Keresés

Részletes keresés

asta Creative Commons License 2011.05.12 0 0 206

Milrt gondolod, hogy mindenki  hozzád hasonlóan gondolkodik. A Jobbik bizony elég gyengén muzsikál a parlamentben. A Gárdához való viszonya pedig sokakat inkább taszít, mint vonzana. Józanokat biztosan.

Előzmény: mos (200)
Viola12 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 205

sok nagyon elkötelezett Fideszes vagy passziv lett, vagy átment a Jobbikhoz

Miért gondolod, hogy egy csalódott fideszes csak a jobbikhoz mehet át?

A fidesz többet kapott a jobbiktól mint az mszptől.

Előzmény: mos (200)
asta Creative Commons License 2011.05.12 0 0 204

Engem sem, meg az én kollégámat sem:O))

Mit lehet tenni, most kimaradtunk a szórásból, mások beszéltek helyettünk....a kv kutatás már csak ilyen. Mintából dolgozik. Érdekes, nem?

Előzmény: Viola12 (199)
altimus Creative Commons License 2011.05.12 0 0 203

valaszod a vicc kategoriaba esik

a vilagon sehol nem rendelkezhetsz szabadon a nyugdijszamladdal, meg akkor sem
ha az jogilag a tied. ugyanis ha szabadon rendelkezhetnel vele akkor az emberek
eltapsolnak a penzt nyugdijba menve meg sorban allnanak allami segelyert. ezert
van a megkotes a hasznalattal kapcsolatban. de azert a penz meg a tied.

azt meg megjegyeznem, hogy ha egy szerzodest ugy irsz ala, hogy kozben pisztolyt
szegeznek a fejedhez akkor az a szerzodes jogilag semmis. marpedig itt ez tortent
a manyupban maradok arcatlan megzsarolasaval. raadasul ez sulyosan alkotmanyellenes
is hiszen a nyugdijjarulekot utanuk tovabbra is fizeti a munkaltato, akarhogy is
neveztek azt at az ugyeskedo fideszes sipistak.

Előzmény: Maaria (190)
asta Creative Commons License 2011.05.12 0 0 202

Pedig, Marika, ez lényegét tekintve ugyanaz. Magántulajdon. Ez a lényege. Hogy a magántulajdonoddal mikor és mennyire szabadon rendelkezel, csak másodlagos, kiegészítő körülmény. A magántulajdon sepciális fajtája.

Ettől még ugynazok a jogszabályok alkalmazandók erre is, arra is.

Persze  csak jogállamban.

Előzmény: Maaria (190)
nandras0824 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 201

nem megsértődni kell, kedves mária, hanem inkább megköszönni, hogy adtam neked egy menekülési útvonalat :)

(bár már hozzászokhattál, hogy a vitákban rendszeresen bohócot csinálsz magadból...)

Előzmény: Maaria (182)
mos Creative Commons License 2011.05.12 0 0 200

elég kamuszagú ez a kutatás.

- a soha nem látott belső válsággal küzdő MSZP "növekszik", ill. stagnál.

- a Field-ügybe ill. a Gyurcsány-ügybe is belekeveredett LMP stagnál, ill. nő

- ugyanakkor pont a Jobbik "csökken", amely alighanem a legjobban profitált a "ruhatörvény" nevű botrányból.

A Fidesz esését nem vonom kétségbe, a "ruhatörvény" rendesen kicsapta a biztosítékot a jobboldalon, sok nagyon elkötelezett Fideszes vagy passziv lett, vagy átment a Jobbikhoz. ezért is röhej, h a Szonda szerint a Jobbik csökkent, de mindegy, őket sosem a megbízhatóságukért szeretjük.

félreértés ne essék, nem a jobbikot védem, de ez enyhén szólva életszerűtlen.

Viola12 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 199

Az összes választókorú körében a vezető kormánypárt támogatottsága a januári 34 százalékról májusra 24 százalékra esett

Engem meg sem kérdeztek.

Megkérdeztem a kollégáimat, őket sem.

asta Creative Commons License 2011.05.12 0 0 197

Így van. Ezt kellett volna tenni.

És megint más kérdés, ahogy mondtam is, és ez a fő kérdés - vajon hasznos volt-e ez a lépés, főleg, ha ez a pénz a napi kiadásokra fog elfolyni, ahogy látjuk. Mert ha igen, az bizony, az előző kormányok 12 éves megtakarításának ( a mi megtakarításainknak) a felélése. Minden egyes forint, amit napi kiadásra fognak fordítani, az felélés.

