Keresés

Részletes keresés

Bateman Creative Commons License 2023.12.20 0 0 83904

huu, wazze', innentől az megy majd tovább, hogy csináltam egy fanfilmet:)

Előzmény: Stratonicus84 (83892)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.12.20 0 0 83903

nnaa! csak jól derengett, hogy de, bizony van valami "ilyesmi" jelenet a filmben, még ha a konkrét képkocka már nem is rémlett 

mondjuk azt sosem gondoltam volna, hogy az ott Wedge (ha Lawson alakítja éppen, ha nem...)

Előzmény: Stratonicus84 (83901)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.12.20 0 0 83902

persze! ezt mondom, egyszerre kezdtetek el beszélni a két filmecskéről és én nem feltételeztem alapból, hogy a fanfilmben van a bts kontent :D

és igen, kattinthattam is volna, de úton, két ügyfél között, telefonról inkább csak kézdezgetek egyelőre

Előzmény: Stratonicus84 (83900)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.12.20 0 1 83901

Félreértettél. A TESB film egyetlen pillanata Luke, Artu és Wedge szereplésével (ha az tényleg ő egyáltalán) az az, amiben a csata után elbúcsúznak. Benne van a filmben. Még el is hangzik valami olyasmi, hogy "találkozunk a flottánál", vagy valami hasonló. A háttérben a levegőbe emelkedik egy transzporter.

És közben Artu fenn csücsül a helyén, mutatja a kamera.

Ami nincs benne a filmben, az pedig az, hogy Luke kezet fog Wedge-dzsel.

Tehát megvan a kivágott pillanat Luke és Wedge szereplésével, de szerintem ez az egész nem ér meg ennyi magyarázó hozzászólást. :P

Előzmény: mindenki senkije (83899)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.12.20 0 0 83900

Te aztán tényleg az erdő sűrűjében vagy! :)

Az Indy doku es a fanfilm az két tök külön téma.

Indy dokuban voltak soha nem látott SW pillanatok.

Fanfilmben pedig azzal keretezték a történetet, hogy magát a filmet a Lucasfilm archivistája találja meg és vetíti le magának. De ennyi idő alatt már rákattinthattál volna bateman linkjére, és magad is láthatnád, miről van szó. :)

Előzmény: mindenki senkije (83898)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.12.20 0 0 83899

"Így van, eleve kivágott jelenetet keresünk, ami nincs benn a filmben. :)"

logikus, csak itt meg az zavart meg, hogy ezt írtad:

"- nincs benne a filmben

- a filmben az egyetlen alkalom, hogy Luke-on kívül Wedge és Artu is jelen van"

őszintén szólva arra gondoltam, hogy maga a kézfogás bemásolt pillanata benne van a filmben, csak már én nem emlékszem rá, de a vonatkozó párbeszédet viszont már kivágták. és annak lényegét Luke már csak R2-nak (vagyis a nézőnek) néhány másodperccel később adja át

Előzmény: Stratonicus84 (83896)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.12.20 0 0 83898

értem, tehát egy eddig nem látott, hivatalos dokuból származó darabkák kerültek a fanfilmbe

de akkor ezt is hangsúlyozzátok, mert csak úgy önszorgalomból már nem nézegetem meg az en plusz egyedik fan filmet, ráadásul előtte egy indy dokuról beszélsz, miszerint abban sosem látott sw bts tartalom van és így jól bevittetek az erdőbe... :D

mindenki senkije Creative Commons License 2023.12.20 0 0 83897

"Nekem nem fontos; ők írták a kérdésemre válaszként, hogy Artu is a jelenetben szerepel."

Erre írtam a minap, hogy nem biztos, hogy R2 is szerepelt volna benne eredetileg. (bár a képet nézve, valószínű, hogy ő is ott van már az x-wing törzsében, csak a kamera nem mutatja. Ő a re-edited/re-filmed jelenet része, szerintem az alábbiak értelmében:

"And the scene with Luke and Wedge also exists. It has been completely cutted or re-edited and finally re-filmed with new dialogue with Artoo."

