Keresés

Részletes keresés

Töfi1234 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10131

Azért ez is túlzó kép Adrianről. '86-ban pl. reggelig iszogattak Dave-vel a Mátyáspincében.:)

Szóval azért nem kell félteni, tudott ő bulizni is, de valóban a legcsendesebb, legzárkózottabb közülük.

Előzmény: Wasan (10130)
Wasan Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10130
Ja, ami minimális infó kiszűrődik tőlük az alapján pont Adrián volt a búval baszott csendes fiú a csapatban aki magányosan pecázgatott a legvadabb túrnék közben is, szal hoax ez a piás történet.

Amúgy jah, a zenekar azért a 1988 után elvesztette a varázspálcát, élőben még taroltak/tarolnak de azóta szerintem egyetlen igazán zseniális lemezt írtak, a Dance Of Death-t. Persze a 8 év alatt elkövetett 7 hibátlan album (szerintem nincs a könnyűzene történetben még egy zenekar aki ilyen rövid idő alatt ekkora mennyiségű ilyen magas színvonalú lemezt adott volna ki) és uszke 800 koncert azért betonkeménnyé kötött rajongótábort alakított ki, ez a szerencséjük.
Előzmény: Törölt nick (10123)
Wasan Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10129
Ja, akkoriban még csak a Kazaa futott meg az isdn...micsoda évek:)) Reggel belőttem a 24 megás klipet és mire megjöttem a suliból le is jött:))
Előzmény: deliriousnomad (10125)
Töfi1234 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10128
Persze, sokkal jobb.
deliriousnomad Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10127
Pedig a Virtual szerintem jobb volt, mint az X-Factor. :)
Előzmény: Töfi1234 (10126)
Töfi1234 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10126
Amúgy a nagy földbeállás nyilván a Virtualnél volt, mert az X-Factort még elvitte valamennyire a korábbi lendület. Abban viszont rengetegen csalódtak, méghozzá nem kicsit, így a következő lemezél valószínüleg még tovább zuhant az eladás, de persze lehetetlen adatokat szerezni ezügyen.
deliriousnomad Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10125
Ja még annyi, hogy, a Brave korszakában, 2000-ben még baromira nem tartott ott a letöltősdi, mint most. A Napster akkoriban futott fel, az ipari méreteket még nem érte el a netes zenekalózkodás. Akkor voltak a lemezipar utolsó csúcsévei, döbbenetes példányszámokban mentek el a lemezek akár popban (Eminem, Britney, Ricky Martin stb.), akár az akkortájt menő vonalú rockban (Limp Bizkit, Korn, Kid Rock), de a Maidenhez hasonlóan szintén visszatérő Bon Jovit is említhetném).
Előzmény: Töfi1234 (10117)
deliriousnomad Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10124
Abból a szempontból nem állja meg a helyét, hogy sikertelenek voltak a lemezek, hogy ez a siker jelentősen csökkent a fénykorhoz képest, az más kérdés. Abban az időszakban szinte minden régi nagy név vergődött, aki nem oszlott fel, a Maiden pedig állva maradt, még egy rosszul kiválasztott új énekessel is.
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10123
én ezt saját példámmal tudom alátámasztani. A Seventh S utáni 2 lemez bőven elég volt, hogy a továbbiakban csak mérsékelten érdekeljen az IM, amikor meg megtörtént a szétválás, onnantól szinte teljesen el is felejtettem őket, pedig anno nagy rajongó voltam.

A BNW-t is úgy mutogatta egy ismerősöm, hogy hallgassam meg, én azt sem tudtam, hogy imét összeállt az együttes.

A lemez nagyon tetszett, a Dance is, a Matter már kevésbé, az újat meg szorgalmasan hallgatom az itteni lelkesedést látva, de továbbra is ott tartok, hogy semmi újjal nem járultak hozzá az életműhöz. Ezeket a számokat már megírták korábban, és jobban is.

Ja, és Adrian Smith szerintem sosem volt nagy piás, elég csak az arcokat nézni: könyörtelenül kiül rá, hogy ki hogyan él/élt
Előzmény: Wasan (10120)
hrm Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10122
Wasan Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10121
Hát szerintem a Dance Of Death azért egy ilyen verzióban kiállná a versenyt a kanonizált nagy lemezeikkel:

1.Rainmaker
2.No More Lies
3.Montségur
4.Dance Of Death
5.Gates Of Tomorrrow
6.Paschendale
7.Face In The Sand
8.Journeyman

