Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
miután nálunk sosenem lehet tudni, hol leszünk egy fél év múlva, ezért szeretném honosíttatni. érintőlegesen tudják, de miután baromi babonás vagyok, egyelőre ismerősöknél nem reklámozom)))) "nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek". még elég friss a dolog, most kezdtünk árajánlatokat bekérni utazási irodáktól. és az alapján lesz belőve a dátum. ápriilis-március, amikor én szeretném, de az a hurricán season, tehát süthetem. az ottani tél meg júni-júli körül van, és este kell egy kiskabát is. akkor meg minek repülni annyit???egy fix thomas cookkal sehova soha többet. láttuk egy esküvőjüket dominicán most nyáron, és sírtam a röhögéstől, plusz kegyetlenül sajnáltam a menyasszonyt. egy vicc volt az egész.
Az en parom magyar, es mivel olyan regota vagyunk egyutt es annyira szeretnenk hogy mindenki reszese legyen a nagy napnak, ezert nekunk otthon lesz az eskuvonk.
Bar amikor a szulok agyremei kezdtek elharapozni, eloszor kisirtam magam itt a forumon, aztan egy telefonnal kozoltem mindenkivel hogy jobb lesz ha felveszik a mi ritmusunkat kulonben kettesben hazasodunk a bahamakon ES meg kepeslapot sem kuldunk.
A honositas csak akkor kell sztem hogyha azt akarod hogy a magyar allam is elismerje hazassagotokat, vagyis hogyha nem koltoztok haza ugysem, akkor nem kell honositani csak azert mert magyar allampolgar vagy.
Tudjak mar a szuleid hogy tervezitek a beach partyt?
Kiskukacka: angliában élünk, és ez náluk annyival egyszerűbb ;o((((
tehát ha jól értelmeztem a cikket, akkor meg kell kérnem az én papírjaimat, elküldeni a közig hivatalba, aztán le kell fordíttatnom angolra PLUSZ meg kell szereznem a párom papírjait is, amit le kell fordíttatnom magyarra, azt is elküldeni a közig hivatalba, MAJD HA AZ ESKÜVŐ LEZAJLOTT és megvan a házasságlevelünk, akkor azt megint haza kell vinnem, lefordíttatnom, és csak ezután leszünk házasok.
a valaszom (nem vallasoskent) az, hogy azert kell bonyolitani hogy minel tobb adomany csurranjon cseppenjen. Ha minden heten adakozol szep summakat, hidd el olajozottabban fog mukodni.
Segítsééééég: bárki kötött már külföldön házasságot? mi mauritiuson tervezzük, és fogalmam sincs milyen papírok kellenek. a dolog pikantériája, hogy a párom nem magyar, és nem is Magyarországon élünk, de én magyar állampolgár vagyok, tehát mindent otthonról kell beszereznem. minden segítséget köszi előre is
Köszönöm szépen! Meg fogom kérdezni,bár már most sejtem,hogy húzós ára lesz:) Majd meglátjuk.
A polgári esküvőről nem tudtam semmit,hogy bonyodalmas máshol,csak a templomiról. Állítólag ott majd el kell menni a párom állandó lakcímére, és ott a plébániától kikérni valamilyen papírt,hogy itt házasodhat. Fura. Nem értem a papokat,hogy miért bonyolítják ennyire. Egyszerűbb lenne szépen összeadni a párokat minden herce-hurca nélkül. (pl. jegyesoktatás:) )
fuu, most nagyon sokat segitettel! Komolyan en ugy ertelmeztem hogy 30 nappal elotte bejelentkezni a hivatalnal hogy lakcimet bejelenteni. Most megint rakerestem es tenyleg, csak ott lehet hazasodni ahol elotte legalabb 30 nappal bejelentkeztunk, vagyis ha bejelentkezek A helyre mondjuk ma, akkor nem akarhatok eskuvot B helyen holnap.
Biztos, hogy nem a lakcím kártya szabja meg, hogy hol házasodhatsz, én Pest megyei vagyok, és vagy 50 km-re egy másik Pest megyei településen lesz az esküvőnk. Csak az anyakönyvvezető nem mehet ki területileg más helyre összeadni. No problemo :)
a lánybúcsún kb ezek voltak sok pálinkával és bejött a csajoknak, szóval ajánlom! nekik se kellet púcérpasi, és jól elvoltak. nekünk se kellett pucér nő és mi is elvoltunk, nálunk mondjuk tagmasterz volt meg kert foci lapos labdával sörrel a kézbe... :D
a sajat vedelmunkre legyen mondva mi nem budapestiek vagyunk, vagyis mi nem ballaghatunk at a szomszed varosba hogy emberek ti osszeadnatok...?
Sajnos. Allitolag ugyanis mindenkinek a lakcimigazolo kartyaja szt illetekes anyakonyvi hivatalhoz kell fordulnia.