Szerintem ez azt jelentheti, hogy egy párbeszédben kicserélték Wedge-et Artoora. Talán eredetileg Wedge-nek mondta volna el (némileg eltérő formában) Luke az alábbiakat:

LUKE 
(into comlink) There's nothing wrong, Artoo. I'm just setting a new course. Artoo beeps once again.

LUKE (into comlink) We're not going to regroup with the others. Artoo begins a protest, whistling an unbelieving, "What?!" Luke reads Artoo's exclamation on his control panel.

LUKE (into comlink) We're going to the Dagobah system. Luke checks his readouts and makes a few adjustments. He rides along with only the soft hum of the instruments to break the silence. Finally, Artoo chirps up.

LUKE (into comlink) Yes, Artoo? Artoo utters a soft, carefully phrased steam of whistles.

LUKE (into comlink, chuckling) That's all right. I'd like to keep it on manual control for a while.

Stratonicus84 Creative Commons License 2023.12.20 0 0 83896

"de ha az egy fanfilm és nem hivatalos doku, akkor hogy kerültek bele ilyen érdekességek?"

Szerintem az alkotók hozzám hasonlóan érdeklődnek a BTS dolgok iránt.

"de miért fontos, hogy artoo is jelen legyen?"

Nekem nem fontos; ők írták a kérdésemre válaszként, hogy Artu is a jelenetben szerepel.

"mondjuk nekem ez a kép nem is ismerős, de akkor azért, mert nincs is benne a filmben?"

Így van, eleve kivágott jelenetet keresünk, ami nincs benn a filmben. :)

"de én azt sem tudtam, hogy az ott wedge, de speciel el tudom képzelni"

Én sem tudom; szerintem Lawsont nem vitték magukkal Norvégiába, ez itt talán csak egy stand-in lehet, akinek utószinkronban Wedge-hangot adtak, vagy nem tudom. A sisak alapján mindenesetre lehet Wedge.

Előzmény: mindenki senkije (83895)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83895

de miért fontos, hogy artoo is jelen legyen?

mondjuk nekem ez a kép nem is ismerős, de akkor azért, mert nincs is benne a filmben?

de én azt sem tudtam, hogy az ott wedge, de speciel el tudom képzelni

Előzmény: Stratonicus84 (83893)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83894

nem jöttem rá, nem néztem meg

de ha az egy fanfilm és nem hivatalos doku, akkor hogy kerültek bele ilyen érdekességek?

Előzmény: Stratonicus84 (83892)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83893

"a Luke-Wedge az a Hoth-i csata utáni beszélgetés lehet, ennek egy bővített verziója, nem?"

De baszki, igazad van!

Meg is találtam:

Luke és Wedge kezet fog a csata után. Erre illik a leírás, mert:

- nincs benne a filmben

- a filmben az egyetlen alkalom, hogy Luke-on kívül Wedge és Artu is jelen van

Na és mi lehet a Tantive IV kivágott jelenet?

Előzmény: d333 (83889)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83892

"de most ezek honnan vannak? a bateman által linkelt fanfilmből, vagy abból az Indy making ofból?"

Azóta már nyilvánvalóan rájöttél, de válaszolok: a Bateman fanfilmből. :)

Előzmény: mindenki senkije (83887)
d333 Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83891

pontosan erre gondoltam, bár Wedge-zsel ez a beszélgetés roppantul unalmas és suta lehetett, ezért is írták át Artoo-ra

Előzmény: mindenki senkije (83888)
d333 Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83890

a képaláírások nálam végig el vannak csúszva eggyel

Előzmény: mindenki senkije (83885)
d333 Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83889

a Luke-Wedge az a Hoth-i csata utáni beszélgetés lehet, ennek egy bővített verziója, nem?

csak találgatunk, de máskor nemigen beszélgettek az ESB-ben ők ketten, esetleg még a lépegetők elleni harc közben, de ott csak rövid interakcióra volt lehetőség

Előzmény: Stratonicus84 (83881)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83888

"And the scene with Luke and Wedge also exists. It has been completely cutted or re-edited and finally re-filmed with new dialogue with Artoo."

