Félreértettél. A TESB film egyetlen pillanata Luke, Artu és Wedge szereplésével (ha az tényleg ő egyáltalán) az az, amiben a csata után elbúcsúznak. Benne van a filmben. Még el is hangzik valami olyasmi, hogy "találkozunk a flottánál", vagy valami hasonló. A háttérben a levegőbe emelkedik egy transzporter.
És közben Artu fenn csücsül a helyén, mutatja a kamera.
Ami nincs benne a filmben, az pedig az, hogy Luke kezet fog Wedge-dzsel.
Tehát megvan a kivágott pillanat Luke és Wedge szereplésével, de szerintem ez az egész nem ér meg ennyi magyarázó hozzászólást. :P
Indy dokuban voltak soha nem látott SW pillanatok.
Fanfilmben pedig azzal keretezték a történetet, hogy magát a filmet a Lucasfilm archivistája találja meg és vetíti le magának. De ennyi idő alatt már rákattinthattál volna bateman linkjére, és magad is láthatnád, miről van szó. :)
"Így van, eleve kivágott jelenetet keresünk, ami nincs benn a filmben. :)"
logikus, csak itt meg az zavart meg, hogy ezt írtad:
"- nincs benne a filmben
- a filmben az egyetlen alkalom, hogy Luke-on kívül Wedge és Artu is jelen van"
őszintén szólva arra gondoltam, hogy maga a kézfogás bemásolt pillanata benne van a filmben, csak már én nem emlékszem rá, de a vonatkozó párbeszédet viszont már kivágták. és annak lényegét Luke már csak R2-nak (vagyis a nézőnek) néhány másodperccel később adja át
értem, tehát egy eddig nem látott, hivatalos dokuból származó darabkák kerültek a fanfilmbe
de akkor ezt is hangsúlyozzátok, mert csak úgy önszorgalomból már nem nézegetem meg az en plusz egyedik fan filmet, ráadásul előtte egy indy dokuról beszélsz, miszerint abban sosem látott sw bts tartalom van és így jól bevittetek az erdőbe... :D
"Nekem nem fontos; ők írták a kérdésemre válaszként, hogy Artu is a jelenetben szerepel."
Erre írtam a minap, hogy nem biztos, hogy R2 is szerepelt volna benne eredetileg. (bár a képet nézve, valószínű, hogy ő is ott van már az x-wing törzsében, csak a kamera nem mutatja. Ő a re-edited/re-filmed jelenet része, szerintem az alábbiak értelmében:
"And the scene with Luke and Wedge also exists. It has been completely cutted or re-edited and finally re-filmed with new dialogue with Artoo."
Szerintem ez azt jelentheti, hogy egy párbeszédben kicserélték Wedge-et Artoora. Talán eredetileg Wedge-nek mondta volna el (némileg eltérő formában) Luke az alábbiakat:
LUKE (into comlink) There's nothing wrong, Artoo. I'm just setting a new course. Artoo beeps once again.
LUKE (into comlink) We're not going to regroup with the others. Artoo begins a protest, whistling an unbelieving, "What?!" Luke reads Artoo's exclamation on his control panel.
LUKE (into comlink) We're going to the Dagobah system. Luke checks his readouts and makes a few adjustments. He rides along with only the soft hum of the instruments to break the silence. Finally, Artoo chirps up.
LUKE (into comlink) Yes, Artoo? Artoo utters a soft, carefully phrased steam of whistles.
LUKE (into comlink, chuckling) That's all right. I'd like to keep it on manual control for a while.
"de ha az egy fanfilm és nem hivatalos doku, akkor hogy kerültek bele ilyen érdekességek?"
Szerintem az alkotók hozzám hasonlóan érdeklődnek a BTS dolgok iránt.
"de miért fontos, hogy artoo is jelen legyen?"
Nekem nem fontos; ők írták a kérdésemre válaszként, hogy Artu is a jelenetben szerepel.
"mondjuk nekem ez a kép nem is ismerős, de akkor azért, mert nincs is benne a filmben?"
Így van, eleve kivágott jelenetet keresünk, ami nincs benn a filmben. :)
"de én azt sem tudtam, hogy az ott wedge, de speciel el tudom képzelni"
Én sem tudom; szerintem Lawsont nem vitték magukkal Norvégiába, ez itt talán csak egy stand-in lehet, akinek utószinkronban Wedge-hangot adtak, vagy nem tudom. A sisak alapján mindenesetre lehet Wedge.
a Luke-Wedge az a Hoth-i csata utáni beszélgetés lehet, ennek egy bővített verziója, nem?
csak találgatunk, de máskor nemigen beszélgettek az ESB-ben ők ketten, esetleg még a lépegetők elleni harc közben, de ott csak rövid interakcióra volt lehetőség
"And the scene with Luke and Wedge also exists. It has been completely cutted or re-edited and finally re-filmed with new dialogue with Artoo."
Szerintem ez azt jelentheti, hogy egy párbeszédben kicserélték Wedge-et Artoora. Talán eredetileg Wedge-nek mondta volna el (némileg eltérő formában) Luke az alábbiakat:
LUKE (into comlink) There's nothing wrong, Artoo. I'm just setting a new course. Artoo beeps once again.
LUKE (into comlink) We're not going to regroup with the others. Artoo begins a protest, whistling an unbelieving, "What?!" Luke reads Artoo's exclamation on his control panel.
LUKE (into comlink) We're going to the Dagobah system. Luke checks his readouts and makes a few adjustments. He rides along with only the soft hum of the instruments to break the silence. Finally, Artoo chirps up.
LUKE (into comlink) Yes, Artoo? Artoo utters a soft, carefully phrased steam of whistles.
LUKE (into comlink, chuckling) That's all right. I'd like to keep it on manual control for a while.
Megnéztem most ezt az új, másfél órás Indiana Jones & Harrison Ford dokumentumfilmet. Hát még mindig tudnak a Star Wars forgatásáról olyat mutatni, amit még nem láttam!