Előzmény: Maaria (174)
nandras0824 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 196

nézd, aki azt állítja, hogy a saját tulajdonom állami lenyúlása helyeslendő tett, az biz' hülyeséget beszél.

(mintha egyszer már kipróbálták volna, oszt' nem nagyon jött be...)

Előzmény: Törölt nick (186)
asta Creative Commons License 2011.05.12 0 0 193

Hozzátéve, hogy ezt nem tervnek, hanem zsarolásnak szokták nevezni....bejött a zsarolás.

Az már más kédés, hogy ennek milyen hosszútávú következményei lesznek a gazdaságban. Erre egyelőre csak találgatások léteznek,.

Előzmény: altimus (169)
Maaria Creative Commons License 2011.05.12 0 0 191

:)))

Előzmény: Törölt nick (186)
Maaria Creative Commons License 2011.05.12 0 0 190

kivancsi lennek ahhoz mit szolnak ha a banki folyoszamladrol
siman leemelne az allam az ott levo penzt

kérlek, ne hasonlítsd ezt a banki folyószámládhoz, amivel szabadon rendelkezel. A kötelezően levont 8%, amit minden munkavállalótól levonnak a jövendő nyugdíjjogosultság fejében, és ami a manyp tagok számlájára lett átutalva, semmiképpen nem hasonlítható egy szabad rendelkezésű bankszámlához.

A jövendő nyugdíjjogosultság pedig megmaradt mindazoknál, akik átléptek a tiszta államiba, és ez a lehetőség mindeki előtt nyitott volt.

Aki mégsem élt ezzel a lehetőséggel, az a körülmények ismeretében, saját felelősségére tette ezt. És aszerint viseli is ennek a döntésének a következményeit.

Előzmény: altimus (180)
kon_Troll Creative Commons License 2011.05.12 0 0 189

Várnék azzal a kifizetéssel ... :-)

Előzmény: nandras0824 (177)
szarvasmarha Creative Commons License 2011.05.12 0 0 188

majd három év múlva lehet erre a témára visszatérni mivel ugyi nem közvéleménykutatást kell nyerni hanem választást.ahogy kedvenc költőm Kovács Laca mondotta anno:-DDD

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.12 0 0 184

Ne okoskodj olyanba, amhez fingod sincs!

Előzmény: Maaria (170)
Maaria Creative Commons License 2011.05.12 0 0 182

bár tisztában vagyok azzal, hogy veled vitázni meglehetősen értelmetlen cselekedet

Kiváló megszólítás, kb. eddig olvastam el. Tovább már nem.

Előzmény: nandras0824 (177)
Voltam Vagyok Leszek Creative Commons License 2011.05.12 0 0 181

Már ne haragudj de sokat voltál napon?

altimus Creative Commons License 2011.05.12 0 0 180

visszasetalni vissza lehet, a manyupot is meg lehet szuntetni
(ez idaig nagyjabol legalisnak latszik)

viszont amit nem lehet az a _mar befizetett_ penzt elvenni.
ugyanis es _egyeni_ szamlan volt. ez a penz _jogilag_ minden
egyes manyup tag sajat penze volt.

hat ezert kellett a trukkozes es az "onkentes" atlepes.

kivancsi lennek ahhoz mit szolnak ha a banki folyoszamladrol
siman leemelne az allam az ott levo penzt azt mondvan, hogy
sorry, kell nekem ez a penz. gondolom nem orulnel.

Előzmény: Maaria (174)
nandras0824 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 178

és mégis hülyeségeket beszélsz??

Előzmény: Törölt nick (176)
nandras0824 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 177

bár tisztában vagyok azzal, hogy veled vitázni meglehetősen értelmetlen cselekedet, kedves mária, de azért engedj meg néhány megjegyzést:

-"Mellesleg sosem a munkavállaló fizette, hanem a munkáltatója."

igen, a munkáltató fizette- a munkavállaló helyett. ez a pénz amúgy a munkavállalónak járt volna, csak a törvényi előírások miatt azt soha nem kapta kézhez, hanem azonnal ment a közösbe.

-"Semmiképpen nem tekintheti senki a sajátjának."

neked is felteszem a kérdést, - amit egy előző elvtárs eddig elegánsan figyelmen kívül hagyott...- hogy amennyiben nem az ő pénze, akkor miért fizeti a manyup ki a reálhozamot?

szarvasmarha Creative Commons License 2011.05.12 0 0 175

nem mondod?

