gyári jobb, mint az utángyártott! (Ami talán török?) Szóval ha lehet, ilyet szeretnék! Ha nincs, alőbb-utóbb megalkuszom! :(
Előzmény: horvathisi 240D 3.0 (7902)
te_o Creative Commons License 2010.09.07 0 0 7909
Ez jól hangzik, pontosan mi ez az anyag, és mivel viszed fel? Létezik kis mennyiségben is?
Előzmény: sgabo (7907)
sgabo Creative Commons License 2010.09.07 0 0 7908
Új kell? Azt tudok szerezni Neked, csak kell egy pontos motorkód. Használtban nem tudok segíteni.
Előzmény: 250ce (7905)
sgabo Creative Commons License 2010.09.07 0 0 7907

Én a kédereket mindet a SIKA elastomeres fekete szélvédőtömítő trutymójával nyomtam ki. Az ablakkédereket szintén. Ez áll a legközelebb a gyári "sosekötökmeg" anyagokhoz. A kéderek mondjuk valami bivaly ragasztóval voltak beragasztva a W114/115-nél, de a 123-nál ilyesmi trutymó volt alányomva.

Kipróbáltam, működik, áll mint az állat és nem is ázik be sehol. :)

te_o Creative Commons License 2010.09.07 0 0 7906
Én sima palmatexszel ragasztottam, alapvetően a sín tartja a helyén, a ragacs inkább tömít/fixál, nem?
250ce Creative Commons License 2010.09.07 0 0 7905
Sziasztok
Jó állpotú esteleg új alaplapot keresek első lámpákhoz.
Létezik eggyáltalán új? Én ugyanis az EPC-ben nem találtam.
Illetve továbbra is keresek 6 darab befecskendező szelepet 250CE-hez
250ce Creative Commons License 2010.09.07 0 0 7904
Ezzel én is sokat kisérleteztem, legutóbb teroson szélvédő ragsztóval tettem be a csomagtér kédert, ez tűnik eddig a legjobbnak.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.07 0 0 7903
Szia, ez bevált. KATT
horvathisi 240D 3.0 Creative Commons License 2010.09.06 0 0 7902

Sziasztok!

Először is köszönöm a választ Gabónak és Raisznak(jó sokat bírtál írni-->duplakösz).

Jó állapotú szélvédőgumit szerintem nem lehet már találni. Inkább a vásárlandó kocsi árából vegyél gyári újat.

Az én kérdésem pedig: Van-e fogalmatok arról, hogy a gumikéderek bizonyos pontjainál használt gyári ragasztót mivel a legérdemesebb kiváltani. A poggyásztér-tető gumija végig és a szélvédők is ragasztva vannak(gondolom ugyanazzal az anyaggal). A pálma-tex, -fix nekem is eszembe jutott, de azt mindkét ragsztandó felületre fel kell vinni és ez nagyban megnehezíti a pontos felhelyezést ill., hogy utána ne lógjon ki a ragasztó.

Ennyi hát a problémám. Kösz

szepvolgyiii Creative Commons License 2010.09.06 0 0 7901
Van 1-2 eladó alkatrész W114-hez, ha érdekel valakit. Műszerfal műszeregysége, hátsólámpák, gumicsövek, első lámpa üveg, szivargyűjtó és még néhány apróság. Ha kellene valami szóljatok: 06205662066, vagy szepvolgyi.i@gmail.com
Doki_200D Creative Commons License 2010.09.04 0 0 7900
Akkor tényleg senkinek sincs egy eladó szélvédő gumija! :( Vegyek egy komplett autót? nem tudom hova tenni... Segítsetek!
Raisz Creative Commons License 2010.09.02 0 0 7899
Szia!

A mike.british-cars.de oldalon megtalálható német és angol nyelven az üregvédő, valamint a hozzá tartozó cuccok. Onnan rendeltem én is 4kg zsírt + a szórópisztolyt + szondát, amit be lehet tolni az üregekbe és ott porlaszt (összesen 44 eFt-nak megfelelő Euró volt). Ennek az üregvédő zsírnak az a különlegessége, hogy nem tartalmaz oldószert, nem köt ki úgy mint más anyagok, ergo nem is repedezik meg az évek alatt, hanem állandóan megtartja az ún. kúszó tulajdonságát (állítólag valami összehasonlító teszten ezt hozták ki legjobbnak). A zsírt fel kell forrósítani kb. 120 Celsius fokra és akkor folyékonnyá válik. Ehhez sima rezsót használtam, de árul a Sander úr ehhez spéci melegítő eszközt is termosztáttal, csappal stb. A szórópisztolya azért kell, mert az egy termosz, amiben forró marad a cucc. A kb. 80 cm hosszú szondát - amíg az ember nem dolgozik - célszerű egy csőbe tenni és a másik oldalról egy sima hajszárítóval a csövön keresztül meleg levegőt áramoltatni. Így lehet melegen tartani, Sander is ezt ajánlja a honlapján. Én maximálisan meg vagyok elégedve, minden működött szépen. Szerencsém is volt, mert jó meleg volt még az idő.