Nekem ujabb favorit van datumnak: 2009. 08. 08. na nem azert, mert a 0808olyan jo, hanem mert 0809 a parom szulinapja! Mivel a datumokkal rettenetesen rossz, ezert igy nem felejtene el sosem az evfordulonkat! (gonosz vigyor)
Ja, es meg valami:
Messengerina!
Nagyon sok Boldogsagot es bonyodalom mentes, fantasztikus napot kivanok holnapra, az eskuvod napjara!!! Remelem hogy az idojaras is tokeletes lesz minden mas mellett es hogy nem bogod le a sminkedet mar rogton a felrakas utan 10 perccel! :)
francba, nem tancol a Spiderman... Pedig direkt lekopiztam a rrrokanak a blogjarol, mert annyira bejon. Na mindegy, hatha beindul Spidey!
ötletek ajándékra, játékokra, attól függően, mennyire bevállalós a barátnőd
Leánybúcsúra ha visztek is ajándékot, akkor vicceset szokás, meg leginkább mindenféle tréfás játékot kitalálni a leendő arának.
Lehet koronát csinálni a fejére, szalagot (olyan szépségkirálynős stílusút) vicces szöveggel, hogy ez az utolsó hete szabadon, szexis tangát vinni, vagy akár nájlon otthonkát vagy szobalány jelmezt, szóval, ami belefér. Pólót csináltatni, elöl egy angyalka, hogy jövő héten férjhez megyek (dátummal) és hátul egy ördög, hogy de addig még bulizok, meg ilyenek...
Aztán ha mentek valahova bulizni, lehet neki feladatokat szabni, hogy hivassa meg magát egy pezsgőre, vagy csináljon legalább 5 gratulálós - közös fotós képet srácokkal két óra alatt, petrezselymet (igazit) árultatni vele, ezer forintért csomagját.
Jó másfél gyakori vendég voltam erre, azóta ugyan nem néztem be ide, de most visszahozott a sors. :) Egy barátnőmnek aug. 23-án lesz az esküvője, előtte leánybúcsút szeretnénk, de miután a mi esküvőnket két hónap alatt szerveztük meg, fogalmam sincs, hogy megy ez... Ötletek, tippek az estéhez? (Chippendale fiúk kizárva, minden egyéb viszont jöhet!) Kösziiii!
"Anyakönyvvezető nagyon durva állítólag. Pontosan fél évvel előtte ott kell strázsálni korán reggel az iroda előtt,hogy megkaphasd az időpontot, amit szeretnél, különben lefoglalják." Nnnaaa, azért ennyire nem durva. Mi kétszer voltunk, sőt hároszor, mert először januárban mentünk a XXII. kerülethez, ott (január első hetében) kb 6-8 szabad (szombatra eső) időpontból választhattunk. Ceruzával beírtak egy nagy könyvbe és 2 hónap múlva, márciusban - fél évvel a házasságkötés napja előtt - lehetett megint bemenni és akor hivatalosan is bejelentkezni. Májusban szóltak, hogy a nagyterem felújítás alatt lesz nyáron, nem tudnak minket oda bezsúfolni, így májusban átmentünk a XII. kerületbe, ahol még mindig volt nyárra időpont, többek között a mi januárban a másik hk-nél lefolgalt időnkre is, így tudtunk átmenni. És májusban, aznap legalább 6-8 pár volt ott du., akik még időpontot kerestek... Szóval annyira azért - szerintem - nem durva. Illetve, akkor mindenképpen nehezebb, ha pontos dátumotok van, amikor szeretnétek házasodni. Nekünk nem volt, rugalmasan válogattunk még januárban a lehetőségek közül. :-)
Más... Holnap tessék szorgalmasan ránk gondolni! Ruhák, cipők összekészítve, körmöm és hajam rendben, holnap reggel fodrász+smink és délután indul a ceremony. :-) Már nem izgulok, szeretnék túllenni rajta... :-)
Huh, egy hét alatt intéztek el mindent? Anyakönyvvezető nagyon durva állítólag. Pontosan fél évvel előtte ott kell strázsálni korán reggel az iroda előtt,hogy megkaphasd az időpontot, amit szeretnél, különben lefoglalják. Ezt sem tudom hogy fogom megoldani pl. Igaz, mondjuk vannak szalonok nyitva szombaton délelőttönként is szerencsére. De még nem kezdem el a ruhapróbálást, majd jövőre inkább. Várok még egy kicsit. És ez az esküvőszervező hogy ad árajánlatot? Megírom neki,hogy kb. mit szeretnék,hol, melyik étteremben,és ő számol? Vagy pedig ő ajánl éttermet, stb-t?? Vszínű majd én is kérek tőle. De azt még gondolom nem nagyon lehet tudni,hogy jövőre milyen árak lesznek.
Irtam neki egy e-mailt hogy bruhuhu, nincs mar fent a neten a ruha amit neztunk es ime!!! Kuldte a valaszt 10 percen belul hogy o meg akkor lementette amikor eloszor szo volt rola!
Awwww...
szoval ez az a koszoruslany ruha amit kifundaltam, mit szoltok?