Keresés

Részletes keresés

Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.06 0 0 703

"én már csak téged olvaslak innen. ez egyfajta mazochizmus. vagy inkább vezeklés?"

Azért olvasol engem, mert a lelkiismereted idevezet, tehát ezek szerint még egy kis belső hangot azért hallasz magadban, hiszen érzed te nagyonis jól, hogy az állatölés természetellenes, de tudni még nem tudod. Egységbe kell hozni a belső hangot, vagyis a lelkiismeretet a tudással, és ezt tudatosítani napi szinten. Drukkolok hozzá!

Előzmény: Törölt nick (692)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 702

Neked meg a humorerzekedbol nem maradt semmi (ha egyaltalan volt)...

Előzmény: Nyugalmas (686)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 701

Ok, huzzuk be az elso strigulat:)

Előzmény: Törölt nick (683)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.06 0 0 700

"Egyik sem illik az igazi szeretet fogalmához. Azt nem szükség szüli, és nem is teszi magát a másikra béklyóként."

Akkor ebből logikusan is az következik, hogy ha szeretsz egy élőlényt, egy állatot, akkor nem eszed meg, nem kötöd béklyókhoz, tehát nem a husáért tartod őt, nemdebár?

Előzmény: altos (674)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.06 0 0 698

És ajnálom figyelmedbe Mahadas hozzászólását is, aki közületek egyedül képes volt megérteni és megragadni acsd történetének mondanivalóját és lényegét.

Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.06 0 0 697

Sajnos nem találtam meg a youtube-on a Sátántango bevezető képsorait, ami hosszasan mutat egy szakrális tehén-csordát. Viszont helyette találtam egy másik Tarr Béla film-jelenetet, hátha sikerül kicsit megnyitnotok a szívcsakrátokat:

Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.06 0 0 696

Acsd 655-ös hozzászólása, vissza tudod keresni magad is.

Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.06 0 0 695

Ha te így látod a dolgokat és ilyen a lelki világod, akkor szívből tudlak sajnálni.

Előzmény: Törölt nick (689)
shaddam Creative Commons License 2011.10.06 0 0 694

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 692

én már csak téged olvaslak innen. ez egyfajta mazochizmus. vagy inkább vezeklés?

foglald össze kérlek, mi volt benne a lényeg.

Előzmény: Nyugalmas (688)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 691

este babázom kicsit a lányaimmal, hátha visszajön.

Előzmény: Nyugalmas (686)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.06 0 0 688

Látom, acsd belinkelt disznóvágásos története teljesen elment melletted is, akár a többiek mellett is. Sajnálatos, hogy pont a lényegről nem akartok beszélni, de mellébeszélés és csúsztatás persze van bőségesen, ahogy ezt már megszokhattuk tőletek. Tényleg sajnálom, hogy ennyire nem értitek meg a lényeget, pedig már aláhúzva, kiemelve, feketén többször leírtuk acsd-dal és Mahadas-szal együtt. Persze a megkeményedett, kegyelmet nem ismerő szív hermatikusan elzárt fedőelméletektől páncélos burkát nehéz megközelíteni.

Előzmény: Törölt nick (685)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.06 0 0 686

Sajnálatos, hogy a gyermeki tisztaságodból egy fikarcnyit sem sikerült megőrizned...

Előzmény: Törölt nick (685)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 685

Csúnya hiéna megeszi a cuki flamingót. Ahelyett, hogy bocitejet inna, azt úgyis ajándékba adja a bölcs Múmama.

Előzmény: Nyugalmas (684)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.06 0 0 684

Ezek szerint te is úgy szereted a szeretteidet, hogy megeszed őket... Jó étvágyat kívánok hozzájuk neked is!

Coleho? Ezek szerint te Coelhot olvasol, hogy ennyire ismered? Egészségedre!

Köszönöm a minősítést: hülye = hű-je = hű a dharmához, hű az etikához

Én is találtam ám rólatok egy képet:

Előzmény: Törölt nick (680)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 683

itt akkor, ha nem gond, jegyezzünk fel némi véleménykülönbséget :)

Előzmény: Törölt nick (682)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 682

Szvsz Mullerrel nincs semmi baj, persze nem tesz jot neki, ha felreertelmezik a szavait es a hulyesegeik igazolasara hasznaljak oket. Ugyanez persze igaz Hamvasra, es meg lehetne sorolni. Coelho is irt jo konyvet is:)

Előzmény: Törölt nick (680)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 681

tényleg: nem innen dolgozol?

http://instantcoelho.com/eNfar

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 680

nem, az okoz fájdalmat, hogy - ki kell mondanom - reménytelenül hülye vagy, és még reklámozod is.

Legközelebb Coelhót is idézz, Müller P után már csak az következhet.

Előzmény: Nyugalmas (672)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 679

Ne terheld agyon:)))

Előzmény: altos (674)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 678

Bizony, az igazsag ott van bennuk. Lassuk pl a nickedet (eloszedem az ekezeteket is a kedvedert)

Nyugalmas = nyűg + almás = nyűg az almásat enni = egyél húsost.

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 677

Lassuk csak. Leginkabb petrezselymes krumplival szeretem jol atsutve es megfuszerezve. Reszletezzem fajonkent is?:)

Előzmény: Nyugalmas (670)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 676

Kihagynam az altalad leirt szamtalan marhasag cafolatat, de az erdekelne tovabbra is, hogy Hamvas vega volt-e vagy sem. En nem talalok ra semmifele infot es szvsz nem volt az. Ha pedig igy van, meg egy elmeleted bukik, amiben Hamvast probalod behozni a temaba. Inkabb ertsd meg elobb, amit ir, utana lehet vele peldalozni. Tudod, a hasonlat a Holdrol es az ujjrol.