Maradék 3 meg mind csak bivaly erős lemezek,bár jobbak mint a Blazesek vagy a No Prayer/Fear kettős.
Előzmény: Andor0006 (10119)
Wasan Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10120
A 90-es évek közepén Dickinsonnal sem adtak volna el sokkal több lemezt, meg lehet figyelni hogy a népszerűségük csökkenése már a No Prayerrel megindult, Fear of the Dark turnén már alig játszanak az USA-ban a régi turnékhoz képest s Európában is kisebbek a helyszínek. Ez Blaze-től független tendencia. Dickinson is a saját nevével sem tudott soha pár százezernél többet eladni még a jó lemezeiből sem.
Andor0006 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10119
Elég elfogult kommenteket olvasok az új albumról. Maradjunk annyiban, hogy ez egy középszerű lemez maiden szinten, akárcsak az összes album az újraegyesülés óta. A puskaport ellőtték a 80-as években, ott mindegyik album remekmű volt, és a koncertvideók is ( live after death, maiden england).  Az utolsó 4 albumból viszont össsze lehetne ollózni egy albumot, ami oda állhatna a klasszikus időszak lemezeihez. Szerintem, ha Adriant hagyná Harris egy kicsit jobban kibontakozni, az az ember tudna írni egy beszarás albumot. Csak Harris már a videók vágásától kezdve szinte mindenbe belekotnyeleskedik. Mikor már másodszor kellett a lányát végigszenvednem az előzenekarukként, akkor kedvem lett volna bemosni neki egyet. Helyes lány, meg aranyos is, de nem tud énekelni, és csapnivaló dalokat írnak neki. A bekokózott gitárosa vagy két doboz pengetőt szétszórt 3 szám alatt, a dobosról meg a mai napig nem tudom eldönteni, hogy nő e vagy férfi.
Töfi1234 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10118

"az h Steve és Dave a cégtulajok sztem ahhoz Dickinsonnak is volt pár szava. nem hinném h bérmunkában foglalkoztatják , sztem tuti cégtárs is"

Igen, ez egy részvénytársaság és természetesen  mindenki részvényes.

A reunionkor tőzsdére is vitték a céget.

Töfi1234 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10117

"Ami a lemezeladásokat illeti, az X-Factorból több mint 1 millió ment el 1995-ben, amikor mindenféle metal zene tiltólistán volt kábé, szóval amit írsz, nem állja meg a helyét."

De megállja a helyét, mert a Somewhere 6 millió feletti eladásához képest ez óriási visszaesés volt. Csak a név miatt ment el belőle 1 millió. Egy névtelen zenekar egy darabot nem adott volna el belőle. A koncertek ugyanígy visszaestek.

Ha nincs internet, akkor a Braveből simán elmegy 6-8 millió!

Ma sikeresebbek, mint a hőskorszakban.

Adrian ivászata baromság. Sosem volt alkoholista. Messze a legszorgalmasabb, legalaposabb  ember a zenekarban. Akkoriban kicsit ő is megfáradt a Maidentől, mint Dickinson és inkább a szóló dolgaival akart foglalkozni. 6-7 évig szinte egyfolytában turnén voltak, vagy lemezt csináltak, tehát nem is csodálom. Ő döntött a kilépés mellett. Mindvégig jóban voltak vele, meg később ugye Dickinsonnál kötött ki.

murray Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10116

én sem emlékszem Adrian alkoholizmusára.

motivációvesztésről és kiégettségről tudok.

az h Steve és Dave a cégtulajok sztem ahhoz Dickinsonnak is volt pár szava. nem hinném h bérmunkában foglalkoztatják , sztem tuti cégtárs is

divaoni01 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10115

Számomra ez a lemez az Isle of Avalonnal kezdődik, s onnantól már minden szám rendben van ! Különösen a Starblind és az utolsó !!!

De azért az első fele sem reménytelen a friss albumnak.

A reunión korszak második legjobb lemeze, a Brave után. Ez már tisztán látszik !

Jók ők most is, így ahogy vannak ! 

S nem is sírom vissza a fantasztikus nyolcvanas éveket, mert az a kor már rég letünt és megismételhetetlen. 

A Maiden életében is.

Csak mosolygok magamban, mert voltak idők mikor nem az volt a kérdés, hogy kell-e Gers, vagy hogy lengyel-e ? Azt sem tudta senki, hogy ő kicsoda, hányéves gyerek...

Anno a frontvonalak ott húzódtak, hogy miért kellett lecserélnie Harris mesternek Paul-t, egy bizonyos Bruce-ra, pedig az a Killers lemez.....UHHHHHH, úgy harapott mint az állat ! Egészen elképesztően szólt, mikor először meghallgattam Bárd István délutáni zenei műsorában, a Szabad Európán ! Paul Di Annó pedig kb egy Isten volt !