Szerintem ez azt jelentheti, hogy egy párbeszédben kicserélték Wedge-et Artoora. Talán eredetileg Wedge-nek mondta volna el (némileg eltérő formában) Luke az alábbiakat:

LUKE (into comlink) There's nothing wrong, Artoo. I'm just setting a new course. Artoo beeps once again.

LUKE (into comlink) We're not going to regroup with the others. Artoo begins a protest, whistling an unbelieving, "What?!" Luke reads Artoo's exclamation on his control panel.

LUKE (into comlink) We're going to the Dagobah system. Luke checks his readouts and makes a few adjustments. He rides along with only the soft hum of the instruments to break the silence. Finally, Artoo chirps up.

LUKE (into comlink) Yes, Artoo? Artoo utters a soft, carefully phrased steam of whistles.

LUKE (into comlink, chuckling) That's all right. I'd like to keep it on manual control for a while.

Előzmény: Stratonicus84 (83884)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83887

de most ezek honnan vannak? a bateman által linkelt fanfilmből, vagy abból az Indy making ofból?

Bateman Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83886

ezt én sem vágom:) az nem a Jediben volt? Abban mintha lett volna egy Luke-Wedge hozzáadott majd kivágott jelenet.

Előzmény: Stratonicus84 (83884)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83885

nézegetem a képeket itt (őrült jók!):

https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2023/12/16/budapest_150_galeria/

és ez akár lehetne a Cloud City (börtön) is akár, nem?

Stratonicus84 Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83884

Megkérdeztem tőlük. Ezt válaszolták:

Most of the reels represent real deleted scenes in Star Wars

And the scene with Luke and Wedge also exists. It has been completely cutted or re-edited and finally re-filmed with new dialogue with Artoo.

Nem lettem okosabb. Luke és Wedge a Birodalomban Artuval beszélgetett? Vagy nem értették a kérdésemet, vagy én nem értem a válaszukat. :)

Előzmény: Bateman (83882)
Bateman Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83883

nekem az nem tetszett, hogy a hamuból kiemelt Vader sisak annyi időt hevert ott a kék ég alatt, amyg Ben Solo felnőtt? 

Bateman Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83882

szerintem ezek a deleted scene tekercsek nagy részen fan-tazmagória:)

Stratonicus84 Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83881

Jaj de recseg az akcentus! :)

Amúgy szép munka. És ötletes a keret is az archivistával.

Mindent értek a listáján, két dolgot kivéve:

Mi lehet a Tantive IV kivágott jelenet? És mi lehet a Birodalom visszavágban a Luke-Wedge kivágott jelenet?

Előzmény: Bateman (83878)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.12.19 0 0 83880

Megnéztem most ezt az új, másfél órás Indiana Jones & Harrison Ford dokumentumfilmet. Hát még mindig tudnak a Star Wars forgatásáról olyat mutatni, amit még nem láttam!

Stratonicus84 Creative Commons License 2023.12.18 0 0 83879

Ott van pedig a listában.

Wellington hercegeként.

Előzmény: Biga Cubensis (83877)
Bateman Creative Commons License 2023.12.18 0 0 83878

ez nagyon szép próbálkozás egy fan filmes csapattól.

https://www.youtube.com/watch?v=5bWvfAm3yc0

Biga Cubensis Creative Commons License 2023.12.18 0 0 83877

a többi megvan, de Veers tábornokot nem találtam...

Ifjú Viktória kiránynő

https://www.imdb.com/title/tt0962736/fullcredits?ref_=tt_ov_st_sm

Előzmény: Stratonicus84 (83876)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.12.18 0 0 83876

Megjött már a válasz? Mert én még mindig nem tudom. :)

Előzmény: kannibál Kovács (83794)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.12.15 0 0 83875

1. Timothy Zahn már jóval azelőtt megírta a Thrawn könyveket, mielőtt JJ az SW közelébe került volna. 

2. Én nem sok hasonlóságot látok a IX. rész és az Ahsoka között, azon kívül, hogy mindengyikben vannak újra felbukkanó birodalmiak

3. Itt Filonit is utálja (majdnem) mindenki, szóval felesleges hozzá hasonlítanod :)

Előzmény: kannibál Kovács (83874)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!