:-DDD

Előzmény: Maccskacico (161)
Maaria Creative Commons License 2011.05.12 0 0 174

A korrekt eljárás szerintem az lett volna, ha a kormány megmondja, egyenesen bele a pacekba, hogy a második pillérre egyszerűen nincs pénz, a 8%-ok nem nélkülözhetők tovább az állami rendszerből, a mostani nyugdíjasok járandósága kerülne veszélybe, ezért vége a babazsúrnak, tessék szépen visszasétálni az államiba.

Nem ezt mondták, az igaz... ez kommunikációs hiba. Ettől a lényeg még nem változott.

Előzmény: halkergető (167)
altimus Creative Commons License 2011.05.12 0 0 172

sok szamolas nem kell. szamoljunk 2millio emberrel es havi 100ezres nyugdijjal.
ezesetben 25eFt-al tobb a 100%-os nyugdij mint  a 75%-os, ami evente 300ezer Ft.
2 millio emberre evente ez 600milliart Ft-os kotelezettsegvallalas!!

kerdes az, hogy atlag hany evrol van szo. egy korabbi hozzaszolasomban 10 evet
irtam, az 6ezer milliard ft lenne. de ha ez soknak tunik (egy biztositasi
matematikus rogton meg tudna ezt saccolni) akkor szamoljunk a felevel. az is
3ezer milliard Ft!!

Előzmény: Maccskacico (166)
WYW Creative Commons License 2011.05.12 0 0 171

Ez a népszerűség vesztés csak megerősítheti a fidesz azon szándékát, hogy 2012-ben valamilyen ürüggyel ogy választások legyenek.

Most még nyernének.

Maaria Creative Commons License 2011.05.12 0 0 170

Azóta ez már adó és nem járulék... amiből mellesleg a mostani nyugdíjasok nyugdíját fizetik.

Mellesleg sosem a munkavállaló fizette, hanem a munkáltatója. Semmiképpen nem tekintheti senki a sajátjának.

Ez még csak egy bírósághoz fordulás, nem ítélet. :)

Előzmény: Törölt nick (162)
altimus Creative Commons License 2011.05.12 0 0 169

ezt a kormany se gondolta komolyan. vilagos, hogy a hatranyos megkulonboztetes alkotmanyellenes es hogy el fog elobb-utobb bukni. viszont a megfelemlitesre jo volt. a szamitas tokeletesen bejott. aki maradt a manyupban annak meg fog szunni a hatranyos megkulonboztetese. aki atment az allami rendszerbe annak meg pereskednie kell, ha vissza akar menni. de ezesetben neki kell bizonyitani, hogy kizarolag a megfelemlites es a zsarolas hatasara lepett at. sokan tettek ilyen jellegu nyilatkozatot a manyup penztaraknal es kozjegyzok elott. kivancsi vagyok mi lesz ebbol az ugybol, de a fidesz terve igen jol mukodott a manyup lenyulassal kapcsolatban.

Előzmény: halkergető (167)
linfury Creative Commons License 2011.05.12 0 0 168

Ha nekik volt igazuk, akkor most miért nem használják a rendelkezésre álló hatalmukat ellene, ha meg nem, akkor miért nem hallom a vezér magyarhangját bocsánatot kérni azért, amiért azzal az illúzióval vakították a polgárt, hogy kormányzatilag hatékonyan lehet ellene tenni?

Előzmény: Törölt nick (163)
halkergető Creative Commons License 2011.05.12 0 0 167

A korrekt eljárás az lett volna egy ilyen döntést hozó koránytól, ha azt az alternatívát állítja a nyugdíjas-jelöltek elé, hogy:

a./ átlép (visszalép) a tisztán állami rendszerbe, vagy

b./ marad a vegyes (állami+manyup) szisztémában.

De, hogy ha nem lépsz át, akkor teljesen elveszted az állami jogosultságot, azt hiszem ezt normális országok normális kormányainak eszébe nem jutna alternatívaként állítani a polgáraik elé.

Előzmény: Maaria (148)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.12 0 0 166

Valahol ki volt számolva, már nem emlékszem a számokra, hogy mennyibe fog ez kerülni.

Minden esetre ha ezt a pénz a uzsora kamatra vették volna fel, akkor is olcsobb lett volna.

Előzmény: altimus (159)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!