Aztán jött Bruce a Numberen és mindenki elképedt, hogy ez még fokozható is ??? A tábor pedig nőttön nött, holott vannak, akik még ma is Paul-ra esküdnének.  

Aztán Clive Burr, a dobos, aki ezen a két lemezen frenetikuson nyomta, s pl. nekem az egyik legnagyobb csalódásom, hogy őt is lecserélte Harris zokszó nélkül Nickó-ra, aki persze megint sokak kedvence lett......

Szóval, csak azt akarom mondani elég volt a csereberékből, Gers-t bár én nem tudom a klasszikus felálláshoz tartozónak tekinteni, de maradjon, mert koncert bohócnak és ugráló embernek kell még valaki Bruce és Steve mellé. Pontosan annyira jók ma ők, így hatan, amennyire a mai körülmények között lehetnek.

És legyenek is, amígy csak bírják !

zavi27 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10114

Fantasztikus az uj lemez, egyre jobban tetszik!! Az ujkoriak kozuk az egyik legjobb az biztos!! 30ev utan is lenduletes, huzos, porgos, engem nem zavar a hossza, hogy ez mar szinte prog heavy metal. Olyan gyorsan elroppen sokadik hallgatasra is a 76 perc hogy na!! Ronggya fogom hallgatni megint honapokig az biztos!! Dickinson amit meg mindig osszeenekel. Mintha 1986, 1996 vagy 2000 lenne neki mindegy. tenyleg sok temazgatas, otlet, jatekossag van benne.

Alchemist-nekem mindig az aces high jut eszembe rola, gyors, kemeny

Isle of Avalon-oriasi, egyik legjobb

starblind- nagyon erdekes utemu, vegig sodro, valtozo track

The Talisman - Fear of the the dark szint

2-3-4es track porog, dallamos, huz mindegyik rockos kemeny, ugyanakkor dallamos, azaz igazi Maiden. stb.

ironthehorse Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10113
küldtem mailt
Előzmény: vsiivz (10112)
vsiivz Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10112
mazlid van, mert kettot rendeltem :o)
nem valaszoltal, az ido viszont surgetett, mert mar alig volt elorendelheto peldany
igy aztan ugy gondoltam, rendelek meg egyet - bukni nem fogok rajta, mert mar most 55 dollarert aruljak az ebay-en
szoval irj
Előzmény: ironthehorse (10109)
TactfulCactus Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10111
A Murray bagóját passzív dohányosként.
Előzmény: Andor0006 (10103)
vsiivz Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10110
nem hiszem
nem estem hasra az uj lemeztol, raadasul nekem robert mason A lynch mob enekes
Előzmény: Levike (10106)
ironthehorse Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10109
na erről lemaradtam :(
Előzmény: vsiivz (10107)
ironthehorse Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10108
még nem rendelted meg, ugye?
Előzmény: vsiivz (10104)
vsiivz Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10107
meg nem tudom megmondani
hetfon feladtak a lemezemet, de mivel augusztus 20-a pentekre, meg a gyorspostanak is necces lenne 3 nap alatt megerkeznie, ezert nem vallaltam be a tobbletkoltseget, es normal legipostaval kertem
jovo het elejen viszont biztosan itt lesz
majd keszitek kepeket
Előzmény: Levike (10101)
Levike Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10106
apropó lynch mob koncertre mész ? :)
Előzmény: vsiivz (10104)
ironthehorse Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10105
sztem nem nagyon, dalok ugyanazok, de mégiscsak japó verzió, gyüjteménybe való :)
Előzmény: Levike (10101)
vsiivz Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10104
9766 :o))
Előzmény: ironthehorse (10099)
Andor0006 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10103

Jó a 3 gitáros, főleg, ha több szólamban játszanak. Jobban is ki lehetne használni, az az biztos. A lóvé tekintetében Harris a góré, levédette magának az egész cirkuszt, alapított egy iron maiden holdingot is, amiben Dave is tulajdonos. Gondolom a többiek meg valamilyen megegyezett összeget kapnak, ami nem lehet kevés, ha ennyit kell utazgatni meg gürcölni 50 fölött. A gitárosok még elvannak, de Brucenak végig kell énekelni két órát minden koncerten, ott nincs olyan, hogy lázasan is megy a dolog. Van kondija meg immunrendszere az biztos,ráadásul még szívja a bagót is.

Wasan Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10102
Gondolom úgy volt vele, hogy majd szólóban is robbant, megírogatja ő a The Evil That Man Do, Wasted Years kaliberű slágereket egyedül is, aztán nem jött össze. Szerintem sem a pia áll a háttérben.
Előzmény: vsiivz (10097)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!