Előtte saját magam által barkácsolt szondával és gagyi pisztollyal rozsdamarót fújtam be mindenhova jó alaposan, azután meg kimostam kerti slaggal. De jobb lett volna a rozsdamaró előtt is kimosni, mert arra jöttem rá, hogy bizonyos helyeken a levált rozsda, az út pora stb. összegyűlik és bekeményedik. Ilyet találtam pl. az első kerékjáratok motortér felőli oldalán futó tartónak hűtő felőli zugaiban.

Egyébként egy sokkal olcsóbb 4CR márkájú üregvédőt is használtam az ajtók belsejébe', és úgy vettem észre, hogy ez is képlékeny viasz-szerű marad. Ezt nem is kell felforrósítani. De a jó minőségű szonda - ami megfelelően rugalmas de merev is - nagyon fontos. Illetve a végén a szórófejen is rengeteg múlik.

A Sander-féle zsírra meg a 4CR-re is igaz, hogy elég az üregbe egyszer bedugni a szondát és miközben nyomja az ember az anyagot, szép lassan kihúzni. Így is nagyon bőségesen terítenek.

Előzmény: horvathisi 240D 3.0 (7897)
horvathisi 240D 3.0 Creative Commons License 2010.09.02 0 0 7898
Ja, a dugókat szerintem rakd vissza mindenhova ahol gyárilag is van. Ahol nincs, tartsd tisztán, hogy kifolyhasson a lé.
Előzmény: Raisz (7896)
horvathisi 240D 3.0 Creative Commons License 2010.09.01 0 0 7897

Helló!

Milyen antenna?? Én a w124 gyári hirschmann antennáját szétszedtem, nem volt benne semmi ördöngősség. Csak össze kell dugni a csatlakozót és működik.

Ez a mike sanders cucc érdekel engem! Pont most lett lefényezve az autóm. Ez a következő lépés. Hol lehet beszerezni, mennyiért és mi az, hogy saját szerszámmal? Sima kompresszoros szórópisztoly nem jó hozzá? Mitől olyan szuper ez az anyag? Na elég volt a kérdésekből. Kösz a választ.

Előzmény: Raisz (7896)
Raisz Creative Commons License 2010.09.01 0 0 7896
Sziasztok!

A régóta tervezett üregvédelmet megcsináltam Mike Sander's zsírral és szerszámmal (élvezet volt vele dolgozni!), és most már a befejező műveleteknél tartok. Ezzel kapcsolatosan kérdezem, hogy kinek mi a véleménye a karosszéria különböző nyílásaiba helyezhető gumi dugókról? Ezek jók, mert megakadályozzák a víz bejutását, vagy pedig hanyagolandók, mert megakadályozzák a bejutott víz kicsepegését?

Másik téma: Antenna szerkezetről van valakinek ábrája, metszeti ábrája, vagy leírása? Minek mivel kell érintkezni, és melyik résznek, melyikkel nem szabad? Hogyan kell szétszerelni a foglalatot?

Hozzászólásokat előre is köszönöm. Üdv!
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.31 0 0 7895

Egy jótanács: vedd meg te a bőrt, ha nem akarsz később szivni.

Sok kárpitos nem autóhoz való, hanem bútorbőrt használ...

Előzmény: horvathisi 240D 3.0 (7894)
horvathisi 240D 3.0 Creative Commons License 2010.08.30 0 0 7894

Én meg keresek egy 4sebességes automata váltót 300d-re. Vagy szuper állapotban normál áron vagy rossz állapotban 5000 ft-ért és felújíttatom. A jó állapotúért fel tudok ajánlani egy 300D-re való 5sebességes manuálisat állólámpás gyári 5seb. kulisszával.

Gabó!

Nem a zsebedben akarok turkálni, de tényleg kíváncsi vagyok a 23-as kupé kárpitozásának költségére. Az én árajánlataim csak a 4 ülésre anyaggal 150-350e-ig terjednek. És akik ajánlották őket mindketten esküsznek mindkét készítő munkaminőségére. A különbség tetemes. Viszont egyiknél sem láttam komplett munkát. Tehát összehasonlítási alapnak szánnám a tiédet. Ha akarod írd meg privátban!

Kösz. István

Ja, ma lett kész a fényezési munka az enyémen, majd dobok fel képeket. Csá

sgabo Creative Commons License 2010.08.30 0 0 7893
Van egy eladó 200D motorom a hozzá tartozó 4-es manuális váltóval együtt. W115-ből lett kivéve szakszerűen, csövek le lettek dugózva és úgy tárolódott. Osztrák motor, tehát nem volt barmolva, berhelve és a kasztnija alapján igencsak keveset futhatott. Nálam helyhiány van és emiatt válnék meg tőle. Meg hát kasztnim sincs, amibe kellene. ÁRban megegyezünk szerintem. :)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.27 0 0 7892

Igen. Már össze is van rakva a motor, a hétvégén megy be a helyére. 