Előzmény: Nyugalmas (669)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 675

En kerulom ki? Eddig teged cafoltunk meg szamtalanszor, es erdemi reakcio helyett ujra leirtad a mantraidat.

Ha pedig megkerhetlek, ne szemelyeskedj es ne magyarazd el nekem, hogy mirol mit gondolok, foleg ugy, hogy azt se erted meg, amit irok, es csak a sajat frusztraciodat adod a szamba. Higgadj le, igyal egy pohar tejet ha az neked jol esik, es ha valoban erdekel a spiritualitas, akkor melyen nezz magadba, mert ugy at vagy verve, hogy rossz nezni. Nem ismerek olyan husevot, amelyik ugy ragaszkodna a hushoz, mint te a dogmaidhoz.

Előzmény: Nyugalmas (665)
altos Creative Commons License 2011.10.06 0 0 674

Egyik sem illik az igazi szeretet fogalmához. Azt nem szükség szüli, és nem is teszi magát a másikra béklyóként.

Előzmény: Nyugalmas (670)
altos Creative Commons License 2011.10.06 0 0 673

A húsvét szó eredete:

Húsvét az azt megelőző időszak, Jézus sivatagi böjtjének emlékére tartott negyvennapos nagyböjt lezárulását jelzi. A böjt után ezen a napon szabad először húst enni. A böjt utolsó hetének neve: "nagyhét", a húsvét utáni hét húsvét hete, egyes magyar vidékeken "fehérhét" - fehérvasárnapig tart.

Azaz a nap amikor már lehet húst a nagyböjt után magunkhoz venni.

A másik kettő nyelvészkedés már akkora baromság volt, hogy tényleg rá szót vesztegetni...

Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.06 0 0 672

Müller Péter mondta, hogy a magyar nyelvet az Istenek hozták le földre, és nagyon pontos nyelv metafizikailag. Nem véletlenek ezek a szó-összetételek, az igazság ott van bennük. Ezek szerint fizikai fájdalmat okoz már neked az igazság?

Előzmény: Törölt nick (671)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 671

könyörögve kérlek: legyél vegi, ítélj el minket, húsevőket, tarts erkölcstelennek, akár barbár gyilkosnak is, de egytől tartózkodj:

az ilyen népi nyelvészkedéstől. Esküszöm, fizikai fájdalmat okoz elolvasni ezt az egetverő baromságot.

Remélem, csak te találtad ki.

Előzmény: Nyugalmas (659)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.06 0 0 670

1. "Szeretlek, mert szükségem van rád."

2. "Szükségem van rád, mert szeretlek."

Nem válaszoltál még erre sem. Tehát szerinted melyik változat a helyes? Te hogy szeretsz egy embert, egy élőlényt, egy állatot, egy kutyát, macskát, tehenet, disznót..., az első változattal vagy a másodikkal?

Előzmény: Törölt nick (661)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.06 0 0 669

Ezen nem csodálkozom, és ez a természetes, mármint a gyilkosság elleni lelki és metafizikai tiltakozás. Teljesen megértem és átérzem gyermekkori helyzeted. Talán már említettem, hogy a nagyapám hentes volt, és segédkeztem én is gyerekkoromban néhány disznóölésen, disznógyilkosságon. A fura nekem is az volt, hogy amíg nagyapám nevelgette a disznókat, addig becézgette, simogatta, dédelgette őket, még a disznószar lapátolása is nagy élvezet volt számára, annyira imádta a disznókat. Amikor eljött a disznógyilkosság napja, mégis sajnálat nélkül döfte le az áldozatokat. Én pedig azt éreztem gyerekként is, hogy itt valami nagyon nem normális, ekkora ellentmondásokat csak olyan lélek bír el, ami már jócskán deformált és korrumpált. Szánalmas volt látni azt az örömet a nagyapám arcán, amit a disznó kibelezésének perceiben láttam. Ezt is olyan élvezettel csinálta, akár a disznószar lapátolást, vagy a kocák simogatását. Ez azért volt szomorú számomra, mert itt az etikai határok már teljesen össze vannak mosva, és a lelkiismeret nagyon el van már tompítva a sok pálinkával, hogy véletlenül se hallja meg az ember.

A gyerek még érzi és tudja, mi az igazi tisztaság, mi a rend, mi a dharma, mi a logosz. Egy gyermek elborzad egy disznóvágás láttán, és ez a természetes. A felnőttek pedig ott követik el a legnagyobb hibát, hogy a disznóölést természetesnek tüntetik fel a gyerek szemében, holott a gyerek nagyonis jól érzi, hogy ez minden, csak nem természetes, hogy ennek a lelki tisztasághoz már semmi, de semmi köze nincs. Aztán a gyerek később elfogadja a korrupt felnőttek mentalitását, és lassan, de biztosan, ő is ugyanolyan korrupttá válik, mint a szülei, így már természetesnek vesz tökéletesen természetellenes és lélekellenes dolgokat, sztereotípiákat, társadalmi konvenciókat, köz-szokásokat, azaz beáll a sorba, és már nem kérődjelez meg velejéig romlott dolgokat. Sajnos kevesen jutnak el oda, hogy feltegyék maguknak a kérdést: Biztos, hogy ez a sok korrupt köz-szokás természetes? Biztos, hogy ez a normális? Aki eljut oda, hogy itt valami nagyon nincs rendben, az eljut a Hamvasi válságtudatig, azaz jelen lenni annyi, mint válságban lenni és ezt a válságot vállalni.

Előzmény: mahadas (668)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!