Sziasztok! Nyár végi metszést lassan meg lehet kezdni? Van kb 20 db leanderem (ebből kb 1 db -ot kell részlegesen metszenem) eddig mindíg kora tavasszal metszettem de már túl nagyok nem férnek be a teleltetőbe :) . Úgy látom túl vannak lassan a fő virágzáson, ha most metszek őszig még kihajtanak és akkor jövő nyár közepén már virágozni fognak :)
Köszönöm, én nem akarok semmire menni velük, csak a virágképeiket szeretném elkérni, hogy lássuk a változatosságukat. Nagyon jók lesznek jövőre is, előre is nagyon köszönöm.
Szeretném kérni, hogy akinek vannak olyan magoncai, amik biztosan egy hüvelyből nőttek, az készítsen képet róluk - akkor is , ha hasonlóak, meg akkor is, ha mások. Szeretnénk az egyesületben egy kis képtárat összeállítani belőlük.
Olvaslak benneteket, de sajnos ritkán van időm és kedvem, hogy bejelentkezzek.
Ezek az özönvíz esők nem tesznek jót a virágoknak. Múlt hét vasárnap (mielőtt pár napra elmentünk) fotóztam párat. Éppen összeszedték magukat a leanderek, erre a héten több mint 50 mm-t kaptak a nyakukba.
Nagyon szépek a virágaitok!:-)
Az én listám igen rövid, az sem baj, ha pár évig nem jön új leander. Ezek a doki és csömöri magoncaim olyan hasonlók, hogy még tartom őket, jövő tavasszal átültetés jön és megvárom a következő virágzásukat.
És a képek:
csoportkép 2x, Vv Bársony 2x, Naracsszoknyás balerina, Oasis, együtt, Rivage (tavasszal volt metszve), Csömöri szépség, Gyenes mini barack, hagyományos
ÚÚÚÚH,na ahhoz oktató videó kéne....légyszi legközelebb ha csinálod.... :)
Próbáltam az idén Barcit légbujtással...szépe kigyökerezett,nagyon örültem,leválasztottam-tuk...és azt hittem kipurcan...leszáradtak a levelek,vissza kellett vágjam,egy vékony ágon hagytam levelet végül,hogy lássam,ha élet költözik belé mégis...végül csak megindult,de keserves szülés volt...
Vateras viragokkal mar parszor megegettem magam, nem az lett aminek arultak. Igy inkabb itt a forumon vagy facebook csoportban vennek. Nagyobb a valoszinusege, hogy tenyleg az lesz aminek aruljak :-)
Márványos-"Ranyu",Mátrai cifra-"Domosz"ha jól emlékszem a nicknévre...és egy tényleg face-en van,remélem Kati nem haragszik meg,ha dicsekszem helyette:-)
De van már Dupla Magentája....Karibi álomja...mind szépek...csak nálam Ő jön be a legjobban:-)
Érdekes, hogy a Provence alanyon szépen "muzsikál" nálam a Rubis. Előtte állandóan gyökér-nyavalyái voltak, azért próbáltam ki egy strapabíró alanyon. Van még egy "normál" Rubis tövem is, de az például nagyon lassan is nő a saját gyökerén.
Érdekes ez, mert az alany a jó tulajdonságaival rásegíthet a ráoltott fajta jellemzőire.
Sőt ezt is javaslom például a Barcelona állandó téli gyökér-problémái ellen is. Oltani kell egy igénytelen alanyra és utána már nem lesz gond vele!