Viszont a küszöbökkel vigyázz !

Egy német (török) jól leszivatott.

Ugye gyári állólámpás coupe küszöb horror.

Árulgatnak németországban jó drágán utángyártottat, 69 Eur / db + posta.

Örültem neki, kifizettem valami 50.000 Ft-ot a párért, szállítással.

Persze limuzin küszöböt kaptam ami rövid + kivágva belőle egy darab.

Reklamálok a töröknek: kifejezetten coupe küszöböt hirdetett, azt vettem, azt fizettem, átflexelt utángyártott klokkerholm limuzinét kaptam ami ugye nagyon nemugyanaz. Itthon is tudtam volna venni az unixban 10.000.- ért, és flexem is van... Kidobtam 100 ajrót az ablakon. Válasz semmi. Megirtam mégegyszer a reklamációt, türelmesen várok még egy hetet, semmi válasz. Amikor persze megkapta a negativját, akkor egyből írt: szemét káeurópai lettem + megirta, hogy a tőlem ezután érkező rendeléseket semmisnek tekinti :)))) 

Link
Előzmény: sgabo (7890)
sgabo Creative Commons License 2010.08.27 0 0 7890
Nyugi, 387 blau. :)))))))))))))))) Sikerült a sárgahorganyt megcsináltatni végül?
Előzmény: Törölt nick (7889)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.27 0 0 7889

Szín? 461 Bronzebraun ne legyen, az már stipi-stopi az enyémnek :)

Furcsa (de jó) a kéziváltó, inkább az aut. volt jellemző a kupékban, nem?

Szept elejére kész a 116-os, utána ugrunk neki mi is a 114 280CE-nek.

Előzmény: sgabo (7888)
sgabo Creative Commons License 2010.08.27 0 0 7888

megnézegettem a gyári extráit is a tábla szerint: 248 fűthető hátsó szélvédő 427 szervó+mehanikus váltó 462 ködlámpa hátul 536 rádió előkészítés és mehanikus antenna 600 fényszórómosó :)

sgabo Creative Commons License 2010.08.27 0 0 7887
Köszi. 280-as és 74-es gyártású, 75-ös forgalomba helyezésű. 85e vagy 185e km van benne, ezt még nem tudtuk eldönteni, mert a manusz, aki vette nem emlékezett, hogy ezé vagy a másiké fordult már át egyszer.
Előzmény: Törölt nick (7886)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.27 0 0 7886
Grat ! 250 vagy 280 ? Évjárat ? 
Előzmény: sgabo (7885)
sgabo Creative Commons License 2010.08.26 0 0 7885

Jött is válasz, valamiért visszament a csomag... az okát nem tudom, mert DHL-es és azt mindig lerakják a postán, vagy hagynak értesítőt. Mindegy, jön megint.

Éjjel érkeztem haza, kirándulásom eredménye és kiccsaládom új tagja:

b_bokonon Creative Commons License 2010.08.24 0 0 7884

Same comment from my side.

Ha bírod a németet vagy az angolt, hívd fel őket telefonon, és érdeklődj a rendelési szám alapján, hogy mi történt.

Előzmény: te_o (7883)
te_o Creative Commons License 2010.08.24 0 0 7883
Egy hónap???! Azonnal írjál nekik!
Nálam (többször rendeltem náluk) egy napon belül jött az email, fizetés után kb. 4 nap múlva itt volt a doboz.
Előzmény: sgabo (7881)
horvathisi 240D 3.0 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 7882

Szerintem nincs miért aggódni, régi motorosok lehetnek. Nyilván nem szarakodnak ilyesmin. Inkább csak a logisztika ördöge. Vagy a debreceni DHL depoba érkezett, ami kb 1 hónapja égett porig... majd újraküldik :-). Én mondjuk inkább hívnám őket, hogy érezzék a súlyát.

Inkább tegyél fel képeket a készülő belsőről, meg áruld el mennyibe került a w123 kárpitozása. És arra is kíváncsi vagyok, hogy mennyire strapabíró az a bőr. Mert láttam már gyönyörűen kivitelezett kárpitozást szép bőrből, csak elég volt végighúzni rajta a körmöd és ronda maradt-örökre. Kösz. István

Előzmény: sgabo (7881)
sgabo Creative Commons License 2010.08.23 0 0 7881

Pár hozzászólással lejjebb említettem, hogy vásároltam a Niemoellertől. Egy hónapja fizettem ki és azóta semmi... Szerintetek?

Nyilván írok egy emailt, hogy mi a pálya, de csak raktáron lévő termékeket vásároltam és egy hónapja semmi... :(

kékled Creative Commons License 2010.08.22 0 0 7880

Sziasztok.

Valaki keresett belsőt, 108-ba

Van itt egy.

Ma járle.

én nyomtam rá 70-et de nem az volt a legmagasabb licit.

Szerintem 100 van rajta, ha valakinek kell......

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270622509814&ssPageName=ADME:B:ONA:GB:1123

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!